S-A SCUMPIT BENZINA, NENE! – Judecatoarea CAB Lucia Anamaria Zaharia a gasit de unde sa faca economii: “Reevaluarea situatiei parcului auto al CSM si cedarea unor vehicule catre instante sau catre INM... Posibilitatea programarii traseului in sistem electronic (spre exemplu, in cazul a mai multor magistrati de la aceeasi instanta)”. Judecatoare activista, Zaharia cere intr-un limbaj asemanator politicienilor #rezistenti de la USR “sanctiuni-amenda” impotriva presei care deranjeaza
Asta da masura care trebuie neaparat implementata pentru binele sistemului judiciar. Judecatoarea Lucia Anamaria Zaharia (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti propune reevaluarea parcului auto al Consiliului Superior al Magistraturii si posibilitatea ca magistratii sa poata fi programati online cand fac deplasari.
Ideea a fost inserata in proiectul de candidatura pentru CSM al judecatoarei Zaharia, aceasta explicand ca CSM trebuie sa cedeze vehicule catre instante si INM pentru asigurarea transportului dosarelor sau a magistratilor care participa la diverse forme de pregatire profesionala. Si nu doar atat, caci aceeasi judecatoare Lucia Anamaria Zaharia gandeste o procedura revolutionara pentru sistem, in sensul ca pentru transportul magistratilor sa existe posibilitatea programarii traseului in sistem electronic. “Spre exemplu, in cazul mai multor magistrati de la aceeasi instanta”, arata Zaharia.
O propunere despre care suntem convinsi ca o va ajuta sa obtina extrem de multe voturi.
Iata propunerea judecatoarei Lucia Anamaria Zaharia de la Curtea de Apel Bucuresti:
“Reevaluarea situatiei parcului auto al CSM si cedarea unor vehicule catre instante sau catre INM pentru asigurarea transportului dosarelor sau, dupa caz, a magistratilor care participa la diverse forme de pregatire profesionala, cu posibilitatea programarii traseului in sistem electronic (spre exemplu, in cazul a mai multor magistrati de la aceeasi instanta)”.
Dusmanii din presa
In acelasi proiect de candidatura, publicat de site-ul juridice.ro, judecatoarea Lucia Anamaria Zaharia - parte a taberei magistratilor activisti si co-autoare a unei carticele de jelanie in care se acuza masurile legislative din domeniul Justitiei dispuse de Guvernul PSD-ALDE – isi devoaleaza si conceptia in legatura cu mass-media.
Intr-un limbaj care seamana izbitor de tare, din punctul nostru de vedere, cu cel al politicienilor #rezist de la USR, Zaharia acuza campanii de intimidare si linsaje impotriva magistratilor sustinute cu ajutorul presei audi-viziuale sau online. Astfel, judecatoarea Lucia Anamaria Zaharia cere ca impotriva presei sa fie luate masuri mai ferme, mergandu-se pana acolo incat sa fie aplicate “sanctiuni-amenda”.
Iata lamentatia judecatoarei Lucia Anamaria Zaharia de la Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu presa deranjeaza:
“Este binecunoscut faptul ca judecatorii si procurorii, prin prisma activitatii pe care o desfasoara, si care poate deranja politicieni, oameni de afaceri sau de media, au fost supusi unor campanii de intimidare sau de linsaj, prin care s-a urmarit denigrarea acestora, intruziunea in viata privata, campanii sustinute si cu ajutorul presei audio-vizuale sau on line.
La momentul de fata, sanctiunile prevazute de legislatia in vigoare nu sunt descurajatoare pentru acest tip de comportament, fiind necesara reglementarea normativa, dar si aplicarea imediata de masuri reparatorii eficiente si pentru corectarea informatiei de canalul TV/ziarul care a lansat sau care a preluat atacurile derulate impotriva judecatorilor si procurorilor (de exemplu, prin publicarea dreptului la replica, in caz de refuz urmand a fi aplicate sanctiuni-amenda).
Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa demonstreze fermitate si promptitudine cu privire la apararea corpului magistratilor impotriva actelor de natura a aduce atingere independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale a acestora.
Pentru ca acest rol de aparator al reputatii magistratilor sa devina efectiv este nevoie de reglementarea legala a unor termene ferme si scurte pentru sesizarea din oficiu, pentru solutionarea acestor cereri/sesizari, pentru motivarea hotararilor de aparare a independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale, dar si pentru difuzarea solutiei dispuse de Consiliul Superior al Magistraturii in presa, mai ales de publicatia, postul de radio ori canalul TV care a prezentat fapta defaimatoare, reglementandu-se prin lege 'dreptul la replica' in astfel de cazuri”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# andrei 5 April 2022 15:58 +64
# Cetateanul 5 April 2022 16:21 -16
# maxtor 5 April 2022 16:39 +52
# bretcan 5 April 2022 18:43 -2