15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECORD NATIONAL LA EXCLUDERI – Judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost excluse din magistratura a patra oara, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta: “Nu s-au pronuntat asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive si au sanctionat cu amenda judiciara procurorul”. Panioglu si Gulutanu l-au intrecut pana si pe vestitul Cristi Vasilica Danilet, de trei ori dat afara din sistem (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 March 2023 16:47
Vizualizari: 6980

Judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti sunt campioane in materie de excludere din magistratura. Panioglu si Gulutanu au fost date din nou afara din magistratura, a patra oara, reusind sa il intreaga pana si pe vestitul Cristi Vasilica Danilet, de trei ori exclus din sistem.Decizia a fost miercuri, 15 martie 2023, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Masura excluderii din magistratura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (actuala Legea 303/2002) constand in “exercitarea functiei cu rea-credinta”.

Panioglu si Gulutanu sunt acuzate de Inspectia Judiciara ca au omis sa se pronunte asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive intr-un dosar aflat in faza de apel.

De asemenea, cele doua au sanctionat cu amenda judiciara procurorul care a redactat contestatia la executare, in conditiile in care acesta nu se incadreaza in categoria persoanelor impotriva carora se poate dispune o asemenea masura.


Amintim ca judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost excluse din magistratura in alte trei dosare disciplinare, toate cele trei sanctiuni fiind aplicate de Sectia pentru judeatori a vechiului CSM in materie disciplinara in 19 decembrie 2022 (click aici si aici pentru a citi).


Prezentam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 30/J/2022):


“Cu unanimitate,

Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare pentru incalcarea principiului repartizarii aleatorii a lucrarii nr.22-3119, ca neintemeiata.

Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia - judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.


Iata precizarile Inspectiei Judiciare privind cel mai nou dosar disciplinar in care judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost date afara din magistratura:


“La data de 22 noiembrie 2022, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamnele PANIOGLU DANIELA si GULUTANU ALINA, judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta, abatere disciplinara prevazuta de art.99 lit.t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

Inspectorii judiciari au retinut ca judecatoarele, investite cu solutionarea unui apel, nu s-au pronuntat asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive si au sanctionat cu amenda judiciara procurorul care a redactat contestatia la executare ce a facut obiectul dosarului, fara ca acesta sa se incadreze in categoria persoanelor pentru a caror conduita procesuala neconforma legiuitorul a prevazut respectiva sanctiune.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii judecatorilor in cauza.

Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinare si nu constata definitiv vinovatia judecatorului sau procurorului cercetat disciplinar”.

Comentarii

# Boldea date 15 March 2023 16:53 +4

Ce abureală securista....sa fii exclus de 4 ori...nici iadul care vă așteaptă cu brațele deschise nu are 4 uși pe care sa le găsiți încuiate înainte de a intra pe vecie in cuptor

# Luci Parizianul date 15 March 2023 17:06 +1

judecătoarea care urla isterică în sala de sedință la un avocat să tacă din gură are mari probleme si nu merită calitatea de magistrat .....sper ca acest record să fie spre luare aminte si altor paciente imbracate in robă de magistrat.....multumim intregului colectiv redacțional Luju fără de care eu eram acum în puscarie nevinovat, condamnat intr-un dosar fabricat cu sprijinul SRI

# Boldea date 15 March 2023 17:43 -2

Urlă în sala de judecată pentru că nu i umblă nimeni la jumară

# Ion date 15 March 2023 19:08 +6

Opinia separată este cea corecta ! Cele doua erau adevărate Profesioniste ! Au deranjat sistemul : Avocati , judecători etc …

# Ioana M. date 15 March 2023 19:43 +2

Cred ca ati uitat ce a facut Duta pe vremea coalitiei Base la CNAS. Cum sfida pe toata lumea, rasturnat pe scaun. Acum nu il scoateti victima la fel ca pe base Norocul lui sa fie judecat de doua needucate.

# maxtor date 15 March 2023 20:22 0

-se vor judeca in civil,sa cheme provincia!

# LuciParizianul date 15 March 2023 20:36 0

@Boldea. Corect! @Ion. Acum că ai prestat , treci pe la casierie sà primesti arginții

# santinela date 16 March 2023 07:36 0

Doua TUTE despre care NU ai ce spune ,Ele definesc perfect sistemul juridic de astazi condus de pelticul neamului Predoiu sub obladuirea unui mout, von Snitel !

# Rica date 16 March 2023 11:54 0

Sa se duca …. De tot Sunt multi ca ele! Este si la Olt una pe penal care da la sedinta publica afara din sala! Ii vom face sesiazre la CSM pai ce este sala ei! Si n exemple , dar daca ei ni raspund in nici un fel nu au nici o treaba! Avem speranta ca o fi noul CSM mai bun si corect! Speram in ei ca restul te baga la puscarie nevinovat pe fapte contrafacute si fake!

# Dumitrache Aurel date 16 March 2023 12:04 -2

Cand se va curata odata justitia din romania de astfel de judecatori care se cred mai presus decat legile acestei tari. Sunt multi care nu inteleg legile sau le aplica dupa cum vor ei,sau pur si simplu ignora legile acestei tari stabilite prin constitutie ,codul penal si codul de procedura penala pt unii judecatori nu exista,fac ei legea cum vor si cand vor. VIATA LUNGA SI MULTE REALIZARI =LUMEA JUSTITIEI=

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva