3 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA FIE OARE UN SEMN BUN? – Inalta Curte a respins cererea PICCJ de instituire a controlului judiciar fata de Mihai Moldoveanu, victima celei mai grave erori judiciare din istoria Romaniei. ICCJ a constatat incetarea interdictiei de a parasi tara dispusa de un Complet condus de Livia Stanciu. Moldoveanu a stat inchis 15 ani pentru omor fiind eliberat dupa ce judecatorii CEDO au stabilit ca nu a avut parte de un proces echitabil (Document)

Scris de: G.T. | pdf | print

21 February 2014 16:13
Vizualizari: 10656

In sfarsit o veste buna pentru Mihai Moldoveanu (foto), victima celei mai mari erori judiciare din istoria Romaniei, care a stat dupa gratii timp de 15 ani pentru omor si eliberat in noiembrie 2012 in urma unei decizii CEDO care a stabilit ca i-a fost incalcat dreptul la aparare. La mai bine de un an de la inceperea rejudecarii recursului, asa cum a stabilit Curtea Europeana a Drepturilor Omului, fostul ofiter MApN care se lupta de ani de zile sa isi dovedeasca nevinovatia a scapat de masurile preventive dispuse fata de el.


Recent, in 12 februarie 2014, Completul de 3 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, format din judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Cristina Arghir, a constatat incetarea de drept a masurii preventive prin care Mihai Moldoveanu a fost obligat sa nu paraseasca tara. De asemenea, cele trei judecatoare de la instanta suprema au respins cererea formulata de procurorii PICCJ privind instituirea controlului judiciar fata de Mihai Moldoveanu:

Constata incetata de drept masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara dispusa prin decizia penala nr.230 din 6.11.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie Completul de 5 judecatori în dosarul nr.6015/1/2010 fata de intimatul inculpat Moldoveanu Mihai. Dispune efectuarea cuvenitelor comunicari privind încetarea de drept a masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara. Respinge, ca nefondata, cererea formulata de Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie privind luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de intimatul inculpat Moldoveanu Mihai. Definitiva”.

Completul condus de Livia Stanciu s-a antepronuntat: “Se constata ca, in cauza, exista probe si indicii temeinice ce nasc banuiala plauzibila si rezonabila, apta a convinge un observator obiectiv ca inculpatul a comis faptele retinute prin rechezitoriu”

Interdictia de a parasi tara a fost dispusa, in 2012, de un Complet al Inaltei Curti condus de Livia Stanciu, care nu trebuia sa faca altceva decat sa puna in executare Hotararea CEDO. Este vorba despre Decizia penala nr. 230 din 6 noiembrie 2012, atunci cand judecatoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Ana Maria Dascalu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie au dispus punerea in libertate de indata a lui Mihai Moldoveanu, dar si luara fata de acesta a masurii preventive de a nu parasi tara.

Tot cu acea ocazie, Completul conduse de Livia Stanciu s-a antepronuntat practic in acest dosar, chiar daca nu se rejudeca recursul lui Mihai Moldoveanu. Mai exact, instanta a explicat in Decizia 230 din noiembrie 2012 ca exista probe si indicii ca Mihai Moldoveanu a comis faptele de care este acuzat:

Cu privire la masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, Inalta Curte – Completul de 5 Judecatori apreciaza ca luarea acestei masuri presupune indeplinirea conditiilor prevazute de art. 143 din Codul de procedura penala – respectiv sa existe probe sau indicii temeinice ca inculpatul a savarsit o fapta prevazuta de legea penala.

Examinind indeplinirea, in concret, a conditiilor prevazute de art. 143 din Codul de procedura penala, se constata ca, in cauza, exista probe si indicii temeinice ce nasc banuiala plauzibila si rezonabila, apta a convinge un observator obiectiv ca inculpatul a comis faptele retinute prin rechezitoriu”.

*Cititi aici Decizia 230 din noiembrie 2012 dispusa de Completul condus de Livia Stanciu

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 February 2014 18:16 +16

CE TUPEU JEGOS SI ORDINAR PE jegurile de procurori,asta mai ii lipsea bietului OM ca sa fie sub supraveghere,si oh vai cit de marinimoase au fost viperele,,i/au facut o mare favoare,,ICCJ trebuia sa dispuna bagarea la puscarie a nenorocitilor de judecatori si procurori care au bagat UN OM NEVINOVAT in primul rind la galere,trebuiau sa dispuna bagarea la puscarie a nenorocitului care a schimbat sau furat probele.aveti rabdare ca vine kievul peste voi,cererile de pe MAIDAN sint aceleasi care se vor striga si pe ,,maidanele din bucuresti si din tara asta,, sa va tineti atunci,,competentilor si incoruptibililor din justitie,, cind o sa fiti JUDECATI PUBLIC CA LA KIEV,luati de va uitati cu ochii cit cepele!!cuvint de cod mlg beam)

# unu normal la cap date 22 February 2014 15:41 -1

prostule! bietul om??????? NEVINOVAT????? ba tampitule tu intelegi ca asta a OMORAT un om??? ca sunt indicii mai mult decat temeinice? ca CEDO s-a bagat in seama pe chestii de procedura de felu dosaru n-avea sina si procurorii n-aveau sapca? daca-l plangi pe asta, atunci de victima lui ce a putrezit in mormant ce parere ai?

# obiectiva date 22 February 2014 15:53 +4

da` de saracul TUNDREA ce sa mai zici, unu` normal la cap ??? a platit cineva pentru EROAREA JUDICIARA ??????

# obiectiva date 22 February 2014 15:54 +4

unde mai pui ca l-au asasinat SS dupa ce ceruse milionul de euro la CEDO !!!!! scapa omul NEVINOVAT din puscarie si moare in libertate ??? 

# obiectiva date 22 February 2014 15:56 +3

pana si pe asasinii lui TUNDREA ii macina mustarile de constiinta, pe astialalti care l-au condamnat de nevinovat , NU !

# obiectiva date 22 February 2014 16:00 +1

Deci, la scurt timp dupa ce Tundrea a fost arestat, sotia sa si-a luat fiica si s-a recasatorit cu Titu Bondoc, un colonel in Securitate, care a fost implicat in anchetarea informativa a crimei lui Tundrea. In acele vremuri, de cazurile de omor se ocupau si cei de la Securitate. Bondoc, asadar, a \'contribuit\' la intrarea in puscarie a lui Tundrea. Acum, vrea sa ia si banii de pe urma nevinovatiei sale. Avocatul fiicei lui Tundrea, Victor Bondoc este fratele lui Titu Bondoc, actual sot al fostei sotii a lui Tundrea. (sursa jurnalul.ro) DECI, L-AU ASASINAT SI APOI AU CERUT BANII...........SECURITATEA !!!!!!!! din care fac parte astia de ne conduc si acum !

# subiectivo date 22 February 2014 20:46 -2

Cazul Tundrea si cazul Moldoveanu nu au nimic in comun ! Daca Tundrea a fost nevinovat, nu acelasi lucru se poate spune despre Moldoveanu. Nu pot sa uit niciodata cum Moldoveanu a recunoscut initial in fata procurorului ca el este criminalul, motivand, ulterior, ca a vrut doar sa testeze reactia acestuia ! Acest individ periculos e un smecher si intr-adevar, procedural vorbind, i s-au incalcat, la inceput, niste drepturi. Pe fond, sunt convins ca el este criminalul !

# obiectiva date 22 February 2014 20:51 +2

o fi moldoveanu un criminal, nu zic nu, dar CEDO a constatat ca nu a avut aparare ??? a facut 15  de ani de puscarie ??? a facut ! si tundrea a fost  considerat vinovat timp de 12 ani ! de ce sa NU comparam putin ?

# obiectiva date 22 February 2014 21:03 +3

eu, totusi, in cazul Tundrea, sunt absolut  siderata de faptul ca nevasta-sa s-a recasatorit cu ala de la SRI care l-a bagat in puscarie........cum s-au intalnit ? inainte sau dupa omor ??? in timp ce in zona bantuia un criminal in serie.......ar trebui sa li se puna si omorurile ulterioare in carca TOT astora care l-au condamnat pe Tundrea........daca arestau pe adevaratul criminal, NU se mai comiteau acele crime.......si, cand te uiti la fata adevaratului criminal NIMIC nu arata ca ar fi un criminal....pare o creatura normala......

# subiectivo date 22 February 2014 21:14 -1

Pentru ca nu se poate compara, sau se poate compara scotand in evidenta doar deosebirile. In vreme ce Tundrea a fost o victima a justitiei si a stat in puscarie 12 ani, Moldoveanu a facut 15 ani de puscarie intrucat a omorat, cu bestialitate, un tanar taximetrist. Faptul ca Moldoveanu a castigat la CEDO, invocand chestii procedurale, e cu totul altceva.

# obiectiva date 22 February 2014 21:19 -3

cum nu se poate compara DOAR cu DEOSEBIRILE ????? pai, de aceea este comparatie.......e la libera optiune a userului !  imi pare tare rau daca cel care comite o crima are castig la CEDO, dar astea sunt vremurile........criminalii au parte de un tratament preferential......nevinovatii o trag din greu !

# obiectiva date 23 February 2014 20:39 +1

AMPRENTELE prelavate ii dezincrimineaza pe cei 3 acuzati de crima..............si MM a spus ca s-au ridicat dovezile FARA MANUSI.......sa NU uitam ca in zona sunt etnici maghiari......soferul era roman, operatoarea de la taxi era unguroaica.........as inclina mai mult spre o gena SADICA de etnie maghiara care foloseste SATARUL ca pe vremea hunilor....STIU ca armele albe sunt folosite de unguri si de rromi !

# unul din lumea cea mare date 22 February 2014 21:06 +1

pentru subiectiva//eu am auzit ca l/au legat de calorifer si l/au batut,si mi se pare ca/i arhicunoscuta ,,tehnica asta de interwievare la napirci,, doar terebuia sa recunoasc chiar daca era iepuras ca ,,EL ESTE URSUL, dupa cum chiar recunosti(si lucrez cu materialul clientului),,si intr-adevar, procedural vorbind, i s-au incalcat, la inceput, niste drepturi.,, DACA (tot)I/AU INCALCAT PROCEDURAL NISTE DREPTURI LA INCEPUT DE CE NU I LE/AR FI INCALCAT PINA LA SFIRSIT SAU SI LA SFIRSIT???!!! of, of ,mai, mai, justitia mea de la romanica cea justa si cu procurori si judecatori ca spuma laptelui(cuvint de cod load damper)

# esti dezinformat date 22 February 2014 21:20 +1

Acum aproximativ un an, pe un post de televiziune, Moldoveanu a fost intrebat de o jurnalista, de ce a recunoscut initial in fata procurorului ca el este autorul crimei si am ramas stupefiat de raspunsul acestuia, citez : \" am vrut sa vad ce reactie va avea procurorul \". Fara cuvinte...

# obiectiva date 22 February 2014 21:23 -2

timp de 15 ani s-a specializat in detentie.........a intrat novice si a iesit expert in manipulare.......acum poate face pe bune crima perfecta !!!! ..oricum, pentru el NU mai conta......deja isi ispasise pedeapsa..........

# obiectiva date 22 February 2014 21:38 -1

si sa nu uitam ca e fost ofiter MAPN........nu un neica nimeni......

# obiectiva date 22 February 2014 21:54 -1

ce MOBIL il poate indemna pe un tanar ofiter MAPN sa talhareasca un taximetrist ???? cand, de fapt, era si cu masina personala, in acea seara ??? 

# obiectiva date 22 February 2014 21:55 0

Povestea evenimentelor din 31 octombrie 1995 În noaptea de 31 octombrie 1995, în oraşul Oradea, şoferul de taxi Nagy Adalbert a fost găsit mort la câţiva metri de maşina sa abandonată. Conform declaraţiilor martorilor care l-au descoperit, acesta era plin de sânge şi prezenta multiple leziuni. Conform unui raport întocmit în cadrul investigaţiilor de la faţa locului, maşina abandonată era acoperită de sânge, pe interior, pe caroserie şi pe plafon. Patru amprente au fost prelevate de pe maşină, dar şi urme de paşi din jurul autoturismului. Au fost prelevate din interiorul maşinii, în vederea expertizării criminalistice, un muc de ţigară şi câteva fire de păr. În aceeaşi seară, un alt şofer de taxi, Vajna Tibor a fost agresat de două persoane, un bărbat şi o femeie, în apropierea locului în care Nagy Adalbert fusese găsit. Vajna Tibor a reuşit să scape şi cei doi agresori au luat-o la fugă. În urma investigaţiilor, Ecaterina Gabriela Rotariu şi Georgică Honciuc au fost identificaţi 

# unul din lumea cea mare date 22 February 2014 22:23 0

pentru esti dezinformat//eu l/am ascultat la antena 2 si l/au frecat aia cu intrebari si nu l/am auzit niciodata spunind ,,\" am vrut sa vad ce reactie va avea procurorul \\\"........si sa zicem,sa presupunem ca ar fi zis asta,cum dracu atunci a fost cercetata scena crimei,ca si scena de accident aviatic din apuseni?si azi la parastas au gasit parti din avion,sau ca la mihailesti unde dupa explozia azotatului de amoniu si dupa ce au nivelat au mai gasit ramasite umane??orice mi/ai spune in ro procurorii isi bat joc de scenele pe care le au de cercetat sint superficiali si rau voitori.nu aduc probe pro si contra,cu atit mai mult este o PRACTICA SA ASCUNDA PROBELE (cuvint de cod emergency exit)

# cetateanul turmentat de justitia liviei !!! date 22 February 2014 13:40 -1

:zzz Livia Stanciu s-a antepronuntat: “Se constata ca, in cauza, exista probe si indicii temeinice ce nasc banuiala plauzibila si rezonabila, apta a convinge un observator obiectiv ca inculpatul a comis faptele retinute prin rechezitoriu” cică indicii temeinice !!! cucoană cu sprincene desemnat :eek: e, ce părere ai despre tine ? și  a propos care sunt probele? că io cred ca la cedo nu sunt proști penali ! să-ți fie rușine ! chip făcut nu născut ! tu și observator obiectiv,păi cum dracu vine asta? tu nu ai pretenția că ești judecător ? cum dracu vine asta ? tu ești observator? că de obiectivitate la tine e paralel ca linia de cale ferată !

# ADEVARUL date 22 February 2014 15:45 0

BABA STANCIU APRECIAZĂ CA SARACUL OM,BATJOCORIT IN ULTIMUL HAL DE ASA-ZISA JUSTITIE ROMANA, A FOST ALTFEL DECAT COMPLET LIPSIT DE APĂRARE?MANCAV-AR IADU PE TOATE HOASTELE. :-)

# unul din lumea cea mare date 22 February 2014 17:05 -1

pentru luju si ,,unul normal la cap// luju- de ce sint iar doar 6 din 9???? ,,ala normal la cap,,koko tu nu esti normala la cap......esti orbita de rau tu esti imperiul raului,dar mult nu o sa mai dureze imperiul napircilor si al viperelor......nici un imperiu nu a rezistat in afara de cel chinez.stiu ca deja iti intrevezi viitorul sumbru........dar asta este fiecare facem alegeri in viata....nenorocirea/i la tine ca esti o napirca perfida,si asta nu/ti aduce nimic bun,deja o sa/ti spun una din propria ta proximitate,nici macar colegii tai nu te sufera si conflictele pe care le ai ar trebui sa/ti dea de gindit(cuvint de cod proxy sensor)

# obiectiva date 22 February 2014 22:07 0

Completul condus de Livia Stanciu s-a antepronuntat: “Se constata ca, in cauza, exista probe si indicii temeinice ce nasc banuiala plauzibila si rezonabila, apta a convinge un observator obiectiv ca inculpatul a comis faptele retinute prin rechezitoriu” MADAM LIVIA, PROBELE SI INDICIILE SUNT URMELE DE PANTOFI, AMPRENTELE, FIRELE DE PAR, MUCURILE DE TIGARA, PETELE DE SANGE, SALIVA, URINA,  ETC...........CE SPUNE... ANALIZA ADN... MA INTERESEAZA, NU RECHIZITORIUL PROCURORULUI.....ALA E HARTIE IGIENICA !

# obiectiva date 22 February 2014 22:10 +1

care  e MOBILUL CRIMEI , stimabila si onorata instanta ?????? un ofiter MAPN nu omoara asa, dintr-odata, un taximetrist........ca il apuca nebunelile...chiar daca era din trupele speciale........ stiti ce inseamna ARMATA ?? AUTOCONTROL.......din adolescenta.... 

# Hipster date 22 February 2014 22:07 +2

Nu s-a antepronuntat prin luarea unei masuri preventive. Masurile preventive pot fi luate in tot cursul procesului penal, chiar si in faza judecatii, si nu sunt incompatibile cu principiul impartialitatii instantei. Instanta a aratat ca exista suspiciunea ca inculpatul a savarsit fapta (conditie necesara pt luarea unei masuri preventive), si nu certitudinea, de altfel, prin dispunerea rejudecarii, acesta se bucura (din nou) de prezumtia de nevinovatie. 

# obiectiva date 22 February 2014 22:18 +1

BA DA , s-a antepronuntat  “Se constata ca, in cauza, exista probe si indicii temeinice ce nasc banuiala plauzibila si rezonabila, apta a convinge un observator obiectiv ca inculpatul a comis faptele retinute prin rechezitoriu” .

# unul din lumea cea mare date 22 February 2014 22:31 +2

pentru hipster//chestia cu ,,MASURI PREVENTIVE,, ma scoate din minti,si pe voicu l/au tinut preventiv in puscarie 1 an jumatate,ce dracului preveneau 1 an si jumatate???care erau in cazul lui moldoveanu ,,beneficiile masurilor preventive,,ce sa PREVINA cind in cazul lui au DISPARUT PROBELE !!!!!!!!!!!!!!daca/mi explici cum este posibil sa dispara probe in justitie JUR ca incep sa impartasesc ideea ta cu ,,preventivul,,(cuvint de cod door hatches)

# unul din lumea cea mare date 22 February 2014 22:43 +1

tot pentru hipster//si mai mult uita/te aici intre ghilimele la ce a postat obiectiva,,Se constata ca, in cauza, exista probe si indicii temeinice ce nasc banuiala plauzibila si rezonabila, apta a convinge un observator obiectiv ca inculpatul a comis faptele retinute prin rechezitoriu” .DACA/S PROBE SI INDICII TEMEINICE.........ATUNCI NU SE MAI NASC BANUIELI.la dracu oamenii/s condamnati numai pe banuieli si prosteala,in asemenea caz in sua se spune clar(recunosc acolo/i pedeapsa capitala),,bbeyond a shadow of a doubt,,DECI FARA INDOIELE,FARA DUBII,FARA CEL MAI MIC DUBIU,,asta/i justitia ,si da recunosc ca se mai intimpla si greseli DAR NU CA IN ROMANIA si sint corectate cu DESPAGUBIRI CU MULTE 0000/URI nu cum ii zicea sprincenata unei batrine ca ii da despagubiri 1000 de euro pentru citiva ani de puscarie facuti gratuit.asta/i revolta mea impotriva justitiei total masluite in ro(cuvint de coda actuation test rig)

# obiectiva date 22 February 2014 22:51 +1

eu ar trebui sa fiu mult mai furioasa decat tine........unule........pentru ca, pe mine, m-au lovit DIRECT......cu banuielile lor de ******t...si cu rechizitorii copy paste, cu tot ce se intampla in injustitia asta romaneasca, de tip mioritic........si se fac ca ploua........au dat termen peste 2 luni privind aplicarea legii mai favorabile - cu DEZINCRIMINAREA...daca statului roman ii place sa plateasca daune de 1 milion de euro pe zi de detentie , sa plateasca !!!!!! daca ii prost si NU ii responsabilizeaza pe toti, de la A la Z, de la procurorul stagiar, pana la presedintele ICCJ...........ia sa ii puna sa plateasca euroii pe fiecare care au dat decizii din astea, literare, NU judiciare.......

# obiectiva date 22 February 2014 22:52 +1

dar, nici macar NU ma mai doare !!!!!!! nu ii mai urasc, nici macar pe aSSescu si pe oamenii lui care au dat ORDINUL// nu sunt furioasa...............DOAR ASTEPT sa ii trazneasca Dumnezeu !!!! pe fiecare in parte !!!! 

# obiectiva date 22 February 2014 22:59 +1

in ziua de azi, ce nu fac dementii pentru un serviciu ............eu, una, NU as fi putut sa nenorocesc vreun om in mod voit, intentionat, nici daca imi puneau arma  la tampla.........sa fac un scenariu si sa muncesc zi si noapte , sa scriu cu mana mea denunturile, zeci de denunturi,  pusa la treaba de SS....desigur, dupa 3 zile de la condamnarea pe fond,  procurorul de caz a devenit prim procuror.......atata valoreaza LIBERTATEA si VIATA unui om in RO , un spor la salar.......o functie.....

# obiectiva date 22 February 2014 23:00 +1

numai demnele urmase ale ANEI PAUKER si MONICA MACOVEI ar fi capabile de asa ceva........

# Hipster date 23 February 2014 20:12 +2

Exista o distinctie fundamentala intre a declara ca cineva este doar banuit ca a comis o crima si o declaratie clara judiciara, in absenta unei condamnari definitive, ca persoana a comis infractiunea in cauza. (EMB c. Romania)

# obiectiva date 23 February 2014 20:19 +1

@hipster........eu nici nu acuz, nici nu disculp ca NU am toate dovezile in fata......ci doar franturi........vreau sa fiu OBIECTIVA, asa cum ar trebui sa fie orice instanta, si sa merg pe argumentatie logico juridica ! nu ma convinge nimeni sa imi ies de pe ruta mea .....poate ca e vinovat, poate ca nu.........cert este ca sunt DUBII.....am citit raportul de expertiza......Nu confirma NIMENI ca ar fi comis crima !!! nici MM, nici fata aia ...e totul ciudat al naibii.......raportul arata ca cel care a comis crima este un SADIC ! ala poate fi in libertate de 18 ani......pe mine ma intereseaza NU daca MM e vinovat sau nu.....ci CINE a comis CRIMA ! daca se dovedeste adevaratul criminal, evident MM este nevinovat !

# obiectiva date 23 February 2014 20:27 +1

evident, cea mai buna solutie pentru  a ajunge la adevar,...la criminal, aici nu este vorba de rejudecarea CAUZEI, ci de o NOUA CAUZA, este sa o luam INAPOI, in timp si spatiu, pana la momentul crimei.....sa facem abstractie de tot ceea ce a intervenit pe parcurs.....dar absolut de tot.....si sa reconstituim totul pas cu pas........pe strada erau case ??? cine locuia in acele case ?? au fost audiati ??? daca adevaratul criminal se ascundea acolo??? care era starea vremii.......tot....

# obiectiva date 23 February 2014 20:31 +1

statistic vorbind, daca ar lucra FBI ul aici, ar lua  toate cazurile de omor, din acea zona, cu cel putin 5 ani inainte, si dupa cu cei 18 ani.........sa se vada daca exista acelasi mod de operare.....

# obiectiva date 23 February 2014 20:44 +1

AMPRENTELE prelavate ii dezincrimineaza pe cei 3 acuzati de crima..............si MM a spus ca s-au ridicat dovezile FARA MANUSI.......sa NU uitam ca in zona sunt etnici maghiari......soferul era roman, operatoarea de la taxi era unguroaica.........as inclina mai mult spre o gena SADICA de etnie maghiara care foloseste SATARUL ca pe vremea hunilor....STIU ca armele albe sunt folosite de unguri si de rromi !

# obiectiva date 23 February 2014 20:47 +1

inclin mai mult spre o crima avand ca mobil RAZBUNAREA, chiar etnica, decat jaful......

# obiectiva date 23 February 2014 20:52 +1

plus ca exista un martor cheie, VAJNA TIBOR....dupa nume e maghiar ! care spune ca se teme pentru securitatea lui, ca stie ca MM nu a comis crima......dar ca NU poate spune adevarul de frica.....cine putea sti mai bine de o crima comisa de un etnic maghiar decat cineva din comunitatea lui ? normal ca se teme, deoarece se stie ca ungurii sunt razbunatori... si mai bine sa stea un roman acuzat de crima de nevinovat in puscarie decat sa isi riste viata .......

# obiectiva date 23 February 2014 20:55 +1

aca la inceput acest complet a purces la judecata cu idei preconcepute, la termenul din 20 noiembrie 2013,cand la instanta a sosit plicul cu foliile de amprente prelevate de pe masina victimei Nagy Albert, in interiorul caruia se afla si rezultatul compararii acestora cu cele ale lui Mihai Moldoveanu si a celorlalti doi coinculpati – rezultat din care reiesea clar ca ele nu apartin niciunuia dintre cei arestati la acea vreme si condamnati definitiv ulterior pentru o crima pe care nu au savarsit-o, judecatorii au devenit, brusc, extrem de interesati de restabilirea adevarului. Totusi, si in acest proces exista la aceasta ora o mare problema care s-a ivit in momentul in care judecatorii, desi au admis sa se faca proba ADN pentru a se constata daca pata infima de sange de pe geaca ce-i apartinuse lui Mihai Moldoveanu certifica existenta sangelul victimei sau nu, stupoare mare! Aceasta geaca, ce trebuia sa se afle la camera de corpuri delicte de la Tribunalul Bihor, nu e de gasit. Nici la 

# obiectiva date 23 February 2014 20:57 +1

 Nici la Tribunalul Bihor, nici la Judecatoria Oradea, nici la Curtea de Apel Oradea. A disparut fara urma! Se pune intrebarea: cine a avut acces la aceasta camera de corpuri delicte si in ce scop a sustras-o? Plicul care nu a fost anexat niciodata la dosar cu expertiza dactiloscopica! La termenul din 20.11.2013, instanta ICCJ a procedat la desigilarea plicului transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, prin adresa din 14.11.2013 si a costatat ca acesta continea o caseta VSH ce cuprindea filmul de la cercetarea la fata locului, un DVD pe care era transferata aceasta filmare video, precum si un plic cu antetul M.A.I., nesigilat, despre care s-a comunicat ca se afla atasat la dosarul de casa al Parchetului si contine folii cu urme papilare.  

# obiectiva date 23 February 2014 20:58 +1

Atasata plicului acesta era o adresa a IPJ Bihor, Brigada Politiei Judiciare-Serviciul criminalistic, din 16 ianuarie 1996, adresata Politiei Municipiului Oradea, prin care se comunca la acea vreme urmatoarea concluzie: ”urmele papilare ridicate de la omorul comis la data de 31.10./01/11.1996 asupra lui Nagy Albert din Oradea au fost comparate cu impresiunile numitilor Honciuc Georgica, Moldoveanu Mihai, si Rotariu Ecaterina Gabriela, rezultatul fiind NEGATIV”. Culmea, la acea data cei trei erau arestati de cateva zile, dar acest rezultat nu s-a aflat niciodata pana azi la dosarul cauzei. Cum a fost posibil? Cine a zadarnicit aflarea adevarului, cine se face vinovat de trimiterea in judecata a acestor oameni si cum s-a hotarat condamnarea lor la ani grei de puscarie in lșipsa unor probe de mare relevanta in aceasta cauza? De semenea, cine a omis, cu buna stiinta, sa anexeze la dosar rezultatul expertizei dactiloscopice? (sursa corect social)

# obiectiva date 23 February 2014 21:02 0

eu zic sa va ganditi si la IPOTEZA MEA.........am fler.....NICIODATA NU AM DAT GRES ! acum vreo 5 ani s- a comis o crima in bucuresti.....unul a fost gasit eviscerat in propriul pat, cu matzele asezate frumos langa el........din prima clipa  AM STIUT CA O FEMEIE a comis crima !!!

# unul din lumea cea mare date 22 February 2014 23:04 +1

pentru obiectiva//obiectivo EU MA LUPT PINA IN ULTIMA SECUNDA CA ASA AM FOST INVATAT!!!NEVER GIVE UP.de 12 ani incerc sa/i fac sa citeasca ce au SCRIS 3 JUZI DE LA CAB,DE CE ESTE ILEGAL CUM A PROCEDAT GUNOIUL IN CAZUL MEU nu vor sa citeasca si i/au tinut partea gunoiului,dar au citit cei de la cedo si le/au comunicat plingerea mea statului roman.daca am decizia de la cedo favorabila mie ,nici nu ma duc la ICCJ,ma duc intr/un court federal american pentru despagubiri si apoi deschid actiunea la iccj.si o sa fac scandal sa le umplu televizoarele cum de fapt le/am mai umplut .si nu o sa ma las daca cistig despagubirile pina nu vor plati napircile si viperele(cuvint de codclerance cecks)

# obiectiva date 22 February 2014 23:15 +1

succes........sa ne anunti si pe noi ! eu NU mai sper NIMIC nici de la CEDO...........am avut si eu o cerere in admisibilitate, in 2005.....in 2011, mi-au aplicat RETROACTIV, cu incalcarea propriului lor regulament, un protocol in vigoare abia din 2010 !!!! am incredere DOAR IN JUSTITIA DIVINA..........care ii trazneste , dupa cum am vazut , FARA APEL SAU DREPT DE RECURS ! mortal ! SS imi blocheaza corespondenta........cu CEDO.....imi intercepteaza TOATA corespondenta cu TOATE institutiile.......pai, d-le PROCUROR GENERAL AL RO, TIBERIU NITU, EU DE AIA AM PLATIT DE 3 ORI MAI MULT scrisorile mele sa va parvina PERSONAL......nu ca sa le blocheze SRI ul la poarta PICCJ.........daca ii scriam fara mentiunea PERSONAL  d-lui RADU STROE, nici in ziua de azi NU aveam carte de identitate pentru fiica mea !!!!!!!!!! ati vazut ce a patit BERBECEANU ???

# obiectiva date 22 February 2014 23:08 +1

MI-E SCARBA.........o IMENSA SCARBA !!!!!!!!! de gunoaie !!!!

# SEMN BUN BUN date 22 February 2014 23:44 0

CURTEA DE APEL BUCURESTI A ANULAT ACEST \\\"ACT\\\" EMIS DE MJ SI ONACA DECI SUBIECTUL PE ACEASTA TEMA E INCHIS! BOTA INVINGE INCOMPETENTA SI ILEGALITATILE COMISE DE FUNCTIONARII MJ!!!  DOVADA AICI :  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000308971&id_inst=2        (SOLUTIE DIN 21.02.2014)

# moldoveanu mihai date 23 February 2014 14:55 +2

Pentru \"UNU NORMAL LA CAP\", \"SUBIECTIVO\", \"ESTI DEZIMFORMAT\", \"HIPSTER\" si pentru toti aceia care sub diferite peudonime incearca sa induca ideea ca as fi un criminal:   VA ROG SA VA ARATATI ADEVARATA FATA  pentru ca asa mi se pare normal sa procedeze o persoana care are coloana vertebrala. Nu eu sunt acel maestru in ale manipularii ci voi cei care va ascundeti in spatele unor pseudonime sI in spatele unor functii platite din banii nostri. De ce, in cei  18 ani de cand ma lupt sa-mi demonstrez nevinovatia, nu ati avut curajul sa veniti sa va confruntati cu mine intr-o emisiune tv? Voi vorbiti despre \"indicii\"? Eu vreau sa vorbim despre probe si despre toate abuzurile facute in aceasta cauza. Procedura a fost incalcata pentru ca nu  sunt eu autorul si pentru ca trebuiau mascate abuzurile si incompetenta unor anchetatori si magisrati. In cazul meu nu se poate vorbi despre o simpla eroare judiciara deoarece auzurile facute in cei 18 ani de procese nu sunt erori, sunt ABUZURI. 

# obiectiva date 23 February 2014 15:01 +1

@moldoveanu mihai....cei mentionati NU vor avea curaj sa te infrunte........nici macar aici, acoperiti de pseudonim.....pe mine ma intereseaza ce spun PROBELE.........nu ce spune lumea......m-am saturat de barfe si de banuieli.....VREAU DOVEZI  !!!

# obiectiva date 23 February 2014 15:03 +1

cer prea mult, stiu, pentru papua noua guinee....in care traim !!! astia parca sunt practicanti voodoo, nu judecatori, nu procurori...cred ca am vazut prea multe filme politiste americane....

# moldoveanu mihai date 23 February 2014 16:35 +1

In cazul meu totul a pornit de la cercetarea la fata locului, cercetare facuta in cel mai neprofesionist mod cu putinta ( fara manusi, cu tigarile atarnand in coltul gurii, etc - instanta nu a admis sa mi se dea o copie a inregistrarii video a cercetarii la fata locului tocmai pentru a nu vedea toata lumea bataia de joc...). Cine a condus aceasta \"cercetare\"? Domnul procuror LELE ALEXANDRU de la parchetul de pe langa trib. bihor (gasiti pe internet informatii despre acest personaj, in prezent avocat). Oare cine sunt aceia ce se ascund in spatele unor pseudonime?  Eu nu am nimic de ascuns si nici nu ma ascund? Voi ce aveti de ascuns si de ce va ascundeti? Si mai ales de ce ati \"uitat\" sa depuneti la dosar probele care demonstrau ca nu am nici o legatura cu acea crima? 

# obiectiva date 23 February 2014 16:45 +1

ACELASI LELE ALEXANDRU ????  Procurorul Cristian Panait s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la varsta de 29 de ani. El ancheta un presupus caz de coruptie in care era implicat un alt procuror, Alexandru Lele, caruia intentiona sa-i dispuna neinceperea urmarii penale. Lele a dispus arestarea lui Adrian Tarau, fiul unui important sponsor al PSD la alegerile din 2000. Adrian Nastase, premier la acea vreme, a intervenit spunand ca \"nu crede in arestarile de vineri seara\". Tarau a fost eliberat si a fugit in SUA, in timp ce Lele a fost acuzat apoi de fapte de coruptie. Se presupune ca procurorul Panait s-a sinucis dupa ce sefii sai, Ilie Piciorus si Ovidius Paun, au infirmat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a lui Lele. 

# obiectiva date 23 February 2014 16:49 0

care sunt probele pierdute care demonstrau ca nu ai legatura cu acea crima ?

# obiectiva date 23 February 2014 17:02 0

În schimb, în raportul de expertiză medico-legală psihiatrică se precizează că Mihai Moldoveanu are \"sferă etico-axiologică îngustată, impulsivitate, cenzură comportamentală scăzută, fire aventuroasă, îi place riscul, îşi minimalizează vinovăţia şi la un moment dat afirmă «Prietenii mei îşi vor plăti datoria», e instabil psihic şi limitat în preocupări spirituale\". Citiţi mai mult: Un nou caz Ţundrea? Condamnat fără probe în anii `90, eliberat după 15 ani de temniţă > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-nou-caz-tundrea-condamnat-fara-probe-in-anii-90-eliberat-dupa-15-ani-de-temnita-1010114.html#ixzz2u9ptV6Zh  EVZ.ro 

# obiectiva date 23 February 2014 17:04 0

deci, acuzarea se bazeaza pe acest raport de expertiza medico legala psihiatrica ???  DISTRACTIV daca nu ar fi tragic.......AI FACUT TESTELE  szondi, copacul, desen  chip uman ??? pe ce se bazeaza acest raport ???

# obiectiva date 23 February 2014 17:06 +1

astea sunt inscenari de tip securoid.....au folosit procurorii securisti ....PSIHIATRIA CA ARMA POLITICA ! pe mine m-ar acuza, 100 % un psihiatru ca ~am excesive preocupari spiriituale~........

# ADEVARUL date 23 February 2014 17:57 +1

DACĂ AI SCĂPAT DIN IADUL JUSTITIEI TOTALITARE,MIHAI TU SĂ NU UITI CĂ AI O DATORIE SI FATA DE CEI CARE ACUM SUFERA DE PE URMA ABUZURILOR NEOCOMUNISTILOR GEN STANCIU,MORAR,BASESCU SI TU STII MAI BINE CÂȚI SUNT DE MULTI SI DE PARȘIVI.SI NOI NOI TE SUSTINEM BĂTÂND,IN PRINCIPAL,DIN GURA SI OBSERVÂND CE ESTE DE FĂCUT,EU INCHEI DORINDU-TI CAT MAI MULTE COMENTARII AICI,FIE CA NICIODATA NUMELE SA NU-TI FIE BLOCAT SI NICI FRICA IN OASE SA ITI INTRE,ACUM CĂ LE POTI SPUNE IN FAȚĂ ACESTOR NĂPĂRCI ADEVARUL. :-)  

# unul din lumea cea mare date 24 February 2014 12:19 +1

pentru moldoveanu mihai//nu stiu daca esti cel real.daca esti eu iti urez MULTA BAFTA SI SANATATE,MERITI CA TE LUPTI CU NAPIRCILE SI VIPERELE.eu sint convins ca nu a fost cercetata corect scena crimei,,EX CUM AU CERCETAT SCENA ACCIDENTULUI DIN APUSENI,SI NU NUMAI.romanica/i o tara barbara cu o justitie barbara in care tot ce TREBUIE SE MUSAMALIZEAZA!!!!!! BAFTA SI NU CEDA CREDE DESPAGUBIRI LA MAXIM CACI LE MERITI!!!!!!!!(cu virf si indesat- nu o lua ca fiind derogatoriu)cuvint de cod proxy sensor)

# marius date 23 February 2014 16:29 0

@unu normal la cap: esti si neinformat, si prost, si rau - treimea perfecta, calitatile tale \"umane\" merg perfect mana-n mana.. sa de Dumnezeu sa patesti ce a patit omul ala, nenorocitule fara minte.

# obiectiva date 23 February 2014 17:14 0

ia sa ii luam pe toti la rand cu searc pe google....INCEPEM cu procuror FLOREA DEMIAN...Procurorul criminalist Florian Demian a finalizat ultimul dosar înainte de pensionare Publicat la: 09.05.2008 17:23 Ultima actualizare: 09.05.2008 19:55    Procurorul criminalist Florian Demian a finalizat ultimul dosar înainte de pensionare Dosarul bătrânului a fost ultimul instrumentat de Demian înainte de a ieşi la pensie. El este cel mai vechi procuror al Parchetului Bihor, unde lucrează încă din 1975 şi unul dintre cei mai apreciaţi criminalişti, specializare pe care o practică din 1994. verdict.......PROCUROR cu legaturi cu securitatea......sigur 10% !   

# obiectiva date 23 February 2014 17:15 0

JUDECATORUL ADRIAN POPA.......SINUCIGAS SI ASTA judecatorul oradean Adrian Popa a incercat sa se sinucida - sustin surse din anturajul sau -, la scurt timp dupa intoarcerea sa de la Bucuresti. Luni, magistratul a fost audiat la Parchetul General, Judecatorul oradean Adrian Popa a incercat sa se sinucida - sustin surse din anturajul sau -, la scurt timp dupa intoarcerea sa de la Bucuresti. Luni, magistratul a fost audiat la Parchetul General, unde a recunoscut ca a primit mita pentru o solutie favorabila data intr-un dosar al afaceristului Viorel Stiube. Saptamana trecuta, magistratul Tribunalului Bihor a fost interpelat in sala de dezbateri de afaceristul oradean, care l-a rugat sa se abtina in cauzele sale, declarand ca l-a denuntat pentru luare de mita. Cum judecatorul a refuzat sa se retraga, Stiube l-a recuzat, iar cererea lui a fost admisa de conducerea tribunalului. Afaceristul il acuza pe judecatorul Adrian Popa ca, in urma cu un an, intr-o cauza a sa a pretins si a primit 20.0

# obiectiva date 23 February 2014 17:17 0

Judecatorul Adrian Popa a incercat sa-si puna capat zilelor 20 iunie 2002, 21:21 deadevarulDevino fan Salvează în arhivă download pdf print article 0 (0 voturi) 0 comentarii Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/judecatorul-adrian-popa-incercat-sa-si-puna-capat-zilelor-1_50acd0b67c42d5a6638a4264/index.html

# obiectiva date 23 February 2014 17:18 0

APELUL s-a finalizat cu ACHITARE......acolo nu exista labili psihici !

# obiectiva date 23 February 2014 17:20 0

extraordinar...din completul de recurs. jud. GRIGA ti-a fost profesor de drept..........CE L-AI INTREBAT ??????? 

# moldoveanu mihai date 23 February 2014 17:21 +1

Pentru \"obiectiva\":  Din pacate nu am prea multa dexteritate in a scrie la calculator si mi-e foarte greu sa explic in scris tot ce s-a intamplat in acest dosar. Cauta articolele aparute tot pe luju.ro (la cazuri celebre) si o sa descoperi destul de multe informatii (cat se poate de corecte) legate de cauza mea. Cat despre raportul psihiatric ntocmit de cei de la bihor,  gasesti pe site-ul meu (probe noi) un raport interesant. 

# obiectiva date 23 February 2014 17:29 +1

chiar ca ai fost condamnat in recurs de FOSILE.........vai de capul nostru......

# obiectiva date 23 February 2014 17:31 0

cum nu ai dexteritate in a scrie pe calculator ??? dar site ul si blogul cine ti le face ??????

# obiectiva date 23 February 2014 17:24 +1

de jud. nineta anghelescu scris si luju... Fosta judecatoare Nineta Anghelina (fosta membru al CSM, in prezent avocat) a mai contribuit la o serie de erori judiciare, una dintre cele rasunatoare fiind cea a carei victima a fost Viorica Visan, o femeie din Prahova care a fost condamnata pe nedrept pentru o crima pe care nu o savarsise si, abia dupa 10 ani de puscarie a fost eliberata (cazul ei a fost foarte mediatizat). Statul roman i-a cerut scuze intr-un final acestei femei oferindu-i in schimbul privarii sale de libertate si distrugerea familiei sale nici 300 de euro/luna cu titlu de despagubire morala.

# moldoveanu mihai date 23 February 2014 17:37 +1

Site-ul si blogul sunt facute de prieteni.

# obiectiva date 23 February 2014 17:45 +1

e bine ca ai prieteni !

# obiectiva date 23 February 2014 17:42 0

daca s-ar fi furat mai putin de 24 de ani in tara asta, poate aveam dotari la criminalistica ca la FBI........si lele nu mai spunea ca s-au facut cercetari cu mijloacele de atunci...atunci ca si acum.......acum 2 zile s-a jefuit BRD in bacau si desi au imaginea autorului pe camera....politia ne solicita NOUA ajutorul sa il gaseasca.....pai, ce e asa de greu ??? chiar si mascat fiind , are osatura fetei care poate duce la un portret robot.....in schimb, adevaratii asasini ai RO  au avut grija sa ne fugareasca si  expertii unicati....vezi Grigoras ......totusi, CINE l-a ucis pe taximetrist ?  

# obiectiva date 23 February 2014 21:06 0

eu zic ca astia de se considera MAGISTRATI, SA FIE MAGISTRATI, NU CRIMINALI, SA DESCOPERE ADEVARATUL CRIMINAL......unele dintre cererile de probatoriu extrem de importante pentru restabilirea adevarului nu au fost acceptate. Instanta a respins urmatoarele cereri: efectuarea expertizei medico-legale pentru stabilirea profilului ADN a petelor de sange prelevate de pe bucatile de asfalt de la fata locului si compararii acestuia cu profilul ADN al victimei Nagy Albert si al petelor de sange identificate pe pantofii sport apartinand inculpatului Honciuc Giorgica; - efectuarea expertizei medico-legale pentru a se stabili agentul vulnerant cu care s-a actionat asupra victimei Nagy Albert, caracteristicile acestuia si pozitia victima – agresor; - efectuarea expertizei traseologice a petelor de sange descoperite in masina victimei Nagy Albert si pe str.Facliei; - efectuarea expertizei criminalistice care sa stabileasca daca, din punct de vedere spatio-temporal, infractiunea de omor comisa 

# obiectiva date 23 February 2014 21:08 0

- efectuarea expertizei criminalistice care sa stabileasca daca, din punct de vedere spatio-temporal, infractiunea de omor comisa impotriva lui Nagy Albert putea fi comisa inaintea agresarii lui Vayna Tibor, de catre aceiasi autori; - efectuarea expertizei criminalistice pentru a se lamuri daca in spatiul restrans al autovehiculului condus de Nagy Albert se puteau aplica lovituri cu instrumentele vulnerante la care s-a facut referire in rechizitoriu; - efectuarea expertizei psihologice judiciare in vederea stabilirii profilului psihologic al autorilor infractiunii de omor comisa asupra victimei Nagy Albert si compararea acestuia cu profilul psihologic al inculpatului Moldoveanu Mihai si pentru a se stabili stiintific daca victima ii cunostea pe agresori. Orice criminalist stie bine ca astfel de probe solicitate de catre Mihai Moldoveanu sunt extrem de relevante pentru a stabili inplicarea uneo persoane intr-un asasinat sau stabilirea autorilor unei crime.

# obiectiva date 23 February 2014 21:15 0

ma cam incurc in atatea nume noi........si cu acest caz si cu a lui becali.....vin cu erata, daca e nevoie......~ Desigur, multi se vor intreba care e numele adevaratului asasin, stiut de Viorel Gaje. Numele asasinului a fost dus in mormant, pentru ca – culmea enigmelor din acest dosar – martorul Viorel Gaje a decedat in conditii extrem de suspecte, in Penitenciarul Oradea, in perioada in care trebuia sa dea o declaratie in fata unui notar, pentru a-si sustine marturia~.

# obiectiva date 23 February 2014 21:24 0

tot sapand la acest CAZ, am ajuns ca abia asta e un caz de dosarele X............ce o fi fost taximetristul inainte de `89 ? cu cine s-a recasatorit nevasta dupa decesul acestuia ? 

# obiectiva date 23 February 2014 21:26 0

Al cincilea taximetrist ucis în Bihor 17.08.2004, 00:00 Autor: Ovidiu POP La sfârşitul săptămânii trecute, două crime oribile au zguduit judeţul. Printre victime se numără şi un taximetrist de ocazie din Marghita. Automobilul acestuia a fost găsit abandonat într-un lan de porumb, după ce a fost incendiat pentru a se şterge orice urmă. Cadavrul taximetristului a fost găsit carbonizat între bancheta din spate şi scaunele din faţă ale autoturismului. Este al cincilea caz în care un taximetrist este ucis în judeţul nostru după anul 1996... Incendiat în lanul cu floarea-soarelui Karoly Szucs este al cincilea taximetrist bihorean care a plătit cu viaţa. Echipa de anchetatori bihoreni care a preluat ancheta în acest caz a stabilit că tânărul a fost omorât, iar criminalii au încercat să şteargă urmele, incendiindu-i maşina, în care i-au lăsat şi cadavrul. 

# obiectiva date 23 February 2014 21:28 0

Echipa de anchetatori bihoreni care a preluat ancheta în acest caz a stabilit că tânărul a fost omorât, iar criminalii au încercat să şteargă urmele, incendiindu-i maşina, în care i-au lăsat şi cadavrul. Anchetatorii au stabilit apoi că, în ultima perioadă, cu maşina personală, tânărul ucis a dus în Ungaria mai multe persoane care munceau ocazional acolo. Poliţiştii au descoperit că, între 7 şi 9 august, tânărul a vorbit de mai multe ori la telefon cu fraţii Caroly Silaghi, de 27 de ani, şi Ştefan Balog, de 22 de ani, din satul Crestur, comuna Abrămuţ, ambii recidivişti. Cei doi fraţi l-au rugat pe Szucs să îi ducă în Ungaria şi l-au întrebat dacă are banii necesari pentru a-i prezenta autorităţilor la ieşirea din ţară. Tânărul le-a confirmat că este în posesia a 2.500 euro şi că poate să-i transporte în Ungaria oricând doresc. În dimineaţa zilei de 9 august, Silaghi l-a contactat din nou pe Szucs şi i-a propus să se întâlnească în aceeaşi zi, la ora 21.00, în satul Poiana.  

# obiectiva date 23 February 2014 21:29 0

ictima a mers la locul întâlnirii, i-a preluat pe cei doi fraţi şi a plecat cu ei spre oraşul Săcueni. La un moment dat, s-au abătut de la drumul principal, ajungând într-o zonă izolată, unde - potrivit Poliţiei - cei doi fraţi l-au omorât pe Szucs în bătaie şi i-au lăsat cadavrul în maşină, căreia i-au dat foc. Sâmbătă, cei doi presupuşi autori ai crimei au fost reţinuţi de procurori, iar duminică au fost prezentaţi Tribunalului Bihor, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 29 zile. Îngropat pe câmp În anul 1996, un taximetrist a fost ucis pentru prima dată în judeţ. Taximetristul a fost solicitat să facă o cursă până la Marghita. Pe drum, taximetristul a fost atacat şi ucis. Automobilul a fost găsit câteva zile mai târziu abandonat într-o pădure. Anchetatorii au reuşit să îi prindă pe criminali după alte câteva zile, timp în care s-a sperat că taximetristul ar mai fi putut fi în viaţă. 

# obiectiva date 23 February 2014 21:32 0

Criminalii, doi tineri din Oradea, au recunoscut că l-au ucis pe taximetrist pentru a-i fura banii. Criminalii au găsit asupra taximetristului doar 300.000 de lei. După ce l-au ucis, criminalii l-au înrgopat pe taximetrist pe un câmp din apropierea şoselei ce leagă Oradea de Marghita. Medicii legişti au stabilit că, în momentul în care a fost îngropat, taximetristul încă mai respira. A vrut să vândă automobilul Un alt caz a avut loc doi ani mai târziu. Un client a solicitat unui taximetrist să facă o cursă dus-întors Oradea - Satu Mare. Clientul îi povestise taximetristului că trebuia să mai ia ceva bani de acasă, deoarece găsise în piaţă o maşină şi nu avea suficienţi bani asupra lui. Pe drum, taximetristul a fost ucis. Cavadrul a fost găsit câteva zile mai târziu pe un câmp în apropiere de Carei. Mobilul crimei a fost şi de această dată jaful. Criminalul a găsit în portmoneul victimei 800.000 de lei.

# obiectiva date 23 February 2014 21:33 0

AICI E CAZUL X FILES...Asasinul a fost prins în timp ce încerca să vândă automobilul celei ucis. Ucis în oraş După doar un an, un alt taximetrist a fost ucis. Crima a vut loc, de această dată, în Oradea, pe o stradă situată în apropiere de Silvaş. Doi tineri din Târgu Jiu, împreună cu o fată, au urcat într-un taximetru în faţa Agenţiei CFR, solicitând să fie duşi pe strada Făcliei. Aici, tinerii au tăbărât asupra taximetristului pe care l-au omorât. Pentru că nu au găsit asupra victimei decât câteva sute de mii de lei, criminalii au urcat într-un alt taximetru. De această dată, şoferul a scăpat din ghiarele asasinilor. Cei trei au fost reţinuţi după câteva zile, anchetaţi, judecaţi şi condamnaţi la câte 15 ani de închisoare. Criminalii nu şi-au recunoscut niciodată fapta

# obiectiva date 23 February 2014 21:35 0

 Cadavrul femeii a fost ars Ultima victimă a fost o femeie. Aceasta începuse munca de taximetrist doar de câteva zile, când criminalul a rugat-o să facă o cursă de Cetariu. Ajuns aici, criminalul a intrat într-un bar, unde a băut o bere, stând la masă cu viitoarea victimă. Cei doi au pornit apoi spre Oradea. Înainte de a intra în oraş, tânărul a ucis-o pe femeie. A ascuns cadavrul în portbagaj, după care s-a plimbat vreme de câteva ore prin judeţ. A abandonat cadavrul în apropiere de Stâna de Vale şi i-a dat foc. Criminalul a fost prins după două zile, timp în care a fost urmărit atât de poliţişti, cât şi de taximetrişti.

# obiectiva date 23 February 2014 21:37 0

DUPA CUM SE VEDE, CRIMELE asupra taximetristilor  au inceput cu cativa ani inainte si au continuat si DUPA arestarea celor 3 din prezentul X FILES.......ca i-au arestat atat de repede pe cei acuzati......daca s-a intamplat aici o eroare, celelalte cazuri nu ar putea fi ?????????

# obiectiva date 23 February 2014 21:41 0

acelasi mod de operare...........incendierea cadavrelor......ce repede i-au gasit pe presupusii vinovati......ce mai, bataia e rupta din rai...........daca aia zaceau deja in puscarii, cum se explica ACELASI MOD DE OPERARE ? 

# obiectiva date 23 February 2014 21:48 0

MODUS OPERANDI.............Modul de operare aI infractorului cuprinde complexul de aptitudini, deprinderi si procedee specifice folosite de acesta inainte in timpul si dupa comiterea unei infractiuni intentionate. In majoritatea cazurilor se constata existenta unei specializari si deprinderi (in cautarea mediului, Iocului si imprejurarile favorabile comiterii faptei, in efectuarea anumitor actiuni inainte, in timpul si dupa comiterea infractiunii), care devin cu atat mai stabili si mai bine fixate cu cat experienta infractionala este mai vasta. Anumite elemente ale modului de operare privind pregatirea si comiterea infractiunii, valorificarea, produsului acestuia, sau unele ,,originalitati\'\'2 din comportamentul infractorului prezinta o relativa stabilitate, respectandu-se atunci cand sunt intrunite conditii asemanatoare de Ia o infractiune Ia alta......... ORICE CRIMINAL ARE UN STIL PROPRIU !!!!!!! 

# obiectiva date 23 February 2014 21:51 0

daca justitia se va apleca asupra acestui caz cu atentie.........va descoperi un criminal in serie............si acest caz va intra in analele criminalisticii din RO ! ma intreb daca DUPA 2004 au mai existat crime in BH.........sau s-a mutat criminalul in serie in ungaria ? in alt stat ? a murit ??? ceea ce va pot  spune sigur........E UNGUR !!!!!!

# obiectiva date 24 February 2014 08:27 0

ungur cu siguranta, posibil, sunt din ce in ce mai sigura, de etnie rroma........criminalul are o educatie redusa la O.......ca sunt si tigani unguri.....sunt curati si eleganti, nu jerpeliti ca ai nostri.......aia au sisul in mana si nu stau la discutii, il baga in tine in  2 timpi si 3 miscari......pe vremea lui ceausescu, in ardeal, puteai sta cu usile deschise larg in toiul noptii...nu venea nimeni sa te fure........BIHOR parca e judetul ASASINILOR.....

# obiectiva date 24 February 2014 08:29 0

Un alt caz celebru este dubla crima de la Boiu. In data de 20.04.1999, pe un teren agricol situat intre localitatile bihorene Ciumeghiu si Boiu, la aproximativ doi kilometri de DN 79, au fost gasite decedate Ramona-Florica Magda si Marinela-Ioana Dan, ambele in varsta de 18 ani, din localitatea Avram Iancu. Cadavrele prezentau zeci de leziuni taietor-intepatoare pe intreg corpul. In apropiere, a fost gasit abandonat un autoturism marca “Dacia 1300″, cu numarul de inmatriculare 4-AR-3216, care fusese furat in noaptea precedenta din municipiul Arad. De asemenea, langa masina au fost gasite, in apa, un cutit de vanatoare – care, ulterior, s-a dovedit a fi arma crimei -, un radio-casetofon auto, gentile victimelor si doua chei – una dintre acestea apartinea masinii abandonate, cealalta unui autoturism “Mazda”.

# obiectiva date 24 February 2014 08:31 0

De la fata locului au mai fost fixate si ridicate o urma biologica, respectiv un fir de par care se afla in palma Ramonei Magda, si o urma papilara (amprenta) de pe radio-casetofon. Din actele medico-legale rezulta ca moartea victimelor a fost violenta si s-a datorat hemoragiei interne si externe, consecinta multiplelor plagi penetrante toracice. Mobilul crimei a fost stabilit ca fiind furtul de bani si bijuterii. Dupa ce au analizat mai multe piste si suspecti, inclusiv un barbat fugit in Argentina, anchetatorii sustin ca l-au identificat pe autor. Din motiv de secret al cercetarilor au refuzat insa sa ne dezvaluie identitatea acestuia, dar au promis ca dosarul va fi “rezolvat” in curand. Cert este doar ca termenul de prescriptie se implineste la 19.04.2014. (Sorin Cristescu – Informatia de Vest, 7 februarie 2006)

# obiectiva date 24 February 2014 08:36 0

de NOE ROSTAS ce mai ziceti.....A DEBUTAT , asa spune el, in CRIMA, la doar 13 ani !!!!! oe Rostaş, (36 ani), un bihorean de etnie rromă, din localitatea Tileagd, a comis cinci crime în România, iar după ce şi-a ispăşit pedeapsa, a plecat în Irlanda. Poliţiştii de acolo i-au dat termen până marţi să se predea, fiind acuzat că a bătut şi tâlhărit mai mulţi homosexuali din Dublin.   otrivit  publicaţiei „The Independent\", dacă Noe Rostaş nu se prezintă până mâine la poliţia din Dublin, pe numele său va fi emis un ordin de arestare. Bihoreanul este anchetat în legatură cu mai multe jafuri violente, care au avut ca victime homose

# obiectiva date 24 February 2014 08:37 0

u experienţă Activitatea infracţională a bărbatului este demnă de un scenariu horror. Atrocitatea cu care ucidea sau tâlhărea i-a surprins până şi pe procurorii care l-au anchetat. „Îmi aduc şi acum aminte perfect ceea ce am găsit la faţa locului. Noe Rostaş nu avea nicio reţinere. A omorât cinci oameni şi a comis peste 140 de tâlhării\", a spus Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. „Debut\" cu un ceasornicar Noe Rostaş locuia în colonia de romi de la marginea localităţii Tileagd. Mergea cu trenul spre Oradea şi până la destinaţie îi buzunărea pe călători. În oraş îşi făcea veacul în jurul pieţelor. „Prima crimă a comis-o în 1988, când avea numai 13 ani. A omorât un ceasornicar\", a spus Viorel Gavra. Apoi a ucis un homosexual din Arad căruia i-a furat monede din aur.  Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/oradea/un-criminal-bihor-spaima-homosexualilor-dublin-1_50ad683d7c42d5a663948ff3/index.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva