31 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REPRESALII IMPOTRIVA AVOCATULUI DOSEANU – Dupa difuzarea inregistrarii in care procurorii de la DNA Oradea erau surprinsi in timp ce discutau despre cumintirea judecatorilor, in Oradea a fost aruncata informatia ca parchetul anticoruptie pregateste contraatacul impotriva avocatului Razvan Doseanu. DNA nu a negat existenta deschiderii unui dosar impotriva lui Doseanu, nici plasarea avocatului sub masuri de supraveghere tehnica. Nu ar fi primul atac impotriva avocatului

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 January 2019 21:05
Vizualizari: 13868

Asta ar fi razbunare pe fata! Dupa difuzarea inregistrarii in care procurorii de la DNA Oradea, printre care vestitul Ciprian Man unelteau pentru cumintirea judecatorilor incomozi, in Oradea a fost lansata informatia cum ca impotriva avocatului Razvan Doseanu (foto), cel care a publicat discutiile cu planul pus la cale, s-ar pregati represalii. Mai exact, ca in curand pe piata se vor lansa un dosar sau chiar mai multe dosare care sa il vizeze pe avocat.

De altfel, contactat de Lumea Justitiei, Razvan Doseanu a confirmat zvonul care circula prin Oradea, precizand insa ca nu stie daca informatia este sau nu reala: Am primit zilele trecute o informatie ca as avea dosar/dosare penale la DNA Oradea cu care as putea fi intimidat sau denigrat pentru dezvaluirile facute. Nu stiu daca informatia este reala”.


In acest context, avocatul Doseanu a intreprins deja o serie de masuri pentru a afla daca intr-adevar este sau nu vizat in vreun dosar al DNA. Si nu doar atat, ci si pentru a afla daca a fost pus sub supraveghere de procurorii anticoruptie. Concret, Doseanu a trimis in 9 ianuarie 2019 o solicitare la DNA a cerut sa i se comunice daca este sau nu cercetat in vreun dosar penal sau daca numele sau apare in vreo cauza, iar daca in da in ce calitate, dar si daca a fost supus unor masuri de supraveghere tehnica, existand deja indicii in acest sens.

Iata solicitarea avocatului Razvan Doseanu catre DNA Oradea:

Am primit informatii despre subsemnatul in urma dezvaluirilor pe care le-am facut in spatiul public, despre o posibila activitate infractionala in cadrul DNA Oradea.

In concret mi s-a comunicat sa incetez cu orice alta divulgare de probe care sa vizeze o posibila activitate infractionala a DNA Oradea.

Mi s-a comunicat ca la DNA Oradea exista cel putin un dosar penal (posibil mai multe) care sa vizeze fapte cu implicarea persoanei mele.

Mi s-a comunicat ca urmeaza ca sa fiu intimidat prin intermediul dosarului/dosarelor penale de la DNA Oradea.

Va reamintesc ca pâna in prezent am primit 3 solutii de clasare pentru solutii instrumentate de catre DNA Oradea pentru ca toate faptele pentru care s-au 'inventat' sesizari din oficiu și pentru care s-au solicitat masuri de supraveghere tehnica pentru mai multe luni de zile NU EXISTA.

Avand in vedere cele expuse mai sus formulez urmatoarea cerere prin care solicit respectuos:

1.Comunicarea daca subsemnatul sunt cercetat in vreun dosar penal la DNA- ST Oradea, cu indicarea numarului sau a numerelor de dosar, cu precizarea daca am doar calitatea de martor, faptuitor, suspect sau inculpat;

2.Comunicarea daca in cadrul unui eventual / unor eventuale dosare penale aflate la unitatea dumneavoastra de parchet subsemnatul am fost supus unor masuri de supraveghere tehnica, deoarece exista indicii in acest sens, iar pana in prezent subsemnatul nu am fost informat in mod oficial in acest sens.

3.In situatia in care informarea subsemnatului a fost amanata va solicit sa efectuati verificari pentru a stabili daca astfel de informatii au fost divulgate fara drept pe parcursul urmaririi penale unor persoane straine inainte ca subsemnatul sa fiu informat oficial , deoarece exista indicii in acest sens.

4.Audierea de urgenta a subsemnatului in calitate de martor/faptuitor/suspect pentru a da orice lamuri in legatura cu orice pretinsa fapta de coruptie , pentru a da toate lamuririle necesare si a prezenta eventuale probe;

Va asigur inca o data ca apreciez activitatea desfasurata de catre DNA Oradea, cu respectarea insa a dispozitiilor legale si consider ca orice persoana care a comis o infractiune trebuie sa raspunda penal.

In situatia in care nu voi primi un raspuns urgent la aceasta cerere ma vad nevoit sa ma adresez Inspectiei Judiciare si Parchetului, pentru a verifica veridicitatea celor de mai sus”.

DNA nu neaga dosarele impotriva lui Doseanu

Raspunsul de la sefa DNA Oradea Felicia a venit a doua zi, in 10 ianuarie 2019, fara insa ca avocatului Doseanu sa i se comunice datele solicitate. Ocazie cu care DNA nu a negat nici existenta unor dosare fata de avocatul Razvan Doseanu si nici faptul ca acesta ar fi supus unor masuri de supraveghere (vezi facsimil):

Conform prevederilor legale, nu putem da curs solicitarilor dumneavoastra de a va comunica daca exista sau nu dosare in care se fac cercetari in legatura cu dumneavoastra.

In situatia in care ati fost supus unor masuri de supraveghere tehnica, veti fi incunostiintat conform prevederilor legale”.

In acest context, preventiv, avocatul Razvan Doseanu a formulat deja o cerere de recuzare a procurorilor Ciprian Man, Cristian Ardelean si Lucian Rus, precum si a politistului judiciar Traian Surducan de la DNA Oradea. De asemenea, Razvan Doseanu a facut o solicitare catre DNA Structura centrala de preluare a unor eventuale dosare care il vizeaza.


Doseanu, tinta veche a DNA

Oricum, in cazul in care intr-adevar DNA Oradea pregateste dosare impotriva lui Razvan Doseanu sau are deja in lucru asemenea cauze, trebuie spus ca nu ar fi pentru prima data cand se intampla acest lucru. Razvan Doseanu a mai fost in trecut tinta pentru DNA Oradea, fiind vizat in cel putin trei dosare. Toate s-au dovedit a fi doar niste facaturi, in conditiile in care acesta a primit clasare de fiecare data.

Scandalos a fost un caz dezvaluit chiar de Lumea Justitiei in care avocatul Razvan Doseanu a fost interceptat si supravegheat de DNA la pachet cu fostul presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss si judecatorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea. Totul s-a intamplat chiar in timp ce la Curtea de Apel Oradea se judeca procesul in care Alexandru Kiss fusese trimis in judecata de DNA Oradea, proces in care Razvan Doseanu era avocatul fostului presedinte al CJ Bihior, iar Antik Levente era judecator. Practic, in acest fel DNA a putut afla strategia de aparare pusa la cale de Alexandru Kiss si Razvan Doseanu, un incalcarea evidenta a confidentialitatii client avocat, tinandu-l in acelasi timp sub supraveghere si pe judecatorul care solutiona cauza. In final, s-a dispus clasare pe motiv ca fapta nu exista (click aici pentru a citi).

Trebuie spus de asemenea, ca avocatul Razvan Doseanu se numara printre persoanele despre care procurorii de la DNA Oradea discutau in inregistrarea care dezvaluie planul pentru cumintirea judecatorilor incomozi cu dosare penale.

Comentarii

# Dye noi mã? date 12 January 2019 18:23 -1

F... mamă!

# Dye noi mă? date 12 January 2019 19:00 +1

Răzvanyie , amu’ că tu ştii cartye şi noy nu îi bayu?

# Ghro date 12 January 2019 20:31 +3

Evident ca l-au pus sub supraveghere tehnica, trebuie sa afle daca mai are ceva inregistrari cu echipa de elita sau alte acte compromitatoare... si incadrat ca Rarinca, pe "santaj" ca sa se poata pierde respectivele in timpul perchezitiilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva