18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ROMANIA NORMALA: MAI PUTINI BANI LA SANATATE, MAI MULTI LA NOUA SECURITATE – Guvernul PNL reduce cu un sfert bugetul Ministerului Sanatatii. Mai putini bani au fost alocati si pentru dezvoltare si agricultura. In schimb, Executivul Iohannis-Orban da bugete mai mari la SRI, SPP si STS. Klaus Iohannis e fericit: Administratia Prezidentiala va primi mai multi bani in 2020. Vedeti cum arata bugetul pe anul viitor (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 December 2019 11:58
Vizualizari: 7543

Iata cum arata “Romania normala” promisa de presedintele Klaus Iohannis, cel pe care romanii ce s-au lasat manipulati si cuprinsi de ura diseminata in societate impotriva PSD l-au facut stapan peste tara pentru inca cinci ani. Regimul Iohannis taie din banii de la Sanatate, un domeniu vital pentru orice stat, dar gaseste fonduri ca sa creasca bugetele la Noua Securitate.


 

Ministerul Finantelor a publicat marti, 17 decembrie 2019, proiectul de buget pentru anul 2020, care urmeaza sa fie adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, deci nu prin dezbatere parlamentara, o premiera dupa decembrie 1989 din cate cunoastem. Sunt prevazute diminuari de la bugetele Sanatatii, Agriculturii si Dezvoltarii, dar cresteri la Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Paza si Protectie si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Concret, bugetul Ministerului Sanatatii va scadea in 2020 cu aproape un sfert fata de anul curent. De asemenea, bugetul Ministerului Agriculturii va fi mai mic cu aproximativ 15 procente, la fel ca bugetul Ministerului Dezvoltarii.

In schimb, SRI -ul condus de Eduard Hellvig (foto dreapta sus) va avea in 2020 un buget mai mare cu aproape 11%, SPP-ul unde sef este generalul Lucian Pahontu (foto stanga sus) va beneficia de un buget in crestere cu circa 20 de procente, iar Serviciul de Telecomunicatii Speciale are alocat un buget cu 6% mai mare. Singurul serviciu secret care in 2020 va avea mai putini bani decat in 2019 este Serviciul de Informatii Externe condus de Gabriel Vlase (foto centru sus).

De asemenea, Klaus Iohannis (foto dreapta jos) poate fi fericit caci bugetul Administratiei Prezidentiale va creste in 2020 cu 4,4%.


Iata cum arata bugetul pe anul 2020 propus de Guvernul PNL Iohannis-Orban:


-Ministerul Afacerilor Externe - 1,046 miliarde lei (in scadere cu 15%);

-Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - 18,338 miliarde lei (in scadere cu 14,55%);

-Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - 1,218 miliarde lei (in scadere cu 36,89%);

-Ministerul Finantelor Publice - 5,304 miliarde lei (in scadere cu 18,53%);

-Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei - 5,547 miliarde lei (in scadere cu 42,21%);

-Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor - 1,192 miliarde lei (in scadere cu 60,47%);

-Ministerul Sanatatii - 11,488 miliarde lei (in scadere cu 22,83%);

-Ministerul Afacerilor Interne - 20,192 miliarde lei (in crestere cu 13,16%);

-Ministerul Apararii Nationale – 23,736 miliarde lei (in crestere cu 16,15%);

-Ministerului Culturii - 943,639 milioane lei (in crestere cu 9,14%);

-Ministerul Educatiei si Cercetarii - 32,839 miliarde lei (in crestere cu cu 2,54%);

-Ministerul Fondurilor Europene – 2,094 miliarde lei (in crestere cu 62,01%);

-Ministerul Justitiei – 4,904 miliarde lei (in crestere cu 4,74%);

-Ministerul Muncii si Protectiei Sociale – 41,911 miliarde lei (in crestere cu 32,74%);

-Ministerul Tineretului si Sportului – 569,107 milioane lei (in crestere cu 0,77%);

-Ministerul Transporturilor – 11,808 miliarde lei (in crestere cu 3,28%).

-Serviciul de Informatii Externe - 320,2 milioane lei (in scadere cu 3,15%);

-Serviciul Roman de Informatii – 2,67 miliarde lei (in crestere cu 10,8%);

-Serviciul de Protectie si Paza - 272,7 milioane lei (in crestere cu 19,5%);

-Serviciul de Telecomunicatii Speciale - 630,3 milioane lei (in crestere cu 6%);

-Administratia Prezidentiala – 67,8 milioane lei (in crestere cu 4,4%).

Comentarii

# imun/teanu date 17 December 2019 12:14 +8

"Sa ne inarmam sa luptam pentru pace".

# Valter Cojman date 17 December 2019 14:37 +8

Nazistii din PNL au luat bani de la sanatate ca sa dea la serviciile secrete si speciale si la institutiile de forta... Cu alte cuvinte, „Romania normala” a lui IohaniSS va fii, de fapt, „Romania bolnava”...

# Viitor? -30 de ani de vanzari de resurse, datorii, invarteli date 17 December 2019 14:55 +6

Dupa destructurarea economiei si agriculturii romanesti,, a capacitatilor de productie existente in 1989, a institutelor de cercetare-dezvoltare, privatizarile/lichidarile dupa ureche practicate fara nici o strategie coerenta de catre toti dascalii bunastarii capitaliste, vanzarea tuturor resurselor neregenerabile, retrocedarea bezmetica si excesiva a padurilor si terenurilor si vanzarea lor catre straini, despagubirile necontrolate din bani publici, indatorarea excesiva a tuturor celor lasati prada unui sistem "financiar-bancar capitalist" (Polonia detine 53% din capitalul bancar), fara forta de munca calificata fortata si gaseasca de munca in afara tarii, cu bugetari bine infipti in resursa publica ce se straduiesc sa cladeasca un stat de drept format din politicieni, magistrati, avocati, bugetari pensionari, bucatari, muzichie... vor colecta bani din scandal, legi, haznale mutate din gradinile oamenilor in balta publica, taxe si gunoi, achizitii de rachete si pamflete politice!?

# Bugetul nu are venituri doar imparte pomana !? date 17 December 2019 15:07 +3

Guvernul PDL nu este legitimat de votul cetatenilor fiind adus la putere de parlementari tradatori a caror lege nu prevede revenirea la votul electoratului asa cu se intampla atunci cand orice primar isi da demisia din partidul pe listele caruia a candidat... Intrat pe usa din dos in Palatul Victoria, Guvenul Orban a inceput sa imparta pomana bugetara.... Coliva privatizarilor vine mai incolo... Datoriile le vor plati nepotii si stranepotii... Romania nu mai stie ce si cat produce pe cap de locuitor... infuleca fiecare ce apuca... pe datorie!

# Buget cu epoleti... finantat din productia de mandolina date 17 December 2019 15:23 +2

Cel mai mare zacamant de mandolina din lume a fost descoperit chiar in Romania de catre PNL....

# Dihorii astia de la PDL-PNL sunt in stare de orice date 17 December 2019 16:44 +4

ca sa-si salveze pielea . Vor lua si alocatiile copiilor sa le dea la serviciile -parazite , doar vor scapa ...cred ei. :-* Acest sistem securist a a juns mult mai departe decat pe vremea lui Ceausescu ! Nu degeaba l-au impuscat : ca sa-si faca ei loc ... :eek:

# Romania "normala" a lu` Prostanis ! date 17 December 2019 16:48 +7

SRI sa fie infipt peste tot , incepand cu justitia si partidele politice. Parerea mea ca acesti necalificati sa fie trimisi la munca , sa se desfiinteze posturile alea de tocat bani si sa termine si ei macar o autostrada ! Autostrada SRI , de la Dunare la Satu-mare ! :P

# faracatuse date 17 December 2019 17:50 +2

Romania paranormala... Cum sa tipi la aia ca sunt praf, ca lulu infrastructura, si tu sa tai la tot ce inseamna constructie a statutului? Totul, mai putin la instelati? Ce ma bucur ca am palma aia de pamant, si ce ma bucur ca am pus si o tabla peste cap, si ceva monezi la canuta... Si ce bine ma voit tine cand toti aia de radeau de mine ca nu sunt cu ei, cu turma, vor cere o ceapa si-un cartof de ros... Si sa mor, desi ma va durea inima, de data asta nu voi mai ajuta pe nimeni. Ca uita repede toti greul....

# Pintea date 17 December 2019 21:04 +2

SRI, STS, SPP si bani si decoratii. Exact pentru cei care l-au ajutat sa mai obtina un mandat. A trebuit sa se unească toată răimea din RO ca sa mai ia el un mandat: cu USR, cu PLUS, cu PMP, ș.a. Iar PSD singur-singurel, fara servicii, fara STS, obținu un scor care atrase ura ăstuia! Iar la sanatate, ce bani trebuie? Sa ia poporul vitamine si gata.

# Pintea date 17 December 2019 22:13 +2

Johannis a devenit purtatorul de cuvant al guvernului: el raspunde de buget, tot el ne spune despre diminuarea TVA ca nu e oportună, etc. Insa in ce calitate? Daca nu a depus juramantul pentru al doilea mandat, poate semna acte? Poate sa participe la sedintele de guvern? Poate sa ne reprezinte in strainatate? Nu i-a expirat mandatul?

# ?????? date 18 December 2019 15:49 0

@ De ceva vreme Iohannis și Ludovic Orban po******rizează în mod constant și ceva mai rudimentar conceptele politice ale lui Vanghelie, asumarea răspunderii, guvern pe persoană fizică (guvernul meu), ca idei novatoare, neintenționând probabil să în transforme pe Vanghelie în vizionar al politicii, ? De ceva timp se face și o intensă promovare practicilor șamanice , prin po******rizarea folosirii unor astfel de metode de către Gelu Pltean, deși nu avea în atribuțiile de la Ministerul de Interne și proceduri precum cele șamanice, probabil pentru a compensa deficitul e finanțare de la Ministerul Sănătății,că și Vanglelie zicea și despre șamani, ? Opinați și că Vanghelie rămâne totuși mai original decât Iohannis, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva