19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRUNA SE LASA GREU – Ministresa Justitiei nu a mai ajuns la Adunarea generala a avocatilor din Baroul Bucuresti, desi initial isi confirmase participarea. Raluca Pruna ar fi avut ocazia sa isi explice alegatiile privind „imunitatea absoluta” de care ar urma sa se bucure avocatii prin modificarea Legii 51/1995. Fosta asistenta a Monicai Macovei ar fi fost incurcata de sedinta de Guvern

Scris de: Cristina GHENEA | pdf | print

2 June 2016 13:54
Vizualizari: 8463

Fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto), nu a mai apucat sa discute cu avocatii din Baroul Bucuresti in legatura cu alegatiile pe care le-a facut in ceea ce priveste modificarea Legii 51/1995 privind organizarea profesiei de avocat. Este vorba despre acele declaratii prin care Pruna a pretins ca avocatii se vor bucura de „imunitate absoluta”, un lucru „nemaintalnit in UE”. Declaratii care au provocat revolta avocatilor si chiar proteste de strada.


Raluca Pruna era asteptata sa participe, joi 2 iunie 2016, la Adunarea generala a avocatilor din Baroul Bucuresti, condus de decanul Ion Dragne, dupa ce fusese chemata sa ia parte la aceasta sedinta. Initial, Pruna si-a dat acordul, dar in cele din urma nu a mai ajuns la Baroul Bucuresti. Asta intrucat a fost retinuta la Guvern.

Din informatiile pe care le detinem, ministresa nu a mai putut ajunge la Adunarea Generala a Avocatilor intrucat trebuie sa participe la sedinta de Guvern, o sedinta care s-ar putea prelungi.

Adunarea Generala a Avocatilor din Baroul Bucuresti are loc joi, 2 iunie 2016, la Sala Palatului, incepand cu ora 14.

Prezentam ordinea de zi a Adunarii:

1.Prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfasurata în 2015;

2.Aprobarea raportului Comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabila în anul 2015;

3.Descarcarea Consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa pentru anul 2015;

4.Aprobarea cheltuielilor cu organizarea si functionarea structurilor jurisdictionale si administrative care isi desfasoara activitatea in cadrul sau pe langa Baroul Bucuresti;

5.Aprobarea proiectului de buget pentru anul 2016;

6.Consultarea avocatilor privind initierea demersurilor pentru edificarea sau cumpararea unui centru de adunari si conferinte al Baroului Bucuresti, prin eforturi proprii sau in cooperare cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Casa de Asigurari a Avocatilor sau Filiala Bucuresti a Casei de Asigurari a Avocatilor;

7.Diverse”.

UPDATE, ora 17: Ministerul Justitiei a informat Lumeajustitiei.ro ca Raluca Pruna va participa sambata, 4 iunie 2016, la sedinta Consilului UNBR, iar marti, 7 iunie 2016, la sedinta Consiliului Baroului Bucuresti.

*Cititi aici invitatia trimisa de Baroul Bucuresti ministrului Raluca Pruna

Comentarii

# DODI date 2 June 2016 19:35 +9

Cred că de fapt nu o încurca ședința de guvern cât mai mult carențele ei profesionale și nu ar fi putut face față unei dispute strict profesionale. Așa că personajul cu diplomă de jurist se gândește la traducerile de la UE și pe cine să mai ”traducă” în perioada următoare, nulitatea de ciolos nefiind în stare să o pună pe făraș.

# pelin date 2 June 2016 21:33 +10

Un avocat indiferent care,promoveaza si apara drepturile,librtatile si interesele legitime ale omului.Exercitarea profesiei sale presupune asistarea si reprezentarea persoanei fizice in fata instantelor,autoritatii judecatoresti si a altor organe de justitie,a organ.de cerecet.penala,a autoritatilor si institutiilor publice,cu obigatia sa permita si sa asigure av.desfasurarea nestingherita a activtatii sale,in conditiile legii.Din nefericire d-na PRUNA,care se crede un Dumnezeu pe pamant(nu este singura)nu doreste sa recunoasca rolul si importanta avocatilor in cadrul sistemului judiciar,ignorand si evitand pe cat posibil orce intalnire oficiala cu acestia,stiind ca nu poate fi trasa la raspundere.Prin comparare intre PRUNA si Makovei,exista probabil o diferenta de greutate,in rest acelasi tipar!!!!!!!!!!

# Cocardila date 3 June 2016 14:19 -2

Si ce sa caute la baroul bucuresti cocoana? Ordinea de zi nu are nici o legatura cu ministresa. Cred ca atininceput sa dirijati cam mult de cand l-ati pacalit pe Nitu sa va sustina minciunile in RIL.

# mishulescu date 3 June 2016 17:48 +3

Cred ca i-a convenit de minune sedinta de Guvern. Sau poate a stiut ca va fi sedinta de Guvern inainte sa declare ca o sa participe la Adunarea generala a avocatilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva