9 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Rocada in ”Tigareta 2” la penitenciare: Dumitru Popescu eliberat de la Rahova - Ioan Suciu prins dupa 10 ani si incarcerat la Margineni

Scris de: | pdf | print

20 August 2010 11:50
Vizualizari: 19865

Dumitru Popescu, fostul sef al firmei Quick Aeroservice, care a fost trimis in judecata in urma cu 10 ani in celebrul dosar ”Tigareta 2” a fost eliberat din penitenciarul Rahova dupa mai bine de 9 ani de inchisoare. Din data de 10 august 2010, Dumitru Popescu este un om liber. Eliberarea sa conditionata a survenit dupa efectuarea a doua-treimi din pedeapsa. Popescu ramasese ultimul din lotul incarcerat in cauza ”Tigareta 2” si in perioada detentiei, care a inceput din data de 27.06.2001, a castigat procesul cu statul roman la CEDO. Dumitru Popescu parea a ramane ultimul ”mohican” condamnat pentru asa-numita contrabanda din ”Tigareta 2” la o pedeapsa care a socat la acea vreme prin duritate, in conditiile in care nici macar pentru omor sau alte infractiuni contra vietii nu se dadeau pedepse atat de aspre. Senzational, insa, cu doar doua saptamani inainte de eliberarea lui Dumitru Popescu din Penitenciarul Rahova, a intrat in puscarie pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare un personaj din ”Tigareta 2” despre care nimeni nu-si mai amintea ceva.

Dumitru Popescu parea a ramane ultimul ”mohican” condamnat pentru asa-numita contrabanda din ”Tigareta 2” la o pedeapsa care a socat la acea vreme prin duritate, in conditiile in care nici macar pentru omor sau alte infractiuni contra vietii nu se dadeau pedepse atat de aspre. Senzational, insa, cu doar doua saptamani inainte de eliberarea lui Dumitru Popescu din Penitenciarul Rahova, a intrat in puscarie pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare un personaj din ”Tigareta 2” despre care nimeni nu-si mai amintea ceva.

Reperat in Prahova, Suciu ar trebui sa stea in puscarie pana la varsta de 73 de ani!

Ion Suciu, fost comandant al Aeroportului Otopeni - Baza Militara, a fost reperat in Prahova. El era dat de mai bine de 9 ani in urmarire internationala. Suciu a fost arestat in 11 aprilie 2001, dus la Spitalul Jilava, iar o luna mai tarziu, in 8 mai 2001, acestuia i-a fost intrerupta pedeapsa, pe motive familiale. De atunci, a disparut.

Conform informatiilor pe care le detinem, Ioan Suciu, a fost rearestat la data de 15.06.2010, iar in data de 29.07.2010 a fost transferat la Penitenciarul Margineni pentru a-si executa pedeapsa. Conform legii, daca nu va interveni altceva, eliberarea lui conditionata se va putea face dupa 10 ani si doua luni (fractiunea obligatorie de 2/3 din pedeapsa), cand condamnatul va avea varsta de 73 de ani.

Reamintim ca in 1998, procurorii militari au trimis in judecata 19 persoane acuzate ca ar fi introdus ilegal, prin baza militara Otopeni, 4000 de baxuri de tigari de contrabanda. Judecatorii au dat pedepse cuprinse intre 3 si 15 ani de inchisoare. Suciu a primit pedeapsa cea mai mare intrucat, fiind comandant al Aeroportului Militar Otopeni, a autorizat aterizarea aeronavei care adusese tigarile. Pe de alta parte, trebuie amintit ca atat ancheta, cat si procesul au avut etape si parti controversate, iar afacerea in care a fost implicat l-a avut drept coordonator pe fostul colonel SPP, Gheorghe Trutulescu. Multe dintre personajele de la acea vreme au acreditat ideea ca transportul de pe Otopeni militar a fost, de fapt, o afacere a statului, prin SPP, ea fiind devoalata de SRI din cauza unor rafuieli ”economice” intre cele doua servicii.

Comentarii

# Riegler Corneliu date 5 September 2014 09:15 0

Un nou caz jenant al ,,justitiei'' romane, oameni nevinovati condamnati la pedepse groaznice. CEDO i-a eliberat, statul roman se face ca ploua. Acestor oameni li s-a distrus viata, sanatatea, ca sa se acopere nu asa-zisul trafic de tigari, ci traficul de arme pe care il facea si inca il face statul roman. Judecatorii si procurorii care au condamnat pe nedrept sunt bine mersi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.06.2023 – Tragere la sorti la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva