16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTECTORUL LUI MORAR SI KOVESI SE VREA SEF LA FONDUL PROPRIETATEA - Ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein a fost denuntat la CE si Departamentul de Stat pentru sforile trase la presedintie si Guvern pentru a deveni administrator la Fondul Proprietatea. Gitenstein e acuzat ca a criticat coruptia din Romania, urmarindu-si scopul

Scris de: L.J. | pdf | print

1 April 2013 14:14
Vizualizari: 11483

 

Incepe sa iasa la iveala de ce ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein (foto) critica de ani de zile, fara oprire, Justitia din Romania, dar ii apara fatis pe procurorii Daniel Morar si Laura Kovesi. Dupa ce a facut un lobby inflacarat pe langa Presedintia si Guvernul Romaniei in favoarea firmei americane Franklin Templeton a carui mandat de administrator la Fondul Porprietatea a fost anulat de instantele romane, ambasadorul SUA s-a inscris in cursa pentru pozitia de presedinte al Comitetului Reprezentantilor in Fondul Proprietatea. Asadar, ambasadorul vaneaza o functie bine platita, care va dirija fonduri de valori ametitoare... Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei demasca amestecul ambasadorului Gitenstein in treburile interne ale Romaniei, in special pe taramul Justitiei, si il denunta pe acesta pentru interesele sale financiare. Iata sesizarea AMJ adresata Comisiei Europene si Departamentului de Justitie al USA


Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei reclama Comisiei Europene, Departamentului de Stat si Departamentului de Justitie al USA incalcarea in Romania de catre reprezentantii acestora sau de catre resortisanti ai Statelor Unite ale Americii sau ale statelor membre ale Uniunii Europene a principiilor democratice care stau la baza Statului de Drept.

Respectarea principiilor Statului de Drept in Romania, ca o preocupare salutata de catre societatea civila romana, a stat la baza monitorizarii continue atat din partea Uniunii Europene, cat si a USA, aceasta monitorizare concretizandu-se in numeroase randuri prin rapoarte de tara, comunicate, luari de pozitie si vizite de lucru din partea institutiilor europene si americane, ca si in rolul activ pe care reprezentantii acestora l-au avut in Romania.

De curand, cu ocazia evaluarii facute in cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare), Comisia Europeana a apreciat ca Romania are un deficit in ce priveste respectarea independentei Justitiei si a separarii puterilor in Stat si a adus critici modului in care mass-media intelege sa se raporteze la evenimentele socio-politice interne. In acelasi sens, reprezentantul Statelor Unite ale Americii a emis un comunicat prin care a aratat ca sustine pozitia exprimata in MCV si ca este necesara o revizuire a standardelor avute in vedere la aprecierea libertatii de exprimare a presei.

Principial oportune, consideram in acelasi timp ca standardele si principiile avute in vedere atat de Comisia Europeana, cat si de Statele Unite ale Americii, trebuie sa fie respectate de acestea in aceeasi masura, pentru a nu exista riscul golirii lor de continut sau perceperea de catre societatea civila romana ca fiind simptomul unui tratament diferentiat al Romaniei in raport cu alte State din UE sau cu USA.

Valorile democratice enuntate trebuie sa fie aparate si respectate si de catre resortisantii si institutiile UE si USA, fiind evident ca incalcarea acestora trebuie sa dea nastere cel putin la aceleasi reactii si sanctiuni ca si cele avute in vedere in cazul Romaniei, perceputa ca fiind o democratie de tranzitie.

In acest context, recentele dezvaluiri ale unor anchete ale Departamentului de Justitie al USA demonstreaza ca fenomentul coruptiei din Romania nu se limiteaza la resortisantii si institutiile romane, ci se extinde si la investitori straini, care nu numai ca nu denunta coruptia, ci au transformat-o intr-un instrument facil de obtinere de profit sau de exclusivitati.

De aceeea, consideram oportun si necesar ca anchete similare sa aiba in vedere si rolul pe care reprezentantii USA l-au avut in sprijinirea unor astfel de actiuni, in conditiile in care mesajele venite din partea Ambasadei USA in ultimii zece ani au sprijinit neconditionat companii resortisante prin declaratii publice si interventii pe langa institutiile din Romania in legatura cu chestiuni care erau pe rolul instantelor de judecata sau asupra carora instantele de judecata se pronuntasera, exprimandu-se chiar nemultumirea fata de solutiile instantelor de judecata, raportat la ceea ce era considerat ca dezirabil de catre Ambasada.

In acest context,

Ne intrebam care este valoarea care trebuie data anuntului facut de dl. Mark Gitenstein privind candidatura sa la un loc in organul de conducere al Fondului Proprietatea, prin prisma principiilor enuntate de Comisia Europeana si SUA.

Raportat la interventiile multiple pe care dl. Mark Gitenstein, in calitatea sa de ambasador al SUA a avut-o in sprijinul Fondului Proprietatea (condus si controlat de societati americane) in cazul Romgaz, in care a criticat public Hotarari de Adunare Generala luate in cadrul societatii si hotarari judecatoresti pronuntate in acest caz, in cazul numirii ca administrator al Fondului a societatii americane Franklin Templeton Investment Management, pentru care a facut lobby pe langa Presedintia Romaniei si Guvern, in cazul companiilor energetice, la care Fondul Proprietatea avea o participatie de 20% cand s-a solicitat Statului Roman sa ia masuri pentru urgentarea privatizarii acestora (cu toate ca o parte din proceduri erau contestate in instanta sau in curs de desfasurare) si pentru numirea unui management privat.

Pentru a nu exista riscul crearii unei confuzii intre fosta calitate a domnului Mark Gitenstein si viitoarea pozitie pe care o va avea in cadrul Fondului Proprietatea si pentru a nu plana suspiciuni cu privire la cauzele luarilor de pozitie si implicarii active pe care a avut-o anterior in legatura cu aceasta societate,

Solicitam celor trei institutii mentionate sa cerceteze respectarea principiilor de baza intr-un stat democratic, si a regulii respectarii suveranitatii si neimplicarii unui reprezentant diplomatic strain in cazul domnului Mark Gitenstein.”

* Cititi aici comunicatul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 1 April 2013 14:25 +29

doi limbrici unul basist si spaguit ,unul doar spaguit impotriva lui gitenstein s/a deschis o ancheta in sua(din sursele mele)se pare ca/i amestecat si in chestia cu microsoft (ca strain nu este)) oricum gitenstein a facut de risa sua cu actiunile lui in ro

# CEL MAI RUSINOAS MOMENT DIN ISTORIA ROMANIEI ! LINSAREA ! date 1 April 2013 14:43 -42

LECTIE DE VIATA PENTRU 1600 DE INFRACTORI (judecatori ) CARE AU LINSAT FARA MOTIV PE GHICA SI DANILET . HAI SA FIM si OAMENI ! PRESUPUNEM CA :Aveti o cariera, ati muncit pentru ea, sunteti stimati de prieteni ,vecini, parinti,….O MERITATI ! . SI DEODATA … TRASNET: 1600 DE BANDITI …cu care n-ati avut nimic de impartit , HOTARASC FARA NICI UN MOTIV:”DISTRUGEM CARIERA SI VIATA ASTUIA” N-AVEM MOTIV ….da asa a zis blonda ! SE STANG , URLA LA TV….INFIEREAZA CU MANIE PROLETARA ….si dintr-o data ….FARA NICI UN MOTIV ! …DEVENITI: GUNOI, CURVA, NEMERNIC, PADUCHE….BASIST, ….JAVRA, SCUIPAT, SCARBA , NESIMTIT, SUNTETI SCUIPATI ,INJURATI…SPURCATI ! ….C.V.ul voastru pentru care ATI INVATAT O VIATA va contine: “revocat rusinos de 1600 de judecatori” …Ce vor crede prietenii, rudele, copii, ce vor crede parintii care s-au mandrit cu voi…ATENTIE ! NICI VOI NU SUNTETI INTANGIBILI ! ….maine daca vine o alta mafioata la minister… veti fi voi revocati , parintii sau copii vostri !

# Istratie date 1 April 2013 17:18 +15

Scribălăule, îți atrag luarea aminte că mesajul convinge prin forța argumentelor iar nu prin mărimea zbierată a caracterelor grafice exhibate. Întâi! Al doilea, dacă ești în toate mințile, va trebui să produci probe din care să rezulte că 1600 de judecători sunt autori ai unor fapte prevăzute de legea penală. Al treilea, mă tu ce notă ai luat la *scriere compunere și comunicare* în ăle dintâi clase primare? Mă taică, ideea nu e ca la rațe - ici mănânci, colea te spârcâi - ideea e ceva ce nu e *demâncare* cu ceva ce nu se poate mânca. Așa a zis Nichita Stănescu iar eu am fermecat-o, cu această zicere, pe d-ra M. care, mult m-a iubit. În zadar.   

# PENTRU NEA ISTRATE date 1 April 2013 21:01 -21

Nea istrate ,ca te vad cam cult in cap ...ia lamureste-ma si pe mine DE CE AU FOST SCHIMBATI (LINSATI ) GHICA SI DANILET ? Ce au facut ? Sper sa nu aduci argumente de om pproost ...ca Ei i-au numit si tot Ei au dreptul sa-i schimbe ! Asa au argumentet toti si initiatorii linsajului ...si hasnaua 3 ....si multi altii... daca ar fi asa ...ar trebui ca politaiul care ti-a dat carnetul sa vina dupa 5 ani si sa ti-l ia ...Ti-l poate lua daca ARE MOTIVE ! AICI E DIFERENTA ....POATE ...DACA ARE MOTIVE ....asta e statul de drept ! Atentie maine vin aia care ti-au acordat diploma de 4 clase....si vor sa ti-o ia ! In acest moment sute de premii Nobel sunt retrase ...de cei care le-au emis...PS.Scriu cu majuscule ca ma adresez in general la prosti si tot sper ca poate vor pricepe ceva din ce citesc! AI INTELES?

# filip date 2 April 2013 08:12 +8

Bai infectie basista, scrie si tu la excrementul zilei, nefericitule!

# Istratie date 1 April 2013 14:56 +24

Că Gitenstein [*moldovan* la origini] se lăcomește la sărăcia noastră e, mai în urmă, *cestiune* de nărav ancestral irepresibil și de lipsă de cuviință. Dacă Hitler a făcut *sopon* din grăsime de evreu, țigan, rus, român, de ce, își zice Gitenștein, să nu facă, el și neamul lui, *un mic profit* de la Fondul Proprietatea? Nu știu dacă acest fond înglobează și mormintele evreilor așkenazi din județul Botoșani. Dacă da, profitul *americanului* e ca și asigurat. Din poză rezultă că avem, sub înfățoșare de coadă a sinistrului topor pe, în veci nefericitul prostalău, V. D. În calitate de pădure invadată de aceste omizi păroase și de mormânt de evreu român, protestez față de această rușine și această nerușinare! P.S. Măi Dănilă acum vezi, vită-ncălțată, în ce te-ai băgat ca păduchele-n frunte? P.P.S. *Cele cuvenite*, D-lui B. Traian și D-nei M.Monica - joagăre la rădacinile neamului. Shalom allehem! 

# Geanina date 1 April 2013 15:23 -20

Si cine este aceasta asociatie enigmatica. Nici macar pe actul oficial nu semneaza un presedinte, un reprezentant...cineva...e o stampila si atat. La fel, pot sa imi fac si eu o asociatie si sa spun ca Luju scrie aberatii...ma credeti? 

# capsunar date 1 April 2013 16:55 +10

se vede accentuarea politicii de lins cizmele Licuriciului si de catre Tonta,care pare nerabdator de a sta capra in fata Statelor la fel ca Kiorul.alaturi de numirea acestei mumii fasciste si putind de la o posta a lichelism si coruptie,Gitenstein,vedem si pregatirea dezastrului ecologic ce va urma exploatarii gazelor de sist de catre Chevron.bineanteles ca Tonta nu are nici o parghie ca sa forteze Chevron sa vanda gazelle pe care le va exploata ieftin in Romania,aceasta fiind impreuna cu jaful American ce va urma dupa modelul Bechtel la FP doar o alta metoda de a isi castiga bunavointa americanilor.sunt izbitoare asemanarile dintre Egiptul lui Mubarack si Romania lui Basescu in raport cu SUA,sa nu uitam ca poana la izbucnirea revoltei po******re armate Biden si Obama il sustineau pe Mubarack si il recomandau egiptenilor ca un model de onestitate si bastion al democratiei,situatie pe care o regasim sin Romania de azi.

# indisciplinatu date 1 April 2013 17:30 +6

bai nene, da\' nu-i nici un antiswemyt pe aicisha??? Aratati-mi UN SINGUR fost ambasador de dupa \'90 care sa fi fost american get-beget din stramosi,...irlandezi sau vikingi shi-l mananc cu fulgi cu tot!!! Ne lamentam degeaba, \"astia\" fac comertz si cu sufletele noastre...inca putin si suntem gata, praf!!! :sad:

# ghity danilet -basescu virusii date 1 April 2013 18:10 +12

:lol: :-* 8) cei trei virusii periculosi,pentru justitia infectata cu basism-udrism,hainelism-danielism,pizdelism-eba-macovei unde vine americano sa faca bisnit pe un popor la reanimare transformat de mafia basescu -chiorescu basinescu,demis la morga de unde da ordine la procurorii lui :P :P :P :P :P morar,haineala ccr,sri,decoratii de satana ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) 8)

# LA PUSCARIE CU BANDITII date 1 April 2013 22:46 +10

ARESTAREA IN REGIM DE URGENTA SI CONFISCAREA AVERILOR!!! SINGURA MASURA CARE SALVEAZA ROMANIA!!! ALTFEL SOARTA CIPRULUI

# PRO America date 1 April 2013 23:03 +7

D-l Bribenstein a fost dat afara de la Ministerul Justitie din US https://www.facebook.com/photo.php?fbid=109788789170315&set=a.108991009250093.18653.100004175828158&type=1&theater

# Pro-US date 1 April 2013 23:09 +6

In Europa Lobby e o infractiune atasat cata spaga a luat Bribenstein! https://www.citizen.org/congress/article_redirect.cfm?ID=18353

# floarea soarelui date 2 April 2013 09:24 +11

AMJ a procedat foarte bine,demersul trebuia de mult făcut.Omul ăsta, numit ambasador al SUA, nu a făcut doar lobby, a jignit și agresat poporul român în casa lui, voia tancuri pe străzi și mitraliere pe blocuri.Și-a mințit propriul stîpân ,poporul american, despre ce se întâmplă în România.Și toate doar pentru a-și infige colții într-o halcă din sărăcia noastră.Să fie staful care conduce lumea atât de naiv încât i-a dat credit ? Oricum și oriunde îl veți întâlni în România,sî-l scuipaâi în față! Atâta merită !

# Ponta=Basescu=Antonescu=Vadim=Diaconescu date 2 April 2013 12:38 -2

Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist

# Ponta=Basescu=Antonescu=Vadim=Diaconescu date 2 April 2013 12:42 -2

Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist

# Ponta=Basescu=Antonescu=Vadim=Diaconescu date 2 April 2013 12:55 -2

Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist Mai bine haimana, decât trădător Mai bine huligan, decât dictator Mai bine golan, decât activist Mai bine mort decât comunist

# adevarul date 2 April 2013 15:16 +5

pe Gitenstein il cauta moartea pe-acasa si acum vine sa se ascunda dupa purcoiul de bani de la FP.omul nu a mancat rahat portocaliu degeaba,profitand de blatul Tonta-Kiorul acum vrea sa isi dubleze banii facuti ilicit in Romania.daca nu I se da bani garla,imediat vor iesi toti latraii si parazitii sa acuze devierea Romaniei spre Rusia,China si Koreea de Nord

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva