19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTEST LA MINISTRESA PRUNA – Consilierii de probatiune din Bucuresti: „Vrem nu doar sa fim auziti, ci si ascultati. Vrem nu doar promisiuni, ci si fapte!... Avem aproape 5.000 de persoane condamnate aflate in libertate, supravegherea lor fiind asigurata de catre 21 de consilieri... Sunt peste 60 de zile de cand, in urma intalnirii cu doamna ministru, problemelor noastre li s-a raspuns doar cu declaratii de sustinere. Nici un demers nu s-a finalizat”

Scris de: G.T. | pdf | print

13 April 2016 12:54
Vizualizari: 6342

Consilierii de probatiune protesteaza la Ministerul Justitiei. Sindicatul Consilierilor din Serviciul de Probatiune a anuntat, miercuri 13 aprilie 2016, declansarea unei actiuni de protest, dupa ce ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto) a ramas indiferenta la problemele semnalate. Consilierii de probatiune din Bucuresti vor picheta Ministerul Justitiei in perioada 13-22 aprilie 2016, urmand ca la acest demers sa se alature si consilieri din toata tara.


Intr-un comunicat de presa semnat de presedintele Sindicatului National al Consilierilor din Serviciul de Probatiune, Crina Mocanu, se atrage atentia asupra situatiei extrem de grave din acest domeniu. Practic, sindicalistii arata ca, doar in Bucuresti, supravegherea a circa 5.000 de persoane condamnate si aflate in libertate se realizeaza de 21 de consilieri de probatiune. De asemenea, consilierii de probatiune subliniaza ca au trecut 60 de zile de cand s-au intalnit cu ministresa Justitiei Raluca Pruna, dar, in pofida declaratiilor de sustinere facute de fosta asistenta a Monicai Macovei, nimic nu s-a schimbat.

Iata comunicatul Sindicatului National al Consilierilor din Serviciul de Probatiune:

Vrem nu doar sa fim auziti, ci si ascultati; vrem nu doar promisiuni, ci si fapte!

Noi, membrii de sindicat din cadrul Serviciului de Probatiune Bucuresti, ca urmare a deciziei noastre, vom picheta in fata sediului Ministerului Justitiei, in perioada 13-22.04.2016, orele 14.00-16.00. Noua ni se vor alatura, pe parcurs, consilieri din alte servicii din tara.

Atragem atentia asupra faptului ca nu suntem o problema de bagat sub pres pentru ca nu noi suntem adevarata problema. Ministerul Justitiei nu va fi mai alb fara Probatiune, iar problemele probatiunii nu vor disparea prin eliminarea noastra din structura Ministerului Justitiei.

Problema consta in faptul ca avem aproape 5.000 de persoane condamnate aflate in libertate, supravegherea lor fiind asigurata de catre 21 de consilieri de probatiune.

Problema consta ca activitatii de supraveghere i se adauga celelalte activitati specifice: consiliere, evaluare, intocmire rapoarte catre judecatori, participare la comisiile de liberare conditionata etc.

Si ca acestora li se adauga activitatile administrative de secretariat, curatenie, oferire de informatii, intocmire baza de date etc.

Dar aceste probleme au fost aduse la cunostinta Ministerului Justitiei in nenumarate randuri.

Sunt peste 60 de zile de cand, in urma intalnirii cu doamna ministru, problemelor noastre li s-a raspuns doar cu declaratii de sustinere. Nici un demers nu s-a finalizat. 'Prioritatea zero', asa cum era invocata de catre doamna Raluca Pruna, ministru al justitiei, a ramas in acelasi punct in care se afla si atunci:

-Nici un post de consilier de probatiune nu a fost scos la concurs;

-Schema de personal bugetata a ramas aceeasi;

-Posibilitatile de a beneficia de o crestere a salariului au dobandit, conform grilei de salarizare puse in discutie de catre Guvern pentru 1 august, valente negative;

-Situatia discriminatorie fata de drepturile pe care toate celelalte categorii de personal din justitie le au, este neschimbata;

-Serviciile de Probatiune nu beneficiaza de paza din partea Jandarmeriei Romane, asa cum legea prevede;

Si lista elementelor care au ramas identice poate continua.

Singura schimbare inregistrata este cea a numarului de persoane aflate in supraveghere care este in continua crestere.

Suntem, in continuare, 21 de consilieri de probatiune in Bucuresti, suntem putin peste 300 in intreaga tara.

Cantitativ, suntem de ignorat si greu de incaput pe agenda vreunui factor de decizie.

Calitativ, ni se cere, noua, ignoratilor, sa ne ocupam de reintegrarea sociala a mai multor persoane decat putem tine minte (mai mult de 270 persoane sunt in supravegherea unui consilier din Bucuresti). Dar Serviciul de Probatiune Bucuresti este departe de a fi cel mai solicitat serviciu din tara (Arad peste 300 de persoane supravegheate/consilier, Teleorman – peste 400 de persoane condamnate/consilier).

Reamintim pentru a mia oara diriguitorilor justitiei ca media europeana este de 25 de persoane supravegheate pentru un consilier de probatiune.

Nu suntem o problema de bagat sub pres pentru ca nu noi suntem problema!

Ajutati-ne sa nu fim doar auziti, ci si ascultati; ajutati-ne ca promisiunile, sa devina fapte!

Crina MOCANU

Presedinte

Comentarii

# din popor date 13 April 2016 13:38 +12

doamna ministru pruna e cel mai slab ministru din istoria ministerului justitiei.... pe langa faptul ca a propus un procuror general mediocru ... ruda de suflet cu iohanis.....si culmea domnul are 60 de ani dar a venit cu un proiect ca vrea sa schimbe mentalitatea.... la 60 ani... cati ani a fost procuror comunist...

# unul din lumea cea mare date 13 April 2016 16:21 +8

ptr din popor//lasa ca nici tembebruxelezul nu a fost mai breaz,sau macoveaua,sau predoiu,ca parca i.a TUNAT SI I/A ADUNAT!!!!!!!!!CRED SINCER CA SINTEM URMARITI DE BLESTEMUL LUI CEAUSESCU!!!!ASA CUM A AVUT EL JUSTITIE ASA NE DA SI NOUA DZEU!!!!!!!!!!

# din popor date 13 April 2016 13:54 +14

rusine..rusine.... un guvern tehnocrat a lui iohanis....

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 April 2016 16:30 +7

asta daca n/ar avea sofer ,ar avea carnetul luat .ce bine arata (ca),,macoveaua,,

# Asociatia magistratilor date 13 April 2016 14:40 +12

De aceea a scazut mult in sondaje iohanis .. Din cauza marsaviilor  de genul... Si a pus toti prietenii ambasadori... Jos cu voi.... Strada sa luam atitudine!!

# "a promite e nobil,a te tine de cuvant e burghez" date 14 April 2016 00:05 +2

Duda de la duduia PRUNA: „Intentionez sa colaborez cu asociatiile, pentru a ma asigura ca prioritatile mandatului meu raspund problemelor reale ale justitiei"

# strada date 13 April 2016 15:05 +12

jos cu pruna jos cu ciolos jos cu iohanis

# Viorel date 13 April 2016 16:27 -1

Serviciul probator este o rușine fapte care nu sunt cu intenție și oamenii sunt obligați să se prezinte lunar la serviciul probator , în loc să te ajută te bagă la cheltuiel inutile , atunci pentru ce este SRI dacă serviciul probator se interesează și de salarul realizat , unde mergi de unde vii bani arucați pe geam, consiliere ar trebui la persoane agresive fapte intenționate e o fostă securitate totul interesează despre tine , e umilitor și neconstituțional.

# Papadia date 14 April 2016 12:31 0

rar am intalnit un sistem atat de obscur si de insignifiant ca si sistemul de probatiune. Doar cateva personaje din teritoriu se cred vesnice, puternice si curate ca zapada. De tot rahatul...

# mishulescu date 14 April 2016 20:58 +1

Pacat ca n-au vazut-o producatorii filmului" History of the World", cu Mel Brooks , ca ar fi facut economie la machiaj, la inceputul  filmului.

# DODI date 14 April 2016 22:04 +2

PRUNA nu are decența să se dea jos din copacul guvernării. Nesimțirea este dusă la extrem, fiind vecină cu tupeul, aroganța și lipsa de caracter.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva