16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RASPUNS PENTRU VASILICA DANILET – Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei ii aminteste judecatorului Danilet, care s-a plans de fraudarea sistemului ECRIS, ca CSM a inchis ochii la toate sesizarile societatii civile privind problemele din Justitie: “Un organism care ar fi trebuit sa fie discret si eficient, s-a transformat intr-unul sindical, devenind, din pacate, portavocea tocmai a acelor magistrati din sistemul judiciar acuzati de coruptie sau neprofesionalism” (Document)

Scris de: G.T. | pdf | print

29 August 2013 14:21
Vizualizari: 9816

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei i-a adresat un “raspuns” judecatorului Cristi Vasilica Danilet din CSM, dupa ce acesta a atras atentia asupra coruperii sistemului ECIRS cu scopul dirijarii unor dosare catre anumiti magistrati si a dezvaluit cateva metode de fraudare. Cu aceasta ocazie, AMJ ii aminteste lui Vasilica Danilet ca CSM a ignorat toate semnalele si sesizarile transmise de societatea civila in legatura cu probleme din Justitie. Potrivit Asociatiei, fraudarea sistemului este incontestabila, insa acest lucru nu ar fi posibil fara existenta unor magistrati corupti.


De altfel, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei considera ca pozitia lui Vasilica Danilet cu privire la fraudarea sistemului ECRIS arata fie lipsa de intelegere a problemelor din Justitie, fie o tentativa de a evita cauzele privind impasul in care se afla in momentul de fata sistemul juridic: “In acest context, ceea ce denota pozitia exprimata prin domnul Danilet este, fie o lipsa de reala intelegere a problemelor sistemului juridic, fie o incercare de ocolire a cauzelor pentru care sistemul Juridic din Romania se afla in impasul institutional si functional din prezent.

Chiar daca fenomenul de corupere a sistemului de repartizare aleatorie este incontestatbil iar, prin declaratia domnului Danilet, necontestat inclusiv de catre CSM, credem ca adevarata problema este cea a lipsei de impartialitate a magistratilor si a penetrarii sistemului juridic, in mod coordonat, de persoane care sunt sensibile fenomenului coruptiei.

Manipularea sistemului de repartizare nu ar avea nici un efect daca nu ar exista magistrati corupti. In conditiile inexistentei unei garantii a probitatii profesionale si morale a magistratilor, indiferent care este rezultatul repartizarii unui dosar, justitiabilul nu poate avea certitudinea si confortul unei solutii corecte”.

AMJ: “Pozitia domnului Danilet tradeaza, in realitate, lipsa sa de incredere in corectitudinea corpului de magistrati”

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei acuza CSM ca a adoptat o strategie prin care a aparat, in mod indirect, un sistem corupt, neluand masuro pentru eradicarea adevaratelor probleme: “Ceea ce domnul Danilet da cu titlu de exemplu – depunerea repetitiva a aceleiasi cereri – ca si reglementarile pe care CSM le-a introdus (art.96 ind.2 din Regulament) sunt simptomatice pentru strategia pe care Consiliul a adoptat-o in ultimul timp: apararea, in mod indirect, a unui sistem de justitie corupt prin evitarea luarii oricaror masuri eficiente de eradicare a problemelor reale ale acestuia: lipsa unor garantii efective a unui proces echitabil data, in principal, de lipsa de raspundere a magistratilor si de lipsa unui mecanism de control juridic al acestora.

Pozitia domnului Danilet tradeaza, in realitate, lipsa sa de incredere in corectitudinea corpului de magistrati, orice noua procedura administrativa si orice nou regulament incearcand doar sa evite rezolvarea adevaratei si perenei probleme: coruptia din justitie”.

AMJ: “Consiliul Superior al Magistraturii, insa, a ales sa ignore toate semnalele repetate venite din partea societatii civile, dand prevalenta luptelor interne axate pe acaparerea puterii in interiorul sistemului si pe relatiile conflictuale cu mass-media”

Nu in ultimul rand, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei precizeaza ca CSM a ignorat semnalele repetate ale societatii civilev referitor la problemele din Justitie. Potrivit AMJ, membrii Consiliului au fost preocupati de luptele interne pentru acapararea puterii in sistem sau pe razboaiele impotriva presei. De asemenea, Asociatia acuza CSM ca s-a transformat intr-un organism sindical si a devenit portavoc ea magistratilor acuzati de coruptie si neprofesionalism: “Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei a atentionat in mai multe randuri Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la cauzele lipsei de incredere in sistemul judiciar, atat la nivel intern, cat si international, aratand totodata si care sunt mecanismele de rezolvare a acestora.

Consiliul Superior al Magistraturii, insa, a ales sa ignore toate semnalele repetate venite din partea societatii civile, dand prevalenta luptelor interne axate pe acaparerea puterii in interiorul sistemului si pe relatiile conflictuale cu mass-media.

Astfel, un organism care ar fi trebuit sa fie discret si eficient, s-a transformat intr-unul sindical, devenind, din pacate, portavocea tocmai a acelor magistrati din sistemul judiciar acuzati de coruptie sau neprofesionalism.

In loc sa incerce in mod constant sa raspunda semnalelor venite din partea societatii civile prin luarea de masuri rapide si drastice de detoxifiere a sistemului judiciar, CSM a ales sa ia apararea acestuia si sa isi directioneze toate eforturile in blocarea oricaror incercari din partea societatii civile sau legislativului de a devoala problemele evidentiate”.

* Cititi aici raspunsul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei acordat judecatorului Cristi Vasilica Danilet

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 29 August 2013 14:47 +6

PENTRU DANKH SI CEI DIN JUSTITIE,,care s-a plans de fraudarea sistemului ECRIS, ca CSM a inchis ochii la toate sesizarile societatii civile privind problemele din Justitie: “Un organism care ar fi trebuit sa fie discret si eficient, s-a transformat intr-unul sindical, devenind, din pacate, portavocea tocmai a acelor magistrati din sistemul judiciar acuzati de coruptie sau neprofesionalism” (Document).este un TRUISM ,,justitia in ro este corupta pina in adn,,aviz celor care ne fac pe noi ca sintem nebuni si ca ei sint niste victime care pe bani putini muncesc in justitie!!!!!!!!de asta o sa se mute justitia in loc public in strada in scurta vreme!!!vi se datoreaza in exclusivitate napircilor si viperelor!!!a se vedea ecrisul lui danilet cum a functionat!!!!dar o sa simtiti si ecrisul strazii

# eu date 29 August 2013 14:59 +8

Vasilica asta e asa de prost ca ar trebui ca DNA-ul sa il aresteze macar ca sa scapam de el. Asa de mult ii place lui Vasilica sa se auda vorbind ca ar face orice, numai sa vorbeasca lumea de el. Ar fi in stare sa se autodenunte, sa fie arestat, doar, doar e bagat si el in seama. Mi-e sila de astfel de homosexuali prosti.

# FLEOSCUTA date 29 August 2013 15:23 +11

55 LASUTA DIN CEI DIN CSM SUNT COMPROMISI FIE DIN PUNCT DE VEDRE PROFESIONAL ADICA SUNT SLAB PREGATITI PROFESIONAL FIE SUNT MINJITI CU DIFERITE COMPROMISURI SI BSESCU PROFITA SI II FOLOSESTE IN SCOPURI BASESCIENE ADICA IN SCOPURI PROPRI AMENINTINDUI CA O SA FACA PUBLIC CEEA CE STIE DESPRE EI SI ATUNCI EI FAC CE LI SE SPUNE SI ASA V FI SI DUPA CE BETIVUL NU VA MAI FI LA COTROCENI

# Vasile date 29 August 2013 15:59 +8

Vasilica, cand ti-ai dat seama ca se jongleaza cu ECRISUL, cand dosarul tau dirijat de Alinuta a ajuns la CAB la prietenul ei, fostul coleg de birou si amant, judecatorul Vasile Bacu? Atunci de ce nu te-ai revoltat?

# Istratie date 29 August 2013 16:43 +1

Ai mă Vasile, se poate să vorbești, taman, despre funie în casa spânzuratului? Nu vezi că, în privința acetei acestei funii, d-l Dănileț a luat, elegant și discret, aidoma porcului în lanul de porumb sau hândelului în iarbă, cuvenitul, bărbătesc și deontologic viraj? Vezi? între d-ta și d-lui asta-i diferența!     

# unul din lumea cea mare date 29 August 2013 16:51 +2

pentru vasile si istratie//1) a vazut ca s.a umblat la ecris cind a observat ca i s/a dat termen ,,abia,,la 3!!!!!!!!!!!!!saptamini de la cerere.2)de ce doar de funie????de sapun nu?cred ca/i trebuie si sapun limbricului,nu de alta dar sa se stringa repede funia sa nu apuce sa strige dupa ajutor!!!!!

# ? date 29 August 2013 16:55 0

Cine este Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei? de unde vine, unde se duce?

# antonie date 29 August 2013 19:18 +3

Si DNA il contrazice pe dl Danilet, cel putin la Tribunalul Bucuresti unde probeaza mani******rea ECRIS de catre greii Sectiei Penale. Pai, dle Danilet, tot Acarul Paun e vinovat de problemele grave ale Justitiei? Ne-am intors la 2004 cand erati vocal si reclamati aceleasi lucruri sau ...in 1989? Orwell?

# CI date 29 August 2013 19:22 +2

DNA dixit. Danilet nu are dreptate da vina pe cei care ar putea corupe dar nu stie  cine sunt cei corupti? Ghici, daca n-ar fi piata de spaga pe hotarari, ce-ar fi?

# gepe date 30 August 2013 01:11 0

Cine dracu\' mai crede in bazaconiile lui Vasilica cel viteaz ? 

# EU date 30 August 2013 10:05 0

Eu

# Catalin date 30 August 2013 09:01 +2

Daca s-ar percepe impozit pe prostie, tara asta ar fi mult mai bogata. Asa cum zice idiotul, repartizarea poate fi influentata. Insa acelasi personaj (adica idiotul) neglijeaza sau nu stie ca orice operatiune efectuata in Ecris este inregistrata in diverse jurnale. Chestia cu repartizarea \"copertii\" a aflat-o el d-abia acum? Practic, daca aveai intr-o zi de repartizat mai multe dosare cu acelasi obiect si intr-unul aveai un interes, le puteai inregistra si repartiza, ulterior introducand partile dupa bunul gust. Insa in prezent este obligatoriu ca cel putin o parte sa fie introdusa anterior repartizarii. In ce priveste schimbarea (plimbarea) persoanelor responsabile cu repartizarea .... alta tampenie. Deci pornim de la premisa coruptiei, nu? Si ia zi tu, acum pe bune, cati grefieri au fost cercetati/condamnati pentru fapte de coruptie si cati judecatori? Gagauta!!!!

# EU INSAMI date 30 August 2013 10:14 +1

Cataline, cine spune ala e, tu ai spus si tu ramai! Cum mama naibii vrei sa fie condamnat un grefier, un judecator sau macar un arhivar din judecatorii, tribunale, etc.? Te faci ca nu stii ca toti sunt o familie si justitiabilul nu are unde reclama abuzurile?! Ia sa te vad, unde reclami tu o decizie a Curtii de apel, care a dat o hotarare vadit netemeinica si nelegala? Inspectia Judiciara? VAX! Iti raspunde-DACA RASPUNDE!- ca reclamatia ta nu se justifica. Plangere penala? Politistii, procurorii fac parte din aceeasi familie! CEDO? Bani arucati pe hartie si taxe postale! Si daca ai sanse 0,01% ca cererea ta sa fie analizata, decizia de acolo este ignorata de Statul Romana!! Auzi, domnule, judecator condamnat!! Astia mediatizati sunt picatura din mare!!

# livia date 30 August 2013 14:02 0

Vasalica Danilet poarta in spate mediocritatea familiei din care provine.Niciodata aacest hopa mitica sluga la procuroarea stalinsita Macovei Monica nu va fi judecat. pentru cin enu stie, bunicii nostri, judecatori,aveau o vasta cultura ,proveneau din familii onorabile de intelecxtuali romani,isi respectau statutul de judecatori ,iar societatea romaneasca la randul ei ii respecta. ce respect sa acorzi unui hopa mitica  ,ratacit printre robe de judecator? Vasalica hopa mitica ar putea fi ca mare inagaduita  aprod la vreo judecatorie.

# Andaluza date 31 August 2013 20:08 0

LIVIA ești foarte indulgentă . Vasilică Danileț (după cum o arată și numele ) este un PÂRȚULEȚ SCREMUT emanat de BĂSEXU , un limbric scârbos ,care are și ifose . După cum se lăuda el , a citit un vagon de cărți . Nici dacă erau din cele cu ....contele îngheță cu broasca în gheată ,aruncându-se în W.C., iar contesa trase apa după el ....nu putea să lectureze cât zice fiindcă are ZERO  NEURONI . Deci nu îndeplinește baremul cerut unui aprod ,te rog să nu-l mai lauzi .  Te pup fată  A.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva