16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Revolutionarii ii acuza pe procurori ca trimit in instanta dosare fabricate si vor pedepsirea magistratilor care intocmesc acte de urmarire in mod abuziv. Blocul National al Revolutionarilor cere suspendarea din functie a tuturor magistratilor care au dosare penale sau care au ocupat functii in regimul comunist, pe motiv ca “persoanele cercetate sunt, fara echivoc, santajabile”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 August 2013 17:03
Vizualizari: 9933

Blocul National al Revolutionarilor – 1989 Romania, intr-o scrisoare deschisa din data de 22 august 2013, acuza clasa politica romaneasca si institutiile europene ca permit in continuare ca Justitia din Romania sa functioneze in continuare cu abuzuri comise de magistrati, evidentiind ca multe dintre persoanele care ajung in instanta sunt judecate si mai apoi condamnate in baza unor dosare fabricate. In acest sens, BNR – 1989 considera ca este necesar sa fie adoptate anumite decizii pin care sa se poata atrage responsabilitate asupra celor care intocmesc actele de urmarire in mod abuziv.


Totodata, Blocul National al Revolutionarilor evidentiaza ca nu este corect, moral si deontologic ca un judecator sa judece in continuare, in conditiile in care este, “fara echivoc, santajabil”.

In scrisoarea deschisa, BNR – 1989 Romania acuza autoritatile ca refuza sa ia masuri pentru a stopa practica anumitor magistrati, care a permis multa vreme ca lipsirea de libertate, cercetarea, judecarea si condamnarea unor persoane sa se faca in baza unor dosare fabricate. In opina reprezentantilor Blocului Revolutionarilor, aceasta practica “nu este cu nimic mai putin grava decat coruptia” de care in ultima vreme din ce in ce mai multi au fost acuzati. In acest caz, Blocul National al Revolutionarilor se intreaba, oarecum retoric, de ce nu se doreste luarea unor masuri pentru atragerea responsabilitatii asupra actelor intocmite abuziv de procurori, dar si a unor decizii ferme care sa ii vizeze pe magistratii care au dosare penale si care judeca, la randul lor, alte persoane.

Revolutionarii dezvaluie, in acelasi document, ca de-a lungul ultimelor luni s-au confruntat cu o lipsa de transparenta din partea CSM, caruia i-a solicitat in mai multe randuri publicarea unor date cu caracter public, referitoare la examenele de promovare in functie a magistratilor si la rezultatele concursurilor sustinute de acestia, asupra carora aveau suspiciunea ca au fost modificate in interesul anumitor persoane:

Nu se solutioneaza situatia numirilor sau obtinerii gradelor profesionale, cu incalcarea grava a legislatiei, respectiv fara concurs.

Nu se solutioneaza situatia promovarii in urma contestatiilor supraevaluate la examene, in care initial acestia au fost respinsi.

Nu sunt publicate rezultatele concursurilor sustinute si organizate - “Rezultatele concursurilor fiind “sterse”de pe site-ul CSM!”

Nu sunt luate masuri impotriva fabricarii de probe, a fabricarii de dosare penale”.

BNR – 1989 Romania: “Nu este corect, moral si deontologic ca o persoana cercetata penal sa solutioneze cauze. Persoanele cercetate sunt, fara echivoc, santajabile”

In aceste conditii, Blocul National al Revolutionarilor solicita Guvernului, prin Ministerul Justitiei, sa faca demersurile necesare pentru ca CSM, pana la o evaluare in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verficare sa organizeze examenele intr-un mod transparent, dar si ii suspende din functie pe toti magistratii care au dosare penale, masura urmand sa fie aplicata pana la data la care vor fi solutionate cauzele:

"Fata de aceste situatii se impune de urgenta ca CSM sa dispuna de indata, pana la o noua evaluare MCV:

-organizarea examenelor si reexaminarea tuturor persoanelor promovate in functii ca urmare a solutionarii contestatiilor, la care diferenta dintre evaluarea initiala si evaluarea contestatiei, este mai mare de 0,5 – 1,0 puncte

-organizarea concursurilor pentru toate persoanele care au fost numite in functii fara sustinerea examenelor sau care au dobandit grade profesionale fara sustinerea acestora

-suspendarea din functiile care au ca scop cercetarea penala sau judecatoareasca a tuturor magistratilor care au dosare penale, pana la solutionarea cauzelor

-suspendarea din functiile care au ca scop cercetarea penala sau judecatoareasca a tuturor magistratilor care au ocupat functii in regimul totalitar-comunist.

O eventuala invocare a prezumtiei de nevinovatie nu are sustinere relevanta deoarece:

-nu este corect, moral si deontologic ca o persoana cercetata penal sa solutioneze cauze,

-persoanele cercetate sunt, fara echivoc, santajabile

-solutionarea cauzelor acestora tine de...”amicitia colegilor” cu care zi de zi isi desfasoara activitatea”.

BNR – 1989 Romania: “Un procent de 76,85% dintre procurorii de la DNA si DIICOT au obtinut grade profesionale fara examen”

In acelasi timp, Blocul Revolutionarilor atrage atentia asupra faptului ca in cadrul marilor parchete, precum DNA sau DIICOT se afla persoane care au obtinut grade profesionale fara sa sustina examenul.

Sute de anchetatori de la DNA si DIICOT si-au luat grade profesionale maxime, fara examen, ingenunchiind CSM prin Sectia de contencios administrativ a Inaltei Curti (respectiv un procent de 76,85% dintre procurori care au obtinut grade profesionale fara examen). Magistratii care la examenele sustinute au obtinut rezultate de respingere, iar in urma contestatiilor rezultatele au fost modificate in sensul admitere acestora (…) In interventiile anterioare am prezentat sesizarea Ministrului Justitiei, adresata Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la neregulile de la concursul de promovare in functii de executie a judecatorilor si procurorilor, organizat de Institutul Natinal al Magistraturii, in perioada octombrie - noiembrie 2005.

Ministrul a avertizat in principal faptul ca dupa publicarea rezultatelor finale „s-au constatat la unele materii diferente inacceptabile intre notele acordate initial si notele acordate dupa formularea si admiterea contestatiilor. In acest sens,... a aratat caopinia publica poate in mod legitim sa puna sub semnul indoielii corectitudinea modalitatii de promovare in sistemul judiciar si, nu in ultimul rand, calitatea profesionala a celor promovati".

Revolutionarii cer o reglementare a practicii folosirii anonimelor in probatoriu in instrumentarea dosarelor penale

In scrisoarea deschisa din data de 22 august 2013, Blocul National al Revolutionarilor arata ca pentru a fi stopate aceste practici ale magistratilor, este necesar ca in legislatia romaneasca sa se produca modificari, care sa nu mai permite interpretarea dupa bunul plac a articolelor din aceste legi:

Aceste cazuri sunt permise de:

-mentinerea in continuare in legislatia penala romaneasca a sintagmei “indicii temeinice” definite ca fiind o presupunere de a fi savarsite infractiuni si ignorarea cu desavarsire a prevederilor Conventiei Europene care consacra termenii (sitagme) motive verosimile si motive temeinice

-nelegiferarea clara, precisa si concreta privind incompatibilitatea existenta sau dobandita in deosebit de multe cauze, in care judecatori sau procurori incompatibili prin antepronuntare sau prin ascunderea unor situatii prevazute de lege privind incompatibilitatea, situatii lasate la mica intelegere a justitiei (in fapt la “intelegerea” unor “colegi” pusi sa judece activitatea “colegilor”

-o nelegiferare privind folosirea anonimelor ca probatoriu in instrumentarea dosarelor penale

-mentinerea lipsei de raspundere pentru acte indeplinite de catre functionarii sistemului judiciar romanesc.

-mentinerea lipsei de raspundere pentru acte savarsite de magistrati (judecatori sau procurori) cu rea credinta sau abuz este identificata si sustinuta prin existenta unor atacuri la independenta acestora”.

*Cititi aici scrisoare deschisa a Blocului National al Revolutionarilor din data de 22 august 2013

Comentarii

# Ang date 22 August 2013 17:29 -3

Felicitari! 

# Precizare date 22 August 2013 17:30 +13

Simt ca trebuie musai mentionat faptul ca Blocul asta de \"revolutionari\" este o adunatura inchegata de puscariasul Dorin Lazar Maior, condamnat la 7 ani de puscarie pentru santaj

# unul din lumea cea mare date 22 August 2013 17:44 -4

pentru precizare//si care/i diferenta dintre lazar maior si magistrati????!!!!!!!

# parerea mea date 23 August 2013 09:08 -1

Ca de obicei dai dovada crasa de lipsa de logica si bun simt. In al doilea rand, acesti \"revolutionari\" sunt o increngatura de hoti cum rar s-a putut vedea pe fata pamantului. In al treilea rand, orice magistrat caruia i se formuleaza plangere penala capata \"calitatea\" de cercetat penal, iar marii revolutionari pot inlatura (daca ineptiile lor vor fi legiferate) orice procuror de la instrumentarea unei cauze pe baza unei plangeri tampite pentru comiterea unui abuz in serviciu imaginar. Asa ca am un sictir la adresa acestor hoti de-mi iese pe nas.

# Ultimul Charlot date 23 August 2013 10:41 +3

Pai procurorul Bujorean de la Suceava ce vrea sa dea gaura la macaroana si sa rezolve problema avocaturii in Romania ( si chiar in Europa ) are 3 plangeri penale la Curtea de Apel si o sesizare la ANI. Si inca isi face de cap. \"are spate asta, are pile\" e tot ce auzi. Pare asa o fi?

# unul din lumea cea mare date 23 August 2013 13:00 -2

pentru parerea mea//In al doilea rand, acesti \\\"revolutionari\\\" sunt o increngatura de hoti cum rar s-a putut vedea pe fata pamantului.,, si magistratii cum sint? nu/s tot,, o MARE INCRENGATURA!!!!!! CUM RAR S/A PUTUT VEDEA PE FATA PASMINTULUI????!!!!!!,,este totusi o diferenta intre ei si voi,din cauza curajului lor s/a facut revolutia din 89 ca sa poti tu ,,SA/TI IEI SPAGA IN LIBERTATE,,.AM LUCRAT CU MATERIALUL TAU.....a clientulu sau clientei daca/i sa vorbim de bun simt si logica,stiu si mi s/a intimplat sa am in justitie (civila) un trafic de influienta la dosar pentru un ,,revolutionat,,pe care procurorul ene de la a doua de la tulus L/A FURAT DIN DOSARUL JUDECATORIEI......deci crezi ca acum am si logica si bun simt?CREZI CA EI FURA MAI MULT CA VOI????(ASA CA LOGICA SI BUN SIMT!!!!CE ZICI???)

# Mamita date 22 August 2013 19:27 +6

De unde stie asociatia revolutionarilor care dosare au fost fabricate? A lucrat vreunul la dosarele alea sau s-a uita la antena3 si a invatat poezia? Vedeti ca sunt mii de asociatii, vine si asociatia mamicilor sa ceara CSM sa numeasca in comletele de minori doar judecatori cu minim 4 copii acasa, asociatia proprietarilor apartamentelor de bloc ca in procesele lor sa judece numai judecatori care locuiesc la bloc, asociatia protectiei faunei si florei romanesti sa ceara ca judecatile sa se faca in mijlocul naturii s.a.m.d. Mai vreti asociatii? Vad doar ca asociatia magistratilor tace malc despre judecatoarele spagare, asociatia de monitorizare a justitiei monitorizeaza pa Ghica si Danilet, iar camera executorilor este surdo-muta la adresa executorului care sparge geamurile bancii.

# Tudor Raneti date 23 August 2013 01:17 +2

Apelati la CSM ca si cum CSM exista

# Tudor Raneti date 23 August 2013 20:12 +4

Ce nu va convine ma, ca CSM nu exista ca institutie a statului de drept, sau ca puscaria cu suspendare si buget pe cap de puscarias de sute de milioane intitulata CSM? :D

# pol date 23 August 2013 07:51 +1

Cele mai multe argumente sunt de bun simt si realiste.Toti ne confruntam cu problemele create de incompetent unor \"magistrate\" numiti de clica Basescu pentru a-si asigura viitorul in libertate. Cei de la putere se complac in aceasta situatie pentru ca acum sunt \"aparati\" de imunitati si de functii, insa vor pati ca Adrian Nastase, care a dat legi pentru baroni si politicieni, insa din moment ce a \"cazut\" de la nivelul de intangibilitate a fost puscariabil ca si ceilalti.....Legile trebuie sa reflecte Constitutia, egalitatea de interpretare si aplicare, indiferent de calitatea invinuitului...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva