25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REACTIE DUPA RAPORTUL MCV - Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania i-a scris Comisiei Euorpene: “Jurnalistilor li se intercepteaza viata privata, sunt amenintati si prin intermediul unor institutii ca ANI, DNA sunt tarati in procese alaturi de adevaratii corupti ai Romaniei... membrilor CSM, Curtii Constitutionale si ANI nu li s-a intamplat nicio atingere concreta a drepturilor lor”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

1 February 2013 18:52
Vizualizari: 11339

Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) a transmis vineri, 1 februarie 2013, un comunicat Comisiei Europene, ca urmare a publicarii Raportului MCV, in care presa era acuzata ca a facut presiuni si ca a hartuit institutii ale statului si judecatori. APTR aminteste Comisiei Europene, condusa de Jose Manuel Barroso (foto) ca realitatea este cu totul alta in Romania si ca mai multi jurnalisti din tara noastra au fost tinte ale atacurilor din partea unor institutii din sistemul judiciar sau ca libertatea de exprimare a acestora a fost ingradita. De asemenea, APTR tine sa precizeze ca aceste persecutii au un singur motiv, si anume atitudinea ostila si critica la adresa presedintelui Traian Basescu.

In acelasi comunicat, APTR transmite Comisiei Europene ca jurnalistilor din Romania li se intercepteaza viata privata, acestia fiind totodata si amenintati prin intermediul DNA sau ANI.


Iata in continuare comunicatul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania transmis Comisiei Europene:

Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania, asociatie fondata in anul 1990 si in componenta careia se afla cei mai importanti realizatori si producatori de televiziune constata ca in Raportul MCV privind justitia din Romania este incriminata mass-media. Sunt exprimate motive de ingrijorare cu privire la atacuri si hartuiri ce s-ar fi produs in presa la adresa unor persoane-cheie si institutii din sistemul judiciar.
O cunoastere reala si obiectiva a situatiei din Romania arata ca, de fapt,
jurnalistii romani personalitati din varful audiovizualului romanesc au fost tintele atacurilor unor institutii din sistemul judiciar, li s-a ingradit libertatea de exprimare si au devenit clientii preferati ai instantelor de judecata.
Motivatia ascunsa a acestor persecutii este strans legata de atitudinea critica a presei audiovizuale si scrise la adresa regimului Basescu si a presedintelui Traian Basescu, a diferitelor persoane din sistemul judiciar, cu o biografie deloc exemplara.
S-a ajuns pana acolo incat presedintele Basescu a cerut insistent publicului roman sa nu mai priveasca emisiunile Antenei 3, post de televiziune ale carui standarde profesionale sunt la nivel international.

Jurnalistilor li se intercepteaza viata privata, sunt amenintati si prin intermediul unor institutii ca ANI, DNA sunt tarati in procese alaturi de adevaratii corupti ai Romaniei. S-a creat o adevarata industrie de tribunal, care pune in pericol independenta jurnalistilor si decredibilizeaza institutii de presa meritorii.

In timp ce membrilor CSM, Curtii Constitutionale si ANI nu li s-a intamplat nicio atingere concreta a drepturilor lor, colegilor nostri jurnalisti li s-au adus, prin expunerea publica a unor acuze nedrepte si terfelirea lor, mari prejudicii morale si profesionale.

Vrem sa amintim Comisiei Europene cazul dnei. cancelar Angela Merkel care a dorit sa propuna un magistrat la Curtea Constitutionala. Presa germana l-a supus unor critici dure si doamna cancelar a renuntat la propunerea domniei sale.

In Romania, lucrurile stau altfel. Cu cat pui in discutie actele unor institutii publice sau faptele unor persoane din sistemul judiciar cu atat esti pasibil de a fi tarat in justitie sau reclamat oficialilor europeni. De ce sa-i ferim pe inaltii magistrati de exercitiul critic?

De la consilierul comunal la presedintele Republicii nici un cetatean nu a fost silit sa-si aleaga exercitarea unei autoritati care-l transforma in persoana publica. Odata devenit persoana publica trebuie sa admita regulile unei societati democratice: va fi supus criticii mai serios si mai constant cu cat ocupa un loc mai sus in ierarhia sociala.

Asociatia noastra isi exprima regretul ca intr-un document european se propun masuri de revizuire a regulilor si de constrangere a libertatii presei, pe baza unor informatii eronate si a unei inexplicabile incercari de a proteja casta judiciara, de orice comentariu critic, acordandu-i-se astfel un exces de drepturi.

Mass-media romanesti a avut in acesti 23 de ani, dupa revolutie, un rol decisiv in construirea statului de drept, actionand cu o constanta responsabilitate pentru a impune in cauze de interes public informatia corecta, dreptatea si adevarul.
Nu se poate realiza in Romania anului 2013, cu recomandare de la Bruxelles, ingradirea dreptului de informare si cel de libera exprimare, drepturi regasite in orice text de constitutie europeana. Vom fi scut in protejarea acestor drepturi fundamentale ale mass-media nationale”.

Comentarii

# Istratie date 1 February 2013 19:11 +18

Comisia Europeană contrazice, la instigarea unor... magistrați români, jurisprudența C.E.D.O. în materia dreptului la liberă exprimare. Drept îi că instigatorii sunt... de penal.

# GIGEL date 1 February 2013 19:28 -32

Istratie tu o sa fii demis, nu te mai zvate atat... iar voiculescu mani******torul va pica si el cu toata zuzuvele din parchete. :)

# Algel date 1 February 2013 20:25 +26

BRAVO domnilor !Inlaturati cel putin aparenta statutului de colonie al ROMANIEI! INSISTATI si cereti respectarea celor convenite la aderare:MCV-ul doar pt trei ani. CEI aceasta MIZERIE? CHemati la ordine parlamentarii ,europarlamentarii. Cereti guvernantilor verticalitate si respect pt. natiunea pe care o conduc. NU mai acceptati sa fim PRESUL TRADATORILOR. DESFINTATII!!!

# ten date 1 February 2013 21:06 -24

algel - d-aia nu e nimic de tara asta ,din cauza unora care au trecut prin clasele 1-4 cum au trecut ! ce treaba are luju cu aptr ? mai rasfirati,baieti,mai rasfirati ,va calcati pe picioare pe la mizeria 3 tv ! :-*

# rouaserii date 1 February 2013 21:10 +14

Postaci platiti la cuvant postat (nu stiu daca se numara si semnele de punctuatie sau nu), cat de prost se poate asuma ca ar putea fi un om, ca sa creada ca voi, basistii, sunteti cei care ati gasit singurii incoruptibili din justitie, mai bine zis din Romania, care sunt proprietatea voastra exclusiva si odata cu plecarea voastra justitia ar fi vai si mama ei (acum merge brici!). Credeti ca ne-a lasat memoria si ca nu ne mai amintim de cliseele voastre staliniste, din vremea Pietii Universitatii, cand Ratiu "dadea" manifestantilor blugi si droguri si daca veneau taranistii la putere il aduceau si pe Majestatea Sa, urmat de autocarele pline de mosieri? Ordinaria voastra de tip Iepurila. C.I, si Hihi, se bazeaza pe laptele titei sovietice pe care l-ati supt, pe elementul "frica", singurul resort accesibil mintilor primitive! "Apocalipsa" daca nu sunteti voi! La vremea aceea, erau niste tampiti care credeau in "cand Iliescu apare/soarele rasare". Voi insa, nu sunteti tampiti, ci javre!

# catalin date 1 February 2013 21:54 -9

DEZASTRU IN JUSTITIE ! Sunt aproape 2000 de judecatori corupti ! SE CUNOSC CU NUME SI PRENUME !SUNT CEI CARE AU VOTAT CA TURMA “”fara nici un motiv “” revocarea unor judecatori de la CSSM…la comanada “zanei maffiotilor –blonda lui Voronnin” aceste jiiggodii NU TREBUIE SA MAI AIBA NICIODATA UN ROL IMPORTANT IN JUSTITIE ! DATI-I AFARA !Poate unii vor sustine …ca a fost vot deschis …ca ei gandeau altfel…dar au fost fortati de sefi …dar atunci ori sunt pprroosti ori sunt influientabili ,,,,si NU MERITA SA FIE JUDECATORI ! PASTRATI LISTELE ,…SA-I TINEM MINTE SI SA-I URMARIM…SA VEDEM CE PROCESE VOR JUDECA SI CE SENTINTE VOR DA !!! Aceasta banda care a pus mana pe tara …va cadea mai repede decat credeti… P.S. Acum inteleg de ce JUDECATORII ASTIA NU se MAI simt REPREZENTATI DE CEI DIN CSSM! stiti de ce ? AIA ERAU CINSTITI ! ! SI Acum la putere a venit maffiia ….si ASTIA CINSTITI nu o reprezinta ! De ce nu o puneti pe Viorica –zana maffiottilor sau direct pe Gatalin Boicu

# VIKY date 1 February 2013 22:12 +17

Felicitari Asociatieie Profesionistilor de Televiziune. Nu trebuie sa va opriti aici, acel comunicat poate ajunge la "naftalina" in sertarul mafiotului portughez, exact cum stau dosarele gunoiului la naftalina in sertarele argatului Morar. Ar trebui trimis comunicat, tuturor tarilor membre, cu atasament al directivelor comisiei UE de a se pune "pumnul in gura" presei.

# silvia date 1 February 2013 22:48 -13

Vai ce mila imi este de acesti protestatari de profesie! De exemplu, doamna Hosu Longin, cum a trecut ea de la Memorialul Durerii la pupatul in dos a sponsorului care a premiat-o la Galele profesionistilor din televiziune. Ce greu i-o fi fost ei sa nu se poata exprima liber despre cat de nevinovat Varanul... Vai ce memorial al durerii !!!! Ma lasi....

# ioan date 2 February 2013 01:21 +16

Singura modalitate prin care se poate afla adevarul in Europa este presa. Haita lui Basescu are toate posturile cheie puse sa slugareasca "inaltii demnitari" UE ce isi fac afacerile ilegale pe pamantul romanesc. Rog in numele romanilor din strainatate sa scrieti despre minciunile si batjocura votului a 7,4 milioane de romani pana cand vor sti si pietrele ce javre de subjuga tara asta amarata. Sa nu va fie frica pentru ca romanii va sustin. Initiati memorii sa vedeti cate milioane de romani va sustin.O sa se speria pana si marinarul "neinfricat" pentru ca toata mani******rea asta ieftina nu naste decat si mai multa ura din partea romanilor dina banii carora suge.

# Wages of Rage date 2 February 2013 02:16 +8

Wait until the crowd, by unseen before mass-revolt will shake whole Europe: ”I can hear the ocean's roar Singing in the sunshine, laughing in the rain Hitting on the moonshine, rocking in the grain Got no time to pack my bags, my foots outside the door Used to sing on the mountains but the mountains washed away 'til the night turns into day” ...and we will follow the Waves of Rage*!*(shameful, the last, again)*_* 8)

# Teama de Adevăr(I) date 2 February 2013 02:21 +16

Cei ce se tem de adevăr, de opinie exprimată liber, de analize și critici obiective din partea tuturor persoanelor cu un minimum de bun simț și un intelect elevat, sunt tocmai cei corupți, josnici și murdari in caracter, care prin manipulări și sete de putere, gen putreziciunea Băsistă vor să îngrădească, înlănțuie și să umilească Spiritul Viu al românului, pentru că aceste subspecii cu aparență umană urăsc tot ce le este superior ca intelect.

# Teama de Adevăr date 2 February 2013 02:22 +15

S-a mai văzut și repetat de-a lungul istoriei cazul dictatorilor, abuzul puterii absolute, ce erodează șiîncearcă să anihileze drepturile și libertățile individului, ale Omului(!). Toți aceștia au sfârșit și vor ajunge la groapa rușinii a istoriei, - oricât s-ar juca unii din umbră prin masonerii, experimente pe popoare, cum vedem astăzi prin războaie, medicamente, legi și restricții opresante, pentru că există mai presus de vremelnic și de patimi, o „justiție imanentă” a lui Dumnezeu, și credința în puterea divină nu o poate smulge sau înlocui nimeni celor care sunt încercați atât de greu, la limita existenței lor ... ...și dacă prin număr pot fi decimați, prin număr și unitate vor învinge până la urmă -răul, neputința, umilința!!! Sper să nu ajungem iar, să strigăm în stradă: Dumnezeu e cu noi! Să nu uite Băsescu și acoliții lui, Barroso, Gray, Reding, Gordon & Cie(fakes) că „Mania Grandorii - Mândria Oarbă poate ucide mai repede ca glonțul”, zice un vechi proverb.

# cata date 2 February 2013 02:48 -6

BA, DA TU ESTI PPRROOST SI NOAPTEA ? Nu era vorba ca se opune cineva ADEVARULUI ....CI FALSIFICARII ADEVARULUI (cam ceea ce faci tu acum ) cu stiinta sau din pprostie (ca in cazul tau ) despre transformarea presi in arma ,a colectivelor de redactie in batalioane de santaj si plutoane de executie ! aCUM AI PRICEPUT CA ESTI PPROOST ?dDaca nici acum n-ai priceput ..atunci esti pprroost !

# cata date 2 February 2013 03:08 -6

BA, DA TU ESTI PPRROOST SI NOAPTEA ? Nu era vorba ca se opune cineva ADEVARULUI ....CI FALSIFICARII ADEVARULUI (cam ceea ce faci tu acum ) cu stiinta sau din pprostie (ca in cazul tau ) despre transformarea presi in arma ,a colectivelor de redactie in batalioane de santaj si plutoane de executie ! aCUM AI PRICEPUT CA ESTI PPROOST ?dDaca nici acum n-ai priceput ..atunci esti pprroost !

# Ceau-Băseau_escu date 2 February 2013 07:24 +13

Mai dragă Orbete, - te-ai trezit? La canalii, șmecheria cu perfidia merg strună ticălosului; deci recunoști că ești mistreț?! No nu-i bai, Pământul Galben vindecă toate ...pân-la urmă*_* 8) :-*  

# Teama de Adevăr(I) date 2 February 2013 02:32 +10

Cei ce se tem de adevăr, de opinie exprimată liber, de analize și critici obiective din partea tuturor persoanelor cu un minimum de bun simț și un intelect elevat, sunt tocmai cei corupți, josnici și murdari in caracter, care prin manipulări și sete de putere, gen putreziciunea Băsistă vor să îngrădească, înlănțuie și să umilească Spiritul Viu al românului, pentru că aceste subspecii cu aparență umană urăsc tot ce le este superior ca intelect.

# cata date 2 February 2013 02:50 0

BA, DA TU ESTI PPRROOST SI NOAPTEA ? Nu era vorba ca se opune cineva ADEVARULUI ....CI FALSIFICARII ADEVARULUI (cam ceea ce faci tu acum ) cu stiinta sau din pprostie (ca in cazul tau ) despre transformarea presei in arma ,a colectivelor de redactie in batalioane de santaj si plutoane de executie ! ACUM AI PRICEPUT CA ESTI PPROOST ?Daca nici acum n-ai priceput ..atunci esti pprroost !

# Lui refulatu căta date 2 February 2013 06:45 +15

Tot țiganul se simte onorat, dacă are cu cine se certa; că dacă nu ai pe cine scuipa, nu te bagă nimeni în seamă, rămâi un refulat pe internet*_* E adevărat că ne referim la canalii perfide(!) ...dar dacă hoții, prădătorii vampirului nu au decât encefalul crocodilului ... :-*

# Ceau-Băseau_escu date 2 February 2013 06:49 +12

Acești înfumurați neisprăviți, otrava societății românești, - distrug și nenorocesc drumuri și oameni, copii, părinți, și pensionari, sănătate, educație, justiție, ...acești atotputernici ai mârșăviei și ai neputinței doar de a fura-prăda - tot ei țin creasta sus de cocoș, își însușesc bogății imense cu pârghiile statului, umilind și disprețuind restul lumii, plebea României, ...cei care au fost și sunt cu nașul Ceau-Băseau în sufletul vândut diavolului*!* Eu aș fi de acord și să-i dau dreptate d-lui Cioroianu(deși l-a costat funcția): -Să cumpărăm teren în deșertul Saharei și să-i deportăm acolo*_* 8) :-*

# cititor date 2 February 2013 09:58 +16

in sfarsit o riposta rapida si clara ,asa trebuie procedat ! si mai multe organizatii din tara trebuie sa ia atitudine si sa trimita proteste scrise la Bruxelles ! Sa facem liste cu adeziuni semnate !! vom semna foarte multi !!!!

# nobody date 2 February 2013 11:21 +10

Primele 2 puncte ale Declaraţiei de la Timişoara din 20 decembrie 1989 au fost : 1. Alegeri libere 2. LIBERTATEA CUVÂNTULUI, A PRESEI, A RADIOULUI ŞI TELEVIZIUNII Pentru acestea au murit oameni in 1989 la Timişoara şi Bucureşti. Foştii securişti şi odraslele lor care sunt acum în funcţii înalte vor să ne pună din nou pumnul în gură. Să nu-i mai lăsăm!!! Merkel nu va mai fi cancelar după alegerile din septembrie. În landul considerat fieful CDU, coaliţia SPD+verzii(partidul ecologist) a câştigat alegerile din ianuarie 2013. Prestaţia politicienilor CDU este similară cu cea a PDL-iştilor. În după-masa alegerilor, când toate sondajele indicau pierderea alegerilor de către CDU, politicienii CDU îşi proclamau victoria. Numărarea voturilor a determinat un alt rezultat.

# tutancamon date 2 February 2013 11:43 +8

previziuni dela un indian ,pentru cel mai mare mafiot,mincinos,infractor urat de popor ,demisul basescu sarpele boua ,pana la toamna va cadea ******,si va muri in jilava ca un caine maidanez cu udrea si gasca lui haineala,morar,georgescu,maior,macovei,preda ,unguientul ,eba,ioana ,mircea mafiotul mondial :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# van kiparos date 2 February 2013 19:32 +6

Felicitari pentru pozitia transanta luata de catre APTR in privinta Raportului UE ! Acest raport prezinta doar niste generalitati , fara sa exemplifice nimic. "S-au primit plangeri" de la personalitati marcante ...bla-bla-bla. Cica in numele unor institutii , de data aceasta nominalizate. Pai daca este asa , informeaza-ne despre continutul sesizarilor. Faptul ca persoane sau chiar institutii sunt criticate inseamna presiuni la adresa lor?Raportul este total neprofesionist. Cred ca si un licean ar fi produs ceva mai bun .

# securistul chior date 3 February 2013 12:24 +4

vamesul horvat ,dosarul tau in care acuzi pe macovei,morar,boagiu si mafia din justitie lui basescu 8) a ajuns la urechile presei din west cum gasca de mincinosii livreaza mincuni la bruxel ,metode de propaganda securista a tradatorei macovei care livreaza in presa de aicii informatii false cu gunoiele sie ,trdatorii lui chiorul blestemat si urat de popor ,adevarul iese la suprafata ,sal vedem pe porcul basescu cu ce fata mai apare langa barosso :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# VIKY date 3 February 2013 13:14 +5

Tocmai barosu cu alcolista dezinformeaza in UE. Acest mafiot a dat mana cu gunoiul din deal pentru multe afaceri ilegale, inclusiv contrabanda cu arme. Este foarte greu sa ajungi la ei, doar o revolta in masă, inclusiv a magistratilor ar rasturna acest sistem corupt pana in "maduva oaselor". Este o mafie la nivel international, cladita de gunoiul din deal, pas cu pas ani de zile, cu mafiotii straini, inclusiv cu cei din parlamentul UE.

# Guvernator-RO = vigneta EU date 3 February 2013 22:19 +3

Să ne rugăm fierbinte la Bunul Dumnezeu să ne scape de Ucigă-l Toaca(!); să ne rugăm în cuget, Strigoi să se facă, de speriat copiii cu a lui diblă de Nătăfleață, dar să ne lase în pace, că apoi toți acoliții lui se vor împrășia ca șobolanii, și-i vom păstra cinstire în poveșile cu Bau-bau_Băseau. Se zice că pe nebun să nu-l contrazici, nici prostului să-i strici bucuria, dar doar cu bățul poți ține la distanță porcul de la vălău, și câinii vagabonzi - javre ordinare*!*_* Să mai lase vrăjeala aceste javre ce s-au priponit pe la Stăpân Nebun(!); aceste lichele parfumate ce strălucesc cu unsoare din clisă de câine date*_* I-auzi „Hăulita de la Marș_de-aici”*!* p.s. Guvernator RO = vigneta lui Barroso: normal comportament de javră ordinară*_* Ce mai bășește zmeu-băseu? El nu e politician, nu are tichie-pe-chelie, el e Guvernator-RO = vigneta lui Barroso, Reding & Merckel*!* ...javra-i tot javră, măgarul tot măgar*_* :-* 8)

# vai de noi date 5 February 2013 15:20 0

CORECT SI,DIN PACATE, ADEVARATE

# ADEVARUL date 14 February 2013 10:19 0

ESTE RELAXANT SA STII CA EXISTA JURNALISTI CU COAIE CEL PUTIN LA NIVEL DECLARATIV,IN FAPT PREEEA PUTINE REPORTAJE SI DOCUMENTARE DESPRE JUSTITIE,IAR CELE DESPRE PENITENCIARE SUNT CONSIDERATE RIDICOLE DE CATRE CEI CARE AU FOST NENOROCITI ACOLO.BRAVO PENTRU TOTI CEI CARE MAI TRAIESC SI RUSINE ASOCIATIILOR DE REVOLUTIONARI,CUMPARATI CU BOMBOANE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva