19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTOCOL DE COLABORARE CCIR–MINISTERUL EDUCATIEI – Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban: “In mod cert, sistemul de invatamant romanesc are mare nevoie de astfel de programe, care sa contribuie la stimularea si dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale elevilor in modul cel mai practic cu putinta”

Scris de: L. J. | pdf | print

15 May 2024 13:13
Vizualizari: 1228

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat in 9 mai 2024 un protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei privind promovarea antreprenoriatului in scoli, prin organizarea si implementarea proiectului “Invata de la antreprenori”.
Proiectul a fost initiat de Camera de Comert si Industrie Maramures, in cursul anului 2023, si implementat deja intr-o faza de testare la nivelul acestui judet, prin colaborarea cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Protocolul dintre CCIR si Ministerul Educatiei are ca scop principal promovarea in randul elevilor din invatamantul public preuniversitar educatia si competentele antreprenoriale, punandu-i in contact direct cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente si prezentari ale acestora in unitati de invatamant, precum si prin sesiuni de discutii intre oamenii de afaceri si elevi.

"Initiativa Camerei de Comert si Industrie Maramures in privinta lansarii acestui program s-a dovedit a fi una de succes. Astfel, pana in prezent, la nivelul acestui judet exista 72 de scoli inscrise, aproximativ 40 de antreprenori participanti si peste 2.000 de elevi participanti la intalniri. Ca o consecinta fireasca, la nivelul CCIR s-a decis implementarea acestui proiect la nivel national, prin incheierea protocolului de colaborare cu Ministerul Educatiei, existand, totodata, si un interes sporit din partea celorlalte Camere de Comert si Industrie Judetene de a se implica, alaturi de companiile locale, in pregatirea elevilor pentru mediul antreprenorial. In mod cert, sistemul de invatamant romanesc are mare nevoie de astfel de programe, care sa contribuie la stimularea si dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale elevilor in modul cel mai practic cu putinta”,
a declarat Presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva