2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Romanii sunt talhariti cu legea

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

6 November 2023 15:07
Vizualizari: 6379

Statul e cel mai mare hot – iata o zicala romaneasca mai actuala si adevarata ca oricand. Legea nr. 296/ 2023, publicata in Monitorul Oficial nr. 977 din 27 octombrie 2023, privind unele masuri fiscale pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung este un act iresponsabil, de tradare a intereselor nationale, de falimentare a cetateanului si a mediului de afaceri romanesc.


 

De la publicarea in Monitorul Oficial a acestei legi, pe retelele de socializare este o dezlantuire de furie cum nu s-a mai vazut impotriva actualilor guvernanti, care dau dovada de o prostie monumentala si o iresponsabilitate absoluta. Ce injuraturi si blesteme si amenintari cu ruptul picioarelor la adresa guvernantilor nu am mai vazut niciodata, de la oameni simpli mai ales si pana la personalitati publice. Nici macar pe vremea lui Ceausescu.

 

Dupa ce au ascuns gaurile de la buget, pe care ani in sir s-au caznit sa le faca cat mai mari prin imprumuturi colosale pentru care nu s-a dat nicio explicatie opiniei publice; dupa ce au bagat Romania in faliment la ordin extern, lasand multinationalele ani in sir sa nu plateasca niciun impozit la buget, sa faca concurenta neloiala firmelor romanesti si sa ocupe pozitii dominante, chiar monopoluri pe piata; dupa ce au lasat bancile sa ne fure, dubland sau tripland ratele si comisioanele si, cel mai grav, au “plafonat” preturile la energie marindu-le de cinci ori incat am ajuns sa platim cele mai mari preturi la energie din Uniunea Europeana (in conditiile in care Romania are energie electrica proprie, petrol si gaze proprii), actuala guvernare a descoperit ca nu mai are bani de tocat si s-a decis sa-i talhareasca pe romani la drumul mare prin masuri fiscale si interdictii lipsite de orice noima, cu exceptia – in opinia mea – a unor ordine anti-romanesti venite din afara in scopul falimentarii Romaniei.

Este o uriasa minciuna ca - dupa ce ai nenorocit economia liberalizand preturile la energie la un nivel insuportabil pentru populatie, cu efectul exploziei preturilor - sa pretinzi sa pui biruri noi pe romani pe motiv de “combatere a evaziunii fiscale”.

 

Romania nu combate nicio evaziune fiscala cata vreme toate multinationalele nu au fost impozitate vreodata si au fost lasate sa-si externalizeze profiturile. Mai cu seama cele care ne exploateaza resursele naturale.


Inspectorii ANAF au interzis la multinationale! Practic, 70% din afacerile Romaniei sunt detinute de multinationale, care nu platesc nimic la buget, iar biciul fiscal e pus doar pe micile firme romanesti si pe cetatenii de rand, care sunt tratati ca niste potentiali evazionisti.

Romania si-a aruncat in aer propria economie din momentul in care guvernantii au permis ca petrolul, gazele si energia produse de noi sa fie vandute la extern pe nimica toata, iar apoi sa le cumparam la cele mai mare preturi din lume, pe care populatia a fost silita sa le plateasca. O adevarata tradare nationala!

 

Guvernarea actuala – rupta de orice realitate - a ajuns la un nivel atat de josnic incat a ajuns sa interzica romanilor sa-si mai creasca porci in curte, sa mai faca tuica in curte, sa se mai incalzeasca cu lemne, totul culminand cu limitarea platilor cash si afectarea grava a dreptului de proprietate a romanilor care sunt amenintati cu disparitia banilor fizici si transformarea in sclavii bancilor, putand ajunge muritori de foame in situatia in care banii fizici nu vor mai exista si vor putea fi anulati ca persoane prin blocarea conturilor de catre orice functionar care are impresia ca ai de platit ceva la stat. Deja bancile au dublat comisioanele la retragerile sau transferurile de sume de bani, la nivelul incredibil de 1,5%, precum vulturii care vin la hoituri. Si asta pentru ca statul hot le permite.


Hotia generala a statului este atat de extinsa, incat goana dupa bani nu e vizibila doar la nivelul ANAF, ci si la organele fiscale locale (de la nivelul primariilor), unde micile firme si contribuabilii sunt vanati cu decizii de impunere pe te miri ce taxe impuse fara sens si pe sume in unele cazuri demential calculate. S-au umplut instantele de procese de contestare a deciziilor de impunere, acest fenomen demonstrand ca ceea ce se intampla este un demers aberant al autoritatilor.

 

In lupta pe prada, Guvernul a ajuns sa ia cu japca la bugetul de stat, banii de la bugetele locale, incat pana si zapcii de la nivelul primariilor au ajuns sa se revolte impotriva caracatitei de la centru. Hotii au inceput sa se incaiere intre ei!


Am citit Legea nr. 269/2023, privind unele masuri fiscale pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung, si nu am descoperit in ea nicio reducere reala a cheltuielor statului, nicio strategie de incurajare a mediului de afaceri.


De ochii lumii, s-a prevazut ca de la anul, deci abia de la anul, multinationalelele cu rulaje mai mari de 50 milioane euro/an sa plateasca si ele un impozit de 1% pe cifra de afaceri, in timp ce pentru microintreprinderile romanilor impozitul a fost majorat de la 1% la 3% daca vor indrazni cumva sa aiba incasari mai mari de 60.000 euro intr-un an. E limpede ca tinta masurilor impopulare e mediul de afaceri romanesc, care a ajuns sa fie asasinat economic de fisc si organele fiscale locale, fara sa i se ofere niciun fel de facilitati si conditii competitite de piata.


Platim printre cele mai mari taxe si impozite pe contractele de munca din lume, salariul minim e mentinut la ordinul multinationalelor la un nivel irational de mic, in conditiile in care o familie nu mai poate supravietui azi nici cu 5000 lei/luna. Pensionarii au fost transformati in muritori de foame, iar batranii care nu au copii sau rude sa-i ajute nu mai au niciun fel de viata fericita, ci doar se lupta pentru supravietuire, caci statul le-a furat fondul de pensii si l-a transformat intr-un capitol bugetar. Fermierii tipa ca li se duce de rapa toata munca pentru ca nu sunt sustinuti de stat, si constransi sa-si inchida si vanda afacerile.

 

Si acesta este doar inceputul... pentru ca Legea nr. 269/2023 contine la art. 117 urmatoarea prevedere: “Orice venituri constatate de organele fiscale, în conditiile Codului de procedura fiscala, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu o cota de 70% aplicata asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor.

 

Veti gandi probabil ca este o masura forte de combatere a evaziunii fiscale. Gresit, pentru evaziune fiscala reala exista legea penala, care prevede confiscarea si chiar pedeapsa cu inchisoarea. Nu, nu, prevederea cu impozitarea cu 70% a sumelor ce nu pot fi justificate va fi pentru toti cei care trimit bani acasa (banii romanilor care lucreaza in strainatate), pentru cei care isi imprumuta persoane apropiate, care cumpara diverse lucruri intre persoane fizice, daruri de la nunta s.a.m.d.

Ca sa intelegeti, dau ca exemplu situatia ca peste un an, inspectorii de la fisc vor incepe sa verifice veniturile fiecarei persoane. Caci totul e vizibil acum, secretul bancar nu mai exista demult. Vor vedea de exemplu ca o anumita persoana nu a avut venituri, dar i-au intrat in cont 5000 lei intr-un an sa zicem... Inspectorii ii vor emite decizie de impunere de 70%, iar persoana in cauza va fi obligata in 24 ore sa faca dovada naturii banilor.


Retineti ca la fisc nu se vor primi dovezi cu martor, ci doar cu acte. Nu va merge cum cred unii ca pot sa se scoata: “Am avut banii astia in casa demult”. Nu faci dovada de unde ai avut banii esti bun de plata.

Sau alt exemplu: ai trimis mii de euro intr-un an unor rude ca sa aiba grija de copii sau batrani ori sa-i ajuti pe ei, toti cei care au primit banii sunt buni de plata – 70% din valoare, plus penalitati. Dovedeste tu ca ai hranit copii altora unora de la fisc, cand tu ai fost depistat cu mii de euro primiti in cont. Este obligatia ta sa faci proba imposibila, nu a fiscului, asa e gandita legea. Ganditi-va ca jumatate de Romanie, mai ales cea rurala, traieste din bani trimisi de rude din afara!


Poate unora vi se par situatii care voua nu vi se vor intampla, dar retineti ca deja aproape totul este digitalizat si suntem monitorizati foarte usor. Iar ce fel de functionari exista la autoritatile fiscale, numai de intelegere nu veti avea parte cand veti fi somati prin posta sa platiti 70% din tot ce ati primit fara contract, pe linia relatiilor inter umane. O sa se umple instantele de procese, iar judecatorii nu prea vor avea cum sa va salveze in multe din aceste cazuri, perntru ca vor fi legati cu legea de maini si de picioare.

Iar legea actuala e mai dura decat credeti. De ani de zile, pentru orice datorie mai mare de 10.000 euro, poti fi executat pe casa, pe masina, pe terenuri (daca ai), sau cu o treime/lunar din venituri. Iar daca nu ati observat, de cativa ani ANAF, dar si organele fiscale locale de la nivelul primariilor nu doar ca stabilesc cat trebuie sa plateasca cineva prin emiterea deciziilor de impunere, dar isi elibereaza singure titlurile executorii si isi executa singure creantele, blocand conturile oamenilor si luand banii direct din ele (in foarte multe cazuri de mai multe ori, functie de cate conturi au gasit) in afara oricarui control judecatoresc. Sigur, poti merge la instanta, dar demersul nu suspenda executarea, iar banii iti sunt luati din cont, daca nu chiar masina sau casa! Vi se pare normal ca organele fiscale sa-si stabileasca singure creantele si tot ele sa le execute silit direct din conturile bancare?!? Iar functionarii abuzivi sa nu raspunda in niciun fel?


Cine a pus gand rau prin aceasta prevedere banilor trimisi de romanii de afara?!?

Deranjeaza ca romanii au prea multe economii la saltea si nu-si tin toti banii in banci?

Cine vreau cu tot dinadinsul ca romanii sa nu mai faca plati de bani intre ei cum s-a facut din cele mai vechi timpuri?

 

Sfatul meu: paziti-va, nu mai faceti de acum inainte niciun fel de plati pe Revolut sau pe conturi bancare, pentru care nu veti avea acte justificative in cazul in care maine-poimaine puteti fi somat de Fisc sa le justificati! Mergeti doar pe platile cash, pe care Guvernul vrea sa le interzica.


Sigur, ca putem vorbi zile in sir pe acest subiect, insa oricate explicatii ar aduce, guvernantii nu ne pot convinge ca masurile fiscale extreme sunt spre binele nostru si al economiei, ci poate doar pentru ei si stapanii lor de afara care le ordona sa faca tot felul de experimente pe noi.

Statul exista pentru ca noi cetatenii il platim, iar statul este obligat in schimb sa fie corect, sa ne asigure conditii echitabile de viata si dezvoltare. Ca d-aia il platim!

Insa cand statul este cel mai mare hot - vinde pe nimic resursele tarii si ne pune pe noi contribuabilii sa platim energia cat nu face; cand statul nu impoziteaza multinationalele, dar la romani jupoaie carnea pana la os; cand statul a instituit sute de taxe si impozite si, in loc sa ne ajute, ne hartuieste cu taxe si ne lasa la cheremul unor banci rapace, ne obliga sa mancam toate gunoaiele care le aduc in tara marile firme din strainatate; cand statul vrea sa ne lase fara bani fizici si sa ne aduca la conditia de sclavi ai unor banci si multinationale; cand statul risipeste fara masura banii pe care ii platim la buget si nici macar nu spune pe ce s-au cheltuit imprumuturile de zeci de miliarde de euro - atunci fiecare dintre noi avem o mare problema cu statul: “Gata, cu smecheria!”

Comentarii

# Hmmm date 6 November 2023 16:44 +18

Excelent articol domnule Savaliuc. Uneori nu sunt de acord cu dumneavoastra in ceea ce priveste sistemul de justitie, insa stiu ca sunteti un om destept, un suflet cald. Va doresc viata lunga si prospera!

# BELL date 6 November 2023 18:00 +12

Excelent articol !!! Super bine punctat !!! BANII IMPRUMUTATI DE CATU IN PLANDEMIE, întreabă cineva ce s-a făcut cu ei ???!!! Noi ROMANII, PLATIM FARA SA STIM DE CE ???!!!! SE DORESTE DESFIINTAREA ROMANIEI ???!!!

# lege-faradelege date 6 November 2023 18:16 +9

Guvernanții sunt de fapt cei mai mari evazionisti, notiunea de drept public au transformat-o în drept secret , dacă avem în vedere că toate marile contracte, OMV PETROM , BECHTEL, Privatizarea băncilor și preluarea lor pe nimic de băncile străine deși în baza lor s-a luat de la noi românii, aceste bunuri care aparțineau proprietății publice, sunt secrete, noi nu cunoaștem conținutul acestor contracte prin care s-a preluat avuția țării, gestionată iresponsabil din 1991 și până în prezent. Eliminarea banului chash instaureaza dictatura și sclavia generalizată intrând într-o eră poate mai cumplită decât bolșevismul. DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE. TREBUIE SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ SĂ NE APĂRAĂM SĂRĂCIA ȘI NEVOILE ȘI NEAMUL DOAMNE AJUTĂ.

# Boghiu Lica date 6 November 2023 21:53 +5

Cei care ne conduc de 33 de ani, se luptă pentru a ne infometa, pentru că ne cred prosti! Un popor fără sănătate, educație îl manipulezi cum vrei . Asta se întâmplă în România! Vai de noi! Suntem lași si individualiști! Dacă nu ne vom trezi va fi vai de noi! Oare de ce l-au omorât pe domnul Ceaușescu? Occidentul a vrut să ajungem piață de desfacere să nu m-ai producem nimic, să cumpărăm toate otrăvurile din afară si să fie sclavi în Occident! Români treziți vă!

# Baila Constantin date 7 November 2023 14:03 +3

Excelent si bine punctat, hai Romania,

# Propunerea mea: date 8 November 2023 17:03 +5

Arafat , Citu, Tataru, Baciu sa fie vanduti pe piata de organe in vederea recuperarii a unei parti din banii risipiti pe plandemie ! :-* Dragi romani va reamintesc ca acestia sunt inca in viata dupa ce v-au persecutat , terorizat, amenintat , santajat in timpul terorii vaccinale - doreau chiar sa va omoare prin infometare ( prin concediere fara drept de somaj ) daca nu va injectati cu terapia genetica ; mai mult decat atat , aparau la TV ranjind si ziceau ca de fapt nu e obligaotriu intzepatul ... :eek:

# PZD+PNL=SRI , trebuie sa dispara ! date 16 November 2023 17:17 +4

Au dat cateva legi criminale pe sustache : 1. sa nu mai puteti creste , practic, nimic in gospodarie - la sat ( va amintiti de pesta porcina , gripa aviara si vaca nebuna pe vremea cizmarului , eu nu ! - deja de decenii milogii planetei studiaza traiectoria pasarilor salbatice calatoare pt a sti unde sa lanseze virusii) 2. legea supravegherii cibernetice, adica daca aveti virus soft pe PC vine SRI si vi-ll confisca 3. legea ca nu mai ai voie sa glumesti cu autoritatile caci mergi direct la inchjisoare , s-a scos amenda 4. legea cu care vor sa va ia masinile si sa implementeze globalismul lui Klaus Schwab, adioca 15 minutes cities SA LE CADA MANA CELOR CARE VOTEAZA CU ACEASTA SLEAHTA ANTI-NATIONALA !!!

# Avanad in vedere rahatul in care ne scaldam date 20 November 2023 18:04 +5

eu votez cu Diana Sosoaca ! :eek: Asta e ! Nu se mai poate trai in UE ; ROEXIT caci altfel vesnic ne vor toca amenintandu-ne ca de nu facem cum zice ei , ne taie banetul ; banet la care noi am contribuit , de prosti ! Pai atunci , nu mai bine sta fiecare cu cati bani are !? Ba da ! ROEXIT , urgent ca va extermina copii si ii tampesc cu genuri si manuale despre holocausturi !!!

# Fratilor, ce vaccin facurati ? Dati cu geana aici : date 27 November 2023 21:11 +1

https://www.naturalnews.com/2023-11-17-moderna-admits-mrna-covid-vaccines-cancer-dna-fragments.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva