17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU INTERVENTII LA JUDECATORI ICCJ – DNA a trimis in instanta dosarul de trafic de influenta: “Inculpatul ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) 25.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unor judecatori si ca-i va determina pe acestia sa dispuna o solutie favorabila... Inculpatul ar fi primit 15.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”

Scris de: G.T. | pdf | print

1 February 2024 12:34
Vizualizari: 3178

DNA a trimis in instanta dosarul de trafic de influenta in care un barbat a fost prins in flagrant in timp ce primea 15.000 euro pentru interventii la judecatori, pentru ca acestia sa pronunte o anumita solutie intr-o cauza civila.


 

Parchetul anticoruptie, condus de Marius Voineag (foto), a dispus trimiterea in judecata a unui inculpat, aflat in prezent in arest preventiv, pe motiv ca in perioada septembrie – decembrie 2023, acesta ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 25.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unor judecatori si ca-i va determina pe acestia sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar civil, de care era interesat martorul. La 14 decembrie 2023, barbatul a fost prins in flagrant in timp ce primea o prima transa de 15.000 euro.

Desi DNA nu a oferit detalii despre ce judecatorii la care inculpatul pretindea ca poate interveni, conform informatiilor Lumea Justitiei ar fi vorba despre magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dosarul a fost instrumentat de DNA Timisoara si urmeaza sa fie solutionat in fond de Tribunalul Timis.


Redam comunicatul DNA:


“In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 1156/VIII/3 din 15 decembrie 2023, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a unui inculpat, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:
in perioada septembrie – decembrie 2023, inculpatul ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 25.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unor judecatori si ca-i va determina pe acestia sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar civil, de care era interesat martorul.

In contextul mentionat mai sus, la data de 14 decembrie 2023, in incinta unui mall din Timisoara, inculpatul ar fi primit o prima transa de 15.000 de euro din suma pretinsa initial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva