21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU – DNA l-a trimis in judecata pe notarul Mihai Suleap pentru abuz in serviciu. Procurorii il acuza pe Suleap ca nu si-a indeplinit indatoririle de serviciu, prin aceea ca a incasat si a omis sa vireze la bugetul Statului impozitul aferent actelor juridice translative de proprietate, cauzand un prejudiciu de peste 2 milioane lei

Scris de: E.D. | pdf | print

20 October 2014 13:07
Vizualizari: 16156

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi l-au trimis in judecata pe notarul public Mihai Suleap, acuzandu-l de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. Notarul Mihai Suleap va fi judecat in stare de libertate de magistratii Curtii de Apel Iasi, in cauza dispunandu-se instituirea masurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri apartinand lui Suleap.


Potrivit comunicatului de presa al DNA nr. 1476/VIII/3 din data de 20 octombrie 2014, notarul public Mihai Suleap, in timpul exercitarii profesiei, a incalcar art. 771 din Codul Fiscal, prin aceea ca a incasat sume de bani provenite din acte notariale, insa a omis sa vireze bugetului statului impozitul aferent actelor juridice translative de proprietate. Prejudiciul pe care notarul Mihai Suleap l-ar fi adus statului este, conform DNA, in cunatum total de 2.100.593 lei.

Art. 771 din Codul fiscal prevede ca la transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice, fie ca este vorba despre terenuri de orice fel fara constructii, fie ca este vorba de constructii de orice fel cu terenuri aferente, contribuabilii, in speta vanzatorii, datoreaza un impozit care se calculeaza prin aplicarea unei cote de 2% sau 3% asupra valorii de tranzactionare, in functie de perioada in care terenul/imobilul a fost detinut de o persoana fizica:

Art. 771. — (1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:

a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:

3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:

2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

Prezentam in continuare comunicatul DNA din data de 1467/VIII/3 din 20 octombrie 2014:

"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada iunie 2010 - iunie 2014, inculpatul Suleap Mihai, in calitate de notar public, in 38 de cazuri, nu si-a indeplinit indatorirea de serviciu prevazuta de art. 771 din Codul Fiscal, prin aceea ca a incasat si a omis sa vireze la bugetul statului impozitului aferent actelor juridice translative de proprietate in cuantum total de 2.100.593 lei.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri ce apartin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Iasi cu propunere de a se mentine asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

# hjlk date 20 October 2014 15:08 +8

Nu se poateeee. Notarii este   :-*   corecti ei nu fac evaziune. Pe cind o vizita la nea florea protocolescu? Sa vedeti evaziunea cum infloreste la barul lui neinfiintat. Trag tovarasii delegatii xerox la greu. Ia sa vedeti cum sar pestisorii mafioti .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva