24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REINVIE JUSTITIA CU PROTOCOALE SECRETE SI BINOAME – Majoritatea PNL-USR din Senatul Romaniei a dat unda verde SRI sa se implice in actul de justitie si sa racoleze magistrati. Proiectul de lege care interzice magistratilor sa colaboreze cu serviciile de informatii, inclusiv in baza protocoalelor si in cadrul echipelor mixte, a fost respins definitiv. Senatul permite serviciilor de informatii sa racoleze judecatori si procurori (Proiectul de lege)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 March 2021 11:16
Vizualizari: 8707

Revine vremea binoamelor si a echipelor mixte formate din procurori si ofiteri ai unor servicii de informatii. Asta intrucat Senatul Romaniei a dat unda verde serviciilor de informatii, evident in special SRI, sa imixtioneze in actul de justitie si sa racoleze magistrati.Concret, majoritatea PNL-USR din Senatul Romaniei a respins definitiv luni, 8 martie 2021, proiectul de lege initiat de fostii parlamentari PSD Liviu Plesoianu, Serban Nicolae si Catalin Radulescu privind interzicerea si sanctionarea oricaror colaborari intre magistrati si lucratori ai serviciilor de informatii.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor”, respins de Senat dupa ce fusese adoptat de Camera Deputatilor anul trecut, prevedea nu doar ca judecatorii, procurorii, magistatii asistenti si personalul conex personalului de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, insa nu pot coopera cu serviciile de informatii in niciun fel, nici macar in baza unor protocoale sau alte documente secrete, si nici macar in cadrul unor echipe mixte formate impreuna cu lucratori ai servciiilor. Pentru incalcarea acestor dispozitii se stabilea si o sanctiune. Mai exact inchisoare de la 5 la 10 ani, limite care se majoreaza cu jumatate in cazul magistratilor cu functii de conducere.


Serviciile pot racola magistrati


Nu doar ca majoritatea PNL-USR din Senatul Romaniei a permis ca magistratii sa poata colabora in continuare cu serviciile de informatii, insa a dat liber si la racolarea judecatorilor si procurorilor de catre serviciile de informatii. In acest sens, proiectul de lege al fostilor parlamentari Liviu Plesoianu, Serban Nicolae si Catalin Radulescu, proiect respins de Senat, stabilea ca serviciilor secrete le este interzis sa racoleze judecatori si procurori, magistrati asistenti si personal conex din instante is parchete, care sa devina lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori. Incalcarea dispozitiilor era sanctionata cu inchisoare de la 5 la 10 ani, limite care se majorau cu jumatate in cazul ofiterilor cu functii de conducere din serviciile de informatii.


Prezentam proiectul de lege care interzicea crearea de noi binoame, dar care a fost respins de Senat:

 


Comentarii

# MN date 9 March 2021 11:51 +28

asta inseamna ca noi cei care nu le suntem pe plac serviciilor nu vom avea nici o sansa sa castigam vreun proces, asta inseamna ca eu sa pun copii mei sa colaboreze cu serviciile, sa toarne vecini, colegi pe tasu pe masa si tot ce este in preajma lui. bai fratilor ce ati facut voi din noi justitiabili oameni corecti si cinstiti nu mai avem nici o sansa in tara noastra. fratiaidraculuideordinarinenorociticu USLPLUS, CU PNL SI UDMR-ul vostru cu tot

# Andra date 9 March 2021 12:09 -34

Bun, o veste buna. Poate cu ocazia asta o sa vedem si mari corupti, nu firimituri...

# Lorenzo de Medici date 9 March 2021 12:26 +18

Mi se pare normală respingerea. De 31 de ani securitatea, eliberată și ea de ”jugul” lui Nicolae Ceaușescu, a preluat, subteran, locul PCR și a încălecat toată societatea, inclusiv magistratura. În România nu există democrație și domnia legii. Există numai teocrația serviciilor secrete, care și-au asumat, netransparent și nelegitim, rolul de partid unic, cu concursul și sub coordonarea noilor stăpâni din afară ai țării. Ea nu poate fi destructurată decât în timp și cu mari costuri din partea celor care ar ”îndrăzni” să-și propună numai așa ceva. Nu e imposibil, dar e foarte greu de realizat. Mai ales că n-ai nici cu cine și nici pentru cine. Societății românești îi place așa, se pare, pentru că dacă nu i-ar fi plăcut, nu s-ar fi ajuns aici niciodată.

# Zbengui date 9 March 2021 13:23 +5

Și viceversa. Casa nu mai fie racolati,onorabili juzi,lucrătorii din servicii vor intra direct,fara examen, în câmpul tactic al magistraturii. Nu se va ști cine are gradul cel mai mare.

# ursuleanu date 9 March 2021 13:29 -2

Stiu ca urmeaza safiu cenzurata si totusi imi exprimparerea,parere sustinuta de fapte. Rolul activ al judecatorului.Si ce daca securistii lui Constantin Onisor/PNR si acei procurori slugarnici care sunt complci reinvie politia politica in parchete,DNA,DIICOT,PICJ cand judecatorul poate face păropria sa ancheta juridica?Ori daca are acest curaj plateste chiar pana la pierderea vietii? Grav nu este reinvierea celor mai mari asasin ai securitatii ceausiste adunati acum in partid politruc/stalisnit,PNR/Onisr,AUR/Sososca , grav este ca judecatorii altii decat cei din comusnim sunt la randul lor supusi criminaliattii din Triobunale , executante ale politiie politice. Asa se explica si duiumul d ejudecatoare fara constiinta,imorale, slugarnice, fara bun simt si educatie.

# ursuleanu date 9 March 2021 13:31 0

Tov. Andra te bucuri vei primi iarasi bani pentru turnatoriile tale, ori pentru rapoarte facute la securitatea stalisnista a lui Iohannis/USR/PNR/AUR?

# ubu date 9 March 2021 13:38 +2

Daca nu ne lasa in pace de Paști, Patriarhul BOR să iasă în față și să ne spună să începem Exodul. Alta cale nu avem. Decat să plecam cu randul, mai bine toți odata, în masa, de la Nistru până la Tisa. Sa inceteze diversiunile cu false sperante. Teritoriul trebuie evacuat, n-au decat sa ramana cei care au putut vota revenirea bestiilor in justiție sa-si plateasca singuri pensii nesimțite cat vor contribui ei inde ei. Poate ca Sfantu Pasarilor de la Roma ne gaseste si noua un colt de pamant fara Cîțu, ejusdaem farinae.

# Gilu date 9 March 2021 13:39 +1

Torna,torna,fratre...

# Securitatea date 9 March 2021 13:43 +6

A inviat directia a VI a a Securitatii - cercetari penale! Procurorul pe vremuri doar semna, ca deh, pt prosti, sparenta de justitie era f importanta.In rest, absolut toate dosarele erau cercetate de securitate cu probe fabricate dupa bunul plac... Traiasca PCR!!!

# Valter Cojman date 9 March 2021 13:57 +3

Securitatea comunista este inlocuita cu neosecuritatea stalinisto-nazista de tip mafiot, de zeci de ori mai cumplita decat cea comunista.

# VIKY date 9 March 2021 14:15 +6

De ce stati in case si asteptati?. Ce asteptati, sau nici voi nu stiti?. Cand veti sti, va fi prea tarziu. Comunismul a fost floare la ureche. Diferenta intre comunism si nazism: in comunism nu au fost lagare si camere de gazare.

# Gyuse Bogdan date 9 March 2021 14:46 +2

Acum devine oficial faptul ca procurorii si juzii sunt sclavii colaboratori ai securitatii :D :lol: :D Colcaie putregaiul in magistratura, iar bolsevicii din PNL, USR, UDMR danseaza de fericire. Asa se intampla dupa ce PSD si-a batut joc 4 ani de Romani. Cloaca securistilor :D

# @ubu date 9 March 2021 15:26 +1

Cu siguranta se doreste exodul romanilor din propria tara.Asta se va petrece cand isi vor vedea ceafa lata alogenii cei spurcati,adica,niciodata,cu toate matrapazlacurile lor,ramanem ferm pe pozitii romanesti.

# ?????? date 10 March 2021 15:45 0

@ Au fost anulate decizii ale CCR referitoare la speţă,?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva