23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROTOCOLUL PICCJ-DIPI – Procurorul General Tiberiu Nitu si ministrul de Interne Gabriel Oprea au semnat in 2015 protocolul de cooperare prin care PICCJ si DIPI se angajau sa lucreze in “echipe operative comune” si sa faca schimb de informatii, inclusiv in case conspirative. PICCJ se angaja sa comunice catre DIPI cum a valorificat sesizarile primite. Procurorul a fost transformat in colaborator al DIPI, lucru interzis de art. 7 din Legea 303/2004 (Protocolul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 July 2018 17:16
Vizualizari: 19132

A iesit la iveala un nou protocol secret incheiat intre o institutie din sistemul judiciar si un serviciu de informatii. Este vorba despre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI), adica serviciul secret al Ministerului de Interne.


Jurnalistul Liviu Alexa, director al publicatiei Ziar de Cluj, a dezvaluit marti, 31 iulie 2018, “Protocolul de cooperare” dintre PICCJ si DIPI, incheiat in vara anului 2015 si semnat de Procurorul General al Romaniei de la acea vreme, Tiberiu Nitu (foto dreapta), si ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea (foto stanga). Protocolul a fost declasificat in mai 2018, dar nu a fost prezentat opiniei publice.

In opinia noastra si in acest caz avem de-a face cu un protocol la fel de toxic precum cele incheiate de SRI cu PICCJ, ICCJ sau CSM, in conditiile in care el permite ingerinta unui serviciu secret in actul de urmarire penala, iar procurorii erau transformati in colaboratori ai unui serviciu secret, acest din urma lucru fiind interzis de art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care stabileste ca Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii”. Or, conform DEX, “a coopera” este similar cu “a colabora”.

Astfel, conform protocolului semnat de Nitu si Oprea, PICCJ si DIPI se angajau sa lucreze in baza unor planuri comune si in echipe operative comune, cele doua structuri urmand sa se informeze reciproc cu privire la datele sau informatiile obtinute care pot reprezenta un interes pentru una dintre parti. De asemenea, PICCJ si DIPI urmau sa faca schimb de informatii, date, documente si materiale. Iar aceasta activitate urma sa se desfasoare in sediul unitatilor de parchet, dar si in “locuri anume stabilite”, ceea ce inseamna ca intalnirile puteau avea loc inclusiv in case conspirative.

In acelasi protocol se prevede obligativitatea PICCJ sa comunice modul in care au fost valorificate sesizarile primite din partea DIPI. Totodata, parchetul trebuia sa ceara acordul DIPI pentru valorificarea informatiilor transmise cu o alta valoare de destinatie initiala.

Foarte important de precizat: protocolul cu DIPI producea efecte la toate directiile din cadrul PICCJ, inclusiv la nivelul DNA si DIICOT.

Iata Protocolul PICCJ-DIPI:


Comentarii

# Baciul date 31 July 2018 17:34 +32

Oprea, Nitu, Morar, Stanciu, Coldea, Covesi, Basescu , Udrea, Videanu, Maior, toti, doborati cu pietre caci nu vreau sa le platesc eu hrana la inchisoare pe viata ! PS. Reduceti ba fratilor bugetul SRI de la 3mrld. la 300mil. cat are si SIE si SPP . Ce vrea sa zica suma colosala ca dusmanii sunt la interiorul tarii , aha ,adica noi cei care platim , caci nu vad altii ... Urgent PSD+ALDE faceti rectificarea bugetara !

# DODI date 31 July 2018 17:36 +7

Coaliția ar trebui să scoată o lege (sau mai repede o OUG) prin care să declare nule toate protocoalelem, iar semnatarii lor să fie cercetați pentru abuz de putere. Guvernul să declasifice hotărârile CSAT prin care s-a deschis cutia Pandorei.

# XYZx date 1 August 2018 12:52 0

Este incredibil. Traim in Tara Nebunilor Rasare. Nimeni nu ia absolut nici o masura. Toti isi vad linistiti de vacanta iar cand sunt in sesiune nu fac absolut nimic. Adica ce poate fi mai grav decat o justitie care se face ilegal pe protocoale ilegale.? Vrem OUG PT DESECRETIZAREA TUTUROR PROTOCOALELOR SI OUG PT DECLARAREA TUTUROR PROTOCOALELOR CA FIIND NULE RESPECTIV OUG pt declararea tuturor dosarelor ca fiind nule. Dosarele din 2005 pana in prezent sunt NULE si ilegale. Degeaba ne batem capul cu astia din coalitie, ca nu iau masuri. Iar bugetele serviciilor reduse la jumate chiar mai putin. OUG.

# Irina date 31 July 2018 17:43 +2

D-le Toader, păi ce facem cu justiția sekuristă făcută din 2005 până azi? Nu vedeți ca trebuie reset total că nu mai ai ce alege nimic ceva legal din acest rahat justițiar?. Dacă mai întârziați mult cu anularea protocoalelor şi de-paradeala cetățenilor nici cu amnistie si reabilitare nu ve-ți mai putea rezolva problemele falsei justiției. Coşmelia sekustă trebuie dărâmată urgent... ieri dacă se poate :-x

# Romeo date 31 July 2018 23:38 0

Toader nu prea face nimic. O da in vrejeala in legatura cu protocoalele ilegale cum ca cica care si cum poate sa se rejudece. Marsh mai....cu vrajeala ta. In primul rand toate dosarele sunt viciate deci nule. Ce rejudecare? Esti mana in mana cu mafia avocateasca nea Toadere? Si cine sa rejudece ? Aceiasi mafioti? Adica iar la platit avocati si prin tribunale??? Nesimtire maxima. Uite asa o sa asteptam sa ne manance viermii cu nemernicii care nici nu le pasa de po******tie daca doar ne uitam si asteptam...

# Gogu date 31 July 2018 18:30 +2

Nițu în 2015, vara semna protocoale și toamna la ÎCCJ se interzicea membrilor UNBR ului Constituțional, să profeseze avocatura !

# Tara nitilor si a oprilor date 31 July 2018 21:30 +1

Sa-i dea Dumnezo chinuri lungi si interminabile, asa cum a distrus familii intregi de avocati care au dorit doar sa-si castige o paine cinstita din domeniul juridic. Sa ai toate documentele in mana, sa inveti, sa-ti doresti sa lucrezi si sa vina astfel de niti si sa-ti interzica, e strigator la cer!Nici nu stiti ce drepturi au fost ingradite de-a lungul a ani de zile(dreptul la munca, dreptul la un trai decent si la subzistenta si multe altele.Unii sau imbolnavit din cauza acestui RIL mafiot. Realizati ce se intampla? Strigator la cer sunt si anumite actiuni ale acestui nit, de la revolutie. Unii stiu despre ce vorbesc.

# Charlie date 31 July 2018 20:52 +6

Fostul PG Nitu si fostul ministru Zdreanta sunt agentii din reteaua Ponta, agentura Basescu, impreuna jucand teatrul "dusmaniei!!! Nitu a fost scos din carti la fel ca Ponta, pentru ca Ponta se demasca daca nu isi dadea demisia in noiembrie 2015 si o propunea din nou pe Infractoarea nationala si la fel Nitu daca ramanand in functie actiona ca si Tractoristul General Lazarica, adica FACEA SCUT IN FATA iNFRACTOAREI!!!Au fost EXTRASI!

# KANT date 31 July 2018 21:25 +2

" PRO (T) OCOL . . . " lege, aceasta este cheia, inca unul, trist , dar adevarat , pot fi oricate ! Presedintia tace, CSM tace, Avocatul Poporului tace, suntem " bogati " . . . " tacerea e de aur ... " aviz BNR, se depaseste rezerva ! :-)

# avi date 31 July 2018 22:30 0

Cine era Nitu, RIL: ,,Indiferent dacă Legea 51/95 foloseşte sau nu termenul de înfiinţare, ea este un act de înfiinţare,, ! Pai nu are dreptate Bota?

# un mizantrop date 1 August 2018 01:35 +2

Acelasi M.O., adica, in preambul se citeaza toate legile pe care urmeaza sa le incalce prin cuprinsul documentului. Eu le-as face si dosare de inselaciune, in conditiile in care chiar stiu ce prevad legile alea multe pe care le pomenesc la inceput, in celalat caz, mai plauzibil, ca habar n-au de nicio lege si de niciun rost in viata lor, as aplica metoda Pauker, ca tot li-s dragi lor stalinistii, adica le-as gasi un "servici" pe competenta, taietori de bilete, gen,

# avi avi date 1 August 2018 08:47 -4

Pai,nu are.Si sa mai stii: un ril se declara,admiterea sau respingerea lui sunt treaba instantei.Tot pentru tine(si pseudonimele tale de mai sus) pune mana pe carte,invata si da examen pentru intrarea in avocatura.

# gigi date 2 August 2018 11:25 +1

Ai facut ochisori mocofane? Crezi ca noi suntem la minte ca tine aviuta? Tu esti singurul gogoman care posteaza cu mai multe porecle la aceeasi ora. O sa pun mina pe carte doar ca sa-ti dau cu ea peste urechile alea clapauge.

# jiji date 2 August 2018 13:58 0

Da ce mai faci nea Bota?

# pompilica date 2 August 2018 15:50 0

Congrese pe la Deva, cu unic participant, Bota insusi. El a adus fursecurile, el le-a mancat. Despre barurile sale, nimic. Despre nimic nu poti spune decat.... nimic.

# Nik date 2 August 2018 23:50 0

Cat de demoralizat trebuie sa fie Bota daca nu are nicio reactie fata de comentariile rautacioase...

# avi avi date 2 August 2018 14:47 0

Sigur nu sunteti la minte ca mine.Eu sunt inteligent si,mult mai mult,sunt intelept.Singurul meu nume este cel de mai sus.Este un tembel care semeneaza cu n nume doar,doar,o crede lumea ca Bota are multi sustinatori.Chestia cu cartea e de prost gust,dar contine un adevar:numai pentru a da cu ea pui mana.De ce? pentru ca esti prea batran sa mai poti invata ceva si nu ai minte sa intelegi ceva.Asa ca,mai usor cu pianul pe scari.

# ghighi date 2 August 2018 14:52 +1

Ce sa faca si mos Bota?se baga singur in seama ca l-au cam lasat de izbeliste baietii constitutionali.

# gigi date 2 August 2018 22:25 0

aviuta vad ca ai treaba la greu. de la ora 13.58 postezi ca prostul. ce sa-i faci, daca nu ai clienti trebuie sa faci si tu ceva. cum esti impotent si la propriu si la figurat, iti ramin doar tastele. hai baga mare ca la noapte nu mai poti dormi de ura, clapaugule!!!

# jiji date 3 August 2018 12:57 -2

Am aflat ce face nea Bota.Scrie pe net pentru ca nu mai are activitati avocatiale si nici de reprezentare sindicalista. Sau poate invata drept sa isi faca apararea in dosarul cel moldovean?

# Izmene și protocoale date 3 August 2018 14:34 0

Generalul Izmană, un saltimbanc cocoțat pe ”stele nemeritate” ...un stigmat al ARMATEI ROMÂNE...Așa-i când îl pui pe izmănar să tragă de sfori...le încurcă și pe urmă, convins fiind că e pe tarlaua tătâne-so, împarte prietenește ”galoanele” și izmenele în virtutea protejării interesului național, aplicând principiul mercantil ”na și ție, dă-mi și mie”... În cazul unui conflict armat, singurul ”act de curaj” pe care l-ar face ar fi acela de a-și cufuri propriile izmene.

# protocol vreau date 4 August 2018 23:48 +1

vreau un protocol ca sa nu mai auzim de avi

# avi avi date 5 August 2018 18:33 0

da-mi numele,adresa si voi veni sa incheiem protocolul.Dar grabeste-te,de la mititica nu poti face protocoale iar eu nu te voi vizitea acolo

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva