5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RASPLATA PENTRU SERVICIILE ADUSE REGIMULUI BASESCU – Pe final de mandat, presedintele l-a decorat pe generalul Marcel Opris, seful STS, cu Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Comandor. Decoratia a fost acordata “in semn de inalta apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea si consolidarea unui serviciu modern”. Gestul lui Basescu vine la aproape un an de la tragedia aviatica din Apuseni, cand STS a fost incapabil sa localizeze avionul pilotat de Adrian Iovan

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 November 2014 15:35
Vizualizari: 6544

Mandatul de presedinte al Romaniei al lui Traian Basescu se apropie de final, iar acesta are grija sa le multumeasca celor care l-au servit cu loialitate si eficienta. Primul pe lista lui Basescu este generalul Marcel Opris (foto), seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Opris a fost decorat, joi 27 noiembrie 2014, de presedintele Traian Basescu, seful STS primind Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Comandor.


Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, decorarea lui Marcel Opris, director al STS din decembrie 2005, a fost facuta in semn de apreciere pentru efortul depus de acesta in vederea consolidarii unui servciu modern si adaptat in permanenta la cerintele si provocarile din domeniul telecomunicatiilor speciale:

Presedintele Romaniei, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 27 noiembrie a.c., decretul de decorare a domnului general inginer Marcel Opris, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Astfel, in semn de inalta apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea si consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerinte si provocari din domeniul telecomunicatiilor speciale, domnul presedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul National “Steaua Romaniei” - in grad de Comandor domnului general inginer Marcel Opris, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Romaniei, domnul Traian Băsescu”.

In urma cu aproape un an, modernul STS condus de generalul Marcel Opris a fost incapabil sa gaseasca avionul pilotat de Adrian Iovan, care s-a prabusit in Apuseni

Interesant este ca decorarea lui Marcel Opris are loc la aproape un an de la un moment tragic, soldat cu doua victime, in care s-a vazut cat de “dezvoltat si consolidtat” este STS-ul lui Marcel Opris. Este vorba accidentul aviatic din Muntii Apuseni, din ianuarie 2013, in urma caruia pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aurelia Ion si-au pierdut viata. Atunci, asa cum bine se stie, STS a fost incapabil sa localizeze avionul prabusit, in ciuda investitiilor de zeci si sute de milioane de euro facute de acest serviciu in ultimii ani.

La acea data, generalul Marcel Opris a fost salvat de demitere chiar de presedintele Traian Basescu. Acesta din urma a iesit public si l-a aparat pe Opris, pretinzand ca STS nu poate localiza telefoane mobile, ci doar fixe, si ca nu are capacitatea si nici echipament pentru a realiza aceasta localizare.

De altfel, reactia lui Basescu a fost una normala, avand in vedere colaborarea buna pe care a avut-o cu Marcel Opris in perioada in care a ocupat functia de presedinte al Romaniei si serviciile pe care i le-a facut seful STS. In acest context, este de ajuns sa ne amintim doar momentul referendumului din 2012, cand STS i-a pus la dispozitie lui Traian Basescu o linie de telefon securizata la sediul de campanie al presedintelui. Desigur, sa nu uitam nici de acuzatiile privind implicarea STS in alegerile prezidentiale din 2009, in urma carora Traian Basescu si-a asigurat cel de-al doilea mandat.

Comentarii

# BLESTEM TOTI CONDUCATORII TARII DE DUPA '89. AMIN! date 27 November 2014 16:20 +7

Blestemati sa fiti in veci si numai de boala sa sa aveti parte, in cancer sa va moara copii si nepotii hotilor, animalelor, turnatorilor, tortionarilor...au murit oameni din cauza voastra in acesti 10 ani de DICTATURA NEOSECURISTA

# Goe date 27 November 2014 18:03 +7

Ma gandesc ce s-ar alege de tara asta intr-un conflict armat cu generali ca maimutoiul asta facuti la apelul bocancilor si decaorati de cate ori ragaie. Fereasca Dumnezeu.

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste date 27 November 2014 18:56 +14

S-ar alia cu invadatorii, ar preda cheile de la trezorerie, certificatele de proprietate asupra resurselor și ar băga în pușcărie intelectualitatea opozantă. A mai fost filmul ăsta.

# basicuta date 27 November 2014 18:05 +8

Generat cu patru stele !!! si n-am avut nici un razbel ! cred ca Betivu iar fi dat 8 stele...

# ARGUS date 27 November 2014 20:46 +5

T.rebuia dat afara a doua zi dupa accidentul din judetul Alba si cercetat penal.

# Salvamar date 28 November 2014 06:23 +5

Trebuia macar pe final de mandat sa-i multumeasca pentru ca l-a ajutat sa fie ales a doua oara presedinte, dar si pentru ca a spionat opozitia la Basescu si i-a raportat acestuia direct toate informatiile. este cunoscut ca Basescu ca si Elenei Ceausescu se delecta cu inregistrarea opozantilor. Cred ca opozitia la Base aveau microfonie si in pat. Urmeaza decorarea lui Coldea.

# r date 28 November 2014 09:13 +3

este josnica aceasta decorare! ar trebui ca societatea civila sa solicite retragerea acestei decoratii avand in vedere ca ne-am uitat mortii din Apuseni!cine l-a propus pe general la decoratie? pai presedintele propune si tot el aproba?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva