16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTEST PENTRU ROBERT – Peste 150 de avocati au manifestat pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, revoltati de faptul ca judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ionut Matei si Ioana Alina Ilie intarzie de aproape doua luni publicarea motivarii in dosarul „Ferma Baneasa”, unde l-au aruncat 5 ani in inchisoare pe avocatul Robert Rosu pentru simpla vina de a-si fi exercitat profesia de avocat. Protestul a fost organizat de Baroul Bucuresti (Galerie foto si video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 March 2021 14:47
Vizualizari: 7806

Avocatii nu stau cu mainile-n san in fata abuzurilor – mai ales cand victima este chiar un coleg de breasla.



Peste 150 de avocati au protestat vineri, 5 martie 2021, pe treptele si in interiorul Curtii de Apel Bucuresti, revoltati de faptul ca judecatorii Florentina Dragomir, Ionut Matei si Ioana Alina Ilie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie intarzie de aproape doua luni publicarea motivarii in dosarul „Ferma Baneasa”. Ne referim la cauza in care avocatul Robert Rosu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare doar pentru ca a indraznit sa-si exercite profesia. Manifestatia a fost organizata de catre Baroul Bucuresti (click aici pentru a citi).


Avocatii-protestatari au purtat pancarte cu mesaje precum:


- „Motivarea hotararii la data pronuntarii”;

- „Garantarea libertatii exercitarii profesiei”;

- „Respectarea prezumtiei de nevinovatie”;

- „Alinierea justitiei penale la rule of law”;

- „Interzicerea identificarii avocatului cu clientul”;

- „Garantarea libertatii de exprimare”;

- „Respectarea principiilor independentei si impartialitatii magistratilor”.


Amintim ca este vorba despre al doilea protest al avocatilor in semn de solidaritate fata de confratele Robert Rosu, cea dintai manifestare (organizata tot de Baroul Bucuresti) avand loc in 21 decembrie 2020, la patru zile de la scandaloasele condamnari pronuntate de catre „completul negru” de la ICCJ (click aici pentru a citi).


Lumea Justitiei va prezinta galeria foto-video a evenimentului:

 



Comentarii

# Dreptate in Zimbabwe date 5 March 2021 15:16 -1

Care avocati...aia desfiintati?

# Blaga Nicolae date 5 March 2021 16:32 +5

Oare de ce nu avem încredere in sistemul național de justiție?

# nae din dealul feleacului date 5 March 2021 16:44 -16

Aruncati drakului levelendrele alea negre de pe voi(parca sunteti arhimandriti),imbracati-va dupa cistigurile babane(oare pe merit?) si dovediti-va stiinta(daca o aveti!)de carte iar impreuna cu juzii,proco si grefa indreptati actul de justitie pe fagasul firesc.Asta-i tema,apoi Rosu ,ca de restul justitiabililor va doare drept in c...t/r.

# nae girimea date 5 March 2021 18:10 -1

ia uite la neinfiintati, au glas dupa ce au fost prinsi cu ocaua mica si condamnati. penalii astia neinfiintati nu i-*au mituit pe astia de la inalta curte cu vesnica pomanageala primirea in profesie fara examen. ce ba , nu mai merge cu prosteala judecatorilor? hai ca l-ati prostit pe Nitu si gasca si v-au facut cadou un RIL de motivat ca la gradinita, cica nu trebuia sa fiti infiintati daca legea v-a dsfiintat. hai la munca in interesul comunitatii, mai sunt locuri la curatenia orasului. cat despre profesie si profesionisti sa nu mai vorbim, s-a umplut breasla de fiice si fii de cîrciumari.dupa politicienii intrati pe din dos, au inceput sa apara buticurile de provincie, cu lozale absolvente la scoala din cartier

# coco date 5 March 2021 18:13 +1

Mai are cai de atac avocatul??

# danndeac date 5 March 2021 20:05 -3

da,la RAHOVA

# hhaaa date 5 March 2021 21:32 -2

mai are cai de atac doar daca-si cumpara praștie si trage dupa ciori. coco , sper ca nu esti avocat de ala de la Florea, ca numai aia timbreaza actiunea penala.

# santinela date 6 March 2021 07:55 +6

Credeti ca este usor sa motivezi o aberatie,o timpenie facuta ? Cei 3 ciumpalaci stau acum si dau din colt in colt nestiind ce sa scrie in motivare sa nu se faca de ris. Oricum mai de ris decit modul in care au judecat nu se mai pot face !

# maxtor date 7 March 2021 12:13 0

@nae din dealul feleacului: nu,ca se imbraca de la Prada..... @hhaaa: timbrarea,daaaaa.....:)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva