23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROBERT ROSU, LA CATEDRA – Avocatul condamnat abuziv de ICCJ pentru ca si-a exercitat profesia merge mai departe. Robert Rosu participa la Campania UNBR "Fii avocat in scoala ta!" pentru a face educatie juridica elevilor. Avocata Silvana Racoviceanu: "Robert a ramas pentru noi toti un simbol al apararii drepturilor omului in fata unui sistem opresiv si al unor magistrati “ingenunchiati” de interese proprii!"

Scris de: L.J. | pdf | print

25 May 2022 15:54
Vizualizari: 2442

Se intampla si lucruri pozitive in sistemul judiciar. Avocatii au iesit din instante si parchete pentru a-i invata pe elevi care sunt consecintele juridice ale faptelor lor, pericolul la care s-ar putea expune, dar si necesitatea de a-si cunoaste drepturile fundamentale si de a respecta valorile democratice. Unul dintre cei care au acceptat sa faca educatie juridica in scolile din Capitala este si avocatul Robert Rosu (foto) cel care, dupa aproape un an de inchisoare a fost pus in libertate, fiind achitat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au statuat ca atat condamnarea sa cat si tinerea dupa gratii sunt abuzive si neintemeiate, faptele pentru care DNA l-a trimis in judecata fiind neprevazute in legea penala.


 

Solutia judecatorilor ICCJ Rodica Cosma, Laura Soane si Stefan Pistol a fost aplaudata de intregul sistem judiciar, cu atat mai mult cu cat, astfel cum ne amintim, ICCJ il condamnase initial pentru "vina" de a-si exercita profesia de avocat.


Astazi, Robert Rosu este liber si se duce in scoli pentru a le vorbi tinerilor elevi despre drepturile fundamentale, despre prevederile Constitutiei, dar si despre notiunea de libertate.

Conform imaginilor facute publice de avocata Silvana Racoviceanu, avocatul Robert Rosu a fost prezent miercuri, 25 mai 2022, in Scoala 146 din Capitala, iar prezenta sa si modul interactiv al acestuia de a se adresa elevilor a reusit sa capteze interesul acestora.

Demersul la care a luat parte Robert Rosu, dar si alti avocati care la randul lor s-au dus in scoli pentru a face educatie juridica, face parte dintr-o campanie nationala de responsabilitate sociala demarata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) cu titlul "Fii avocat in scoala ta!", care se va desfasura in perioada 2022-2023. Scopul acestei campanii, astfel cum informeaza UNBR este "promovarea culturii legalitatii si responsabilitatii in societate inca de pe bancile scolii si evidentierea rolului avocatului in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale".


Redam in continuare postarea avocatei Silvana Racoviceanu:

"Acum un an luptam alaturi de toti colegii avocati si UNBR ca Avocatul Robert Rosu sa fie liber!

Condamnat pe nedrept (si achitat in prezent) pentru acte firesti in exercitarea profesiei de Avocat, Robert a ramas pentru noi toti un simbol al apararii drepturilor omului in fata unui sistem opresiv si al unor magistrati “ingenunchiati” de interese proprii!

Mai bine de un an de lipsire de libertate pentru Robert a fost pentru profesia noastra si pentru Uniune o perioada de presiune in care, am (re)invatat unitatea, apararea, pretul libertatii!

Suntem azi mai buni, uniti, mai puternici! si vom la fel… oricand va fi cazul!

Iar Robert azi merge in scoli, pentru Bucuresti, pentru ca generatiile viitoare sa stie ce inseamna Constitutia, Libertatea, Drepturile noastre!

#FiiAvocatInscoalaTa

#Bucuresti

#scoala146"


Comentarii

# Ghhh date 27 May 2022 07:59 0

Bravo Robert ! Felicitări pe tru ca nu ai cedat ! Pwntru ca ai reușit sa învingi !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva