15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A ENERVAT TUDOREL – Ministrul Justitiei ii bate obrazul lui Augustin Lazar si incearca sa il aduca cu picioarele pe pamant: "In aceasta perioada se pare ca exista o tensiune, incrancenare din anumite puncte de vedere, dar tot adevarat e ca multi se declara cunoscatori in toate domeniile de activitatea, iar unii cand detin o functie, cred ca detin si adevarul absolut... Va asigur ca exista suficiente mecanisme legale si constitutionale pentru reglarea raportului dintre puterile statului"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

17 August 2017 14:35
Vizualizari: 6615

Ministrul Justitiei Tudorel Toader nu mai are rabdare (nici el) cu Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar pe care nu ezita sa il puna la punct si sa ii transmita prin canalele media ca decizia in ce priveste functia sa este la Ministerul Justitiei. Aflat in vacanta in aceste zile, fara a se deranja sa vina la Bucuresti pentru a discuta cu Tudorel Toader despre decizia de a sesiza Inspectia Judiciara cu privire la refuzul sau de a comunica Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 dosarul "Sufrageria lui Oprea", Augustin Lazar a trebuit sa afle de la TV ca "exista o tensiune, incrancenare din anumite puncte de vedere" cu ministrul Justitiei, incrancenare din care, intelegem din declaratiile lui Toader, Procurorul General al Romaniei are toate sansele sa iasa pierzator.


In cele mai recente declaratii ale sale, de joi 17 august 2017, Tudorel Toader i-a transmis Procurorului General al Romaniei ca "exista suficiente mecanisme legale si constitutionale pentru reglarea, asigurarea raportului dintre puterile statului si sigur vor fi folosite toate parghiile legale si constitutionale pentru clarificarea acestor raporturi, pentru asigurarea functionarii comisiei parlamentare". Cu subinteles, ministrul Justitiei a afirmat ca "multi se declara cunoscatori in toate domeniile de activitatea, iar unii cand detin o functie, cred ca detin si adevarul absolut".

Astfel, de la pupitrul montat la Ministerul Justitiei, Tudorel Toader, intrebat fiind daca exista polemici intre domnia sa si Augustin Lazar, a raspus: "Nu as face aceasta afirmatie, dar as putea spune alt lucru: sigur ca cele trei puteri sunt independente, separate, sunt in echilibru, dar, in acelasi timp, exista suficiente mecanisme, forme de control reciproc dintre puterile statului pentru a asigura necesarul echilibru al acestora si buna functionare. (...) E adevarat ca in aceasta perioada se pare ca exista o tensiune, incrancenare din anumite puncte de vedere, dar tot adevarat e ca multi se declara cunoscatori in toate domeniile de activitatea, iar unii cand detin o functie, cred ca detin si adevarul absolut. (...) Domnia sa isi mentine punctul de vedere si am sesizat Inspectia Judiciara. Va asigur ca exista suficiente mecanisme legale si constitutionale pentru reglarea, asigurarea raportului dintre puterile statului si sigur vor fi folosite toate parghiile legale si constitutionale pentru clarificarea acestor raporturi, pentru asigurarea functionarii comisiei parlamentare".

In timpul declaratiilor sale, Tudorel Toader a subliniat ca prin activitatea desfasurata in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta, membrii sai nu si-au propus sa verifice solutiile date de procurori in dosarul "Sufrageria lui Oprea", intrucat aceasta ar fi reprezentat o ingerinta in activitatea altei puteri a statului. Cu aceste precizari, poate intelege si Augustin Lazar ca Parlamentul nu a cerut dosarul "Sufrageria lui Oprea" pentru a-i verifica solutia, ci pentru a afla informatii care pot ajuta la formularea unor concluzii in cadrul anchetei parlamentare.

Sau, poate, refuzul de a da dosarul "Sufrageria lui Oprea" la Parlament are la baza tocmai lipsa de informatii existente in marele dosar clasat de Parchetul General. Ramane de vazut!

Iata precizarile ministrului Justitiei Tudorel Toader: "Comisia parlamentara nu si-a propus si nici nu si-ar fi putut propune sa verifice solutia data de procurori, probele pe care le-a administrat sau nu le-a administrat pentru ca in acea ipoteze ar fi fost o ingerinta a acestei puteri in competentele stricte rezerevate ale acestei puteri. Dar o comisie parlamentara care funcționeaza in baza unei hotarari, unui regulament, hotarare care a fost verificata de Curtea Constituționala, apreciez eu ca nu poate fi impiedicata sa afle acele imprejurari, circumstanțe, stari de fapt, repet, si nu sa intre in competența organelor de urmarire penala, organelor judiciare".

Comentarii

# Silviu date 17 August 2017 15:10 +16

Ce sa aducă cu picioarele pe pământ? Ăștia nu mai pot fi aduși cu picioarele pe pamant, plus ca trebuie sa plătească cu libertatea. Pai asa toată lumea sa fie lăsată libera la infracțiuni iar ca pedeapsa sa fie implorati sa nu mai facă ca nu e bine ce fac. Toți ăștia din parchete și instituții de forță sunt legați intre ei. Ceva de genul: ajută-mă sa fac șmecheria asta ca te avansez și mai ai și procent. O reforma în justiție înseamnă inclusiv schimbarea personajelor din instituții plus schimbarea legilor interpretabile anume făcute asa sa poată jongla ăștia sentințele în funcție de ȘPAGĂ, interese, etc. Nu exista justiție în România,  ci doar o gasca de mafioți în absolut toate instituțiile. 

# DODI date 17 August 2017 15:12 +3

Ca orice român care se respectă, dorel se enervează doar când explodează mămăliga. Dar ce te faci cu sfertodoctul de la Cotroceni, recunoscut pentru calmul, incultura, cleptomania și orgoliul său nemăsurat. Se va pune mult prea didactul dorel cu mult prea incultul ciolanis? Aceasta-i întrebarea!

# Alessia date 17 August 2017 17:45 0

Foarte corecta si logica analiza !

# livia date 17 August 2017 16:16 0

Sigur ca exista mecanisme, dar el este unul dintre cei care nu le foloseste, de frica, pentru ca este o sluga a sitemului care i-a pus botnita, promovandu-i fiul la UAIC Iasi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva