20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PUSCARIE PENTRU SOFERII CARE OMOARA OAMENI – Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus proiectul de lege care creste pedepsele pentru conducatorii auto beti, drogati sau fara permis care provoaca accidente mortale. Cunoscuta drept „Lege Anastasia”, in memoria unei fetite omorate de o soferita fara permis, initiativa legislativa majoreaza peste pragul de 3 ani limitele de pedeapsa, astfel incat judecatorii sa nu poata pronunta condamnari la inchisoare cu suspendare, ci doar cu executare

Scris de: V.B. | pdf | print

29 November 2022 19:28
Vizualizari: 3117

Soferii care omoara oameni in timp ce conduc beti, drogati sau fara permis trebuie sa intre efectiv in inchisoare, nu sa primeasca pedepse cu suspendare.Marti, 29 noiembrie 2022, senatorul PSD Robert Cazanciuc (foto) – vicepresedinte al Senatului – a anuntat ca a depus un proiect de lege menit sa majoreze peste 3 ani de inchisoare limitele minime de pedeapsa pentru asemenea conducatori, astfel incat acestia sa nu mai poata scapa usor. Sau, altfel spus, instantele sa fie obligate a-i condamna pe acesti soferi doar la inchisoare cu executare.

Cazanciuc a denumit „Legea Anastasia” aceasta initiativa de act normativ, in memoria unei fetite de numai 4 ani din judetul Iasi omorate de catre o femeie care conducea fara permis.


Iata postarea de pe Facebook a parlamentarului PSD:

Legea Anastasia, in linie dreapta

Asa cum am promis, astazi am depus proiectul de modificare a legislatiei penale pentru ca niciun sofer baut, drogat sau fara permis care ucide oameni nevinovati sa nu mai scape de executarea pedepsei cu inchisoarea.

M-am bucurat sa constat ca initiativa si-a gasit zeci de sustinatori, colegi senatori, care au semnat la depunerea ei. Proiectul isi urmeaza cursul legislativ firesc, dar sper si imi doresc ca legea sa ajunga la promulgare cat mai repede posibil.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva