2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REACTIE DUPA ANCHETA DNA – Tuca Zbarcea & Asociatii: „Am aflat cu consternare de invinuirile aduse unuia dintre colegii nostri, Robert Rosu, invinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale si care, potrivit legii, nu pot face obiectul raspunderii penale... Colegul nostru a acordat servicii juridice in deplina conformitate cu dispozitiile Legii nr. 51/1995... Tuca Zbarcea & Asociatii nu face obiectul cercetarilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

15 December 2015 15:42
Vizualizari: 10842

Reactie din partea casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, dupa ancheta declansata de DNA in cazul retrocedarilor acordate lui Paul Lambrino. Un dosar in care vizat este si avocatul Robert Rosu (foto) de la Tuca Zbarcea & Asociatii.

Intr-un comunicat de presa trimis Lumeajustitiei.ro, marti 15 decembrie 2015, casa de avocatura precizeaza ca invinuirile aduse lui Robert Rosu privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale, servicii care, conform legii, nu pot face obiectul raspunderii penale. Tuca Zbarcea & Asociatii arata ca avocatul Robert Rosu a acordat servicii juridice in deplina conformitate cu Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.


De asemenea, casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii precizeaza ca nu face obiectul cercetarilor DNA. Nu in ultimul rand, Tuca Zbarcea & Asociatii subliniaza ca niciun alt client nu a facut obiectul investigatiei, confidentialitatea fiind pe deplin asigurata.

Prezentam punctul de vedere al Tuca Zbarcea & Asociatii privind comunicatul nr. 1938/VIII/3 din data de 10 decembrie 2015 al Directiei Nationale Anticoruptie:

Avand in vedere comunicatul nr. 1938/VIII/3 din data de 10.12.2015 al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si dezbaterile din presa legate de faptele si persoanele mentionate in acest comunicat, dorim sa va trimitem urmatoarele clarificari:

La data de 9.12.2015, comisari ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat la sediul societatii Tuca Zbarcea & Asociatii si au solicitat punerea la dispozitie a unor documente si informatii legate de activitatea unui client caruia societatea noastra i-a acordat asistenta juridica, mai cu seama documente din anii 2006-2007.

Informatiile si documentele solicitate au fost prezentate cu promptitudine organelor de ancheta. Documentele si informatiile referitoare la orice alti clienti ai Tuca Zbarcea & Asociatii nu au facut obiectul investigatiei, nu au fost afectate, iar confidentialitatea acestora este pe deplin asigurata.

De asemenea, dorim sa subliniem faptul ca Tuca Zbarcea & Asociatii nu face obiectul cercetarilor organelor de ancheta in contextul acestei investigatii.

In timpul verificarilor, am aflat cu consternare de invinuirile aduse unuia dintre colegii nostri, Robert Rosu, invinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale si care, potrivit legii, nu pot face obiectul raspunderii penale. Robert Rosu este un avocat remarcabil, cu o reputatie profesionala ireprosabila. Colegul nostru a acordat servicii juridice in deplina conformitate cu dispozitiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Vom colabora pe deplin cu autoritatile pentru clarificarea cat mai rapida a situatiei.

Precizam ca societatea noastra a sustinut si sustine eforturile anti-coruptie ale autoritatilor statului, inclusiv prin implementarea unor politici interne in acest sens.

Am fost permanent preocupati sa asiguram clientilor nostri asistenta juridica la cele mai inalte standarde, iar profesionalismul echipei noastre a fost recunoscut nu doar de organizatiile internationale de specialitate ci, in primul rand, de clientii nostri, care ne-au recomandat, in repetate randuri, ca fiind printre cei mai buni specialisti in majoritatea ariilor de practica a dreptului.

Tuca Zbarcea & Asociatii isi continua activitatea acordand aceeasi atentie dosarelor clientilor si ramanand aceeasi echipa de avocati preocupati sa-si indeplineasca cu promptitudine, integritate si profesionalism obligatiile asumate.

Comentarii

# outsider date 15 December 2015 14:59 +9

Ocazie să se trezească bresla avocaților că prea sunt dezbinați...

# insider date 15 December 2015 17:57 +3

și dezbinați, și desființați...și cu banii luați :roll:

# avocat traditional date 15 December 2015 16:37 +5

Toate bune si frumoase.dar casa de avocaturta respectiva avea voie,conform legii noastre(confidentialitatea) sa predea acele documente?Au avut aprobarea clientului?Sa nu imi spuneti ca organele de ancheta pot cere orice de la avocati.In mod sigur documentele respective (mai putin cele legate prestatia avocatului) le avea si clientul DNA.

# Maria date 15 December 2015 20:21 +5

Eu am spus avocatilor:cum vedeti ce abuzuri se intampla in justitie mai ales pe legea evaziunii si spalarii banilor si nu luati atitudine?Poate asa vor face si ei ceva?

# flaviu date 16 December 2015 12:11 0

Pai doamna, eu presupun ca in continuare nu vor lua atitudine. Sunt la mijloc mai multe aspecte: 1. by default, romanii sunt individualisti si isi urmaresc, de regula, strict interesele personale. Aspectul se extinde neingradit si asupra profesiunii; avoca. nu face exceptie, ba chiar mai rau, aceasta fiind profesiune liberala. 2. romanii "este" lasi: desi bine pregatiti pt a fata exceselor monstruoase ale statului politienesc-securist, avocatii stiu ca legea nu mai conteaza si daca tre' sa pice, pica. si atunci de ce sa se lupte. 3. o parte din avocati sunt deja securisti. ii vedeti coalizati impotriva organizatiilor de care apartin?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva