18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROTECTIE URGENTA IMPOTRIVA SCUMPIRILOR – Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a cerut in plenul PE implementarea rapida a masurilor contra cresterii preturilor la energie: „E foarte complicat sa vorbesti cu un pensionar cu o pensie mica, cu un tanar ce traieste din salariul minim pe economie sau cu un antreprenor care nu poate sa reuseasca din cauza preturilor la energie... Avem nevoie sa-i taxam pe cei ce au castigat enorm pe spatele cetatenilor europeni si a traderilor care au profitat”

Scris de: V.B. | pdf | print

15 September 2022 16:47
Vizualizari: 3804

Parlamentul European are datoria sa protejeze cetatenii Uniunii Europene fata de scumpirile la energie electrica si gaze naturale.

  

De aceea, legislativul comunitar trebuie sa voteze urgent masuri de ocrotire a categoriilor sociale vulnerabile – de exemplu: taxarea traderilor care umfla preturile si sprijinirea celor care investesc in productie, a atras atentia europarlamentarul PSD Victor Negrescu (foto) zilele trecute in plenul Parlamentulu Unitar. De asemenea, sa continue intr-un ritm mai alert programul RepowerEU, menit sa reduca dependenta statelor-membre ale UE fata de gazul rusesc, a adaugat Negrescu.


Iata comunicatul PSD despre luarea de pozitie a eurodeputatului:


Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, in plenul Parlamentului European, accelerarea implementarii masurilor propuse la nivel european impotriva cresterii preturilor la energie.

'Avem nevoie de un raspuns european comun impotriva cresterii preturilor la energie in Uniunea Europeana. Avem nevoie de masuri eficiente, dar si cu o aplicare mai rapida.

Este, poate, usor sa vorbim aici despre acest subiect, dar este foarte complicat sa vorbesti cu un pensionar atunci cand isi plateste facturile si are o pensie mica. Este foarte complicat sa vorbesti cu un tanar care traieste din salariul minim pe economie si isi da jumatate din venituri pentru plata facturilor sau cu un antreprenor care vrea sa reuseasca si nu o poate face din cauza preturilor la energie', a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat a subliniat importanta adoptarii cu rapiditate, la nivel european, a unor masuri concrete, menite sa atenueze impactul cresterii preturilor la energie, care sa protejeze populatia, sa incurajeze investitiile in zona de productie si sa conduca la eficientizarea si reducerea consumului.

'Avem nevoie de masuri active. Pe de-o parte este clar ca trebuie sa reglementam, nu mai putem sa lasam lucrurile la voia intamplarii in baza unei liberalizari care nu functioneaza in prezent. Avem nevoie sa ii taxam pe cei care au castigat enorm pe spatele cetatenilor europeni si a traderilor care au profitat de acest context.

Avem nevoie sa ii sprijinim pe cei care investesc in zona aceasta de productie si statele care au capacitati in zona de energie asa cum de exemplu, Romania, statul meu are. Si, de asemenea, sa implementam mai rapid REpowerEU, mult mai rapid decat o facem acum', a mentionat reprezentantul Romaniei in Parlamentul European, Victor Negrescu.

Acest subiect s-a regasit si in discursul privind Starea Uniunii, sustinut de Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in Parlamentul European, precum si in cadrul dezbaterilor subsecvente. Mecanismele de taxare si plafonare propuse de presedinta executivului european confirma, de altfel, masurile propuse de Partidul Social Democrat, ca raspuns la cresterea preturilor la energie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva