13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PUIU POPOVICIU RUPE TACEREA – Reactia omului de afaceri Puiu Popoviciu dupa ce CAB i-a admis cererea de revizuire si a suspendat pedeapsa de 7 ani inchisoare: “Sper sa am in sfarsit o judecata dreapta, corecta... Prin toate mijloacele am continuat, chiar si in ultimii ani, sa ajut la crearea unei imagini mai bune a tarii in care m-am nascut si am fost educat”. Compania lui Puiu Popoviciu a adus la buget peste 1,5 miliarde euro

Scris de: L.J. | pdf | print

26 May 2023 16:28
Vizualizari: 5268

Omul de afaceri Puiu Popoviciu (foto) a avut o prima reactie dupa ce vineri, 26 mai 2023, judecatoarea Adriana Pencea de la Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu cererea de revizuire formulata de acesta impotriva hotararii prin care fusese condamnat in 2017 de ICCJ la 7 ani inchisoare cu executare, a dispus rejudecarea dosarului si a suspendat executarea pedepsei (click aici pentru a citi).


 

Intr-o declaratie acordata jurnalistei Adina Anghelescu de la Gandul, Puiu Popoviciu a explicat ca spera ca in final sa aiba parte de o judecata dreapta si corecta. Popoviciu a tinut sa precizeze ca niciuna dintre acuzatiile care i-au fost aduse nu este sustinuta faptic de probe, lucru constatat de Curtea de Apel Bucuresti prin admiterea in principiu a cererii de revizuire.


Popoviciu a adus peste 1,5 miliarde euro Romaniei


Pe de alta parte, omul de afaceri a subliniat ca inclusiv in aceasta perioada a incercat sa ajute Romania, prin crearea unei imagini cat mai bune tarii. In paralel, adaugam noi, in acest context trebuie amintit si contributia uriasa pe care companiile lui Puiu Popoviciu le au la bugetul Romaniei. Spre exemplu, conform datelor prezentate de Gandul, societatea Baneasa Developments, cea care a dezvoltat centrul comericial si rezidential Baneasa, a adus bugetului Romaniei peste 1,5 miliarde de euro, chiar si in conditiile in care investitia a fost blocata. De asemenea, salariile nete, impozitele si contributiile aferente rezultate de pe urma dezvoltarii centrului comercial, rezidential si de birouri din Baneasa se ridica la 1,46 miliarde de euro (1,79 miliarde de dolari).


Prezentam declaratia omului de afaceri Puiu Popoviciu:


As avea multe de zis dupa atatia ani de abuzuri judiciare… Sper sa am in sfarsit o judecata dreapta, corecta si atat. Mi-am iubit si respectat tara neconditionat, chiar si cand am fost in pozitii antagonice din cauza unor abuzuri si nedreptati judiciare. Prin toate mijloacele am continuat, chiar si in ultimii ani, sa ajut la crearea unei imagini mai bune a tarii in care m-am nascut si am fost educat. Eu am fost acuzat de coruptie, dar comisarul anticoruptie a declarat in fata instantei ca nu a primit nimic de la mine, nici direct, nici indirect, scrie foarte clar. Alt revizuent din acest dosar, un alt ofiter implicat in cazul meu, este cel care a dat acea punga cu materiale proportionale, care nu era de la mine. In cazul revizuirii lui, judecatoarea Curtii de Apel a spus clar ca acea punga nu este de la mine, ci de la el, eu nici nu stiam de existenta acelui om, la acea vreme. Nu-mi doresc decat normalitate”.

Comentarii

# Lulea Spătaru date 27 May 2023 10:34 +3

Un adevărat ambasador al educaţiei, cinstei şi onoarei tovarăşul ofiţer Popoviciu... Oare va reuşi vreodată românika să îl răsplătească îndeajuns pentru toate serviciile sale inestimabile şi dezinteresate?

# Misu date 27 May 2023 12:48 +1

Oare nu sunt deja prescrise faptele? Ce sa se mai judece ca eu unul nu înțeleg.

# maxtor date 27 May 2023 20:34 0

ha:dupa condamnare Titlul cu care Statul a intrat in posesia celor 1,5 trebuia preschimbat:taxe-impozite>confiscare, de la stat>stat! (sa lasam bancurile pentru pana dupa rejudecare/rejuvenare,cum io spune)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva