15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECUNOASTERE PROFESIONALA – Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, Stefan Deaconu, a fost numit in functia de arbitru desemnat din partea Romaniei in cadrul Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiti, parte a Bancii Mondiale

Scris de: L.J. | pdf | print

3 June 2024 10:04
Vizualizari: 1230

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) saluta numirea presedintelui Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR,  Stefan Deaconu (foto), in functia de arbitru desemnat din partea Romaniei in cadrul Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiti (ICSID), parte a Bancii Mondiale.


Deaconu a facut parte din echipa de avocat care a castigat procesul Rosia Montana.

ICSID, infiintata in 1966, este cea mai importanta institutie din lume dedicata
solutionarii diferendelor privind investitiile internationale, prin conciliere, mediere, si arbitraj. In prezent, exista un numar de 165 de state semnatare a “Conventiei privind slutionarea litigiilor privind investitiile intre state si resortisanti ai celorlalte state”, documentul care a stat la baza infiintarii ICSID.

“Desemnarea dlui Stefan Deaconu ca arbitru comercial reprezentant al Romaniei in cadrul celei mai puternice insitutitii de profil din lume, ICSID, nu este altceva decat o recunoastere a meritelor probabil a celui mai bun profesionist in domeniu din tara noastra. Dl Stefan Deaconu este presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, incepand din anul 2015, fiind reales cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat in luna septembrie 2023.
Nu in ultimul rand, trebuie sa readucem aminte opiniei publice faptul ca dl Stefan Deaconu face parte din echipa de avocati care a reusit sa evite o adevarata catastrofa financiara pentru Romania, si aici ma refer la procesul Rosia Montana. Sunt ferm convins ca dl Stefan Deaconu va reprezenta cu succes Romania in cadrul ICSID, cunoscandu-i indeaproape atat capacitatea de munca, cat si profesionalismul cu care trateaza fiecare caz in parte”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva