20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SA FIE BANII DIN SPAGI? – ANI o acuza pe judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti ca nu poate justifica 46.000 de euro. Inspectorii au constatat “existenta unei diferente nejustificate intre averea dobandita si veniturile realizate”. Dinu se afla de cateva luni in arest si a fost trimisa in judecata pentru luare de mita

Scris de: G.T. | pdf | print

26 September 2013 10:56
Vizualizari: 12007

Inca o problema pentru fosta judecatoare Viorica Dinu (foto) de la Tribunalul Bucuresti, aflata in arest preventiv de circa jumatate de an si trimisa in judecata de DNA pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si luare de mita. Agentia Nationala de Integritate a anuntat joi, 26 septembrie 2013, ca judecatoarea nu poate justifica peste 45.000 de euro.


Potrivit unui comunicat al ANI, a fost constatata o diferenta de 179.323 de lei, intre averea dobandita de Viorica Dinu si veniturile realizate de aceasta in perioada in care a fost judecatoare la Tribunalul Bucuresti. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Prezentam comunicatul ANI:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre DINU VIORICA in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

In perioada 2008 - 2009, DINU VIORICA a realizat, impreuna cu sotul sau, venituri salariale in cuantum de 482.708,89 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 662.032,39 Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro).

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre DINU VIORICA, impreuna cu sotul sau, in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

DINU VIORICA a exercitat functia de judecator in perioada 01 octombrie1997 - 14 martie 2013.

DINU VIORICA a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Dupa cum se stie, la inceputul lunii iulie, Viorica Dinu a fost trimisa in judecata de procurorul Viorel Cerbu de la DNA pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata (2 acte materiale) si a trei infractiuni de luare de mita. In aceeasi cazua a fost trimisa in judecata si judecatoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti, la randul ei aflata in arest preventiv de cateva luni. Costache este acuzata de constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la infractiunea de trafic de influenta si a trei infractiuni informatice.

Comentarii

# doar atat? date 26 September 2013 15:01 +2

Dupa atatia ani de ”mercurial” a rezultat o diferenta atat de mica? Cred ca nu au cautat bine inspectorii.

# Suceava date 26 September 2013 15:56 +1

Pe procurorul de la Judecatoria Suceava Bujorean cand il verifica putin ANI? Doar sesizare a fos facuta. Are doar doua masini, si alea vechi. Hai ca se poate....putina voint doar...

# Never date 26 September 2013 16:03 0

...adica niciodata. Cand o cadea in dizgratia vreunui sef mai vorbim.

# BUJOREAN date 26 September 2013 17:15 +2

Pe surse sigure: Dobritoiu ..a uitat sa declare o casa, procurorul Bujorean ,,a uitat,, sa declare toate casele, bunurile si incompatibilitatile!!! Care e mai vinovat ? Va fi inculpat de P. CAP SV şi pedepsit de ANI ! e GROASA BOSANCI !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva