23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REPRESALII IMPOTRIVA LUI DRAGNEA – Dupa interviul in care a dezvaluit convorbirea Laurei Kovesi cu Florian Coldea, fostul presedinte PSD Liviu Dragnea a ramas fara drept de munca in penitenciar. Dragnea a fost sanctionat desi ANP nu a interzis inregistrarea si difuzarea discutiei. Ex-liderul PSD este condamnat, dar libertatea de exprimare nu i-a fost luata. Dragnea contesta abuzul. Liviu Dragnea da detalii despre implicarea serviciilor in PSD. Ultima ora: DNA ii aduce noi acuzatii (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 June 2020 20:54
Vizualizari: 9422

Au inceput represaliile impotriva fostului presedinte al PSD Liviu Dragnea, imediat dupa ce acesta a dezvaluit discutia dintre fosta sefa DNA Laura Kovesi si fostul sef operativ al SRI Florian Coldea. O discutie in care Laura Kovesi i-ar fi transmis lui Florian Coldea ca il va baga la inchisoare atat pe Dragnea, cat si pe fosta sotie a acestuia. L-a sunat pe Coldea nervoasa, ca o sa imi arate, ca o sa ma tarasca in puscarie, si pe mine si pe sotie. Ulterior si Florian Coldea mi-a confirmat, a dezvaluit Dragnea.


 

Astfel, Liviu Dragnea a fost sanctionat de conducerea Penitenciarului Rahova, fiindu-i retras dreptul la munca si facandu-i-se raport de incident de securitate. Motivul oficial este interviul pe care Liviu Dragnea i l-a oferit jurnalistei Anca Alexandrescu de la postul Realitatea Plus. Asta desi, din informatiile noastre, Administratia Penitenciarelor nu a interzis inregistrarea si difuzarea discutiei dintre Anca Alexandrescu si Liviu Dragnea. Mai mult, trebuie spus ca Liviu Dragnea a fost intr-adevar condamnat la inchisoare cu executare, insa dreptul la libera exprimare nu i-a fost suspendat. Ceea ce face ca masura sanctionarii sa fie total contra naturii, in opinia noastra, daca nu chiar un abuz.

Informatia despre sanctionarea lui Liviu Dragnea prin restrictionarea dreptului la munca a fost dezvaluita de jurnalista Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus: “Liviu Dragnea a fost sanctionat astazi. Eu am avut acordul lui de difuzare. Nu inteleg de ce a fost sanctionat. Astazi l-au retras de la munca si i s-a facut raport de incident”. De asemenea, jurnalista Adina Anghelescu-Stancu a precizat la Antena 3 ca aparatoarea lui Liviu Dragnea, avocata Flavia Teodosiu, va contesta sanctiunea aplicata lui Liviu Dragnea.

 

DNA muta cu Dragnea in plina contestare a regimului Iohannis


In paralel, asa cum Liviu Dragnea anuntase in interviu, DNA a facut o noua miscare impotriva sa. Mai exact, Dragnea a fost adus la DNA (foto), vineri dimineata, 26 iunie 2020, unde i s-a adus la cunostinta ca este inculpat in dosarul Tel Drum. Ulterior, DNA a anuntat ca s-a pus in miscare actiunea penala fata de Dragnea pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si instigare la infractiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma participatiei improprii. Coincidenta, dosarul a fost lansat pe piata inainte de inceperea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si locale, si cand regimul Iohannis este din ce in ce mai contestat pentru masurile abuzive impuse in perioada pandemiei de coronavirus si pentru prabusirea economiei Romaniei.


Iata mai jos primele episoade din interviul acordat de Liviu Dragnea din Penitenciarul Rahova:

 

 

 

 

 

Comentarii

# Tara normala a lui iohanis date 26 June 2020 21:41 +18

Dormiti linistiti" dragi" Romani. In tara asta abuzul e la rang de cinste. Copile rapite de pe strada, oameni morti din cauza justitiei "oarbe" , eliberarea unor criminali in serie... Si lista poate continua. Nici o tresarire la toate acestea din partea poporului " suveran" . Pe Dragnea pot sa-l si execute ca pe Ceausescu. Nimeni si nimic nu poate trezi acest"popor". Cu sila de romani.

# K date 26 June 2020 22:20 +15

Asa, jigodii ordinare infundati_l bine pe Dragnea ca este patriot, ca tine cu oamenii și lăsați în libertate pe toți cei care fura case, care ne vând pădurile., care au firme abonate la banii statului, care nu măresc pensiile, care nu dublează alocațiile pentru copii, care sunt tot intr_o petrecere.. Vai de mama ei de justiție pe ce mâini a întrat. Niște neispraviti , niște aroganți., susținuți de un monument de prostie care își zice președinte.

# Andrei Muresan date 27 June 2020 03:27 +8

Ce Tara esta Romania? Dumitru Mazilu, de la balconul "Revolutiei", striga cu putere: "Fara securitate (securisti)". Fostul ofiter stia cat de ticalosi si infami sunt colegii lui. Dragnea nu e omul lor. Il vor ucide. Pacht. Daca ar mai fi in Romania oameni, ar iesi in strada si ar schimba puscaria lui Dragnea cu Cotroceniul. Sa vada si idiotul de neamt dreptatea poporului. Dar poporul este tamp.

# nae girimea date 27 June 2020 07:29 +4

Baetii au gena de tortionar

# santinela date 27 June 2020 07:41 +8

Deplasarea imediata a 20 de haidamaci sa verifice ei cum de Dragnea a dat un interviu,si sanctionarea acetuia,demonstreaza ca dosarul in care a fost condamnat este unul clar politic. Din delegatia de slugi ordinare venita de la ANP si MJ era si seful departamentului de antiterorism, sa te crucesti nu alta.Ce sa verifice idiotul ? Si pentru ca tacimul sa fie complet,hopa si pupincuristii de la DNA cu "marele" dosar Teldrum. Cica "constituirea de grup infractional " din 2001,adica acum 19 ani !!

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 27 June 2020 07:57 +7

Băbăeț, bă, Io* pricep că-i vorba despre cel mai ilustru condamnat al Koloniei Penitenciare, dar, în condițiile actuale ale prevederilor Legii 254/2013 și a Regulamentului de punere în aplicare, ceea ce se scrie în articol este o modalitate șmecherească de a pune calul înaintea căruței. Ca să fiu mai explicit: cadrul legal ce reglementează comunicarea cu mass-media (în accepțiunea standard a acestei sintagme) este reglementat la art. 59 din Legea 254/2013 și este detaliat la art. 126 din Regulamentul asociat. Pentru cine nu a avut „onoarea” de a fi cazat în „primitoarele” pârnăi ale patriei, trebuie de precizat fără echivoc faptul dă pentru ABSOLUT tot ceea ce solicită un deținut (PPL) formulează CERERE. Cerere adresată șefului secției de deținere, directorului penitenciarului, judelui de supraveghere etc.

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 27 June 2020 07:58 -1

Deci, în condițiile art. 59 din lege, coroborat cu art. 129 din Regulament, deținutul dacă voia să COMUNICE CU MASS-MEDIA (în accepțiunea standard a acestei sintagme) trebuia să formuleze cerere adresată directorului penitenciarului (art. 126, alin 1 din regulament). Raționamentul din articolul Luju, fundamentat DOAR pe interpretarea mecanicistă a art. 59, alin. 5 din Legea 254/2013, este un raționament eronat. Alineatul (5) al legii este detaliat suplimentar de prevederile regulamentului. În atare situație, în care o „vizită” regulată a fost transformată ad-hoc într-o „comunicare cu mass-media constituie încălcarea obligației stabilite la art. 81 lit. l) și a interdicției precizate la art. 82, lit. o) din Lege, abaterea disciplinară fiind sancționată la art. 100 din lege. Asta e! Îmi pare rău pentru „ilustrul deținut politic” dragnea, dar, în condițiile actualelor referințe legale, ceea ce a făcut el se numește „incident de securitate”. Asta e! Astea sunt regulile „jocului”!

# Referințe legale date 27 June 2020 07:58 +2

Legea 254/2013, art. 59 Articolul 59 Dreptul la informație […] (5) Persoanelor condamnate li se va permite să comunice cu mass-media, cu respectarea măsurilor de siguranță din penitenciar și doar dacă nu există motive întemeiate care să interzică acest lucru din rațiuni ce țin de protecția părții vătămate, a altor persoane condamnate sau a personalului penitenciarului.

# Referințe legale date 27 June 2020 07:59 +3

Regulamentul de punere în aplicare a Legii 254/2013 „ARTICOLUL 126 Comunicarea cu mass-media (1) Directorul penitenciarului poate aproba întâlniri între reprezentanții mass-media și deținuți, cu acordul scris al acestora, în condițiile art. 59 alin. (5) din Lege, fără afectarea activităților zilnice și a procesului de reintegrare socială. (2) Directorul penitenciarului stabilește regulile pentru desfășurarea întâlnirilor care trebuie respectate de deținut și reprezentanții mass-mediei. (3) La solicitarea deținutului sau în situația în care nu sunt respectate regulile stabilite potrivit alin. (2), directorul penitenciarului poate întrerupe întâlnirea cu reprezentanții mass- media. (4) Întâlnirile cu reprezentanții mass-media nu se calculează în numărul vizitelor la care are dreptul deținutul.”

# Liţă date 27 June 2020 09:08 +2

România “normală”.

# imun/teanu date 27 June 2020 10:01 +5

Dupa ce Base a "tiptil"it-o plantand semintele (Kovesi, Coldea, samd) iata ca Hoha Cel Mare (si cu nesat in rarunchi) pune pe fata premize de statul nazist /cu si accept euro-parla un experiment? Dragnea a indraznit sa-l contreze, de neuitat si "iertat" /cu si alti pe liste. Probabil pentru "caz" Cameliei Bogdan i se va acorda dispensa exmatricularii din instanta, cu conditia ca acum sa-i facatuiasca lui de 20 de ani prizonul, nu ca la "Varan" (cum ii zic ei) ca n-ar putea si oricati ani, ca n-ar fi pe lege, cand "legea sun eu/"IO"!". Lui Dragnea inutil sa-si mai ia aparare, o noua sentinta fiind deja chiar inainte de deschidere si acest dosar judecatii. In aplauze nu doar euro-parle ci si mondi, cum deja l-am vazut "asamblat" si pe noul ambasadoRE de dupa manulTaub, ghite'nPiatra si clemaMareleSlem. Mai e dilema ce sa strigam?, jos fascismul?, sau Heil? In orice caz Dragnea se dovedeste roman. [ Cum am ajuns sa vad asa, fiind (si activ!) peste doua decenii contra FSN /PSDR /PSD! ]

# imun/teanu date 27 June 2020 10:31 +2

Mai tineti minte ce-a patit avocatul care pe Base l-a interpelat aruncandu-i de pe-un trotuar intre oci adevaruri? Dar cetateanul care la fel cand Hoha se dadea pe biciclu? In schimb am vazut, de cate nenumarate ori!, nu doar la Dragnea ci si toti care nu-n genunchi la Iohanis, cu cohorte de "protestatari" (convocati) dupa ei, cu toate posibile invective pazite de insotitorii in uniforme /si la acum "plimbarea" Dragnea la DNA functionand in fundal. Cum Constitutia zice ca "toti sunt egali", adica ar fi, pe si "multi"-nu-mai-stiu-cum azi, si egalitate cu ZeXe?! /de!, "oameni suntem chiloti purtam", cu sexele-n ei, dar pe langa si cohorte de grade "scule" lui Hector /Hector Base, Hector Hoha, cine mai vrea (si ne-o mai veni) ca sa Hector!

# Tipa date 27 June 2020 10:40 +3

In acceptiunea art126 din Regulament comunicarile cu mass media constituie intalniri.Cititi textul corect.La toate alineatele se foloseste acelasi termen .Deci se aproba doar intalnirile dintre detinut si reprezentantii mass mefia.Nu este aplicabil spetei acest articol.Articolul 126 reglementeaza o alta ipoteza , aceea a interviurilot face to face , adica a intalnirilor între reprezentanții mass-media și deținut.Acest articol nu reglementeaza alt gen de comunicari.Nu e niciun incident de nimic e un abuz.Voi face sesizare penala.

# imun/teanu date 27 June 2020 11:05 +2

Antecedent avem, domnul Putin si tar. La noi Hoha-Hans are deja cat se poate, doua mandate. Atunci ce-o mai vrea, de de cand in si-al doilea in permanenta campanie electorala /cu tot si Covid. Se "fredoneaza" nu degeaba ci de fatada, bine stiind ce-a spus domnul Stalin ca "cine numara!", la el stiut cum (si cine) numarat /urmand ca la fel, partidului "meu", indiferent de cum fiecate bagat deJtu'. Mai le vedem "buba" si Constitutia, de schimbat. Nu va fi deci problema (in si acest mandat al lui) sa, constatandu-i-se meritele deosebite (nu stiu limbistii sa linga?! /Ludovic unde e!, et comp-ii!), sa fie desemnat tot el pe viata, a nu mai cheltui far vot. Un parla-mentaL lucid si loial ar putea chiar initia/promova referendum pe tema /daca se poate si cu "Heil Majestate". L-ar linisti oare pe Hoha?, fara si ca Dragnea (doar el?!) sa moara la propriu?

# Edelweiss date 28 June 2020 07:46 +3

@ Tipa: „Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus” :roll: p.s. Las' să mai simtă și alții cum e cu... ”drepturile” unui deținut în gherlele admirabilei Satrapii mioritice. Regula nr. 1: ÎN ÎNCHISOARE DEȚINUTUL NU ARE DECÂT DREPTUL DE A-ȘI ȚINE BOTUL ȘI DREPTUL DE A MURI. Regula nr. 2: în orice altă situație, deținutul FORMULEAZĂ CERERE! :sad: // * Io* cândva intrasem în refuz de hrană doar ca să-mi realizez dreptul de a-mi fi comunicate și înmânate de administrația ocnei acte juridice emise de organe judiciare românești, expediate personal, pe adresa temniței. Tot ca motiv al refuzului de hrană a fost și solicitarea nesoluționată de a-mi consulta dosarul personal. Și tot ca motiv de protest a fost cerința ca deținuților să li se pună la dispoziție, fără nici un fel de restricție, CONȚINUTUL ACTUALIZAT AL NCP și NCPP. Deci, Tipa, dacă NU AI FOST PE ACOLO (!) NICI MĂCAR NU AI CAPACITATEA COGNITIVĂ DE A ÎNȚELEGE CEEA CE IO* AM AFIRMAT!

# Tipa date 28 June 2020 15:19 +2

Am stiinta de carte si carti....DRAGNEA E VIU...

# VOX date 28 June 2020 23:35 +2

Sa fiu cinstit NU inteleg de ce trebuie MAZILIT presedintele P.SD domnul Liviu Dragnea !! Ceva este ascuns si necurat in toata aceasta afacere !???.

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 28 June 2020 23:53 +3

@Tipa: bagă-ți plua în ea știință de buche juridică! Ia întreabă-l pe Gauleiterul anghel gheorghe de la Găești sau pe panarama de spătaru luiza cum este cu expresia „LA MINE ÎN ÎNCHISOARE”! Crede-mă pe cuvânt de fost ocnaș că te ofilești față de halucinantul nivel la care se situează abuzul și represiunea în penitenciarele patriei. Ceea ce promovezi și afirmi tu ca valide sunt doar niște argumente totalmente inaplicabile în actualele circumstanțe faptice din pârnăile patriei. Dacă dragnea nu e mort, atunci mai are la dispoziție alternativa unică (!) de a-și ține fleanca. CREDE-MĂ CĂ ȘTIU CE VORBESC!

# Tipa date 29 June 2020 16:29 +1

De ce sa taca ca vrei tu? Sa vorbeasca. Nu mai promovati tacerea ca va chinuiti inutil. Nici eu nu tac si nimeni nu ar trebui sa o faca. Doar slugile obediente tac si se supun.Eu vorbesc si scriu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva