30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAZBOI INTRE PARCHETE – DIICOT a extins urmarirea penala fata de comisarul Traian Berbeceanu. Procurorii il acuza pe politistul anului de savarsirea unor infractiuni de delapidare si luare de mita. Berbeceanu este prins in razboiul rece dintre DNA si DIICOT. Decizia de a aduce noi acuzatii pentru fostul sef BCCO Alba vine la doua luni dupa ce DNA i-a deschis dosar sefului DIICOT Alba Ioan Muresan, pe motiv ca i-a fabricat dosar lui Berbeceanu

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

16 May 2014 11:38
Vizualizari: 11205

 

UPDATE - Potrivit unui comunicat de presa din data de 16 mai 2014, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala -iau adus la cunostinta comisarului Traian Berbeceanu noile acuzatii formulate ca urmare a dispunerii extinderii urmaririi penale si a actiunii penale fata de acesta.

Prezentam in continuare comunicatul de presa al DIICOT:

"Prin ordonantele emise anterior in cauza, respectiv in datele de 16.11.2012, 21.10.2013, 23.10.2013 si 20.12.2014 (n.red. -2013) au fost formulate urmatoarele acuzatii penale fata de Berbeceanu Traian - savarsirea infractiunilor prev. de art. 367 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 38 alin. 2 Codul penal, art. 269 alin. 1 din Codul penal cu aplic. art. 38 alin. 2 Codul penal, art. 269 alin. 1 Codul penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Codul penal, art. 367 alin. 1 si 2 Codul penal cu aplic. art. 38 alin. 2 Codul penal, art. 269 alin. 1 Codul penal cu aplic. art. 38 alin. 2 Codul penal, art. 267 alin. 1 Codul penal, art. 274 alin. 1 Codul penal si art. 326 Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal si art. 5 din Codul penal.

Din actele de urmarire penala efectuate ulterior, au rezultat indicii rezonabile si probe in legatura cu savarsirea de catre Berbeceanu Traian a unor fapte noi.

In cursul anului 2011, Berbeceanu Traian, in calitate de ofiter de politie judiciara cu gradul profesional de comisar-sef si avand functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, pe fondul sprijinirii grupului infractional organizat din care faceau parte R.G., C.D.E.I. si alte persoane, a primit un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, in valoare de aproximativ 20.000 euro, de la R.G. si R.A., pentru a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu, si anume, furnizarea catre susnumiti a unor date si informatii privitoare la cercetarea acestora sau a S.C. U. S.R.L. ori a altor persoane din aceeasi grupare criminala in cauze penale sau in legatura cu dispunerea efectuarii unor perchezitii domiciliare ori a altor masuri procesuale.

Pentru disimularea adevaratei naturi a circulatiei bunului anterior mentionat s-a creat aparenta transmiterii catre Berbeceanu Traian a autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI in temeiul unei conventii oneroase translative de proprietate, desi, in realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca obiect al infractiunii de dare de mita si, respectiv, al infractiunii corelative de luare de mita, precum si prin savarsirea infractiunii de delapidare, avand drept consecinta scoaterea frauduloasa a bunului in cauza din patrimoniul societatii.

In raport cu situatia de fapt prezentata in cele care preced, s-a dispus extinderea urmaririi penale si a actiunii penale fata de inculpatul Berbeceanu Traian, sub aspectul savarsirii:

1). infractiunii de luare de mita, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, fapta constand in aceea ca, in cursul anului 2011, Berbeceanu Traian, in calitate de ofiter de politie judiciara cu gradul profesional de comisar-sef si avand functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, pe fondul sprijinirii grupului infractional organizat din care faceau parte R.G., C.D.E.I. si alte persoane, a primit un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, in valoare de aproximativ 20.000 euro, de la R.G. si R.A. pentru a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu, si anume, furnizarea catre susnumiti a unor date si informatii privitoare la cercetarea acestora sau a S.C. U S.R.L. ori a altor persoane din aceeasi grupare criminala in cauze penale sau in legatura cu dispunerea efectuarii unor perchezitii domiciliare ori a altor masuri procesuale;

2.) infractiunii de spalare a banilor, prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, republicata, fapta constand in aceea ca a disimulat adevarata natura a circulatiei autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, creandu-se aparenta, contrara realitatii, a transmiterii acestui bun din patrimoniul S.C. U. S.R.L. catre inculpatul Berbeceanu Traian in temeiul unei conventii oneroase translative de proprietate materializate prin perfectarea unor inscrisuri falsificate cunoscand ca, in realitate, autoturismul a fost remis, cu titlu gratuit, ca obiect al infractiunii de luare de mita, precum si prin savarsirea infractiunii de delapidare;

3).infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 322 alin. 1 C.p., fapta constand in aceea ca a falsificat inscrisul intitulat „contract de vanzare –cumparare, datat 22.07.2011, prin atestarea in cuprinsul acestuia a unor imprejurari necorespunzatoare adevarului privitoare la vanzarea de catre Berbeceanu Traian a autoturismului marca VW Passat 4 Motion catre S.C. U S.R.L., vanzarea - cumpararea intre aceiasi cocontractanti a autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, precum si a platii unei sulte de 10.000 de euro. inscrisul falsificat a fost folosit ulterior de R.G. si R.A. pentru evidentierea in contabilitatea societatii anterior mentionate a operatiunii nereale de vanzare-cumparare a autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI catre inculpatul Berbeceanu Traian, precum si pentru inmatricularea aceluiasi autoturism pe numele inculpatului;

4).complicitatii la infractiunea de delapidare, prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 295 C.p. si la art. 308 C.p., fapta constand in aceea ca, in cursul anului 2011, cu intentie, i-a ajutat pe R.G. si R.A. sa isi insuseasca fraudulos din patrimoniul S.C. U S.R.L autoturismul marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, pentru a i-l remite ulterior, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p..

Mentionam ca prin rezolutia procurorului-sef D.I.I.C.O.T. din data de 1 noiembrie 2013 s-a dispus preluarea prezentei cauze de catre Structura Centrala a D.I.I.C.O.T. de la Serviciul Teritorial Alba-Iulia in vederea continuarii efectuarii urmaririi penale.

Dupa preluarea cauzei procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala au procedat, pe de o parte, la readministrarea unei parti a probatoriului administrat anterior de catre Serviciul Teritorial Alba-Iulia, iar pe de alta parte au fost administrate noi probatorii. La toate activitatile procesuale efectuate inculpatul a beneficiat de plenitudinea drepturilor procesuale garantate de Codul de procedura penala pentru asigurarea unei aparari concrete si efective.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie".

Pe principiul daca voi ne-ati luat un om, va luam si noi unul, DIICOT a extins acuzatiile la adresa comisarul Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO-Alba, anchetat deja pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului. Actiunea DIICOT, structura condusa de Alina Bica, are loc la aproape doua luni dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sefului DIICOT Alba, Ioan Muresan, pentru abuz in serviciu si represiune nedreapta, pe motiv ca i-a fabricat dosar lui Berbeceanu (foto alaturi de Laura Codruta Kovesi pe vremea cand aceasta era procuror DIICOT). Procurorii DIICOT au avut grija sa ii aduca lui Berbeceanu la cunostinta noile acuzatii chiar de ziua de nastere a comisarului si la doar cateva zile dupa ce acesta a fost declarat Politistul Anului 2013.


Comisarul Berbeceanu a fost chemat vineri, 16 mai 2014, de procurorii DIICOT la sediul central pentru a i se comunica faptul ca pe numele sau a fost extinsa urmarirea penala. Berbeceanu este acuzat de savarsirea infractiunilor de delapidare de luare de mita. Practic, ceea ce se intampla in cazul "Berbeceanu" confirma practic faptul ca de mai multa vreme exista un razboi rece intre DNA si DIICOT.

DNA i-a deschis dosar sefului DIICOT Alba Ioan Muresan, pentru represiune nedreapta si abuz in serviciu, pe motiv ca a incercat sa-l infunde pe Berbeceanu

Decizia procurorilor DIICOT vine la aproape doua luni dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva calailor lui Traian Berbeceanu. In 19 martie 2014, seful DIICOT Alba, procurorul Ioan Muresan - care l-a anchetat, retinut si apoi dus la mandat pe Traian Berbeceanu, dupa ce fostul sef al BCCO Alba l-a deconspirat in legatura cu posibile implicari in fapte de coruptie – a fost pus sub invinuire pentru abuz in serviciu si represiune nedreapta.

In acelasi dosar, a fost inceputa urmarirea penala impotriva altor doua personaje indicate de comisarul Traian Berbeceanu in sesizarile pe care le-a depus la MAI si DIICOT, privind comiterea unor posibile fapte de coruptie. Alin Muntean, fost ofiter de politie judiciara este acuzat de complicitate abuz in serviciu si complicitate la represiune nedreapta, iar Nicolaie Cean de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie.

Procurorii DNA au prezentat pe larg planul pus la cale de cei trei, care se afla sub control judiciar, prin care s-ar fi urmarit infundarea lui Traian Berbeceanu. Potrivit DNA, Muresan, Cean si Muntean nu si-au indeplinit corespunzator atributiile de serviciu, obtinand “atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial”. Procurorii afirma ca “aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub invinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta impotriva unor magistrati si ofiteri de politie”.

Berbeceanu, a fost arestat de o fosta procuroare DIICOT. Comisarul a fost eliberat dupa o luna de Inalta Curte

Comisarul Traian Berbeceanu a fost retinut de procurorii DIICOT in 23 octombrie 2013, intr-un dosar in care este acuzat de sprijinire a unui grup infractional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizarii organelor judiciare, marturie mincinoasa si fals in declaratii si care a fost instrumentat de seful DIICOT Alba Ioan Muresean, ale carui posibile fapte de coruptie, dar si ale procurorului Nicolaie Cean si ale politistului Alin Muntean, fostul sef al BCCO Alba Iulia le denuntase anterior. Berbeceanu a fost acuzat ca a furnizat membrilor unei grupari infractionale informatii cu privire la perchezitiile care urmau sa aiba loc sau ii indruma pe acestia cum sa ascunda anumite probe.

Iata ce anunta la acea vreme DIICOT: "La data de 23.10.2013, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Alba impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si al Inspectoratelor Judetene de Politie Alba si Hunedoara efectueaza un numar de 11 perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale formata din sase invinuiti, specializate in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare, folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului societatii in scop contrar intereselor acesteia, in folosul propriu ori pentru a favoriza o alta societate, complicitate la inselaciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispozitia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidentelor, documentele si bunurilor de patrimoniu. In cauza exista suspiciunea rezonabila ca invinuitii au constituit un grup infractional incepand cu anul 2003 pana in prezent si folosindu-se de calitatea de asociati si administratori la mai multe societati comerciale, precum si de mai multe firme fantoma special create si/sau folosite in scopuri infractionale, au derulat operatiuni comerciale si financiare fictive (frauda tip carusel, privind comertul cu carburanti si alte produse petroliere solventi, bitumuri, combustibili pentru focare).

Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit si TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu sume importante de bani (aproximativ 3,5 milioane RON).

Deopotriva, exista suspiciunea rezonabila ca invinuitii si-au insusit fara drept prin utilizarea unor manopere frauduloase diferite sume de bani din patrimoniul unor societatilor comerciale (aproximativ 3,5 milioane RON) folosind inscrisuri false.

De asemenea, in cauza a fost inceputa urmarirea penala si impotriva unui invinuit care are gradul profesional de comisar sef si functia de sef al BCCO Alba Iulia, sub aspectul acuzatiei de a fi comis infractiunile de sprijinire a unui grup infractional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizarii organelor judiciare, marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Din actele si lucrarile dosarului rezulta suspiciunea rezonabila ca in exercitarea functiei seful BCCO Alba Iulia, cu intentie, a ajutat invinuitii cercetati penal prin furnizarea de informatii cu privire la activitatile investigative desfasurate de catre D.I.I.C.O.T, sau de informatii referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii gruparii infractionale, ori cu privire la efectuarea unor activitati procesuale (perchezitii, audieri de martori, etc.), sau prin comunicare de informatii cu privire la modalitatea in care vor putea evita probarea activitatilor infractionale desfasurate de acestia (atentionari cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon).

Totodata se retine ca exista suspiciunea rezonabila ca acest invinuit, avand in virtutea atributiilor de serviciu date despre comiterea unor fapte prevazute de legea penala de catre membrii gruparii infractionale organizate nu a luat masurile legale, desi statutul de politist il obliga in acest sens, precum si ca fiind audiat in calitate de martor intr-un dosar penal a facut afirmatii neconforme cu realitatea referitor la imprejurari esentiale cu privire la care a fost audiat. Acelasi lucrator de politie nu a consemnat in declaratia de avere instrainarea unui autoturism marca VW Passat.

In aceeasi cauza se efectueaza cercetari si cu privire la alte doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa pentru una din ele (acuzatia constand in aceea ca fiind audiat in calitate de martor intr-un dosar a facut afirmatii neconforme cu realitatea), respectiv pentru infractiunea de favorizarea infractorului cu privire la cea de a doua persoana si care consta in faptul ca luand la cunostinta de data efectuarii unor perchezitii domiciliare a facut cunoscut inculpatului cercetat in acea cauza acest aspect. La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Alba urmeaza sa fie audiate un numar de peste 8 persoane. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Alba, Garzii Financiare Hunedoara si al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Hunedoara. Suportul specializat a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii. Mentionam ca invinuitii din prezenta cauza beneficiaza de garantia legala si constitutionala a prezumtiei de nevinovatie avand posibilitatea de exercitare deplina a dreptului la aparare fata de acuzatiile formulate de procuror".

In 24 octombrie 2013, in acest dosar, care intre timp a fost preluat de DIICOT central, Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv de judecatoarea Dana Ghitoaica, fosta procuroare DIICOT. In cuprinsul incheierii de arestare, aceasta a precizat ca exista riscul ca Traian Berbeceanu sa influenteze martorii, sa distruga probele din dosar sau sa le altereze. Uluitor a fost insa cum a ajuns judecatoarea la aceasta concluzie. Mai exact, Dana Ghitoaica a explicat ca “posibilitatea zadarnicirii anchetei” este evidenta avand in vedere autoritatea pe care Berbeceanu o are asupra subordonatilor sai, precum si notorietatea de care se bucura acesta. De asemenea, argumentandu-si opinia ca Traian Berbeceanu poate sa influenteze ancheta, judecatoarea ii reproseaza practic sefului BCCOA Alba ca a facut publice detalii privind activitatea unor procurori. Mai exact, ca nu si-a tinut gura. Asta in conditiile in care in ziua retinerii sale, in presa a fost publicata o scrisoare in care Traian Berbceanu dezvaluia demersurile sale legate de dezvaluirea faptelor de coruptie presupus a fi comise de Ioan Muresan, Nicolaie Cean si Alin Muntean, dar si presiunile care s-au facut asupra sa.

Ulterior, in 30 octombrie 2013, Completul de 3 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, format din judecatorii Iulian Dragomir, Francisca Vasile si Mirela Sorina Popescu a respins recursul lui Traian Berbeceanu fata de hotararea prin care a fost arestat de judecatoarea Dana Ghitoaica.

Peste alte trei saptamani, in 19 noiembrie 2013, judecatoarea Elena Bajan de la Curtea de Apel Bucuresti a prelungit mandatul de arestare a lui Traian Berbeceanu, admitand cererea DIICOT formulata in acest sens. Comisarul a fost eliberat in cele din urma in 26 noiembrie 2013, cand judecatorii ICCJ Horia Valentin Selaru, Simona Encean si Silvia Cerbu au admis recursul acestuia fata de hotararea de prelungire a mandatului de arestare preventiva.

Comentarii

# DOREL date 16 May 2014 11:56 +19

Tiberiu Nitu trebuie sa se implice ! Altfel se cheama schizofrenie ! Parerea mea ...

# REVANSA date 16 May 2014 11:58 +2

Cum sesizarea politiei nu a fost luata in seama si politistul a fost retinut de DIICOT, normal ca DIICOT nu poate accepta infringerea. Pina la victoria finala, pe banii contribuabililor.

# mizerie date 16 May 2014 12:22 +9

O mizerie ce se intampla. Omul asta este prins intre contrele procurorilor. Frumos...

# unul din lumea cea mare date 16 May 2014 12:33 +9

in continuare PARIEZ pe ,,CALUL BERBECEANU,,!!!!!!!!!!!!!!

# un cetatean date 16 May 2014 12:37 +7

Rusine!!!

# Nedumerit date 16 May 2014 13:12 +5

În replică, DNA va extinde şi urmărirea penală împotriva celor de la DIICOT? Va fi invocată perseverenţa infracţională a DIICOT în ticluirea de probe în sprijinul unei învinuiri nedrepte? După ce DNA şi DIICOT vor emite rechizitorii atât împotriva lui Mureşan &, cât şi împotriva lui Berbeceanu, ce s-ar întâmpla dacă pa ambele direcţii s-ar pronunţa condamnări? Râmâne doar achitarea tuturor atât a celui acuzat cât şi acuzatorilor. Ori toţi \"are\" dreptate, ori toţi \"este\" în eroare.

# carcotas date 16 May 2014 13:14 +2

Observatie: posibila inscenare la care a fost supus acest politist nu exclude savarsirea de catre el a unor infractiuni ca aceea aratata de DIICOT acum. Este incitanta povestea comisarului in conditiile in care Sandra Brown ori Barbara Cartland nu mai scot sirop pe piata iar foiletonul a sucombat in presa.

# de ras date 16 May 2014 13:16 0

:lol: alta reactie nu pot sa am la comentariul tau. 

# gica date 16 May 2014 13:37 -2

Alina Bica // Biculina simte ca se apropie latzul . Nelutu Muresan i-a spus Biculunei . Va trag pe toti dupa mine daca nu ma scoateti . Ai auzit Biculino ?

# ARGUS date 16 May 2014 15:06 -4

V-am spus acum catva timp ca urmeaza zile grele pentru Berbeceanu si v-am motivat de ce spun aceste lucruri.Acum s-a adeverit spusa mea.Dar nu va grabiti,este doar varful icebergului.,,Nelutu Muresan,, este,cred, doar pentru cunoscutii/amicii lui.Deci gica,esti din zona si ar trebui sa stii ce si cum cu Berbeceanu.Apreciez ,insa,ca asa cum este tras de par dosarul lui Muresan asa este si prezentul al lui Berbeceanu.Dar mai urmeaza.A vrut razboi,va avea si din pacate va pierde.

# obiectiva date 16 May 2014 19:04 +4

ASTA ESTE RAZBUNAREA SRI ului...sa NU uitam ca lui Berbeceanu i se trage de la SRI, de la inceput,  nu de la DIICOT sau DNA ! cum am replicat si lui argus, ATUNCI......ii vor face viata un IAD pana la capatul zilelor lui, astia de la SRI ! eu vorbesc din experienta si sa NU indraznesti Argus sa ma contrazici !!!!!! imi pare rau ca in tara asta, capacitatile sunt hartuite ca si infractori, adevaratii infractori stand in UMBRA !!!  cum e Argus, de ex......

# obiectiva date 16 May 2014 19:31 +2

in ultima declaratie la politie, luata recent la parte vatamata, am fost intrebata pentru PRIMA DATA in VIATA MEA, daca sunt incorportorabila si am facut armata !!!!! in loc sa lasati ULPTATORII in pace sa se pregateasca de RAZBOI, voi ii acuzati la ordin...sunt absolut convinsa ca si lui Berbeceanu i-a zburat patriotismul in cosmos.........o sa ii trimiteti pe front pe judecatorii si porcurorii astia care au dat interviul pentru  ICCJ ??? pe baSSescu, pe MORAR, pe col kovesi si pe gen bordea ??? ma bucur !!! inseamna ca RO se va PREDA inainte de a i se cere !!! ROMANII NICI NU SE GANDESC SA MEARGA PE VREUN FRONT CA SA VA APERE AVERILE......o sa ii luati la oaste cu ARCANUL ???? cu lasoul ?????

# obiectiva date 16 May 2014 19:52 0

Leapșa pe revoltă: îmi pun ștampila în frunte în Piața Universității, pe 25 mai. Înainte, trec și pe la secția de votare, să dau cu subsemnatul și pe-acolo. Tot pe mine am să mă votez. stiu-cu-cine-votezRomânul băltește în fața ecranului. Ar vrea să schimbe canalul, dar morbidul îl atrage, așa că stă cu ochiul lipit de buletinul de știri, ca să mai înghită niște atrocități. După ceva vreme, începe să bombăne și să trăncănească în sufragerie, certându-se cu politicieni, cu cefe late, cu scumpiri și cu măriri de taxe. De unul singur, nemulțumit și pus pe harță cu un ecran. E supărat nevoie-mare, dar nu are de gând să facă nimic. Igrasia din bucătărie a cuprins, de fapt, toată România. *sursa gandeste.org....IDEM IBIDEM !

# obiectiva date 16 May 2014 19:55 0

Revanşismul extern şi deficitul de inteligenţă ameninţă existenţa statului român ardealul-pamant-romanescCirculă astăzi, prin unele cercuri, zvonul că Ungaria îşi pregăteşte un cadou uriaş cu ocazia celei de a 150-a aniversări, în februarie 2017, a proclamării dualismului austro-ungar, recâştigarea Ardealului. Actul de atunci a însemnat pentru Transilvania, propriu-zis, anexarea ei nu la imperiu, ci la Ungaria, parte a acestuia. A început atunci cea mai neagră perioadă din istoria românilor ardeleni, asupra cărora, dar nu numai, s-a exercitat, cu o presiune neegalată de nimic în istorie, politica de deznaţionalizare prin restrângerea cvasitotală a învăţământului în limba română, prin maghiarizarea numelor româneşti în actele oficiale, astfel că în noua Ungarie nu mai existau români sau alte minorităţi, ci doar maghiari „de buze” româneşti etc.*sursa gandeste.org

# obiectiva date 17 May 2014 14:23 0

ARGUSEEEEEEEE, unde dracu` esti........vino sa te strang ....de......**** pai, bine, bre, ati medaliat- IAR pe porcuror MIHAI MIHAELA care mi-a facut un dosar PREfabricat, ati medaliat -o ca prim porcuror la parchetul dpl tribunalul BOTOSANI, acuma o medaliati cu sefia la DNA SUCEAVA ?????? cum vine asta ??? si la mine NU POTI, NU VREI,  NU ITI PERMITI SA FACI NIMIC BUN ????????sa va duceti dracului cu totii de securisti !

# obiectiva date 17 May 2014 14:27 0

nesimtitilor, imputitilor... metastazelor......

# obiectiva date 17 May 2014 14:29 0

faceti praf si pulbere viata oamenilor nevinovati, si cand TREBUIE SA RASPUNDETI pentru cretinisme, fapte penale , dati bir cu fugitii cu ajutorul celor care v-au DAT ORDIN, si mai ajungeti si sefi !!!!! SA VII SI SA DAI SEAMA CUCOANA.......ca te-ai cam ingrasat de cand esti sefa ! bravo, TIBERIU NITU, AVANSEAZA-I, AVANSEAZA-I ....MARIONETA, PE TOTI.......

# obiectiva date 17 May 2014 14:37 0

Argus, sa stii ca mi-am pus poza ta pe desktop...o deschid la fiecare ora de stat pe computer...ca NU UIT, sa NU IERT......sa NU cumva sa ma blegesc.....tu esti cea mai BUNA MOTIVATIE......

# obiectiva date 17 May 2014 19:39 0

ACUM am inteles....porcuror MIHAI MIHAELA e fomeia SRI ului...asa isi promoveazaq SRI magistratii in puncte cheie...la parchete, DNA, DIICOT, etc....ii condamna de nevinovati si ii baga la puscarie. 1. aceasta devine prim procuror al tribunalului botosani,  la 5 zile diferenta, cu viteza luminii, de la condamnarea mea pe fond de catre TOPORASCU LILIOARA, la 9 ani de puscarie cu executare, desigur, dupa ce m-a tinut in arest preventiv 6 luni de flori de mar, la 2 luni de la recursul meu respins de MACAVEI, COBZARIU si DUMITRASCU la ICCJ, aceasta MIHAI MIHAELA, `om de actiune`...devine SEF LA DNA SUCEAVA....se poate spune despre ea ca n-are mama, n-are tata...daca NU le are pe plan moral, SA RAMANA SI PE PLAN REAL FARA......si NU doar fara mama si fara tata.....DRACU` SA VA IA SI IN IAD SA PUTREZITI NAPARCI SI VIPERE !!! 

# obiectiva date 17 May 2014 19:50 0

DOSARUL MEU  a fost SINGURUL pe care l-a avut mai tare.daca eram ACHITATA, conform dovezilor, probelor si faptelor din dosarul meu penal, asta pierdea PROMOVAREA, ca NU dadea bine la CV.....BLESTEMATI SA FITI PANA IN A 9 A SPITA, CU TOTII !!!!!!!!

# obiectiva date 17 May 2014 19:55 0

deci, ARGUS, te astept la intalnire, sa scoti capul, SARPE......daca ai curaj, desigur ! dar NU ai !

# ARGUS date 17 May 2014 21:14 0

Obiectivo,o iei iarasi razna.Nu ai de unde procura vrei paza cu mine.In afara pozei de pe CI si o anume legitimatie(nu de serviciu) nu mai am poze de facut publice.sa ca esti mincinoasa si vrei sa ma atragi in mrejele tale de fata trecuta.Cred ca nu o sa ma mai vad cu tine.Esti periculoasa in paranoia ta(placuta,totusi) si nu stiu ce teme sa abordez cu tine.O sa imi fac lectiile si voi aprecia situatia.Nu mai fii asa de dura cu oamenii ca pacatuiesti.Ai primit o palma?Intoarce si cealalta fata.iertarea e o marfe virtute si o fapta crestineasca.Pa,te pup.

# obiectiva date 17 May 2014 22:13 0

eram sigura ca NU ai curaj, asa ca NU te da lovit......cum sa NU am foto cu tine...am pus un SARPE pe dektop...daca astepti creStinisme de la mine, astepti degeaba......daca eu sunt fata trecuta, tu esti un mos libidinos......bine, fa-ti lectiile, dar fa-ti-le bine ! ca altfel iti pun NOTA 1 ! 

# ARGUS date 18 May 2014 01:13 0

ma dezamagesti.De ce SARPE?Nu ma cunosti,nu ti-am facut nimic,doar incerc sa fac conversatie cu tine.Nu sunt mos,nici libidinos,nu sunt batut in cap,sunt inteligent si cult,sunt civilizat si cred ca cel mai important,nu sunt ticalos.Gata pe noaptea asta, vreau sa dorm.Somn linistit si tie.

# obiectiva date 18 May 2014 07:19 -1

am dormit excelent, dar m-am trezit cu un singur cuvant in cap...REVENGE !!!!! stau si ma uit la populatiunea asta spalata pe cap care se distreaza , iresponsabili, nesimtiti, fara Dumnezeu, fara scop, colcaie pe ici pe colo, ca niste viermi intr- o continua miscare browniana,  si se mira si se smiorcaie cand Dumnezeu ii mai trazneste ca sa ii trezeasca la realitate cu cate un cutremur , cu cate o inundatie....cu cate un RAZBOI !!!

# obiectiva date 18 May 2014 15:49 -1

plus ca degeaba incerci sa faci CONVERSATIE cu mine.....NU inteles si nici nu pot invata sasitul SARPELUI.....STIU doar ca atunci cand vezi un sarpe trebuie sa TIPI si sa FUGI !

# obiectiva date 18 May 2014 15:51 -1

SAU daca ai suficient sange rece sau daca esti DISPERAT... sa ii zdrobesti dintii INTAI si apoi, CAPUL !

# bau date 16 May 2014 15:29 +3

In ce tara serioasa un procuror isi pune vesta antiglont (sau numai vesta cu insemnele DIICOT ) si merge cu agentii in actiuni?Si fa****** asta a fost Procuror General!?!

# bau date 16 May 2014 15:31 +1

am scris fa****** astasi nu fa******

# dank date 17 May 2014 00:27 0

bine punctat cu procurorul si vesta.si participarea la actiuni ale politiei.prin anii 2000 erau cateva infractiuni in comp procurorului..apoi s au dat ei importanti au modif legea si au preluat multe infractiuni in up proprie.si nu au facut fata.normal.sunt 2000 procurori in tara asta si 60 000 de politisti...procurorul tre sa supravegheze anchetele facute de politia juduciara .sa aiba viziune in ancheta...sa coordoneze anchetatori..nu sa sara gardul dupa drogati...cat timp legea da procurorului o infractiune in urmarire proprie ..va fi nevoit sa participe la flagrant..perchezitii...alte activitati care s atributul politiei ..eu si coruptia as da o in competenta politiei

# lehamite date 16 May 2014 14:01 0

La fel ca majoritatea articolelor de pe acest site si acesta incerca sa sustina o aberatie. Nu vad logica din afirmatia \"pe principiul daca voi ne-ati luat un om, va luam si noi unul\" avand in vedere ca Berbeceanu nu are nicio legatura cu DNA.

# lehamite date 16 May 2014 14:21 -4

La fel ca majoritatea articolelor de pe acest site si acesta incerca sa sustina o aberatie. Nu vad logica din afirmatia \"pe principiul daca voi ne-ati luat un om, va luam si noi unul\" avand in vedere ca Berbeceanu nu are nicio legatura cu DNA.

# cucu date 16 May 2014 14:32 +1

Daca te-ai fi uitat la poza ai fi inteles

# ?...?...?... date 16 May 2014 19:35 +2

Explicati-mi  si mie, cum poate exista o acuzatie de abuz in serviciu si represiune nedreapta impotriva lui Berbeceanu cand nici nu s- a pronuntat o instanta daca este vinovat sau nu? Daca e condamnat unde e abuzul procurorilor?

# dank date 17 May 2014 00:19 0

represiune nedreapta nu inseamna numai condamnare pe nedrept..stiind ca inc e vinovat..ci si punerea in miscare a actiunii penale d catre procuror, deci inculparea lui,pt o infractiune,stiind ca e nevinovat..nu conteaza daca va fi condambat sau nu..pericolul rezida tocmai in riscul pronuntarii unei condamnari nedrepte..din moment ce instanta lucreaza cu materialul procurorului.

# avocat traditional date 17 May 2014 16:16 +1

mai dank,procurorule,nu ai dreptate.,,nu conteaza daca va fi condamnat sau nu,, este o aberatie.Pai daca ai represiune nedreapta nu mai trimiti in judecata(un alt procuror) sau ai achitare.Daca ai condamnare definitiva nu mai poti avea represiune nedreapta.Doar daca intr-o revizuire se va stabili nevinovatia celui anterior condamnat si daca se ajunge la concluzia ca procurorul a stiut dinainte ca este nevinovat.Bine,sunt multe de discutat,dar pe scurt asa se pun problemele.

# dank date 17 May 2014 00:32 -1

si asta s a inramplat cu berbeceanu...cik judecatorul a dat mandat pe niste probe strambe..ticluite de diicot...deci iata ca poti fi arestat nevinovat

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 17 May 2014 15:06 +2

PTR DANKH//la dracu!!!!!!!!!!!!!! AM TRAIT SA O VAD SI PE ASTA!!!!!!!I/AM DAT VERDE LUI DANKH!!!!!!!!!! DANKH nu ,,poci,,crede ca ti/am dat verde PENTRU CA AI RECUNOSCUT CORUPTIA DIN SUISTEMUL VOSTRU CORUPT!!!!!!!!ORI EU M/AM TIMPIT ORI A BATUT VINTUL DIVIN(KAMIKAZE) IN DIRECTIA LUI DANKH?......... doamne!!!!!!! miracol,minune,shoc,incredibil,exclusiv,breaking news!!!!!!!!

# obiectiva date 17 May 2014 15:10 +1

si eu m-am mirat si  m-am crucit...unule....da-i si mai sus un verde, ca MERITA ! eu NU pot sa dau......nu stiu ce are de mult ...daca dau vreun semn, imi apare pagina naspa la Luju..nu pot .nici verde, nici rosu !

# unul din lumea cea mare date 17 May 2014 15:13 0

ptr obiectiva//te/am ascultat si i/am mai dat UN VERDE

# obiectiva date 17 May 2014 15:21 +1

mms....daca merita, merita ! noi NU suntem rai si hapsani, suntem corecti....lucram DOAR in Spiritul Adevarului......de aceea am ajuns unde suntem... minciuna sta cu regele la masa, nu adevarul !

# dezamagitu date 17 May 2014 07:56 +1

DIICOT sau DNA structuri pentru securizarea infractiunilor ce privesc crima organizata in care sint implicati oameni politici,chiar rude ale celor din sistemmul creat pentrua lupta ;IMPOTRIVA CORUPTIEI\" se intimpla la Brasov.

# justitiar de la distanta date 17 May 2014 16:47 +2

;-) Cum se distribuie banii provenitii din clanul tiganiilor din Arad ? Mafia tiganeasca in dezvoltare fantastica la Arad sub protectia justitiei aradene ,comisioane lunare indreptate catre angajatii statului

# liberte,fraternite,egalite! date 18 May 2014 07:05 +1

Argus,stii ca ma CUNOSTI!Obiectivo,COBRA, ia lectiide la tine!Lasa garda jos si nu acuza pe nimeni,pentru ca,stii ce poti!In demnitatea lui,comisarul Berbeceanu ti a fost aliat!GAME OVER!Ia drumul pribegiei OBIECTIVO,SI,daca nu intelegi mesajul ,ROAGA L ,pe Argus sa ti l traduca!!!!!GAME OVER!

# obiectiva date 18 May 2014 07:16 -2

NU!!! NU iau  nici un drum al pribegiei !!! sa il ia serpii.....EU VOI RAMANE SA LUPT SI SA ACUZ.......J`ACCUSE !!! respect, Traian Berbeceanu, dar si curaj, pentru ca TOT acolo va ajunge !!! asta daca NU va exista o RASTURNARE BRUSCA A SITUATIEI.......EU AM CREDINTA, date fiind SEMNELE primite de 15 ani de zile.......ca pana la urma, Dumnezeu care intarzie, dar NU IARTA, ne va RAZBUNA !!!!! LE VA LUA TOT......

# obiectiva date 18 May 2014 08:20 -1

iata ce va fac VECINII PARACIOSI CARE SUNA LA 112...CA DATI, CICA, MUZICA TARE ....DE CAND AU DREPTUL SA VA INTRE IN CASE FARA MANDAT ???  Opt persoane, printre care sase oameni ai legii, au ajuns la spital, in urma unui scandal de proportii intr-un bloc din Timisoara. Totul se pare ca ar fi pornit din cauza unei petreceri organizate pentru un copil de trei ani.   Unul dintre vecini, deranjat de galagie, a sunat la 112, iar de aici pana la o adevarata incaierare a fost doar un pas. \"Acolo, in colt, la mine - cu pistolul la cap, pe copilul meu, pe cel de 24 de ani, aici, cu fata in jos - bateau cu picioarele si bastonul la el, legat cu catusele\", a povestit Elena Nastase, mama a doi dintre cei trei agresori. Desi pare un scenariu de film, bunica sarbatoritului de trei ani sustine ca sotul si cei doi fii ai ei au fost batuti fara mila de politisti si mascati. Tot ea spune ca reclamatia vecinului nu ar fi justificata. *SURSA PROTV.

# ARGUS date 18 May 2014 08:48 +1

Vad ca ai inteles mesajul .Berbeceanu va trebui sa puna racheta jos.GAME OVER.Nu se  poate uita faptul ca pe baza unor interceptari fraudulos/abuziv facute(fraudulos obtinand autorizatia de interceptari),,l-a facut,, pe fostul sef SRI Alba .Cat de curand vor da cu ,, subsemnatul,, si procurorul care s-a lasat fentat de Berbeceanu si a cerut autoriatie si judecatorul care a dat autorizatia.Scandalul de la Alba este abea la inceput.

# obiectiva date 18 May 2014 09:43 -1

2Argus, DA, si dosarul meu este facut TOT in baza unor interceptari `` fraudulos/abuziv facute(fraudulos obtinand autorizatia de interceptari``....in cazul meu DE CE NU DAU CU SUBSEMNATUL SI PORCURORUL DE CAZ , SI JUDECATORUL CARE A DAT AUTORIZATIA, MONSIEUR TOPORASCU EX PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI BOTOSANI ???? vezi cum faceti VOI, astia de la SRI , legea ????? daca trageti in Berbeceanu, trageti si in mihai mihaela si in toporascu....LEGEA TREBUIE SA FIE EGALA PENTRU TOTI....nu SRI sa fie MAI PRESUS DE LEGE.....am fost suficient de clara ??? sau trebuie sa iti si desenez ??? 

# obiectiva date 18 May 2014 09:44 -1

NU este nici un GAME OVER....jocul este abia la inceput.......

# ARGUS date 18 May 2014 16:42 +1

pai eu ce ziceam,chestiile astea de acum cu Berbeceanu reprezinta varful icebergului.Ai rabdare si nu te precipita.va fi ca in seriale:VA URMA

# obiectiva date 18 May 2014 17:22 -1

SI CATA RABDARE crezi ca mai poate avea un om ?? 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva