19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA TRAITI TOVARASE COLDEA – Procurorul DNA Marian Vaetisi i-a infierat pe colonelul SRI Florin Gulianu si pe maiorul SRI Daniel Florea care au indraznit sa faca plangere impotriva marelui general Florian Coldea. Halucinant, procurorul i-a acuzat pe Gulianu si Florea de “copy-paste”, cu ironii ieftine: “Din cele prezentate de cei doi (sau numai de unul)”. Clasarea a fost mentinuta de Curtea Militara de Apel fix in ziua in care generalul Dumbrava de la SRI a facut o vizita in instanta (Ordonanta)

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

26 October 2017 16:48
Vizualizari: 23984

Lumeajustitiei.ro a prezentat miercuri, 25 octombrie 2017, un document bomba privind vizitele pe care vestitul general Dumitru Dumbrava de la SRI, cel care a recunoscut existenta “campului tactic” in instante si parchete, le-a facut la Curtea Militara de Apel Bucuresti. Chiar la presedintele acestei instante, generalul Gheorghe Manea. Vizitele au avut loc chiar in zilele in care pe rolul respectivei instante se afla o plangere impotriva solutiei de clasare dispuse de DNA intr-un dosar care il privea pe generalul Florian Coldea, fost sef operativ al SRI, dar si pe alti sefi din Serviciul Roman de Informatii. De afltfel, una dintre vizitele lui Dumbrava a fost fix in ziua in care Curtea Militara de Apel a respins plangerea impotriva solutiei de clasare a DNA (click aici pentru a citi). In editia de astazi, Lumeajustitiei.ro prezinta ordonanta de clasare dispusa de colonelul magistrat Marian Vaetisi, procuror militar in cadrul Sectiei de combatere a infractiunior de coruptie savarsite de militari. Documentul a fost publicat pe site-ul secretelesistemului.ro, de maiorul (r) SRI Daniel Florea, cel care a facut mai multe dezvaluiri despre mizeriile din SRI, el insusi fiind dat afara din Serviciu in mod abuziv si confruntandu-se apoi cu furia partenerului de “Binom” al SRI, ne referim la parchetul anticoruptie.

Halucinant este insa modul in care procurorul DNA Marian Vaetisi a dispus clasarea cauzei care ii privea pe generalul Florian Coldea si alti sefi din SRI. A fost practic un simulacru de ancheta, credem noi, neurmarindu-se altceva decat spalarea generalului Coldea.

Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari depuse de colonelul (r) SRI Florin Gulianu, fost sef sector contraspionaj in cadrul Directiei Judetene de Informatii Prahova, care a formulat plangeri impotriva urmatorilor ofiteri SRI:


-generalul Florian Coldea;

-colonelul Marin Constantin;

-generalul Vasile Ghita;

-colonelul Bogdan Pasare;

-capitanul George Damureanu;

-colonelul Gabriel Anghel;

-locotenent-colonelul Vasile Georgescu;

-locotenent-colonelul Marian Dumitrescu;

-colonelul Marius Vranceanu;

-capitanul Mihnea Neagu;

-maiorul Bogdan Alexandru George;

Faptele sesizate au fost de abuz in serviciu, uzurparea functiei, omisiunea sesizarii organelor judiciare, delapidare, fals intelectual si uz de fals, DNA incepand urmarirea penala in rem la data de 9 septembrie 2014, extinzand-o ulterior, in 17 octombrie 2014, si pentru luare de mita si dare de mita. Acuzatiile lui Gulianu au fost sustinute si de maiorul (r) Daniel Florea, fost sef al biroului de securitate interna la Directia Judeteana de Informatii Prahova, care a formulat la randul sau o plangere penala. Dosarul a fost finalizat de procurorul Vaetis cu solutii de clasare si de disjungere, aceste din urma dosare rezultate dupa disjungere fiind evident uitate prin sertare.

Va asteptati ca ordonanta sa contina aspecte concrete prin care procurorul DNA sa arate de ce nu se sustin acuzatiile aduse de Gulianu si Florea? Ei bine, ordonanta nu este altceva decat un mic rechizitoriu pe care procurorul Vaetis il face impotriva celor doi ofiteri care si-au permis sa faca plangere impotriva lui Coldea. Spre exemplu, procurorul DNA il infiereaza pe Daniel Florea intrucat plangerea acestuia este “o copie a celei depuse de col. (rez) Gulianu Florin, copie ce a fost adaptata prin schimbarea numelui si a mentiunilor cu privire la inscrisurile care ii privesc personal pe fiecare” si il acuza de “copy-paste”. De asemenea, lui Florin Gulianu i se reproseaza ca a formulat denunt pentru pretinse fapte comise in 2001, abia in 2014, dupa ce a fost trecut in rezerva. Ciudata abordare a procurorului, care pare sa fi uitat de practica DNA care face dosare pe banda rulanta pe baza de denunturi care se refera la pretinse infractiuni comise cu ani multi in urma. La altii este in regula, dar nu si cand vine vorba despre sefi din SRI.

In ceea ce-l priveste pe generalul Florian Coldea, in ordonanta de clasare se retine totusi un aspect interesant, care ar fi putut sa-i dea mari batai de cap fostului sef operativ al SRI. Concret, colonelul Florian Gulianu l-a acuzat pe Coldea de uzurparea functiei prin faptul ca “acesta a dat ordine in locul directorului SRI, a dispus masuri prin ordine rezolutive, a luat hotarari singur, a blocat documentele la nivelul sau si, in final, formal, atunci cand unele acte administrative trebuiau emise la nivelul directorului, i le-a prezentat acestuia in mapa la semnat, asigurandu-l probabil ca totul este in regula (temeinic, legal/procedural) dezinformandu-l cu privire la adevarata situatie de fapt si de drept. (…) Avand in vedere si importanta domeniului, o eventuala declasificare, la acest moment si in aceasta procedura, a inscrisurilor, pentru a fi depuse la dosarul cauzei, nu se impune, fiind cel putin inoportuna”. In opinia noastra, procurorul ar fi trebuit sa aiba habar de continutul documentelor la care facea referire colonelul Gulianu pentru a avea o imagine de ansamblu si a lua o decizie in cunostinta de cauza. Insa pentru asta, trebuiau declasificate acele documente semnate de fostul-prim adjunct al SRI. Si cine stie ce ar fi iesit la iveala, iar cu siguranta acest lucru nu ar fi fost in vreun caz agreat de Florian Coldea. Asa ca s-a considerat ca nu este oportun si s-a decis clasarea.

Iata solutia de clasare dispusa de procurorul DNA Marian Vaetisi, care a fost mentinuta de Curtea Militara de Apel fix in ziua in care aceasta instanta a fost vizitata de generalul SRI Dumitru Dumbrava:

*Cititi aici mai multe despre secretele sistemului

Comentarii

# nicolae date 26 October 2017 17:46 +8

am desfintat la Tribunlaul Militar ordonanta prin care acelasi procuror Marian Vaetis a clasat dosarul in care angajati ai SRI se fac vinovati de abuz in serviciu si sunt parte a unei grupari infractionale imobiliare constituite la nivelul SRI si a Ministerului de justitie, angajatii SRI vor fi in continuare cercetati pentru abuz in servciu : http://portal.just.ro/753/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=75300000000000906&id_inst=753

# linaura date 13 July 2018 18:59 +1

ca sa ne adresam acestor oameni cu cuvintul TOVARASE este mult prea mult... ROMANIA SOCIALISTA NU A FOST DIRIJATA DIN AFARA IN TIMPURILE SOCIALISTE... deci nu pot fi tovarasi... astazi ne dam seama in schimb care este semnificatia acestui cuvint/ TOVARASE... caci ASTAZI CIND VEDEM CUM TOVARASII AMERICANI SUNT PREZENTI IN TARA NOASTRA CU ORDINE SI CONTRAORDINE... cum TOVARASII(cei care au facut mii de cluburi de tovarasie criminala) isi exercita efectul TOVARASESC ... CEAUSESCU NU A AVUT TOVARASI CA DACA AVEA NU AJUNGEA SA FIE IMPUSCAT... ACESTIA DE ASTAZI INSA SUNT FOARTE BINE INTOVARASITI... EXEMPLAR... asa de exemplar ca au nenorocit tara si au lasat poporul cu curul gol chiar daca AVEAM DE TOATE... de la griu si cauciuc pina la elicoptere si multe altele...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva