30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RATEU DIICOT IN CAZUL BOLDEA – Judecatorul Dragos Beligan de la Curtea de Apel Galati a respins toate propunerile de arestare facute de DIICOT Galati in cazul ex-deputatului Boldea si altor persoane perchezitionate si retinute cu mare spectacol. Codrut Olaru a pierdut fraiele in cazul procurorilor DIICOT Galati

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

26 October 2012 15:15
Vizualizari: 14100

 

Procurorul sef al DIICOT Codrut Olaru (foto) pare sa piarda lucrurile de sub control cu procurorii structurii teritoriale Galati din subordine. Dupa ce vestitul procuror galatean Sorin Carare a fost dublat sau scos din dosarele ex-deputatului Mihai Boldea, a venit randul procurorilor Sorin Leau si Bogdan Orest Pacurariu sa faca un maxim taraboi televizat miercuri 24 octombrie, la orele 9.00, cu o serie de perchezitii intempestive si retineri a unui „grup criminal organizat” in care au fost inclusi si fostul deputat Mihai Boldea (arestat de circa sase luni) si a fratelui acestuia, medicul Valentin Boldea. Potrivit procurorilor DIICOT: „invinuitii Boldea Mihail si Boldea Valentin au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si invinuitii Bivol Mircea, Hristu George, Petrea Andrei Madalin si Rosu Eugen, in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin cresterea artificiala a cheltuielilor aferente unor achizitii publice si prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.”


Dupa cum se stie, desi miercuri 24 octombrie 2012 au avut loc numeroase perchezitii matinale, abia la caderea seri li s-au prezentat unora dintre invinuiti acuzatiile, fapt anormal in raport cu Codul de procedura penala, dar si cu faptul ca presa fusese anuntata deja despre invinuiri, in timp ce unii invinuiti nu stiau nimic... In cursul zilei de joi, invinuitii au fost prezentati in fata Curtii de Apel Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile (mai putin Valentin Boldea pentru care procurorii au instituit masura preventiva de obligare de a nu parasi tara). S-a cerut arestarea inclusiv pentru ex-deputatul Mihai Boldea, care oricum se afla de luni de zile in arest preventiv... intr-o alta cauza in care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Galati Sorin Carare si Sorin Leau.

DIICOT nu a avut probe pentru arestare

Cauza a fost repartizata judecatorului Dragos Beligan de la Curtea de Apel Galati (cunoscut ca un magistrat respectat pentru profesionalism si stiinta de carte), iar audierile maraton au durat pana vineri la orele 3.00 dimineata cand instanta a dat verdictul. Si, surpriza, neplacuta pentru procurorii DIICOT, toate cererile de arestare preventiva au fost respinse. Inculpatii au plecat cu totii acasa, cu exceptia lui Boldea (care se afla deja in stare de arest intr-o alta cauza). Doar pentru inculpatul Mircea Bivol judecatorul Beligan a dat obligarea de a nu parasi tara. In procesul de la Curtea de Apel Galati, avocatii apararii (printre care si maestrul Alexandru Chiciu, pentru ex-deputatul Boldea) au relevat spectacolul oferit de procurorii DIICOT si lipsa unor indicii temeinice in privinta acuzatiilor formulate.

De mentionat ca fratii Boldea au formulat nenumarate plangeri penale impotriva unor procurori ai DIICOT Galati (unii deja urmariti penal de DNA Galati pentru coruptie), insa acestia continua sa intrumenteze dosarele Boldea in conditiile in care exista suspiciuni majore cu privire la obiectivitatea si impartialitatea lor.

Comentarii

# hihi date 26 October 2012 16:27 0

procurorii care trec in avocatura devin maestri? :o mai ales in unele imprejurari. asa-i? :lol: papa-v-ar tata pe voi, deontologilor :P

# huhu date 26 October 2012 17:02 +3

Corect, pupa-ne-ai tata pe noi :)))). 

# Arestare sau nu are stare? date 26 October 2012 16:59 +16

E o prea mare obsesie pentru arestare. Absolut pe langa lege. S-a ajuns la arestarea pentru "rezonanta sociala" si pentru " a da exemple". Adica temeiuri imposibil de dovedit, adicatelea care, in termeni juridici, nu exista. Poate se mai potolesc si procurorii astia cu arestarile si pun accent pe construirea unui probatoriu serios, care sa conduca la o condamnare cu inima usoara. Inclusiv probatoriul pe latura civila trebuie facut, baieti!

# Nici tu n-ai stare date 26 October 2012 17:24 +12

Probatoriul pe latura civila spui? Ii bagi in drept administrativ, in drept financiar, procesual civil...asa ceva e imposibil in acest moment, ar trebui schimbati 90%dintre procurori.Daca stapaneau dreptul nici nu se mai aruncau una-doua la arestare, stenograme,linsaj mediatic ca sa"oblige"instanta sa condamne astfel, se ocupau de probatoriu.

# 148 Cpp date 27 October 2012 21:03 +1

În afară de condiţia de la litera f, cea cu pedeapsa mai mare de 4 ani, celelalte condiţii sunt aproape imposibil de dovedit, nu?!

# IOAN DUSCAS date 26 October 2012 17:50 +4

PAI DAK' ASHA VREA PROCURORU' INSEAMNA KA ALA IE VINOVAT KA DOARA DAKA IE PROCUROR INSEAMNA KA CINE SUPARA PE PROCUROR IE BANDIT FRATE BASHINUK ! KA NICI NU SHTIU DE CE MAI TRE' SA MERGE PE LA JUDEKATOR KAND PROCURORU' SHTIE KA ALA IE BANDIT !  

# Dan danut date 26 October 2012 21:16 +9

Judecatorul Beligan, intr-adevar, un judecator destept, bun profesionist si, nu numai. Bravo!

# Xulescu date 27 October 2012 01:20 +10

In sfarsit la galati un judecator impartial! Bravo lui! A avut tupeu sa sfideze diicotul

# Zetulescu date 27 October 2012 12:21 +1

Il aresteaza DNA-ul stai linistit.

# dankh1 date 27 October 2012 09:39 +1

pentru avocatii destepti ;-) http://www.juridice.ro/225740/perle-de-la-examenul-de-admitere-in-profesia-de-avocat.html

# LOL date 27 October 2012 10:17 0

"Doar pentru inculpatul Mircea Bivol judecatorul Beligan a dat obligarea de a nu parasi tara". Deci a reţinut că există indicii sau probe că ar fi săvârşit infracţiunile reţinute în sarcina sa. Nasol, atunci trebuia să dea mandat pentru astfel de fapte sau poate a apreciat că e suficientă această măsură.

# Are starea date 27 October 2012 19:46 -1

Metalitate de procuror anii 2010-2020. Mandatul nu se da pentru "astfel de fapte" penale ci se da daca exista pericolul sa fuga, sa distruga probe etc. Nu mai ganditi arestarea ca o pedeapsa pentru ca....nu e! 

# LOL date 27 October 2012 20:48 +2

Să înţeleg că pentru un omor, un viol, o tâlhărie care a avut ca urmare moartea, pentru pedofilie, chiar dacă nu există pericol să fugă, să distrugă probe, chiar dacă nu are antecedente, chiar dacă regretă şi jură pe mama şi pe copil că nu mai face nimic şi că se va prezenta la fiecare solicitare a instanţei (asta e preferat mea), nu trebuie dat mandat de arestare pentru că ai putea considera că e o pedeapsă?? LOL, după mine arestarea chiar e o pedeapsă, după mine ar trebui arestate toate persoanele pentru care există suficiente probe pentru condamnare, în principal o condamnare cu executarea. De ce dracu să-l mai lase în libertate?? Faţă de gravitatea faptei CEDO a spus că pentru o perioadă de timp poţi să arestezi, or în speţa de faţă, dacă tot a reţinut indicii, eu, ca cetăţean de rând, consider că este o faptă gravă pentru care acel om ar fi trebuit arestat.

# LOL date 27 October 2012 20:58 +2

Nu am văzut pe nimeni să facă gură pentru că se arestează un hoţ de salam (infracţiune deosebit de gravă, prejudiciu enorm, imposibil de recuperat), dar când se arestează, de cele mai multe ori se încearcă şi se termină cu o altă măsură, "un intelectual" pentru un tun de câteva, doar câteva milioane de euro, un nevinovat, un inocent cu familie care îşi permite doar câteva vacanţe de lux, imediat avem parte de o reacţie, zic eu ciudată, din partea altor intelectuali (fără ghilimile) sau "intelectuali". Nu ştiu domne, eu, cetăţean care respectă legea (prea mult în ţara asta) şi care plăteşte taxe şi pentru alte persoane, consider că aceste persoane trebuie să fie arestate.

# dankh1 date 28 October 2012 17:55 +2


Citeza pe Are starea
Metalitate de procuror anii 2010-2020. Mandatul nu se da pentru "astfel de fapte" penale ci se da daca exista pericolul sa fuga, sa distruga probe etc. Nu mai ganditi arestarea ca o pedeapsa pentru ca....nu e! 
sa inteleg ca daca inculpatul o violeza pe sora ta, nu tre sa fie arestat decat daca exista pericol sa fuga...si cum a i dovedi ca exista pericol sa fuga?dar de art 148 cpp ai auzit

# stanga marius dragos date 15 November 2012 05:35 0

oameni buni pe mn ma condamnat degeaba au fost mana an mana avocatu hagiu k ceilanti mia zis sa nu -ma prezint la instanta k sant nevinovat si asa ma tinut 3 jumate ma dadea afara din judecatorie zicea ce caut eu acolo k sant nevinovat si an ultimu moment mia zis sa spun k sant deacord k domnu avocat fara sa stiu k el a bagat o cerere k recunosc fapta ma nenorocit sant nevinovat oameni buni mia distrus copii sant nevinovat pesti adevarati pesti au luat k suspendare oameni buni iar pe mn ma nenorocit sant nevinovat d ce as minti e prea tarziu va spun k un om k asta va distruge familile asa ma distrus pe mn

# stanga marius dragos date 15 November 2012 05:41 +1

nu ami gasesc linistea vr sa ma predau dar sant nevinovat ami las copii pe drumuri daca as fi sa mai ma judec odata si chiar ma gaseste vinovat as vra sa ami dea maxim d pedeapsa dar daca nu sa plateasca iei ai dadem bani tot timpu sant multe dar an tara romaneasca cui ai poti spune?????? cui k e toti mafioti atata timp cat coruptia nu dispare nici infractionalitate nu o sa scada cei ce iau blaturi si mita creste infractionalitatea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva