20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

S-A SUCIT TUDOREL? – Presedintele PSD, Liviu Dragnea, il critica pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader: ”As fi fost foarte bucuros daca ar fi initiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege... Si eu sunt suparat, pentru ca tocmai se pot pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare... Vreau s-avem o discutie pe tema asta”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 September 2018 19:40
Vizualizari: 9809

Se rostogoleste bulgarele in legatura cu situatia ministrului Justitiei, Tudorel Toader (foto dreapta). Dupa ce presa zilei de luni, 3 septembrie 2018, a publicat cererea lui Toader de intrare in breasla notarilor (click aici pentru a citi), presedintele PSD, Liviu Dragnea (foto stanga), i-a atras atentia ministrului ca in ipoteza in care ar pleca, ar lasa treaba neterminata la Ministerul Justitiei. Iar liderul Partidului Social Democrat s-a referit cu subiect si predicat la situatia mai mult decat problematica de la Inspectia Judiciara, ramasa fara conducere intrucat la 1 septembrie le-au expirat mandatele judecatorului Lucian Netejoru si procurorului Gheorghe Stan (seful, respectiv adjunctul IJ).


Ne referim la faptul ca pe fondul unui vid legislativ, Ministerul Justitiei (in calitate de initiator de legi) nu a dat ordonanta de urgenta pentru asigurarea interimatului institutiei, in timp ce o grupare din CSM, obedienta Sistemului, urmareste sa delege doi inspectori, desi singurii care au luat examen pentru posturile de conducere sunt Lucian Netejoru si Gheorghe Stan, iar astfel Inspectia sa fie deturnata (click aici pentru a citi).

Intrebat luni daca Toader chiar are de gand sa plece din Guvern, Dragnea a evitat un raspuns frontal, dar l-a certat pe ministru pentru lipsa de preocupare fata de Inspectia Judiciara. Liderul PSD s-a declarat suparat pe Tudorel Toader si a precizat ca doreste sa aiba o discutie cu el si cu prim-ministrul Viorica Dancila.

Iata cele mai importante afirmatii ale lui Liviu Dragnea, sustinute la Parlament:

Eu am citit asta (n.r. solicitarea de a deveni notar). In acelasi timp, am vazut si solicitarea ca sa se suspende imediat, tinand cont de faptul ca este in Guvern. Sigur ca eu as fi fost foarte bucuros (am citit si eu in presa zilele trecute), as fi fost foarte bucuros daca domnul ministru Toader ar fi initiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege si, ca multi alti colegi si oameni pe care i-am vazut suparati, si eu sunt suparat, pentru ca tocmai se pot pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare. M-as fi asteptat sa duca la capat aceasta procedura saptamana trecuta si pentru mine este destul de ciudat si destul de greu de inteles de ce n-a facut-o.

Intrebat daca ignorarea Inspectiei Judiciare poate constitui un motiv de remaniere a lui Tudorel Toader, seful PSD a raspuns: ”Voi aveti alb sau negru”.

Chestionat in legatura cu posibilitatea unor discutii intre Liviu Dragnea si Tudorel Toader sau intre ministrul Justitiei si premierul Viorica Dancila, liderul social-democrat a replicat: ”Da. Eu vreau s-avem o discutie pe tema asta cu cei pe care i-ati mentionat dumneavoastra”.

sursa foto: puterea.ro

Comentarii

# Gilu date 3 September 2018 19:53 +18

D= le Ministru Toader , la noblesse oblige ! Puneti ordine pana la capat , altfel lucrurile bune pe care le - ati infaptuit pana acum , vor fi compromise de catre intrusii din randurile adevaratilor magistrati ! Avem incredere in Dvs!

# Laiosh date 3 September 2018 23:30 -3

Incredere? In cine? Nu vezi ca de 2 ani nu au facut absolut nimic. Tot se invart in cerc si totdeauna gasesc motive cum ca sunt impiedicati si ca altii nu-i lasa cand de fapt totul este o mafie, toti se rotesc intre ei ca azi e unul ca la anul e altul... trebuie luati toti banii inapoi lui Tudorel si a tuturor celor care au fost platiti degeaba si nu si-au facut treaba. Nu mai merge asa, sa fii platit pt minciuni si stat degeaba. Romanii trebuie sa se trezeasca mai ales cei condamnati abuziv, pe protocoale de catre justitia mafiota. Astia din politica nu or sa faca nimic in afara de vrăjeli. Totul e o mascarada . Se vede clar. In zadar asteptam de la astia ceva...

# Canarul date 3 September 2018 20:21 -3

Atat de multi gugstiuci care inca mai cred ca Tudorica face si drege...si salveaza lumea.  :lol: Si cand colo e ata de damboviteana povestea ... ambalata frumos ce-i drept

# Statu-Palma-Barba-Cot date 3 September 2018 20:55 +8

Dom'le,io nu cred ca nenea Todirica o sa dea bir cu fugiții. Omu a făcut o fenta.Cin'se duce după fenta e treaba lui.Oricum cred ca 'mnealui gândește strategic și ,la o adică ,nu mai vrea sa aibă treaba cu sistemul juridic după ce va distruge statul paralel,pentru ca ,dacă rămâne, asta va face, il va distruge.O sa vedeti!Sper sa nu ma-nsel!O sa rămână cu profesoratul și cu notariatul.Ar mai fi ceva ,dacă i se va cere sa facă ceva împotriva voinței sale ,voința sprijinită puternic de știința de carte, atunci cred ca va pleca.Așa ca omu-și ia masuri din timp.Nu te lasa nene Totirica, opreste-i mai întâi pe ticăloși și după aia pleacă.Prea multă lume si-a pus nadejea-n matale!

# nu conteaza date 4 September 2018 15:08 -1

Este exact si parerea mea. Vazand ca nu poate face nimic, pentru ca nu e lasat "politic", ca pana si "amicii" ii pun contre, vazand ca peste 60% dintre magistratii in activitate au dosare penale, ca protocoalele s-au facut si cu magistratii si cu avocatii si cu toata lumea, avand un trecut profesional fara pata si acum, fiind total lipsit de incredere in ce a mai ramas din justitie si fiind constient ca nu poate face mare lucru, poate si amenintat de "unii", a ales sa se retraga. Acolo unde practic nu mai are treaba cu justitia si nici cu "politicienii", in notariat. Demn pana la capat.

# nu conteaza date 4 September 2018 15:12 0

Dorinta de retragere a profesorului Toader, ne arata noua, celor din plebe, ca sansele de a reveni pe drumul spre normalitate, sunt din ce in ce mai apropiate de zero. Ma tem ca oricat de patrioti am fi, oricat de mult ne-am iubi tara, a venit momentul sa ne gandim serios la a cauta alt camin, intre alte granite, oriunde unde mai exista inca decenta, bun simt, onoare, dreptate si unde cetatenii mai inseamna ceva in afara statisticilor...

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 September 2018 20:56 +3

Exact cestiunea „Infecției judiciare” dă adevărata măsură a diferenței enorme dintre un pigmeu și un titan. Dintre automatismele de tip păduche cu instinct self-defence și o viziune amplă, ce excede raza infimă de acțiune a păduchelui. Dragnea face doar ceea ce știe să facă: să raționeze și să acționeze în „alb sau negru”, după stereotipul stalinist al afinității sau al conflictului. Spre deosebire de bulibașa pesedismului, ministrul Toader vede dincolo de efemeritățile perioadei imediat următoare, luni în care se va fi tranșat hamletiana dilemă a bulibașei: „A fi sau a nu fi.. la brutărie. Aiasta-i întrebarea!”. Așadar, este evident că în construcția imaginată de ministrul Toader, acea urdoare judiciară denumită „Infecția judiciară”, alias „Cooperativa Nufărul” în nici un caz nu se regăsește integrată după stereotipul caragialesc:

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 September 2018 20:57 +1

„… să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”. Cel puțin IJ nu se regăsește în actualul specific: o construcție despotică, abuzivă, compromisă iremediabil prin îndelungata activitate de ani și ani de zile în care, în mod necondiționat, s-au mușamalizat toate nelegiuirile borfașilor cu robe și s-a băgat pumnul în gura petenților. Exact această perspectivă programatică este ceea ce scapă puterii de înțelegere a politrucilor, indiferent de țarcul politic aparținător. Chiar mai mult, ea scapă simțului analitic chiar al unor gazetari sau opinenți din mass-media. Declanșată de problema conducerii celor 2 Spălătorii chimice de la Cooperativa Nufărul, în momentul de față ne aflăm în faza „Mud wrestling” judiciar. De o parte - derbedeii systemici din gașca infractorilor cu robe, reprezentați de Grupul Infracțional Organizat al Procurorilor din CSM.

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 September 2018 20:59 +1

În celălalt colț al mocirlei judiciare se află niște cetățeni un piculeț surescitați de prezența în spatele lor a milițianului (nota: în pârnaie lucrătorul ANP este invariabil denumit „milițian”) Așadar, unii melancolici ai vremurilor în care IJ era măciuca cu care Olimpul Semizeilor Judiciari croiau câte-o lovitură în capul justițiabililor înfuriați de ticăloșia înfăptuirii actului de paradeală judiciară, salivează cu limba cravată, amușinând o pradă vulnerabilizată. De partea cealaltă, o altă gașcă de parveniți ai neo-socialismului de caviar voiesc să-și treacă în portofoliu și să ascundă în chimir cheile ce ferecă și desferecă căile cercetării și sancționării disciplinare a Androizilor și Cyborgilor judiciari. Singurul care are o altă viziune este ministrul. Care nu consideră ca fiind util a conserva o structură cu specific nazist care, de la ora 00.00 până la ora 23.55, a acționat în mod invariabil în detrimentul intereselor justițiabililor.

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 September 2018 21:00 +2

Doar ultimele 5 minute de insurecție a IJ, de la ora 23.55 la 24.00, nu constituie un element suficient care să motiveze conservarea acestui RSHAmt. Doar pentru că alaltăieri s-au pocăit vreo 2-3 ipocriți din IJ nu acoperă MIILE ȘI MIILE de nedreptăți produse justițiabililor anonimi de aceste waschmaschine. Doar pentru faptul că cei de la IJ au întors armele împotriva Huidumei de la Mediasch – doar din frică față de ipotetice dosare penale - nu poate șterge dârele de sânge lăsate prin trântirea și azvârlirea la coș a miilor și zecilor de mii de petiții ale justițiabililor. Analogie: Un comandant de lagăr de concentrare nazist, care anterior a gazat zeci și sute de mii de persoane, nu poate primi clemență doar în baza faptului că în ziua capitulării a șters la nas, cu batista-i proprie, un evreu muribund. Un caz de bună conduită nu poate acoperii miile și miile de crime judiciare ale Infecției Judiciare!

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 September 2018 21:02 +3

Așadar, să fie clar chiar și pentru redactorii acestui site, nedumeriți de acțiunea ministerială: Inspecția judiciară va fi reformată din temelii. Chiar dacă pentru aceasta va fi nevoie de demolarea până la temelii a acestei construcții judiciare. Cei doi Caizi ai paradelii disciplinare – Netejoru – Whirlpool și Stan-Zanussi sunt DOAR ÎNCEPUTUL DEMOLĂRII PRIN IMPLOZIE. Inspecția judiciară, reconstruită pe fundamente noi, cu cărămizi noi, în timp va deveni o structură judiciară eminamente respectabilă, a cărei cotă de bună notorietate se va situa undeva in imediata apropiere a aprecierii pozitive de care se bucură CCR. Pașol na turbinka! Este sinteza acțiunii ministeriale. De asta nu s-a implicat ministrul în nici un fel întru limpezirea problemei interimatului la conducere. Pentru că între viziunea în perspectivă a ministrului și mud-wrestlingul celor 2 tabere de politruci, pasibili de a deveni pârnăiași, ESTE O DIFERENȚĂ ENORMĂ.

# X date 3 September 2018 21:56 -4

Tariceanu tradeaza iar. Totala lumea l-a atacat pe MRU ca a dat GOJDU unguror. Dar cine era prim ministru pe vremea ceea ? Bingo: Tariceanu.

# Nicu date 3 September 2018 22:22 +5

Să-ți fie rușine, ție Tudorel Toader pentru tergiversarea acestor legi vitale pentru existența normală a unui popor și ție Liviu Dragnea pentru complicitatea cu statul paralel și ție Tăriceanu pentru lașitatea ta și ție Gabriela Firea pentru aroganța și ciocoismul, datorită cărora au trebuit aduși în București oameni din toate colțurile țării și rușine să vă fie și blestemați să fiți, tuturor politicienilor josnici ai țării acesteia amărâte, pentru bătaia de joc și distrugerea atâtor generații de necăjiți!

# X date 4 September 2018 07:01 0

@ # Der Heilige Geist von Edelweiss Sunt de acord cu tot ce scrii, dar intrebarea este urmatoarea: "unde sunt legile, OUG-urile, samd care anuleaza tot ce facura tradatorii timp de 10 ani (basexu) + 1 an (csolos) ? Dragnea face dansul ploii doar- doar sa nu intre la bulau. ATAT ! Se tot vicimizeaza ! As ti in stare sa fac pariu ca daca este "scapat" de condamnare o sa scoata psd-ul de la guvernare.

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 4 September 2018 13:32 +1

Într-o RoArmy apusă, ALINIEREA SE FĂCEA CU PAȘI MĂRUNȚI ȘI REPEZI. :zzz Așadar, ai răspunsul la întrebare. Să nu uităm că T.T. este aproape singur în lupta cu hidra deep state. În atare condiții NU SE POT FACE PAȘI URIAȘI, ci pași mici, consecvenți și subsecvenți, care, într-un final, vor echivala parcurgerea unui anumit spațiu. De altfel ar fi o uriașă eroare să se producă sau să se decidă modificări mari, transformări sau reformări de amploare. Este în natura biologică a omului de a se opune instinctual la nou, la schimbare, de a se manifesta reticent față de tot ce este necunoscut,. Poate de asta rrumânul doarme pe el la umbra unei bicisnice vorbe de duh: „Las-o bă, că merge așa, ne-am obișnuit cu ea!” Orice evoluție transformatoare presupune ETAPIZARE. Etapa actuală constă în „moartea subită” a capilor di tuti capi. Următorii conducători ai IJ și ai celor 2 secții trebuie să fie persoane impecabile, persoane care... vor realiza următorul pas: EVALUAREA INSPECTORILOR IJ.

# Alexandra date 4 September 2018 08:52 +1

Da, chiar asa... nu trebuie sa se suceasca TT ca are nevoie Dragnea sa scape de puscarie.

# ministru date 4 September 2018 09:53 +2

s a cam sucit.. voi credeti ca se arunca asa inainte sa si rupa gatul.... e o nebunie ce il pune dragnea sa faca...

# Jurnalistul date 4 September 2018 10:57 0

Nu stiu cum de s a bagat in mocirla asta un om ca el, pregatit si super profesionist... cum sa dea ordonanta pt amnistie si gratiere sau ordonanta pt prelungirea mandatelor celor de la inspectia judiciara?!! Inspectia judiciara nu sta in acei doi oameni.. mai sunt magistrati buni care pot candida la concurs pt conducerea IJ.. si singurul care poate debloca activitatea IJ este CSM.. sa delege 2 oameni pana la terminarea concursului. Asa cum DNA nu a stat doar in Kovesi.. asa si IJ poate fi resetata..

# Dumitru Gheorghiu date 4 September 2018 10:59 +3

Tudorel Toader pare a fi singurul om cu capul pe umeri din toata adunatura de "intelectuali" ai Guvernului Dancila. Chestiunea este atat de simpla incat nu inteleg de ce numai eu o realizez. Daca Inspectia Judiciara a semnat prin reprezentantii ei protocoale cu SRI atunci cum ar putea Toader sa il trateze pe seful Inspectiei diferit fata de modul in care il trateaza pe Lazar ? Nu i-ar fi sarit toata mass- media SRI in cap ? Toader a evitat elegant o capcana sacrificand poate niste anchete in curs pentru a avea posibilitatea de a taia capul sarpelui. Cu un alt sef la PICCJ care in mod categoric isi va face singur curat in propria bucatarie, orice ancheta se poate face si intern, fara a mai fi nevoie de compromisa Inspectie de kakao a CSM-ului controlat de catre Noua Securitate !

# ?????? date 4 September 2018 13:51 0

Opinați că actuala coaliției de guvernare și probabil și acei care au adoptat legea prin care se desemnează funcțiile de conducere din Ministerul Public și direcțiile și serviciile subordonate au urmărit politizarea funcțiilor de conducere ale procurorilor ? Remarcați că procurorii ce conduc DNA , DIICOT, Parcetul Militar, etc., sunt subordonați Prcurorului General și numai sub autoritatea ministrului de la justiție ?

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 4 September 2018 15:03 +1

Ca să închidem acest topic cu o formulă conclusivă: NU EXISTĂ NICI O RELAȚIE DE INTERDEPENDENȚĂ ÎNTRE ACTIVITATEA MINISTRULUI JUSTIȚIEI ȘI DEZIDERATELE VREUNUI POLITRUK. De la înălțimea aerului rarefiat, specific altitudinii de croazieră a condorilor imperiali, nu se observă și nu au câtuși de puțină importanță dârele de mucus fetid lăsate în urma lor de Limacșii politichiei de mărgăritar dâmbovițene. Așadar, Toader nu are nici în clin nici în mânecă cu aspirațiile disperate ale lui... de exemplu să zicem dragnea. Dragnea, dacă îi va sta scris, va intra la brutărie. Iar programul reformist al ministrului Toader (fie cu el promotor, fie cu alți promotori) își va urma nestingherit parcursul implacabil. Căci, acest parcurs este o mișcare evolutivă a întregului ansamblu social. Nu ai cum te opune acestor evoluții la fel cum nu poți opri plăcile tectonice. See https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/07/nu-incercati-sa-opriti-placile-tectonice.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva