12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PSD SI-A STABILIT TINTA PE FONDURI UE – Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu: „Pana la finalul lunii iunie, valoarea contractelor va depasi 10 miliarde euro, iar pana la final de an obiectivul este sa contractam minim 20 miliarde euro... Pana la final de an, Romania va avea peste 5 miliarde euro rambursati din acest exercitiu financiar”

Scris de: L.J. | pdf | print

24 May 2024 12:28
Vizualizari: 1309

Partidul Social Democrat si-a stabilit tinta in legatura cu fondurile europene, intentionand sa semneze contracte de peste 20 de miliarde de euro pana la finalul anului 2024.Adrian Caciu (foto)ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene – a anuntat pe pagina sa de Facebook joi, 23 mai 2024, ca deja au fost incheiate in tara noastra contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele depuse pentru programele din Politica de Coeziune 2021-2027.

Pana la finalul lui iunie, Caciu anunta ca suma contractelor incheiate va ajunge la peste 10 miliarde de euro, iar obiectivul este ca pana la finalul anului sa se apropie de 20 de miliarde. Totodata, la acest moment Romania deja are rambursate 1,2 miliarde euro, iar pana la finalul lui 2024 ar urma sa ne intre in conturi un total de 5 miliarde de euro, parte din alocarea pe intreg exercitiul financiar 2021-2027.


Sanatatea, in topul clasamentului: 3 spitale regionale si cel putin 7 spitale judetene


Programul Sanatate din exercitiul 2021-2027 are alocate un total de 5,88 miliarde de euro, conform Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE). Dintre acestea deja au fost contractate 2 miliarde de euro, fapt care pozitioneaza segmentul Sanatate in topul absorbtiei de fonduri de la MIPE. Din acesti bani se vor construi, printre altele, cele 3 spitale regionale de la Iasi, Cluj, Craiova (faza a II- a). De asemenea, acesti bani vor sustine constructia si dotarea a 7 spitale judetene / judetene de urgenta: spitale monospecialitate / centre de transplant acreditate localizate in centre universitare, a explicat Adrian Caciu.


Si IMM-urile vor incasa sume-record


Peste 8 miliarde de lei valoreaza si proiectele deja depuse pentru apelul dedicat dezvoltarii IMM-urilor, care face parte din Programul Tranzitie Justa al aceluiasi exercitiu financiar 2021-2027. Contractarea incepe de saptamana viitoare, a detaliat Caciu.


Iata postarea de pe Facebook a ministrului Adrian Caciu:


„Contracte in valoare totala de 6 miliarde euro incheiate pentru pentru proiecte depuse in cadrul apelurilor care au fost deschise pe programele finantate din Politica de Coeziune 2021-2027.

Pana la finalul lunii iunie, valoarea contractelor va depasi 10 miliarde euro, iar pana la final de an obiectivul este sa contractam minim 20 miliarde euro.

Cele mai mari valori contractate se inregistreaza in cadrul Programului Sanatate(cca 2 mld eur) si Programului Dezvoltare Durabila, iar ceea ce este important este ca sunt proiecte care se refera la investitii in infrastructura sectoriala.

De saptamana viitoare incepem contractarea proiectelor depuse in cadrul apelului dedicat dezvoltarii IMM-urilor din Programul Tranzitie Justa, unde au fost depuse proiecte care depasesc 8 miliarde lei.

Romania are deja in conturi 1,2 miliarde euro din alocarea aferenta exercitiului 2021-2027 pe Politica de Coeziune.

Pana la final de an va avea peste 5 miliarde euro rambursati din acest exercitiu financiar”.

 

Comentarii

# trezit date 24 May 2024 13:57 0

Băi guvernanților, nu mai luați niciun euro din fonduri europene pentru că nu ați eliminat ciracii voștri numiți „provizorii pe viață” în consiliile de administrație ale întreprinderile publice ( care , pentru voi, sunt proprietate personală).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva