5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU AVOCAT – Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a trimis in judecata un avocat pentru sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri: “A impiedicat in mod repetat, prin introducerea in servieta personala, ca un volum al dosarului continand referatul cu propunerea arestarii preventive, emis de DIICOT sa ajunga la judecatori”

Scris de: G.T. | pdf | print

18 October 2023 17:29
Vizualizari: 6485

Asa dosar suntem siguri ca nu ati mai vazut. Un avocat din Baroul Bucuresti a fost trimis in judecata pe motiv ca ar fi vrut sa sustraga un volum dintr-un dosar de urmarire penala.


 

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a anuntat miercuri, 18 octombrie 2023, trimiterea in judecata a unui avocat (careia nu ii este facut public numele), pentru sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri. Conform rechizitoriului intocmit in 16 octombrie 2023, in timpul unei sedinte de la Tribunalul Bucuresti, din 26 mai 2023, avocatul ar fi luat un volum din dosarul de urmarire penala, pe care l-ar fi indesat in servieta, astfel incat acesta sa nu ajunga la judecatori:

 

La data de 26.05.2023, participand in calitate de avocat ales la sedinta de judecata a unui dosar in fata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti, inculpatul a impiedicat in mod repetat, prin introducerea in servieta personala, ca un volum al dosarului de urmarire penala continand referatul cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive, emis de DIICOT, act necesar solutionarii cauzei, sa ajunga la destinatari – judecatorii care urmau sa se pronunte asupra propunerii, atat pe fond cat si in calea de atac a contestatiei, respectiv la DIICOT, ulterior solutionarii propunerii”.


Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti:

 


Comentarii

# Lila Lilica date 18 October 2023 18:04 +12

Mare.i grădina Domnului...și fără garduri!!!....intrebare retorică...cum o fi reușit?nu era supravegheat de grefier?...se dau dosare la ofertă?

# Donului Briciu, cu dragoste de avocatura date 18 October 2023 18:59 0

Cate urmariri penale finalizate cu prescriptie (dar care cuprind elemente de achitare si ctae achitari exista , si ce ati facut dvs. cu UNBR . In cazu Tuca Zbarcea &Co, stim (adica, Rosu, care < / = Tuca ...) . Cate plangeri penale formulate de juzi si procurori, impotriva avocatilor, egzista ?

# NU ESTE DELOC ASA date 19 October 2023 11:26 -1

Dosarul este unul fabricat! Nimeni nu are voie sa i supere pe cei de la DIICOT Magistratul cand judeca nu vedea ca nu are dosarul? Orice avocat poate fi acuzat de aceasta fapta aiurea - Art. 275. - (1) Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează împiedicarea, în orice alt mod, ca un înscris necesar soluţionării unei cauze, emis de către un organ judiciar sau adresat acestuia, să ajungă la destinatar.

# maxtor date 19 October 2023 19:18 -2

-mare Ciorba,putea doar sa jumuleasca niste pagini....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva