13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Salariatii din Penitenciare ies in strada impreuna cu politistii la marele miting contra regimului Boc - Basescu

Scris de: | pdf | print

22 September 2010 16:38
Vizualizari: 10456

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a anuntat miercuri ca peste 400 de angajati ai ANP-ului, gardieni si civili, vor iesi in strada, vineri, pentru a protesta alaturi de politisti, nemultumiti de taierea salariilor si de lipsa de personal din sistem. De asemenea, Sindicatul celor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a adus la cunostinta autoritatilor ca angajatii din inchisori au fost solidari cu toate protestele judetene ale oamenilor legii. FNSANP a criticat reducerea salariilor cu 25% si continuarea aplicarii acestei masuri in 2011, masura pe care sindicatul o considera neconstitutionala. De asemenea, sindicatul ANP a sustinut ca modificarile pe care le-a suferit legea pensiilor sunt abuzive, iar masurile impuse de Guvern sunt unele antisociale. Conform comunicatului transmis de FSANP, „in penitenciare, reducerea salariilor si perspectiva pastrarii acestei masuri in 2011 este grefata pe un deficit de personal de 3.000 de posturi si sute de mii de ore suplimentare efectuate, inregistrate si neplatite in conditii foarte dificile din punct de vedere al riscurilor profesionale si al calitatii mediului de lucru. Aceste masuri sunt, prin diminuarea drastica a veniturilor, un risc major pentru integritatea profesionala a personalului din penitenciare, aflat in situatia de a nu mai putea sa-si asigure nevoile minimale de trai si achitarea unor obligatii de natura financiara contractate anterior”.

Conform comunicatului transmis de FSANP, „in penitenciare, reducerea salariilor si perspectiva pastrarii acestei masuri in 2011 este grefata pe un deficit de personal de 3.000 de posturi si sute de mii de ore suplimentare efectuate, inregistrate si neplatite in conditii foarte dificile din punct de vedere al riscurilor profesionale si al calitatii mediului de lucru. Aceste masuri sunt, prin diminuarea drastica a veniturilor, un risc major pentru integritatea profesionala a personalului din penitenciare, aflat in situatia de a nu mai putea sa-si asigure nevoile minimale de trai si achitarea unor obligatii de natura financiara contractate anterior”.

Salariatii nu trebuie sa plateasca pentru incompetenta si interesele de conjunctura ale Guvernului”

Potrivit sindicatului ANP, “modificarea abuziva a legii pensiilor in ceea ce priveste sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala este in contradictie cu practica europeana si este un afront adus celor care si-au facut datoria fata de tara in conditii grele si foarte grele de munca. In nicio tara din Europa varsta de pensionare in sistemul penitenciar nu este aceiasi cu cea specifica celorlalte profesii. Conditiile de lucru si riscul profesional justifica pe deplin pensionarea dupa reguli si in termeni speciali. Sustinem un sistem coerent al relatiilor de munca si pastrarea Contractelor si Acordurilor Colective ca instrumente de asezare pe principii echitabile a relatiei intre angajat si angajator, indiferent daca este vorba de sectorul public sau de cel privat. Sustinem reglementarea corecta a situatiilor in care se pot face disponibilizari. Salariatii nu trebuie sa plateasca pentru incompetenta si interesele de conjunctura ale Guvernului. Guvernul va trebui sa inteleaga ca un nivel corespunzator de salarizare este o necesitate si o preconditie pentru buna functionare a oricarui serviciu public. In cazul in care Guvernul va trata cu indiferenta aceasta situatie, FSANP va continua actiunile de protest alaturi de colegii din Cartel Alfa, dar si prin actiuni ce au ca obiect problemele specifice sistemului penitenciar”.Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva