9 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A SEMNAT - CCIR va crea si va gestiona platforma nationala dedicata reconstructiei Ucrainei: "Alaturi de colegii ucraineni am pus bazele crearii unei platforme integrate care sa capaciteze companiile romanesti in efortul de reconstructie care va urma. Ne bucura faptul ca deja avem multe semnale din partea mediului de afaceri din Romania, interesat sa participe la acest proces”

Scris de: L.J. | pdf | print

17 February 2023 10:03
Vizualizari: 2186

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat in 15 februarie un Memorandum de Intelegere cu Camera de Comert si Industrie a Ucrainei, in vederea consolidarii relatiilor de afaceri si dezvoltarii cooperarii economice dintre cele doua state. Presedintii celor doua camere de comert au semnat acest document in prezenta Ambasadorului Ucrainei in Romania, E.S. Ihor Prokopchuk, precum si a consilierului politic ucrainean, Oleg Balika.Memorandumul de Intelegere cuprinde un articol nou, care face referire la crearea si gestionarea in comun a unei platforme pentru valorificarea oportunitatilor economice referitoare la viitoarea reconstructie a Ucrainei. Astfel, CCIR va selectiona companiile romanesti cu potential adecvat cerintelor lansate de partea ucraineana.

"Din primele momente ale agresiunii militare a Federatiei Ruse, CCIR si-a exprimat deplina solidaritate cu omologii ucraineni, sprijinind eforturile de continuitate a activitatii oamenilor de afaceri din aceasta tara. Astfel, am ajutat la fluidizarea transporturilor de marfuri dinspre Ucraina, am contribuit la crearea unui culoar pentru transportul de ajutoare catre aceasta tara si am fost consultati de mediul de business ucrainean in privinta relocarii unor afaceri importante in Romania.
Alaturi de colegii ucraineni am pus bazele crearii unei platforme integrate care sa capaciteze companiile romanesti in efortul de reconstructie care va urma. Ne bucura faptul ca deja avem multe semnale din partea mediului de afaceri din Romania, interesat sa participe la acest proces”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Pierderi in ceea ce priveste activitatea comerciala


"Acest razboi ne-a afectat profund pe toate planurile, Ucraina inregistrand pierderi mari in ceea ce priveste activitatea comerciala. Daca putem sa vorbim de un lucru pozitiv din tot acest conflict, acela este apropierea fata de vecinii nostri romani, cu ajutorul carora am reusit sa trecem peste multe dificultati. Apreciem, astfel, in mod deosebit initiativa CCIR de a demara acest proiect deosebit de important pentru Ucraina”, a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Ucrainei, Gennadiy Chyzhykov.

 

Comentarii

# romulus date 21 February 2023 14:44 0

Romania nu va pune nici macar o caramida in UCRAINA ,la fel cum a facut si in IRAQ

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.06.2023 – Tragere la sorti la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva