18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Putea sa fie altcumva daca Daniel Morar nu ar fi fost. Amintirile unui criminal amnezic

Scris de: prof. dr. Adrian SEVERIN | pdf | print

16 December 2022 12:06
Vizualizari: 7136

Fostul procuror-sef al DNA, Daniel Morar, promovat apoi ca judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei fara sa fi avut o alta calificare in materie de drept constitutional in afara nonsalantei cu care institutia condusa anterior de el a incalcat drepturile omului in numele eradicarii coruptiei, transformate din scop in mijloc, a scris o carte. Aceasta este o combinatie intre memorialistica si rechizitoriu. O memorialistica selectiva si un rechizitoriu partizan.Lumea Justitiei a selectat si publicat fragmentele cele mai interesante care ridica un colt – numai unul – al cortinei lasate sa acopere mlastina justitiei politizate romanesti care, sub domnia Presedintelui Basescu si prin talentul unora ca Daniel Morar insusi, a reusit sa trimita in inchisoare fara probe si fara vina o mare parte a elitelor nationale, compromitand imaginea, dar mai ales viitorul tarii. Ma simt obligat moralmente sa fac unele consideratii cu privire la lucrarea amintita. Sunt consideratii fara de care ma tem ca unii vor crede ca le-a aparut un nou Salvator providential, fie el si lipsit de norocul de a izbandi, precum altminteri s-ar fi putut sa se intample spre binele tuturor, si pe care ar fi tentati sa doreasca a-l „recupera”.

Cartea nu este marturisirea pocaintei, nu este o incercare de reparatie morala pentru raul facut de autorul insusi, nu este expresia regretului pentru crimele, da crimele, comise de autor impreuna cu cei pe care ii critica, ci o reglare de conturi intre membrii aceleiasi bande de talhari, o incercare dizgratioasa a lui Daniel Morar de a-si oferi un albi fals pentru a fugi de raspundere prin turnarea complicilor sai.

Pentru victimele sistemului pe care l-a pus la punct si l-a patronat, pentru titularii destinelor distruse de noua Inchizitie condusa de Daniel Morar sub numele de DNA, aceasta productie iesita pe portile editurii patronate de marea lichea frustrata numita Gabriel Liiceanu, nu este un pansament, ci repetarea traumei. Prin ea criminalul se intoarce la locul crimei, dar nu numai pentru a se asigura ca nu a lasat urme, ci si pentru a-si mai tortura victimele o data.

Ma intreb cum ar fi fost primite Memoriile lui Mengele in care ar fi fost criticati comandantii lagarului de la Auschwitz? Sunt convins, cu revolta iar nu cu admiratie. Tot asa trebuie primita si cartea lui Morar.

Am in arhiva mea dovezi referitoare la modul in care au fost influentati martorii pe vremea in care “Marele Inchizitor” Daniel Morar conducea DNA. Am primit marturii cu privire la modul odios in care isi lansa anchetele si isi alegea tintele. Cartea insasi ii dezvaluie duplicitatea si paranoia. Sunt nenumarate exemplele in care anchetele desfasurate de procurorii aflati sub autoritatea sa au incalcat tocmai principiul aflarii adevarului.

Despre astea nu spune nimic. Nefacand-o pune sub semnul indoielii tot ceea ce povesteste, desi, pentru cei care au trecut prin infernul DNA sau care au cunoscut caracterele josnice ale unor fosti judecatori ai ICCJ si CCR, sau sefi ai SRI etc. rechizitoriul moraresc este cu totul verosimil. El are, insa, valoarea denunturilor prin care raufacatorii autentici, profitand de legi intocmite neintelept, incearca sa scape de pedeapsa.

Iata de ce ma alatur opiniei celor care considera ca aceasta carte este periculoasa. Ea trebuie citita intrucat confirma si detaliaza imagini ale infernului basist si iohannist din justitia politizata, dar lectura trebuie sa tina seama mereu de intentiile reale si profilul autorului.

Memoria nu este istorie. Iar memoria criminalilor nu lumineaza adevaruri, ci promoveaza jumatati de adevaruri care sunt mai rele decat minciuna.

Ce avem de facut este nu sa inghitim asemenea jumatati considerandu-ne astfel edificati si luminati, ci sa le adunam si sa le punem cap la cap pentru ca din cioburi sa refacem oglinda in care adevarul se poate reflecta. Stim, insa, ca in oglinzile facute din cioburi chipul intreg al adevarului va fi totdeauna deformat.

Da! Tara aceasta ar fi putut fi altfel, si anume mai buna si mai fericita, daca Daniel Moral si altii ca el nu ar fi fost. Da! Destinele multora dintre noi ar fi putut fi mai calme, daca nu si mai fericite, daca nu s-ar fi intersectat cu Daniel Morar si complicii sai de care astazi se dezice.

Sper ca simpla aparitie a cartii lui Morar si lectura ei sa ne convinga nu atat ca ar fi putut fi altfel, ci ca nu trebuie sa permitem sa mai fie la fel.

Comentarii

# dragos barna date 16 December 2022 12:22 +106

speram sa se autosesizeze procurorul general si supc si sa inceapa investigatiile cu celeritate

# dulapul goliciunii, pelticiunii si scutelnitei nationale date 16 December 2022 12:30 +250

Nemernicul de petrov si cu maMutul pamant cu ochi au folosit si au fost folositi de sistem De.vina sunt si gramada de prosti di. acest pasalic neosecurist care se duc de fiecare data dupa fenta ca Zambila cane ii arati druga de porumb. Reteta a fost buna, starea tarii abusa de moliticieni sub orice critica a fost un ingredient perfect! Normal ca au folosit aceste instrumente ca sa scape de cine il incurca si mai ales ca erau si mai destepti si mai scoliti.cu mult Nemernicul de petroov si cu marea nulitate muta nu au cultura si carte nici macar pana la unghia mica a unuia ca dnu Severin! Dar starea populimii este atat de slaba intellettuale incat daca petrov aparea in poza intre cracii lui Nuti aplaudau ca focile! Romanul e facut din SUL A stramba!Asta se spune in populime! aista-i o opinie in

# Vorbele zboara, declaratiile scrise raman. date 16 December 2022 14:50 +16

In numele binelui cel mai bine se face raul. Care nu e rau obisnuit, ordinar si poate chiar clasic, nu, e un rau necesar. Ca sa fie bine.

# Morar trebuie inchis cu Basescu date 16 December 2022 17:22 +10

intr-po celula cu usa in tavan ! :eek: In alta ordine de idei:https://stopworldcontrol.com/

# Goargăș date 17 December 2022 14:04 +427

În dosarul ,,Flota", Morar (proaspăt numit) a aprobat, împotriva oricărei logici, o nouă expertiză contabilă (deși dosarul se întorsese la DNA doar pentru o simplă semnătură) prin care prejudiciul de peste 300 de milioane de dolari constatat de prima expertiză a devenit zero; niște experți de casă s-au făcut, ireversibil, de rahat). Măcar pentru această mare mizerie trebuie tratat cu flit.

# Somebody date 18 December 2022 16:54 +362

Tovarășul Morar este un securist nevinovat, asta ne cere să credem. Omul a ieșit din sistem si interesul sau actual îl obligă să se spele de pacate. Deși a fost la butoane la vremea protocolului, nu a facut nimic...săracul. Dacă nu era de acord cu protocolul, de ce nu s-a retras la momentul respectiv din magistratură? Dacă era un profesionist si avea demnitate ? Mie milă de clientii care îl vor angaja...pentru ca vorba lui Putin...o dată securitatea, toată viața securist.

# Somebody date 18 December 2022 17:49 +208

În mod sigur, stimate Adrian Severin, justiția ar fi fost altfel. Din pacate, raul facut de această gasca, la un moment dat, patronată si de acest "yesman" al clasei politice a vremii , nu este încă înlăturat si dumnezeu stie, daca va fi vreodată. Acești oameni au făcut "pui" ,care au continuat și continuă să facă ca justitia sa fie conforma intereselor unora din țară și din străinătate.

# maxtor date 20 December 2022 08:51 0

"cum ar fi fost primite Memoriile lui Mengele" -uite asa:France Releases New Translation of Hitler's 'Mein Kampf' www voanews com › arts-culture_france-release... 2 iun. 2021 · A massive and long-awaited new translation of Mein Kampf — PEPPERED WITH SCHOLARLY COMMENTARY to explain Nazi leader Adolf Hitler's ...,mein kampfu. de 1'000 de pagini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(e adevarat:si comunistii au editat Eminescu avand la baza multe note de subsol,Eminescu trebuia egsxplicat critic-in lipsa auto-criticii....)(culme e sa dai citate din critica....)

# Toma Bălășoiu date 21 December 2022 10:55 +103

Stimate domnule prof.dr. Adrian Severin, Vă adresez sincere mulțumiri/felicitări pentru acest articol. Aveți perfectă dreptate. Cartea lui Daniel Morar „nu este expresia regretului pentru crimele comise”, „ci o încercare dizgrațioasă de a-și oferi un abil fals pentru a fugi de răspundere”. Dovadă: El nu s-a referit la două din crimele pe care le-a comis la cererea lui Traian Băsescu - crime profesionist prezentate în lucrarea-document „Un incompetent la vârful DNA, în luptă cu „anticorupția” elaborată de dl dr.Gh.Burlacu, fost șef al Serviciului Specialiști din DNA: 1.- „Capitolul III. Morar găsește țapi ispășitori pentru falimentul Băncii Internaționale a Religiilor” (pag.112-170) și 2.- „Capitolu IV. Măsluirea Dosarului „Flota”, un preț prea mare pentru o funcție” (pag.171-229). În caz că sunteți interesat să mai cunoașteți și alte elemente, vă rog să vă bizuiți pe disponibilitatea mea de a vă sprijini. Email:tbalasoiu@yahoo.com; Mobil: 0721681427

# Somebody date 27 December 2022 15:17 0

Asteptam cu interes si curiozitate si "Memoriile" altor torționari ai DNA, să vedem cum se toarnă unii pe alții, căci doar de ada ceva sunt capabili si slava Domnului, sunt destui...abuzatori ai statului paralel. Sa speram ca "lucrările ", sunt peste nivelul celei scrise de "șefu" Morar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva