18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANIA RAMANE FARA JUDECATORI – Cazul Judecatoriei Constanta, care si-a redus activitatea din cauza deficitului de magistrati, nu este singular. Judecatoarea Adina Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti: “Judecatoria Constanta nu este singura intr-o situatie dramatica. La fel este Curtea de Apel Cluj, la fel sunt foarte multe alte instante”

Scris de: G.T. | pdf | print

15 March 2023 15:40
Vizualizari: 6075

Situatia extrem de grava de la Judecatoria Constanta, care si-a redus activitatea din cauza deficitului de magistrati (click aici pentru a citi), nu este singulara. Exista multe alte instante in tara care la randul lor isi desfasoara activitatea pe avarii.


 

Judecatoarea Adina Ghita (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti acuza intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni, 12 martie 2023, ca starea foarte grava in care se afla instantele din Romania este cauzata de schimbarile legislative din ultimii ani, care au dus la pensionari masive in randul magistratilor. “Prea eterna reforma”, asa cum precizeaza Adina Ghita, adaugand ca un alt aspect care a determinat plecarile din sistem a fost campania agresiva contra magistratilor.

In ceea ce priveste vinovatii, judecatoarea Ghita ii indica pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu, precum si pe cei care l-au sprijinit pe acesta, carora le cere sa repare ceea ce au stricat.


Redam postarea judecatoarei Adina Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti:


Au inceput sa se vada consecintele activitatii de legiferare din ultimii doi ani si consecintele campaniei agresive impotriva magistratilor.

Au plecat.

Judecatoria Constanta nu este singura intr-o situatie dramatica. La fel este Curtea de Apel Cluj, la fel sunt foarte multe alte instante.

Erau rele legile anterioare, cand se promova pe baza de concurs… erau gresite metodele de conducere a activitatii de instanta… era rau conceputa modalitatea de iesire la pensie….

De fapt, toate acestea erau garantii ale desfasurarii profesiei in conditii de impartialitate, echilibru si libertate. Si ale unei vieti decente.

Magistratii care au intrat in profesie sub imperiul acelor reglementari au decis ca nu vor sa stea sa vada cat de bune sunt cele noi si ce conditii de profesie si viata le asigura. Si, probabil, ca s-au saturat de stres. De a nu sti ce le aduce ziua de maine, ce noi legi, ce noi organizari, ce noi salarii, ce pensii, de a nu sti decat ca trebuie mereu reformat sistemul judiciar.

Prea eterna reforma.

Dl. Predoiu si cei care l-au sustinut si sprijinit sunt cei care au creat premisele acestui exod, asa ca dansii ar trebui sa gaseasca o rezolvare acestei situatii fara precedent.

Putin probabil, insa, sa si repare ce au stricat”.

Comentarii

# DODI date 15 March 2023 16:01 +2

Acesta este dintre efectele promovării gunoaielor umane în funcții esențiale în CSM, CCR, ICCJ și al transformării rataților profesionali ÎN... FORMATORI. De fapt trecerea multor PORCurori în FORMATORI este simplă pentru că anterior ei erau INFORMATORI ai noii securități. Acum - pentru acoperire - li s-a schimbat sensul și semnificația unei simple litere. Pentru că lipsa lor de caracter a rămas aceeași.

# Jan date 15 March 2023 16:55 +12

La Constanța managementul deficitar de la nivel de curte sau mai cu seama de la nivelul conducerii tribunalului, cand presedinta ba se pensioneaza ba revine, ca poate, poate o numeste cineva mare sefa au dus instantele din Dobrogea într o situație dezastruoasa. Poate vede inspectia și se sesizeaza din oficiu, cum a facut o de atâtea ori…speram, ca nouă justițiabililor platitori de taxe, sa ni se facă dreptate. Verificati managementul celor două…

# Băran Gheorghe date 15 March 2023 17:09 +5

Logica juridica, doctrina , intelesul dreptului prin prisma vointei legiuitorului nu sunt importante. S-au pensionat toti magistratii care s-au facut magistrati nu in slujba justitiabililor ci doar pentru nesimtitele slarii, pensii speciale, indemnizatii de cazare si deplasare . La exemane se cere toceala iar in pretoriu fac fiecare ce vor , ignora deciziile CCR , interpreteaza cum vor normele, apeleaza la HP -uri cu nemiluita. Senectutea este prezenta in multe sisteme de drept , la noi unii nu stau nici 10 ani in pretoriu , se plimba prin detasari si apoi se pensioneaza. Judeca filiatii si divort unul sau una care n-a fost casatorit si nici copii n -a avut. Medicii au plecat din tara iar magistratii se pensioneaza de prea multa munca si stres. Meseria lor e buna la stat, in privat nu da roade. De unde magistrati in aceste conditii?!?!

# Ion date 15 March 2023 19:10 -2

Baran ești un frustrat !

# Baran Gheorghe date 15 March 2023 19:50 0

A vorbit si nea ion ca si el e om. O fi IS. In conditiile in care s-a generalizat prezentarea adevarului ca minciuna iar minciuna este impachetata in ambalaj de adevar , un om inteligent isi rezerva dreptul sa se exprime ,macar. Respectul pentru opinia altuia ramane , dar nu inseamna ca se si achieseaza.

# dragos barna date 15 March 2023 21:36 0

importam judecatori cu tot cu coduri, de pe la altii care le au mai bune, ca parlamentul nostru le face cam anapoda; ca oamenii si parlamentarii

# FOST JUDECATOR date 16 March 2023 12:49 0

EU AM FOST JUDECATOR LA JUDECATORIA CONSTANTA IN PERIOADA 2008-2011 SI AM AVUT UN ROL DE 4.093 DOSARE PE AN LA SECTIA CIVILA, CU SEDINTA LA C9 LUNEA DE 150 DOSARE, MIERCUREA EXECUTARI CIVILE DE 45 DOSARE SI O DATA PE LUNA, JOIA, INTRAM PE COMPLETUL DE PERMANENTA IN LOCUL UNUI COLEG, CARE LIPSEA MOTOVAT. AM RAMAS IN URMA LA MOTIVARE CU 180 DOSARE SI AM FOST EXCLUS DIN MAGISTRATURA PE NEDREPT, FARA NICI O CULPA PROFESIONALA...IAR ACUM SE POATE SA AJUSTATI SEDINTELE LA 50 DOSARE SI SA VA CERETI SCUZE LA JUSTITIABILI, DAR ATUNCI M-ATI ACUZAT CA AM INCALCAT DREPTUL LA UN PROCES ECHITABIL SI NEJUDECAT CU CELERITATE...

# ?????? date 16 March 2023 13:24 0

& Deci, reforma justiției și a învățământului juridic se face de către cei care plătesc, pentru salarii, pentru pensii, ?

# ?????? date 16 March 2023 17:53 0

& În societatea proprietarilor "recolta de infractori" scade, pentru magistrați și avocați, ? Realizări mai puține , ? "Profit" mai puțin de distribuit, cresc "subvențiile" alocate neeficient, ?

# pt fostu judecator date 17 March 2023 14:17 -3

nea dinică, lasa povestile cu cate dosare aveai, spune mai bine cum te luai de grefiere pe la instanta.

# FOST JUDECATOR date 18 March 2023 13:35 0

RELATEAZĂ TU UN EPISOD REAL CU GREFIERE DE CARE M-AM LUAT EU !!!

# FOST JUDECATOR date 18 March 2023 13:52 0

TU,ĂLA, CU POVEȘTILE INVENTATE CU GREFIERE, IA DEZVĂLUIE IDENTITATEA TA , AI SANGE IN INSTALAȚIE SA TE APERI IN JUDECATA PENTRU CE ACUZAȚII FACI? TOT TE GASESC, SĂ VEDEM CE POVEȘTI CU GREFIERE AI TU CU MINE ȘI NU LE ȘTIU EU...HAI, SCRIE, DACĂ CREZI CĂ AȘA MERGE TREABA, SĂ FACI ACUZAȚII GENERALE NEFONDATE...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva