18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ROMANIA E O TARA SIGURA - Presedintele CCIR Mihai Daraban: “Romania este considerata de tot mai multe state o destinatie sigura pentru afaceri si vedem acest lucru aproape zilnic la Camera Nationala, datorita interactiunii noastre cu investitorii straini… Apartenenta Romaniei la NATO si Uniunea Europeana, precum si faptul ca se afla intr-un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii sunt factori ce aduc un grad mare de stabilitate tarii"

Scris de: L.J. | pdf | print

10 November 2023 10:40
Vizualizari: 2241

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sustine declaratiile facute de viceprim-ministrul Guvernului Romaniei si ministrul afacerilor interne, Catalin Predoiu, cu privire la gradul de siguranta pe care il confera Romania atat pentru proprii cetateni, cat si pentru mediul de afaceri. 
La nivel mondial, Romania se claseaza pe locul 31, potrivit Indexului Global al Pacii pentru 2023, un clasament al celor mai sigure state din lume. Raportul realizat de catre Institutul pentru Economie si Pace reprezinta o analiza a datelor axate si pe valoarea economica a unui stat, precum si pe dezvoltarea durabila a economiei acestuia. Indexul Global al Pacii include 99.7% din populatia lumii si 23 de indicatori cantitativi si calitativi.
 
"Romania este considerata de tot mai multe state o destinatie sigura pentru afaceri si vedem acest lucru aproape zilnic la Camera Nationala, datorita interactiunii noastre cu investitorii straini. Acelasi lucru se intampla si atunci cand CCIR organizeaza misiuni economice in strainatate, oamenii de afaceri de pe aproape toate continentele considera Romania o tara sigura, un loc unde pot dezvolta proiecte majore, fara sa se teama de instabilitate fie sociala, fie de alta natura. Siguranta, atat cea economica, cat si cea a vietii de zi cu zi, este unul dintre criteriile de baza pentru care foarte multe companii din strainatate aleg Romania ca destinatie investitionala.
In mod cert, apartenenta Romaniei la NATO si Uniunea Europeana, precum si faptul ca se afla intr-un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, sunt factori ce aduc un grad mare de stabilitate tarii noastre pe mai multe paliere. In acelasi timp insa, nu putem trece cu vederea activitatea structurilor din cadrul Ministerului de Interne, fie ca vorbim de Politia Romana, de Jandarmerie sau de Politia de Frontiera care prin activitatea lor sprijina conceptul de integritate in mediul de afaceri.
La recenta editie a Topului National al Firmelor, biroul de conducere al CCIR a votat sa acorde Meritul Comercial Clasa I dlui Catalin Predoiu pentru promovarea eticii si transparentei in afaceri prin aplicarea legilor impotriva coruptiei, distinctie care se va acorda personal actualului ministru de interne, in cadrul unei alte ceremonii. In actualul context geopolitic, luand in calcul toti acesti factori, Romania a reusit sa ramana o tara sigura pentru toti",
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva