13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA NU SE UITE: JUSTITIA E DESPRE OAMENI – Mesaj in premiera al unui sef DNA. Marius Voineag: “Justitia se infaptuieste pentru cetateni, iar increderea acestora in sistemul judiciar este unul dintre ingredientele cheie pentru buna functionare a societatii in ansamblu. Pentru a consolida aceasta incredere, este nevoie de un efort conjugat pentru a creste eficienta si calitatea actului de justitie”

Scris de: G.T. | pdf | print

25 October 2023 13:56
Vizualizari: 3337

Justitia se infaptuieste pentru cetateni, iar increderea oamenilor in sistemul judiciar nu poate fi consolidata decat prin cresterea eficientei si calitatii actului de justitie. Mesajul ii apartine procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Voineag (foto), fiind primul de acest gen transmis vreodata, din cata cunoastem noi, de un sef al DNA.


 

In mesajul dat publicitatii miercuri, 25 octombrie 2023, Voineag aminteste ca Justitia civila reprezinta coloana vertebrala a unei societati libere si democratice, asigurand solutionarea litigiilor civile intr-un mod independent si impartial, acesta constituind un element esential pentru protectia drepturilor si libertatilor cetatenilor si pentru mentinerea ordinii sociale. Iar justitia civila trebuie sa fie accesibila tuturor, indiferent de resursele financiare ori statutul social.

De asemenea, seful DNA subliniaza ca sistemul judiciar trebuie sa reprezinte o sursa de credibilitate si predictibilitate pentru cetateni, mai ales in perioade dificile.


Prezentam mesajul sefului DNA Marius Voineag cu ocazia Zilei Europene a Justitiei Civile:


“Incepand cu 2003, in fiecare an, pe data de 25 octombrie, este sarbatorita Ziua Europeana a Justitiei Civile, un moment important pentru a sublinia importanta accesului cetatenilor la acest serviciu public fundamental.
Justitia civila reprezinta coloana vertebrala a unei societati libere si democratice, asigurand solutionarea litigiilor civile intr-un mod independent si impartial, acesta constituind un element esential pentru protectia drepturilor si libertatilor cetatenilor si pentru mentinerea ordinii sociale. Cu toate acestea, pentru ca justitia civila sa isi indeplineasca rolul cu succes, trebuie sa fie accesibila si eficienta pentru toti, indiferent de resursele financiare sau de statutul social. Cu acest prilej, trebuie sa subliniem inca o data faptul ca justitia se infaptuieste pentru cetateni, iar increderea acestora in sistemul judiciar este unul dintre ingredientele cheie pentru buna functionare a societatii in ansamblu. Pentru a consolida aceasta incredere, este nevoie de un efort conjugat la nivelul tuturor actorilor relevanti pentru a creste eficienta si calitatea actului de justitie.

'Ziua Europeana a Justitiei Civile marcheaza angajamentul comun al statelor membre de a asigura un sistem de justitie eficient, transparent si echitabil in intreaga Uniune Europeana, reprezentand in acelasi timp o oportunitate de a reflecta la rolul mai larg al sistemului judiciar in arhitectura institutionala a statului. In perioadele dificile, sistemul judiciar trebuie sa reprezinte o ancora, o sursa de stabilitate si predictibilitate pentru cetateni. Acest rol devine cu atat mai evident atunci cand avem ocazia, in context geopolitic, sa observam consecintele la nivelul statelor al absentei unor sisteme judiciare puternice si independente.

In calitate de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, vreau sa subliniez, inca o data, angajamentul nostru de neclintit de a lupta impotriva fenomenului coruptiei, pentru a proteja integritatea institutiilor noastre, pentru a recastiga increderea cetatenilor in capacitatea statului de a asigura servicii publice eficiente si pentru a ne fructifica potentialul ca stat membru al structurilor euro-atlantice', a declarat domnul Marius Voineag, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie”.


Foto: Cotidianul

Comentarii

# Visu date 25 October 2023 14:24 0

Daa, avem multă răspundere civilă pt abuzurile (albite si inexistente ale)instrumentatorilor!

# santinela date 25 October 2023 15:24 +3

Mai bine taceati si nu va faceati de rusine in asa hal !Justitia se infaptuieste "pentru cetateni" , cine DNA-ul ? Este de rasul curcilor aceasta demagogie . Ce ar fi sa platiti un sondaj de opinie sa vedeti increderea cetatenilor in DNA ? Aveti in randurile dvs multi,foarte multi, pupatori de dosuri politice(metehne Kovesiste),dosare restituite sau infirmate cu sutele,despre ce vorbim ?

# lege-faradelege date 25 October 2023 18:00 +3

Justitia civila reprezinta o coloana vertebrala făcută bucăți, cu coaste rupte , o colană de yes man . Principiul independentei și principiul imparțialităii sunt simple sintagme fără corespondent în realitate având în vedere că sunt magistrați este adevarat cu mici excepții, care condamnă nevinovați, sau albesc pe inractori notorii, care rămân cu produsul propriilor infracțiuni uneori de sute milioane de euro, retrocedeaza localități întregi, închid cu nonșalanță ochii în fața unor falsuri evidente astfel că alegații ca cele susținute prin discurs sunt pur teoretice și ne amintesc de ROMÂNIA MULTILATERAL DEZVOLTATĂ.

# jUSTie date 26 October 2023 08:42 +52

Dl procuror sef vorbeste in discursul sau despre justitia civila sau penala? Cineva spunea ca “ nu există nimic mai plictisitor decât o reuniune electorală. Într-o zi, am adormit în timpul propriului meu discurs.”

# cetatean de moda veche date 28 October 2023 08:31 0

Parca mult hulita era "vom V, vom V" este de 34 de ani "dusa"? Despre ce se vorbeste? Despre abuzurile din civil facute? De la mosteniri si pana la "infiintarea" de proprietati? Despre falsurile reale "galbenite" in civil ca si documente originale?Despre “daltonismul” din “civil”? Despre "IMPROPRIETARIREA (TERENULUI SI A INVESTITIILOR STATULUI) terenului proprietate nationala in conditiile in care JUSTITIA ( DE LA JUDECATORIE LA CURTE DE APEL AU FOST INSTIINTATE IN SCRIS DESPRE REGIMUL JURIDIC AL RESPECTIVULUI TEREN DIN DOMENIUL PUBLIC ?) IN CIVIL. Despre cetatenii care si au pierdut averile prin aceleasi "metode"? Cat despre penal, in penal, se determina si se pun concluzii despre "interesesul, actiunea faptasilor, implicarea directa a acestora in furtul de proprietati fixe si mobile" de stat si private? Discutam despre "daltonismul" domnilor(?) anchetatori si a complicitatilor de colegialitate ? Mai vorbim despre respect si onoare NATO SI U.E. ? Vorbe mari dar nu pt ROMANII DE RAND.

# cetatean de moda veche date 28 October 2023 10:09 0

Continuare , Deoarece detin justificarile scrise aferente( in partea zonala) ale "marilor impliniri" - asa pentru "rememorare" si documentare ale suspomenitelor - ( sa vedem viitorul daca nu cumva este " vom V...etc") acte de "impliniri" albite. Unele "boli"mai vechi, sunt netratate si fara vointa "administrarii" unui "medicament" BABESC" SAU "NEO". Asa pentru "capacitatea statului de a asigura servicii publice eficiente si pentru a ne fructifica potentialul ca stat membru al structurilor euro-atlantice"- NU NUMAI DECLARATIV ( CA "RECUNOSTREA" O AVEM IN SPECIAL ICI COLEA IN EUROPA SCHENGEN , SCHENGEN si aportul pentru "spargerea "lui a N state. Vinovat ,acceptul tacit al celor cinstiti si onesti. Nemurdariti care lupta pentru dreptate , cinste, incredere si NU IN ULTIMUL RAND RECUNOASTERE . Dar ce conteaza este "ACCEPTUL" . O explicatie ar fii somnul odihnitor al si din timpul "discursului", ca la acest nivel nu pot fii complicitati, O OPINIE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva