10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAZBUNARE? - ANI il acuza pe Valer Marian de incompatibilitate pentru ca in perioada in care era senator detinea si functia de administrator la doua societati comerciale! Alaturi de Valer Marian, mai sunt declarati incompatibili deputatul Liviu Harbuz si fostul senator Marian Rasaliu

Scris de: L.J. | pdf | print

9 August 2013 14:28
Vizualizari: 12433

Institutia condusa de Horia Georgescu (foto) a pus tunurile pe senatorul Valer Marian, cel care a facut in ultimul an de zile nenumarate dezvaluri prin interpelarile sale inedite cu privire la marile nereguli si escrocherii din ”sistemul ticalosit”. Alaturi de Valer Marian mai sunt acuzati de incompatibilitate deputatul Liviu Harbuz si fostul senator Marian Iulian Rasaliu. Redam integral comunicatul ANI privitor la aceste situatii de ncompatibilitate, dat publicitatii in 9 august 2013:


”Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui VALER MARIAN (senator), HARBUZ LIVIU (deputat) si RASALIU MARIAN IULIAN (fost senator). Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale, astfel:

1) VALER MARIAN s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, a detinut, simultan, calitatea de Senator in Parlamentul Romaniei si functia de administrator in cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (in perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) si S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013).

Astfel, VALER MARIAN nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Calitatea de senator [...] este [...] incompatibila cu functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...]”, si ale art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006, potrivit carora “Calitatea de [...] senator este, de asemenea, incompatibila cu: functia de [...] administrator [...] la societatile reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990 [...]”.

De asemenea, VALER MARIAN nu a mentionat calitatea de administrator la societatile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. si S.C. BONDA IMPEX S.R.L. in niciuna dintre declaratiile de interese depuse in calitate de senator, in perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

2) HARBUZ LIVIU se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, atat calitatea de Deputat in Parlamentul Romaniei, cat si pe cea de comerciant persoana fizica autorizata, in cadrul HARBUZ LIVIU PERSOANa FIZICa AUTORIZATa”.

Astfel, HARBUZ LIVIU nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Calitatea de deputat [...] este [...] incompatibila cu [...] calitatea de comerciant persoana fizica”.

3) RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, in perioada exercitarii mandatului de Senator in Parlamentul Romaniei (2008-2012), a participat la concursul organizat in data de 1 octombrie 2010 de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) - Brasov, in vederea ocuparii functiei publice de conducere de sef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite. in urma sustinerii concursului, RASALIU MARIAN IULIAN a fost declarat admissi numit in functia publica la data de 12 octombrie 2010, pe perioada de timp nedeterminata.

Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, RASALIU MARIAN IULIAN s-a suspendat din functia publica pe durata exercitarii mandatului de senator, respectiv pana la data de 19 decembrie 2012. La data participarii la concurs, respectiv la data ocuparii functiei publice de sef serviciu, acesta detinea deja o functie publica – Senator in Parlamentul Romaniei.

Prin urmare, RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 13.10.2010 (data suspendarii din functia publica de sef serviciu - Serviciul Economic Recuperare Debite - A.P.I.A.) – 19.12.2012 (data reluarii activitatii in functia publica de conducere de sef serviciu). Astfel, RASALIU MARIAN IULIAN nu a respectat dispozitiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Calitatea de […] senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, potrivit Constitutiei, cu exceptia celei de membru al Guvernului”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu exceptia lui HARBUZ LIVIU, care nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, VALER MARIAN si RASALIU MARIAN IULIAN au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris in exercitarea dreptului la aparare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Mentionam ca senatorul Valer Marian este cel mai vocal dintre demnitari in spatiul public, facand dezvaluiri sau interpelari in care aduce grave acuzatii unor inalti functionari in stat, ministri si politicieni. Printre luarile sale de pozitie se afla si cea legata de plecarea la Hong Kong, inpreauna cu SPP-istii, a celebrului tandem de la CSM Alina Ghica-Oana Haineala. Valer Marian a cerut lamuriri cu privire la aceste aspecte de la ministrul Justitiei, dar nu a primit niciun raspuns.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 9 August 2013 16:56 +22

sluga dracului!!!!!tu esti primul INCOMPATIBIL SI INCONPRETENT!!!!! abia astept sa te vad in puscarie!!!!! vi se aplica perfect legea 18(si stiti ca nu/i abrogata) imi spune mie asa ,,o pasarica,,ca o sa se aplice curind!!!

# Nana date 9 August 2013 17:11 +22

Cu taticul tau cum a ramas , dar cu bani, cu nasu, cu tata? Pui de tortionar !

# RASPUNS date 9 August 2013 17:24 +23

Horia Georgescu a avut un Dosar Penal pentru trafic de persoane, dar acesta a fost muşamalizat. În Braşov, defila prin cluburi de fiţe şi cîrciumi cu pistolul la vedere. Ta-su, Ion Georgescu, ţigan din Bucureşti, pripăşit la Braşov. Colonel de Miliţie (de fapt, de Securitate) a fost, în anii ’80, comandantul torţionar al Penitenciarului Codlea. După decembrie 1989 s-a dat, şi el, „dizident” – de pildă, şi-a incendiat, singur, maşina, ca să pozeze în „victimă” a duşmanilor noului regim. L-a ajutat pe mafiotul Ioan Nicolaie cu „mînă de lucru” – de fapt, cu puşcăriaşi de la Codlea, care i-au efectuat şmecherului tot felul de lucrări pe nimica toată. Apoi, Ioan Nicolaie l-a angajat pe fostul torţionara la firmă. .. Prin mită şi şantaj, analfabetul I.G. a ajuns decan (?!) al unei facultăţi din Braşov, a Universităţii „Dimitrie Cantemir”. Nevasta lui Ion Georgescu (deci mama lui Horia) a avut primul magazin de bijuterii din Braşovul post-revoluţionar. Cu ce bani? \"ziarul Tricolorul APR 2010

# HORIA GEORGESCU ESTE UN EROIU AL ROMANIEI MODERNE ! date 10 August 2013 22:45 -12

Regret ca pana acum nu L-AM PLSASAT PE HORIA GEORGESCU IN GALERIA EROILOR ROMANIEI MODERNE LATURI DE MONICA MACOVEI , DANIEL MORAR CODRUTA KOOVESI , LIVIA STANCIU , HAINEALA, HORIA GEORGESCU , DANILET, GHICA, Francisca Vasile, Mirela Sorina Popescu si Iulian Dragomir (care l-au condamnat pe lunecosul fernechiu )GLORIE VOUA EROI AI ROAMNIEI MODERNE! CA NE-ATI DAT SPERANTE CA SE MAI POATE TRAI IN ACEASTA TARA ! Astept sa aud …10 ani pentru liviu draganea , 100 000 DE ANI PENTRU HREBE si 250 000 de ani pentru v a ran , si voi declara CA INTREAGA JUSTITIE ESTE SALVATOAREA ROMANIEI MODERNE !

# Ha, ha date 11 August 2013 00:50 +11

Nici Dumnezeu nu va mai zambeste ! Din greseala( si nimic nu este intamplator ) ai scris LATURI ! -)) O expresie care se potriveste manusa cu personajele amintite in frunte cu puiul de tortionar ! - )))

# HORIA GEORGESCU ESTE UN EROU AL ROMANIEI MODERNE ! date 11 August 2013 08:08 -10

Regret ca pana acum nu L-AM PLSASAT PE HORIA GEORGESCU IN GALERIA EROILOR ROMANIEI MODERNE ALATURI DE MONICA MACOVEI , DANIEL MORAR CODRUTA KOOVESI , LIVIA STANCIU , HAINEALA, HORIA GEORGESCU , DANILET, GHICA, Francisca Vasile, Mirela Sorina Popescu si Iulian Dragomir (care l-au condamnat pe lunecosul fernechiu )GLORIE VOUA EROI AI ROAMNIEI MODERNE! CA NE-ATI DAT SPERANTE CA SE MAI POATE TRAI IN ACEASTA TARA ! Astept sa aud …10 ani pentru liviu draganea , 100 000 DE ANI PENTRU HREBE si 250 000 de ani pentru v a ran , si voi declara CA INTREAGA JUSTITIE ESTE SALVATOAREA ROMANIEI MODERNE ! Imi cer scuza pentru greseala anterioara .

# Bravo ! date 11 August 2013 09:51 +11

Daca i-ai ,,plasat\" in galeria eroilor Romaniei Moderne in Laturi, sa le facem si portretul, din ce ne amintim fiecare. Nu stiu daca esti constient de ceea ce faci (m-ar bucura sa fie asa ), dar le faci un mare deserviciu ! nr. 1 -Monica Macovei si sa ne reamintim :-Juramantul Tovarasei Monica Luisa Gherghescu pentru apararea oranduirii comuniste si a politicii PCR(se poate consulta pe site-ul Luju. ro). Adica ceea ce face si astazi, doar ca a mai multiplicat initialele cu GDS si PDL ;Motiunea de cenzura ,,MINCIUNA – ADEVARUL JUSTITIEI MACOVEI ...Minciuna a stat cu ministrul justiţiei la masă, a fost minţită presa, a fost minţită populaţia, a fost minţit Parlamentul, a fost minţit Guvernul, a fost minţit Consiliul Europei\"..etc -D 3635/2003 Penal Sect. 2;D 5775/2003 P sector 2 Buc, D 6633/2001 C la TMB LA CAB NR 2777 din 2002 , in care sunt implicati ofiteri de securitate care au torturat, printre care si ofiterului de Securitate GHERGHESCU VASILE; legile justitiei neconstitutionale..

# mai departe date 11 August 2013 10:22 +12

Afacerea Palatul de Justiţie - Potrivit raportului Curtii de Conturi (2005) , nu se justifică contractarea de împrumuturi externe de către Ministerul Justiţiei ,Monica Macovei şi nici emiterea garanţiilor de stat de către Ministerul Finanţelor Publice la nivelul de 34 milioane de euro“. S-a intamplat ceva? Nimic ! A disparut si raportul ! Nu mai vorbim de retrocedarea imobilului , de ilegalitatile si scandalul de la vremea aceea , presiunile pentru schimbarea Completului de judecata, de bursa odraslei, etc. pentru ca vreau sa trecem la nr. 2. Vreau sa-ti amintesc cateva cuvinte de ,,duh\"\" ale Monicai Macovei : ,,CSM nu functioneaza decat ca o cooperativa de ascuns ilegalitati si ca o institutie care incalca legea in mod constant.\"Monica Macovei

# MONICA MACOVEI ESTE UN INGER ! date 11 August 2013 23:01 -11

VOI CONFIRMATI CA MONICA MACOVEI ESTE UN INGER ! DACA DUPA TOATE SCREMENILE DE LA HASNAUA 3 NU O PUTETI COMPROMITE CU NIMIC ..INSEAMNA CA ESTE IMPECABILA ! Ba , da tu chiar esti pproost ! Tu mai mult decat damfurile de la HASNAUA 3 NU POTI ! PREZINTI CA DOVADA Juramantul Tovarasei Monica Luisa Gherghescu...GASESTE-MI UN MAGISTRAT CARE SA NU-L FI DAT !...ASA ERA REGULA ! DOAR ATAT ATI GASIT ? Tot ce prezinti tu ...ca argumente sunt damfuri de la hasnaua3 !!! Asta e metoda bolsevica aplicata si la basescu ....afirmati DOSARUL FLOTA fara sa aduceti nici un argument .... flota a FOST VANDUTA DE VOTCAROIU ...DE AIA L-AU DUS LA CURTEA DE ZGONTURI ...CA SA-SI ASCUNDA URMELE SI SA MAI EMITA UN RAPORT AMBIGU PE CARE SA-L POATA INTERPRETA LATRAII SI VORBETII DE LA HASNAUA 3 !Voi nu aveti nevoie de dovezi voi aveti nevoie de MOTIVE de care sa va legati BOLSEVICI NENOROCITI !

# Danf date 11 August 2013 23:26 +13

Ai facut terapie cu urina a la Macovei &Bivolaru sau te-ai intoxicat cu o Basina ? Monica Macovei este un procuror comunist ..nenorocit si in curand vor aparea si probe ...la vedere. V-ati acoperit intre voi, nenorocitii dracului, v-ati protejat parintii criminali si faceti pe destepti ! Credeti ca romanii mai inghit aberatiile voastre?

# Monica Macovei CEL MAI INTEGRU MAGISTRAT ROMAN ! date 12 August 2013 00:08 -7

Viorica costinoiu este judecator conunist ? Mona chizizdiseru este judecator comunist ? Sorin operescu est medic comunist , Adrian Noscase este profesor comunist ? Tua esti un pproost comunist ? Cat poti sa fi de penibil sa aduci un astfel de argument ! Ba,voi n-aveti rusine ? Din ce plamada de narod te-ai ouat? Totusi, in partidul vostru sunt numai pproosti ? Nu e chiar niciunul cu rusine ? CINE VA MAI CREDE BA? TE CREZI SUBTIL ? SANKY ! terapie cu urina a la Macovei &Bivolaru \"\" CA NOI NICI NU PRICEPEM CATA JOSNICIE UMANA E ASCUNSA IN ACEASTA AFIRMATIE .....de ce nu ati legat-o pe Monica Macovei de TERENTE , DE RAMARU DE TERORISTUL CARLOS ? ASA CUM INCERCAU CIUFLICA SI SRS SA-L LEGE PE BASESCU DE VICTOR BOT ! CE PENIBILI ? Voi nu intelegeti CA LUMEA VOASTRA DISPARE ? tONTA E IN \"\"CADERE LIBERA ...LA IARNA DISPARE ! pARTIDUL ASTA AL VOSTRU usssl FACUT DIN HOTI, BANDITI ,SPAGARI ,PLAGIATORI REPETENTI CARE NU STIU DECAT SA SPURCE ...VA DISPAREA

# BASESCU CEL MAI INTEGRU POLITICIAN ROMAN ! date 12 August 2013 00:26 -7

BASESCU CEL MAI INTEGRU POLITICIAN ROMAN ! DACA DUPA 10 ANI DE “CERCETARI” LA hASNAUA3 NU ATI REUSIT SA GASITI NIMIC ,INSEAMNA CA NU EXISTA ! BASESCU ESTE ULTRACURAT ! Damfurile pe care le aruncati la Hasnaua 3 …”casa din Mihaileanu , flota “ ...sunt pentru prosti ! Dosarul casei din Mihaileanu era IMPECABIL ...NICI O FISURA ! VAZAND CA NU AVETI DE CE VA LEAGA “ATI FURAT DOSARUL “ CA SA SPUNETI SANKY ! CA L-A FURAT BASESCU ! DESPRE FLOTA DOAR POMENITI SI FACETI GARAGATA…DA NU SPUNE NICIUNUL CA BASESCU “NU PUTEA VINDE FLOTA ! CA APATINEA DE FPS …ADICA VOTCAROIU A VANDUT-O !

# Punct date 12 August 2013 00:37 +6

Lingaule, Basescu este un JEG UMAN , UN MITOMAN! Ce dracu va face de va prosteste asa, trazneasca-va Dumnezeu ! Am zis !

# pentru punct date 12 August 2013 08:01 -4

De ce e ba bboouule basescu “ jeg uman \" CA NU V-A LASAT PE VOI SA FURATI CAT VRETI ? De ce e ba,mitoman ? Tonta e mitoman ? Cred ca basescu n-amintit intr-o viata cat minte Tonta intr-o zi !Tu esti jeg uman ? Tu esti mitoman ? In doar doua randuri ai spus doua minciuni mari SI TU STI CA AI MINTIT !

# pro Nana date 13 August 2013 00:26 +2

Daca Nana tace inseamna ca va spulbera ! Ma bucur !

# Of, of ce greu pricepi.. date 12 August 2013 02:30 +5

Intreaba-l pe ,,eroul\" Daniel Morar si pe cei care l-au spalat, i-au inventat imunitati, au refacut expertize. Poate intelegi si tu cum au facut scut pupincuristii pentru asta ! Daniel Morar, dupa ce a facut spondilita anchilopoetica de atata aplecat, se visa procuror anticoruptie al Europei , pentru asta a dosit multe dosare, dar o sa vina si vremea platii !

# CE DOSARE A DOSIT MORAR ,BA BOOUULE ? date 12 August 2013 08:11 -3

CE DOSARE A DOSIT MORAR ,BA BOOUULE ? Tu nu intelegi ca una e realitatea si alta exact pe dos se prezinta la hasnaua 3 ? Ala care crede o singura fraza de la hasnaua 3 e proost ! Problema e ca oamenii de decizie chiar au crezut ! Tonta chiar a crezut ca va aduce cel ma cinstit guvern din istorie …si a adus cel mai prost guvern di europa !(asa spune raportul european!!! ) Dircea Miaconu urla …”SA PLECE OADATA ! …SA INCEPEM TREABA ! SA SALVAM CE SE POATE SALVA !? VA AMINTITI ce era la guara nemernicului asta , de se intrebau toti …ce-are nebunul ? CE-AI SALVAT BA ? AI INCERCAT SA-TI SALVEZI PIELEA ….DE fost turnator secu , ginere de general de securitate …si se pare vinovat de mortii de la otopeni …asta avea nebunul …asta voia sa mai salveze … Eu sper totusi ca NU ESTI ATAT DE PPROST INCAT SA CREZI CA DOSARE INSEAMNA AIURELILE SPUSE DE CIURVICA ,mUCEA pADEA...SAU GATEA-BUZE MOI LA HASNAUA3 ? Te rog spune-mi ca nu esti atat de pproost !

# INTEGRU date 12 August 2013 00:32 +8

Cretinule nu poti sa faci diferenta intre un doctor, un profesor si un procuror? Cei doi neuroni si o sinapsa nu te ajuta? Nu fac parte din nici un partid, pur si simplu nu mai pot sa privesc cum ne prostiti in fata, ati furat, ati comis orori, ati pastrat traditia de procurori comunisti si o transmiteti si copiilor vostri, vor fi calaii nostri de maine? Macovei, Haineala,Kovesi,Georgescu sunt pui de procurori comunisti si fac ceea ce au invatat, mint, ascund faradelegile, fura si executa ordine. Poate vrei sa vorbesc despre orgiile de la ACCEPT ! -))

# Pardon date 12 August 2013 01:28 +4

Trebuia sa spui,, PUI DE SECURISTI COMUNISTI\" !

# LUMEA VOASTRA, A SPURCATORILOR BOLSEVICI ,DISPARE ! date 12 August 2013 07:58 -3

Ia sa luam pe rand :Care e doctor ?dottore ? Care-I procuror ? care-I profesor ?Operescu ,Marga,abramburica ? Cine-a furat ?concret! nu cu damfuri de la hasnaua 3 !Zii,da pe goarna …si eu voi fi mai aprig ca tine sa-I bage la puscarie ! recunosc pplaga era corupt …dar asta e omul vostru fost scurist spagar in vami …venit in pdddl ca sa anestezieze OPOZITIA …SA CANDIDEZE LA PREZIDENTIALE SA-I FACA PARTIE LUI CRIN..merita 200 de ani de puscarie …de ce nu-l bagati? De ce l-ati ajutat sa intre in parlament …ca voi l-ati bagat ? …aaa…ca v-a ajutat sa dati lovitura de stat .cu tradarea lui stevieverde .luati-l cu totul ! si daca mai stiti si altii …la puscarie ! da veniti cu dovezi nu damfuri !- “ ati pastrat traditia de procurori comunisti si o transmiteti si copiilor vostri,” -OPERESCU A PASTRAT TRADITIA DE TORTIONAR COMUNIST CA SI TA’SU SI MA’SA AU FOST GENERALI DE SECURITATE CAGHEBISTI ADUSI PE TANCURILE ARMATEI ROZ ?.... Macovei, Haineala,Kovesi,Georgescu sunt integri sunt EROI AI NA

# pentru damf date 12 August 2013 08:04 -4

AIA BA,CA NU APAR PROBE ,CA NU SUNT ! DACA MACOVEI SAU BASESCU AVEAU O SINGURA BUBA ...II SPULBERATI PANA ACUM !Zece ani ati cautat ! NU SUNT PROBE !SUNT CEI MAI CORECTI OAMENI DIN TARA ! BASESCU ESTE CEL MAI MARE OM POLITIC ROMAN DIN ULTIMA SUATA DE ANI !

# ALO..LB.ROMANA?! date 13 August 2013 00:21 +3

In ce limba comunici? ULTIMA SUATA DE ANI?!! SUATA =Un acronim pentru taci și întoarce-te !

# Ai dreptate ! date 11 August 2013 23:38 +9

Daca Macovei a recunoscut ca CSM este o cooperativa de ascuns ilegalitati si o institutie care incalca legea , trebuie sa recunosc ca are veleitati de inger !

# DAN date 19 August 2013 02:44 0

Liviu Harbuz, tiganul care a ajuns imparat si si-a renegat familia!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva