19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECLAMA CA E TORTURAT - Gigi Becali acuza Statul Roman ca il supune torturii. Avocata Maria Vasii a depus o plangere la Comitetul european pentru prevenirea torturii si pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante in care cere ca lui Becali sa ii fie asigurata protectia: “Efectuarea operatiei intr-o clinica din afara teritoriului Romaniei nu este un privilegiu, ci un drept fundamental... Afectiunea poate afecta iremediabil si ireversibil functii vitale” (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 March 2014 15:17
Vizualizari: 8431

Gigi Becali apeleaza la toate caile legale pentru a putea beneficia de operatia chirurgicala recomandata de specialisti, in libertate. Dupa ce Tribunalul Constanta i-a respins cererea de intrerupere a executarii pedepsei in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale in strainatate si dupa ce a reclamat la CEDO ca prin decizia instantei i-au fost incalcate drepturile fundamentale, latifundiarul, incarcerat in prezent la Penitenciarul Poarta Alba, Constanta, unde isi executa pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare dispusa de magistratii Inaltei Curti in dosarul schimbului de terenuri cu MApN si in dosarul Valiza, a apelat la un alt organism international pentru a-si gasi dreptatea. Este vorba despre Comitetul European Impotriva Torturii si a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane ori Degradante (CTP), unde a fost depusa o plangere, in data de 26 februarie 2014, de catre aparatoarea lui Gigi Becali, avocata Maria Vasii.


In documentul inaintat CTP, si publicat in integralitate de www.ziarulring.ro, Gigi Becali acuza Statul Roman ca il supune tratamentelor inumane si degradante, prin refuzul de a-i aproba efectuarea interventiei chirurgicale la clinica de specialitate din Germania, operatie pe care i-au recomandat-o mai multi medici de renume, printre care si prof.dr. Alexandru Vlad Ciurea - sef disciplina Neurochirurgie UMF Bucuresti. Totodata, Gigi Becali precizeza in plangerea adresata Comitetului European Impotriva Torturii si a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane ori Degrandate ca prin refuzul instantei de a-i permite sa se opereze intr-o clinica din afara teritoriului Romaniei i-a fost incalcat dreptul la viata, prevazut la art.2 din Conventia EDO:

Tratamentul chirurgical recomandat a fi efectuat imediat este microdisecectomie cervicala anterioara, acesta putand fi realizat numai in institutii medicale dotate cu aparatura medicale de inalta precizie (microscop operator, instrumentar microchirurgical, masa neurochirurgicala care sa permita interventia chirurgicala prin abord anterior cervical si sinteza intersomatica cu CAGE), pe de o parte, precum si personal medical calificat, cu ampla experienta in domeniul neurochirurgiei, avand in vedere riscurile incumbate de aceasta interventie chirurgicala.

Deoarece in urma incarcerarii afectiunea de care sufar a cunoscut o evolutie negativa, in sensul instalarii unor dureri permanente si acute la nivelul spatelui, a survenientei de seimparalizii a mainii stangi, precum si a faptul ca Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania nu detine aparatura medicala necesara in vedere efectuarii interventiei neurochirurgicale prescrise, subsemnatul a introdus o cerere de interupere a executarii pedepsei in temeiul art.489 alin.(1) lit. a din Noul Cod de Procedura Penala la Tribunalul Constanta, fiind inregistrata sub nr.10687/118/2013”.

Gigi Becali acuza Statul Roman ca prin decizia Tribunalului Constanta se favorizeaza agravarea afectiunii de care sufera, cu riscul instalarii paraplegiei

In document, Gigi Becali a invocat faptul ca Tribunalul Constanta intarzie cu redactarea motivarii deciziei de a-i respinge cererea de intrerupere a executarii pedepsei in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale in strainatate, desi este cunoscuta starea de sanatate precara pe care o are in prezent. Latifundiarul sustine in plangerea inaintata CTP ca prin aceasta decizie este obligat sa fie operat in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii, fiind determinat sa refuza acest tip de tratament, fapt care ar putea conduce la agravarea afectiunii cu riscul instalarii paraplegiei: Am solicitat efectuarea interventiei neurochirurgicale la Clinica Orthopaedische Praxisklinik Munchen-Schwabing din Germania, la care subsemnatul am un medic curant de mai multi ani, medic care cunoaste in detaliu evolutia afectiunii si detine aparatura medicala de inalta precizie, precum si medici avand o vasta experienta in astfel de interventii.

In cadrul acestui dosar, Tribunalul Constanta a fost ordonata o expertiza medico-legala avand ca obiectiv raspunsul la intrebarile 'daca boala de care sufar face imposibila executarea pedepsei', 'daca boala poate fi tratata in sistemul sanitar al Administratiei Nationale a Penitenciarelor', precum si 'riscurile neefectuarii tratamentului corespunzator'.

In expertiza intocmita de Institutul National de Medicina Legala, pe baza actelor medicale aflate la dosar, s-a concluzionat, intr-un mod lipsit de echivoc faptul ca 'boala face imposibila executarea pedespei, daca nu se efectueaza interventia neuro-chirurgicala', precum si faptul ca 'boala nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor'.

In completarea distonanta cu aceste concluzii medico-legale, Tribunalul Constanta a decis respingerea cererii mele, si fara a cunoaste motivarea instantei in prezent, se observa concluziile medicului din penitenciar, contrar optiunii mele, de obligare a subsemnatului la efectuarea interventiei neurochirurgicale in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii din Romania, determinandu-ma sa refuz tratamentul, si, implicit, favorizand agravarea afectiunii cu riscul instalarii paraplegiei”.

Gigi Becali: “Solicitarea privind efectuarea operatiei asupra subsemnatului intr-o clinica din afara teritoriului Romaniei nu este un privilegiu, ci un drept fundamental“

In opinia lui Gigi Becali, reprezentant de avocata Maria Vasii, prin refuzul exprimat de Tribunalul Constanta de a fi supus unei interventii chirurgicale in afara Romaniei, au fost incalcate mai multe drepturi fundamentale prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, respectiv art.2, art. 3, art.6 si art 25, dar si prevederi din Tratatul privind Uniunea Europeana (art.11, art. 17 si art. 20), din Carta Sociala Europeana privind dreptul oamenilor la protectia sanatatii si asistenta medicala (art. 11, art. 12 si art. 13), din Codul International al Eticii Medicale, derivat din Declaratia de la Geneva a Asociatiei Medicale Mondiale, dar si Conventia CTP: “Dorim sa invederam faptul ca solicitarea privind efectuarea operatiei asupra subsemnatului intr-o clinica din afara teritoriului Romaniei nu este un privilegiu, ci un drept fundamental, care are legatura cu dreptul la viata prevazut de art.2 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Afirmam ca exista o legatura intriseca, indisolubila cu dreptul la viata deoarece, lato sensu, dreptul la viata are ca obiect juridic secundar tot ceea ce presupune desfasurarea unei vieti intr-o stare de normalitate si sanitate fizica si psihica, or se poate observa, din studierea obiectiva a opiniilor medicale aflate la prezentul dosar, faptul ca afectiunea, al carei tratament il solicit sa fie efectuat in afara teritoriului Romaniei, este un grava, a carei tratament incorect, incomplet sau inexact poate afecta iremediabil si ireversibil functii vitale ale subsemnatului”.

In finalul plangerii inaintate CTP, Becali prin aparatorul sau, avocata Maria Vasii, precizeaza ca se pune sun protectia acestei institutii pentru a-i fi acordat protectie legala, afirmand totodata ca este de acord ca situatia sa sa fie facuta publica, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un caz public care ii are ca protagonisti pe Becali si pe familia acestuia: “Inteleg sa ma pun sub protectia acestui organism precum si a celorlalte institutii europene pentru a mi se acordat protectia legala in situatia data. (…) Autorizeze Comisia sa imi divulge identitatea in cadrul demersurilor sale pe langa autoritatile statelor membre impotriva carora este indreptata plangerea. Autorizeze comisia sa imi divulge identitatea avand in vedere ca s-a facut un caz public in Romania din drama traita de mine si de catre familia mea”.

*Cititi aici in integralitate plangerea inainta de Gigi Becali la CTP

Comentarii

# . date 3 March 2014 15:36 -1

In puscarie sa stea, nu in clinica privata ! Auzi la el, are drepturi, naparca analfabeta ...Are dreptul sa putrezeasca la bulau.

# x date 3 March 2014 16:02 -2

napirca analfabeta lupta sa nu putrezeasca oriunde ar fii,dar tu frustratule esti putred oriunde te-ai afla :Desti puetred rau de tot,ce nu iti reusi in viata?dupa cum se vede cred ca,nimic :D

# ADEVARUL date 3 March 2014 15:45 +5

SISTEMUL PENITENCIAR ESTE CONSTRUIT PE PRINCIPIUL REDUCERII INFRACTORULUI LA CONDITIA DE SCLAV AL STATULUI SUPUS BATJOCURII.NU ESTE DE MIRARE FAPTUL STIUT FIIND LIPSA DE VIZIUNE A RESPONSABILILOR-INCEPÂND DE LA GARDIENI PANA LA MAGISTRATI,TOTI NISTE NAZISTI IMPUTITI,NISTE BASISTI LIPSITI DE CEL MAI ELEMENTAR BUN SIMT.PROBABIL CA BECALI ISI INGRIJEA MAI BINE SI OMENESTE OILE DE ACASA,LIPSA DE ACTIVITATI FORMATIVE POZITIVE,TUBERCULOZA,FOAME,CORUPTIE-PUSCARIA ESTE ROMANIA IN MINIATURA :-)

# TITULESCU date 3 March 2014 17:36 +5

Sistemul penitenciar e format din SUCCESORII IN PROFESIE AI LUI FICIOR SI VISINESCU si angajarile SUNT CA TOATE ANGAJARILE LA STAT DIN ROMANIA .Sistemul penitenciar e la pamant ca toata tara asta iar scopul pedepsei exista doar in teorie in practica n-ai cu cine si aici si-au pus amantele in functii de conducere ,fiicele ,fii ,etc. ROMANIA isi executa cetatenii in puscarie,nu ii reeduca sistemul este cu tente de lagar si e o parte din experimentul ce se face pe ROMANIA. LIBERTATE PENTRU GIGI BECALI !

# Vlad date 3 March 2014 17:59 +6

Constitutia prevede ca nimeni nu e mai presus de lege. Becali nu trebuie sa beneficieze de un tratament privilegiat fata de alti detinuti. Daca intr-adevar nu poate fi tratat in reteaua ANP, atunci nu vad de ce nu poate fi tratat, sub paza, intr-un spital al Minsiterului Sanatatii. Daca nu exista aparatura necesara, poate sa o cumpere el si sa o doneze spitalului mai ales ca adesea se prezinta ca un mare crestin.

# unul din lumea cea mare date 3 March 2014 20:42 -2

pentru vlad//sa ne intelegem clar de la primele cuvinte NU SINT ADEPTUL sustinatorul lui IISUS. ce propui tu suna chiar a MILOAGA exact pe prototipul romanului.de ce sa cumpere behehe echipamentul?de ce sa/l doneze? EL SI/A PLATIT CASSUL PE CARE ROMANICA /L JECMANESTE de la tine ,de la mine de la toti!!!!!!!chiar daca ,,se prezinta un mare crestin,, propunerea ta mi se pare una lipsita de mindrie si incurajatoare la furtul din banii publici.behehe este ministerul sanatatii?behehe este un stat?este guvernul?el poate sa faca acte de mecenat pe banii lui cind vrea si cu cine vrea.ce prevede constitutia acestei tari al carui cetatean este si el??am senzatia ca multi gindesc doar la acte de caritate,atunci poate si el pretinde caritate daca cumva doneaza un asemenea echipament ,poate si m.j. ar trebui sa fie caritabil si sa/l elibereze!!!!!crezi ca ar functiona ,pe principiul caritate pentru caritate!!!

# Vlad date 3 March 2014 21:40 +5

Poate m-am exprimat gresit. Nu sunt adeptul actelor lui Behehe. Nu ma impresioneaza. El e acolo pt ca a gresit. Sistemul de sanatate are probleme si din cauza unor oameni ca el care s-au imbogatit pagubind statul.

# unul din lumea cea mare date 4 March 2014 00:18 +2

pentru vlad//behehe isi face detentia pentru faptele lui.dar daca ,,Sistemul de sanatate are probleme si din cauza unor oameni ca el care s-au imbogatit pagubind statul. ,,ASTA/I TOT VINA STATULUI CACI ARE O JUSTITIE CORUPTA. behehe fiind in custodia statului ,statul(implicit eu,tu) este obligat sa aibe grija de sanatatea lui(fie ca ne convine sau nu) ca asa scrie la constitutie si constitutia nu departajeaza intre cetateni detinuti si cetateni liberi.mai mult de atit staul fiind corupt nu se ingrijeste de banii mei si ai tai(de asta/i libera udrea/cocos care au furat de au rupt min sanatatii ,sau udmr/ul cooptat la guvernare) am dat explicatii de ce nu merge cu mecenatul si pentru aia de dau cu rosu caci nu inteleg ce citesc

# TEATRU IEFTIN ! RASUL LUMII date 4 March 2014 07:01 +1

CIOBANU DIN ******ERA JUCA BAZA , juca fotbal , skandemberg , FACEA ANTRENAMENTE CU CEILALTI PUSC ARIASI , VOIA SA MEARGA LA MUNCA !!!! FACEA PRESIUNI sa-l trimita la munca … , si DINTR-O DATA !!!!!…DUPA O DISCUTIE CU ‘’’CINEVA ‘’’ l-a apucat DUREREA ….A CERUT GULER….MERGE CA UN CARAGHIOS … ….face pe paralizatul de mana dreapta …..uita …si facea pe paralizatul de mana stanga…. Se sterge la nas CU MANA PARALIZATA ,!!! joaca un teatru ieftin …SE CEARTA PE TELEFON cu avocatii ’’’’ ba, M-ATI PUS SA PORT KK…ASTA LA GAT …. voi cat aveti de gand sa ma tineti cu ****** ….asta la gat …. PURTATI-L VOI !’’’Rad puscariasii …TE ATRU IEFTIN RASUL LUMII !!!Se ZVONESTE CA A FALSIFICAT PROBELE RMN ,ca se grabeste sa faca UN SIMULACRU DE OPERATIE ..adica sa-I cresteze pielea si apoi s-o coase la loc.DE URGENTA TREBUIE refacut ex amenul RMN, si comparat CU CEL PREZENTAT , si ANCHETATI MEDICII INFRACTORI.I

# unul din lumea cea mare date 4 March 2014 11:55 -1

pentru TEATRU IEFTIN ! RASUL LUMII //ai mai scris despre astea mai sindicalistul puscariilor rascolit de ura.eu zic sa/i refaca si probele de alcoolemie gunoiului de la cotroceni si nu pe sarite ci cele zilnice de cind se afla la cotroceni.sa se excepteze zilele cit a fost suspendat!!!

# Anti - Mafie date 4 March 2014 14:43 +2

Domnule Becali, nu fi trist ,  ca de azi nu mai esti singur la puscarie  :lol: Iti vin verii, vere, bucura-te ! 8) Ia vedeti voi, ca aveti o gramada de ani la dispozitie, cum va amintiti despre vremurile minunate cand credeati ca sunteti de neatins..Iar varul ala al tau care credea ca este mafiot...Eheiiii....Ce-o sa-i mai iasa mafiotismul prin piele, breee...P.S. Sunt curios : ce boli isi descopera verii tai ? D-alea care trebuie tratate prin Germania / Austria...

# Român-dezgustat date 4 March 2014 17:50 0

Echipa de soc \"Văsii si Levant\" :zzz :eek: :-x ;-) :sigh: :D :cry:

# A D E V A R U L DESPRE SINUCIDEREA LUI BOMBONEL date 4 March 2014 22:21 0

A D E V A R U L DESPRE SINUCIDEREA LUI BOMBONEL Cand a ajuns la spital vazand ca nu are nimic (nici o gaura de glont ) doctorii au tras concluzia : Glontul a intrat prin kuurr ....a trecut prin gat ,prin plamani ,s-a intors prin gat ,a trecut de doua ori prin inima ..inainte si inapoi......si a iesit tot prin kuurr …ca alta gaura nu mai avea …. Cei doi doctori…boonerean si precisteanu I-AU FACUT DOUA BUTONIERE .... CA SA ZICA CA PE O PARTE A INTRAT SI PE PARTEA AILALTA A IESIT GLONTUL ! Asa a facut si cu Haisam ....l-au crestat la funnd ...l-a cusut si a spus ca are CANNCER IN ULTIMUL STADIU...SI L-AU lasat liber ..si a fugit ! La fel au facut cu Nicolescu ....l-au crestat ...l-au cusut la loc ...au zis ca are 200 de boli ...ca i-au oprit inima .....si a scapat !!! peste doua ore , mananca bine , bea bine, fu tea bine, ciupea asistentele de cur.. FLUIERA ...NU MAI AVEA NIMIC ! Asa au scapat sute de banditi ….cu operatii facute de ….marii specialisti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva