20 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAMAS BUN, LIVIU! – Mesajul fostului ministru al Justitiei, senatorul PSD Robert Cazanciuc, dupa decesul procurorului PICCJ Liviu Sutiman: “N-a vrut sa conduca tara, ci doar sa fie un bun procuror criminalist... Nu l-am vazut sau auzit vreodata incrancenat sa construiasca vreo acuzatie la adresa cuiva, doar pentru ca era in postura de a o putea face”

Scris de: L.J. | pdf | print

29 July 2022 12:36
Vizualizari: 6255

Fostul ministru al Justitiei, senatorul PSD Robert Cazanciuc, si-a luat ramas bun de la bunul sau prieten, fostul procuror PICCJ Liviu Sutiman (foto), care a incetat din viata in urma cu cateva zile.


 

Cazanciuc a postat joi, 28 iulie 2022, un mesaj pe pagina sa de Facebook, dupa ce l-a condus pe ultimul drum pe fostul procuror Liviu Sutiman, sotul fostei sefe a Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ Camelia Sutiman.


Redam mesajul senatorului PSD Robert Cazanciuc:


Ramas bun, Liviu!

Se spune despre procurorii romani ca au fost vremuri cand au crezut ca pot contribui la schimbarea in bine a tarii, iar pentru a-si atinge acest ideal si-au asumat chiar roluri de participanti activi la rezolvarea marilor treburi ale natiunii.

Am condus astazi pe ultimul drum un prieten foarte drag, fost procuror, care n-a vrut sa conduca tara, ci doar sa fie un bun procuror criminalist, adica sa ii prinda si sa ii trimita la inchisoare pe cei care au comis infractiuni grave impotriva vietilor semenilor sai.

Mergand deunazi la Facultatea de Drept si intreband studentii de ce vor sa urmeze anumite profesii juridice, am primit aceleasi raspunsuri de la cei care se gandeau sa aleaga profesia de procuror, ca acum 10, 20 sau 30 de ani: vor sa fie criminalisti, vor sa investigeze, vor sa se lupte si sa-i dovedeasca pe cei rai, asa cum au citit sau au vazut prin filme ca au facut marii procurori din Italia sau America.

Figura aparent aspra a lui Liviu Sutiman, potrivita cu imaginea publica a unui procuror, ascundea de fapt un om extrem de sensibil, atent la toti cei care interactionau cu el, indiferent de postura in care se aflau. Grija lui pentru oameni era autentica, reala, nu una mimata pentru a intra in gratiile cuiva sau pentru ca era la moda sa fii preocupat de drepturile fundamentale, ci pentru ca asa fusese educat, asa era credinta lui.

Iscoditor si sclipitor, Liviu a fost extrem de respectuos cu cei mai experimentati decat el, asumandu-si cu bucurie sa faca de toate din postura de cel mai tanar criminalist din PG. 'Nu se cade sa il contrazic pe colegul meu de birou care are ani de practica cat am eu de viata', imi spunea cu zambetul pe buze in discutiile noastre pe diverse cazuri. Liviu radia optimism indiferent de situatie. Pur si simplu nu te puteai supara pe el!

Nu l-am vazut sau auzit vreodata incrancenat sa construiasca vreo acuzatie la adresa cuiva, doar pentru ca era in postura de a o putea face.

Dumnezeu sa il aiba in paza si sa-i odihneasca in pace sufletul frumos si generos!”

Comentarii

# tudor date 29 July 2022 15:37 +149

„Nu l-am vazut sau auzit vreodata incrancenat sa construiasca vreo acuzatie la adresa cuiva, doar pentru ca era in postura de a o putea face.” M-am cutremurat citind fraza asta. Acest fost ministru al justiției trebuie sancționat imediat. Înseamnă că nu i se pare anormal și ilegal ca un procuror, indiferent de la ce nivel, să „construiască” acuzații, „doar pentru ca e in postura de a o putea face”. Cine a permis și permite distorsionarea criminală a rolului procuraturii și transformarea procurorilor în indivizi resentimentari,abuzivi, care acționează conform liberului arbitru? Dacă asta e situația reală, instituția trebuie urgent desființată și reconstruită pe baze strict legale.

# Roby date 29 July 2022 15:52 +4

Tudor, nu cred că dl. Cazanciuc a sugerat că i se pare normal ca un procuror să construiască o acuzație nereală, ci dimpotrivă, spunea că procurorul Sutiman a fost corect, cum trebuie sa fie toți procurorii, referindu-se implicit la derapajele unor procurori.

# DODI date 29 July 2022 16:29 +26

Amendament: Dumnezeu îi cheamă la el pe cei corecți. Ne lasă nouă leprele și pupincuriștii să ne conducă țara, ministerele, partidele și, în general, să își bată joc de viața noastră.

# ?????? date 1 August 2022 17:10 -1

& "Unde dai și unde crapă", ? Liviu Vasilică, Liviu Dragnea, Liviu Sutiman, alți Liviu, ? Probabil că ar fi interesantă și o statistică despre "Liviu", și observații, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.08.2022 - Predoiu nu se poate abtine cand o vede pe Corina

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva