20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Reamintiti-va ca sunteti purtatori de roba

Scris de: Viorica COSTINIU, judecator, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania | pdf | print

13 January 2022 14:31
Vizualizari: 6068

Legala si corecta si chiar colegiala reactia celor "7" de a reveni, intr-o forma eleganta si juridic justificata, la o situatie de legalitate, normalitate.


Sentimentul colegilor judecatori si procurori pe care il impartasesc si eu este ca straniu dar veridic acestia se simt mai reprezentati de minoritari decat de cei care constituie o majoritate ce surprinde prin atitudinea pe care au imbratisat-o si care ne-a pus intr-o situatie hilara.


Lipsa de dialog, de comunicare, disputa intre orgolii, vanitati si animozitatile personale din csm ne-au decredibilizat si orice actiune, masuri benefice ptr sistem, magistrati, justitiabili si cetateni de rand recunoscute si apreciate in primul rand de cunoscatori, palesc in fata adversitatii manifestate la nivelul acestei autoritati al carei mesaj in aceste imprejurari ne rusineaza pana in pragul ridicolului.


Si Pasarea Phonix a renascut din cenusa!

Reamintiti-va ca sunteti purtatori de roba, ca veti reveni in instante si parchete si RESPECTAND legile veti da verdicte privind soarta libertatea si avutiile celor ce vor comparea in fata domniilor voastre!


Daca din varful piramidal, reprezentativ al justitiei nu reusiti sa "stati si stramb, dar sa judecati drept" cata incredere sa mai aibe justitiabilul in judecata fiecaruia dintre dvs cand va veti aseza, din nou, in jiltul dreptatii?!

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 13 January 2022 15:08 +266

Hai sa-ti spun cum e cu "onoarea..":Voi magistratii spuneti ca numai daca voi constatati ca unul de-al vostru a judecat cu rea credinta si grava neglijenta,se impun masuri ce vor fi dictate tot de catre voi.Sa fim seriosi,corb la corb sa-si scoata ochii?Sa vorbeasca si nea Ion ca si el este om!Asta-i mecanismul "hala-n-dala".CSM-ul astazi este preocupat sa analizeze fraze,nicidecum sa analizeze actiuni.Domnia Voastra,la o virsta respectabila,nu intelegeti ca acest STAT ANTI-LEGE nu mai poate fi salvat cu "o alifie de sistem"?Exista doar o solutie:Recreerea din temelii a Statului Roman Democratic bazat pe LEGE,DREPTURI si OBLIGATII;statul actual e controlat antidemocratic in toate structurile!

# YanY date 13 January 2022 19:26 +89

Doamna,dvs.,vreti sa tranformati o baba pe peste 90 de ani (comunism+democrație originala cu securiști)în fata mare. Ocoliti un mare adevăr. Justiția română a distrus democrația,statul de drept și demnitatea românilor în Romania. Înseamnă că nu știți ce se întâmplă în instanțele de judecată și felul cum sunt abuzați justițiabilii de către purtătorii de roba. Este o rușine! Eu va fac o propunere,întocmiți o rugăciune serioasă și rugatil pe Dumnezeu să va ierte pe toți pentru ce ați făcut cu justițiabilul român. Este extrem de dureros ce fac unii procurori și judecători cu cetățenii ! Este extrem de dureros și rușinos!

# CARCOTAS date 13 January 2022 19:54 +11

Doamna pare desprinsă de realitate cu acest apel la constiință:1.foarte puțini dintre membrii CSM chiar vor reveni în posturile din care au plecat, mulți dintre ei încercând o căpătuire pe ici pe colo, căci nu mai știu să lucreze în dosare; asat daca nu pleaca in pensie, ca pensia sa se calculeze prin raportare la leafa de cesemist 2. nici juzilor aflați în instanțe azi nu le pasă de părțile din dosare, d-apăi ălora din ceseme: în continuare nu citesc dosarele decât după ce rămân în pronunțare, deși până atunci au admis sau, mai des, au respins probele solicitate, amână pronunțarea în penal cu lunile, fixeaza termene în apel la civil la distanță de chiar și opt luni de zile, întârzie publicarea încheierilor în versiunea electronică a dosarelor, sunt ostili oricăror cereri care le tulbură comoditatea, visează la măriri salariale necontenite etc

# barna dragos date 14 January 2022 00:24 +76

am ajuns unde suntem, in mare masura datorita justitiei si abuzurilor magistratilor, unele datorate necunoasterii, altele protocoalelor.

# M.D date 14 January 2022 11:58 +28

Aveti dreptate dna judecator.Sa ai parte de un proces echitabil si impartial este o Minune atunci cand judecatorul in cauza a fost el insusi anchetat de acelasi procuror care a intocmit si rechizitoriul!Va intreb dna judecator,daca sunt judecatori care judeca sub presiunea procurorilor, cel care asteapta sa se faca dreptate ce asteptari sa mai aiba?O drama umana traita de un om a carui singura greseala a fost aceea ca,intr-un moment al carierei lui a ocupat o functie publica intr-un oras de provincie.Vieti distruse,cariere profesionale terminate,copii suferind si parinti lacrimand cu ochii inaltati spre Cer rugandu-se sa apuce ziua cand singurul lor copil va fi declarat nevinovat.Numele lui nici nu a contat vreodata,doar functia publica pe care a ocupat-o,acum este doar un nr.de dosar penalXXXX care isi striga cu disperare nevinovatia.Se spune ca isi poate castiga dreptatea in Justitie.Care justitie? Va plati cineva pentru aceasta suferinta...poate doar in fata Bunului Dumnezeu!

# Gilu date 15 January 2022 17:29 +45

Justitia romana este responsabilă de prăbușirea morală, politica ,economica si juridica , ( vezi dispretul cu care sunt respinse cererile de extrădare) ,deoarece aceasta putere in stat dorește să domine si se aliază cu cei mai spurcati politicieni, este ancilla serviciilor, care la randul lor lucrează sub steag străin...I s_ a oferit independența dar ea a preferat să se pună la dispoziția celor mai josnici conducatori , Petrov si Actualul...

# ?????? date 15 January 2022 17:39 +51

@ Dacă sunteți de părere că după 1989, magistrații, avocații , funcționarii din justiție s-au propășit, fiind categorii sociale cu cele mai avansate nivele economice și sociale , care însă nu investesc în funcționarea societății, ?

# Băran Gheorghe date 27 January 2022 18:25 +30

@nae din deal.... sa spun si eu, ii apuca rasvratirea doar pentru ei si ai lor si doar dupa ce ies la pensie, cu pensii babane. In rest niste lasi. O singura judecatoare corecta am vazut, Garbovan. Mai stie cineva ceva de Gărbovan?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva