14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REGINA DETASARILOR A RAMAS PE SEST IN COTET – Combinatiile nu se mai termina. Judecatoarea Andrea Uzlau, aflata in CSM de 13 ani pe detasari, si-a luat postul de inspector judiciar, dar nu a plecat din Consiliu. Uzlau activeaza in continuare la Directia de legislatie a CSM. Scandalos: timp de un an, Inspectia Judiciara a blocat pentru Uzlau un post de inspector judiciar. De ce este atat de indispensabila Uzlau pentru CSM? (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 February 2022 15:16
Vizualizari: 5937

Incredibil ce se intampla in Consiliul Superior al Magistraturii, institutie celebra si sub denumirea de “Cotetul Superior al Magistraturii”. Dar nu doar la CSM, ci si la Inspectia Judiciara. Un post de inspector judiciar a fost blocat timp de un an pentru judecatoarea Andreea Uzalu (foto), zisa si “Regina detasarilor”, cea care de circa 13 ani sta in CSM pe detasari, fiind doar vreo noua zile judecator de scaun.


 

Mai exact, judecatoarea Andreea Uzalu a ramas pe sest in CSM. Lumea Justitiei a dezvaluit inca din 11 ianuarie 2022 ca Andreea Uzlau a fost validata ca inspector judiciar incepand cu decembrie 2022, desi luase concursul in 2021, dar informatia a fost oferita la sectiunea “Vorbe de fumoar”, in conditiile in care la acea data era la nivel de zvon, fara sa se cunoasca exact ce va face Uzlau (click aici pentru a citi). Acum avem si confirmarea.


Uzlau sta pe doua posturi


Asa cum se stie, Andreea Uzlau a reusit in noiembrie 2021 sa fie admisa la concursul pentru ocuparea unui post de inspector judiciar la Directia de inspectie pentru judecatori din cadrul Inspectiei Judiciare (vezi facsimil 1). Cu toate acestea, Uzlau continua sa activeze in Consiliul Superior al Magistraturii, lucrand la Directia Legislatie Documentare si Contencios (DLDC), deci din aparatul propriu al CSM (vezi facsimil 2).Practic, s-a ajuns in situatia in care judecatoarea Andreea Uzlau sa detina in acest moment doua posturi: unul de inspector judiciar (blocat pana in decembrie 2022), celalalt in aparatul de lucru al CSM. O situatie de nepermis din punctul nostru de vedere, dar care este posibila gratie prevederilor legale strambe, in conditiile in care, asa cum Inspectia Judiciara ne-a explicat, nu exista o obligatie care sa impuna ca un inspector judiciar sa isi inceapa concursul imediat dupa validarea in functie.


De ce e atat de indispensabila Uzlau pentru CSM?

 

Pe de alta parte, daca seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru a fost de acord ca Andreea Uzlau sa nu isi inceapa activitatea decat in decembrie 2022, atunci ce rost a mai avut scoaterea la concurs a postului pe care acum este blocat? Se dovedeste, iata, ca Inspectia Judiciara a scos la concurs un post de care nu avea nevoie. Caci daca era cu adevarat nevoie de personal, atunci Uzlau ar fi fost pusa la treaba imediat dupa validare. Si sa nu mai spunem ca poate erau candidati mai calificati decat Uzlau, dar care au fost respinsi doar pentru ca in final un post sa ramana blocat.

Dar cea mai importanta intrebare este, din punctul nostru de vedere: de ce e atat de indispensabila Andreea Uzlau pentru CSM?

Comentarii

# DODI date 3 February 2022 15:26 +202

Răspunsul se află în dosarele SRI. Așa că n-o să-l aflați degrabă!

# maxtor date 3 February 2022 15:55 +2

"inspector judiciar"- nu o gasiti,acum este pe teren......(se va publica o poza ca sa nu poate fi cautata,prelucrata;o.c.r. de la gooagl sparge tot,inclusiv scrisul de mana damblagiu).

# Frank Abagnale date 3 February 2022 17:50 +15

Dar e perfect normal.. Intr-un CSM in care impostura e piatra de temelie, e perfect normal.

# barna dragos date 5 February 2022 07:21 0

cat timp e dl prof dr jud netejoru la.IJ totul e posibil, el face legea, nu intelegeti?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva