13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REGINA ACHITARILOR SE RETRAGE – Procuroarea Mihaela Leu, sefa DNA Galati, si-a depus cererea de iesire la pensie. Cu Leu in frunte, DNA Galati a avut in 2022 o rata de achitari de 100%, dupa 125% in 2021 si 50% in 2020. Pleaca si procurorul Lucian Dolcu de la DNA Timisoara, implicat de-a lungul anilor in scandaluri rasunatoare. Alti patru procurori asteapta dezlegare de la CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2024 15:55
Vizualizari: 4551

Doi importanti procurori din Directia Nationala Anticoruptie pun punct activitatii din magistratura. Este vorba despre sefa DNA Galati, procuroarea Mihaela Leu (foto 1), si procurorul Lucian Dolcu (foto 2) de la DNA Timisoara.


 

Cererile de pensionare formulate de cei doi urmeaza sa fie discutate saptamana viitoare, in sedinta de luni, 19 februarie 2024. Vorbim despre doi procurori cunoscuti opiniei publice, dar nu neaparat in sens bun.

Spre exemplu, procuroarea Mihaela Leu este cea care a dus DNA Galati pe culmile achitarii. Mai exact, cu Leu la conducere, DNA Galati a inregistrat in 2022 o rata de achitari de 100%, dupa 125% in 2021 si 50% in 2020.

In ceea ce il priveste pe procurorul Lucian Dolcu de la DNA Timisoara, acesta a fost cercetat in trecut de Inspectia Judiciara, fiind implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, dar si acuzat ca ar fi amenintat un detinut ca sa il oblige sa faca denunturi impotriva avocatei sale Jenifer Dancea si impotriva judecatorilor Codrina Iosana Martin si Gheorghe Bugarsky de la Curtea de Apel Timisoara.

Altfel, in aceeasi sedinta din 19 februarie 2024, Sectia pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi alte patru cereri de pensionare.


Iata solicitarile de eliberare din functie prin pensionare ce urmeaza sa fie aprobate de Sectia pentru procurori a CSM:


- Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna Cosnita Marinela, prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila;

- Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna Leu Mihaela, procuror sef al Serviciului teritorial Galati din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie;

- Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna Atomei Adriana, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul teritorial Bacau;

- Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna Mirea Mirela-Alina, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis;

- Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna Grecu Ionela, prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj;

- Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul Dolcu Dumitru Lucian, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Timisoara.

Comentarii

# Io date 15 February 2024 16:24 +4

Din cate observam, din mass media, cea mai tare mafie e din Galati,Timisoara ,Olt si Prahova. Nu ar strica niste verificari ale averilor..

# DODI date 15 February 2024 18:09 +1

Trai nineacă în democrație pentru mulți dintre ”magistrații” care au distrus viețile unor români. Și când te gândești că pe vremea împușcatului asemenea lepre erau de mult excluse din magistratură stai și te întrebi când era justiția mai bună? Atunci, când umbla legată la ochi (și urechi), sau acum când se prostituează în ”câmpul tactic” al Noii securități?

# lege -faradelege date 16 February 2024 11:05 0

Procurorul Dolcu a deranjat pe mulți mafioți din zona sa de jurisdicție și desigur pentru acest motiv a fost ținta unor atacuri care s-au dovedit a fi neveridice. Este regretabil ca un asemnea procuror pleacă din sistem, poate va ajunge un avocat care nu ca alti procurori militari sau DNA, să apere inculpați celebri ci să apere părțile vătămate excrocate de asemenea inculpați.

# Ureke date 16 February 2024 13:13 +2

De-aia ne-am si dus la DREPT . Pentru că ARITMETICA ne-a fost dusman incepand inca de la lectia despre procente. Nu va mai mirati deci ca statisticile noastre contin procentaje de 125% . Noi nu suntem NASA , noi mai mult cu învederatul, cu achiesatul , cu reiteratul...

# dudu date 17 February 2024 16:28 0

Astia de la Galati ar trebui toti dati afara din sistem.Nu se poate ca la niste salarii in jur de 30000 lei la procurori si 25000 la politisti binenteles lunar sa nu dai nimic in loc.In mod cert au mai facut cheltuieli si cu plata constatarilor financiar contabile cu tehnica de inregistrare,chirie spatiu samd iar ei nesimtiti timp de 3 ani au taiat frunze la ciini.Pe vremuri la IGM(inspectoratul general de militie)la un bilant la Braila gen.Mihalea a ordonat sefului militiei de atunci(Bobu sau Ivan) ca celor fara activitate sa le faca dosare si sa recupereze prejudiciu.Nu zic ca asta era solutia dar in cazul Galati daca cele prezentate sint reale asa ar merita.

# jurist date 17 February 2024 19:37 +1

justitia e moarta de mult. totul e un sarlatanism meschin, politicieni corupti, sistem bolnav, practicieni in toate domeniile de un profesionalism indoielnic. nu suntem departe de rusi, aia o fac pe fata cu mascarada in justitie. noi ne prefacem ca judecam, pina ce se prescriu faptele.

# Popescu date 18 February 2024 00:04 0

La DNA GL trebuie pusi procurori integri si fara combinatii. Cei de acolo sunt "consumati". Alta garnitură, altfel va fi ca inainte. Verificati cine si de când lucreaza acolo, ce rechizitorii au facut si ce solutii au dat instantele. Daca cei de la conducerea DNA doresc, gasesc asemenea procurori in circumscripție, dar nu in cadrul ST GL. Ii pot convinge sa mearga la DNA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva