24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SALVAREA PARTENERIATULUI STANCIU-KOVESI - Judecatorii George Dorel Matei si Bogdan Ion Tudoran de la CAB au judecat si admis in principiu, pe sest, contestatia in anulare prin care DNA forteaza desfiintarea deciziei definitive de achitare a Marianei Rarinca, tinuta nevinovata 6 luni in arest la plangerea sefei ICCJ. DNA a obtinut si preschimbarea termenului de fond, din 2 septembrie in 17 august, fara ca Rarinca sa fie citata

Scris de: A.P. | pdf | print

28 July 2015 15:42
Vizualizari: 11213

Judecatorii George Dorel Matei (foto 1) si Corneliu Bogdan Ion Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti au admis, pe sest, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecata si au declarat admisibila in principiu contestatia in anulare prin care procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi incearca sa obtina desfiintarea deciziei definitive de achitare a Marianei Rarinca, pensionara arestata pe nedrept la plangerea de santaj a sefei ICCJ, Livia Stanciu, tinuta degeaba 191 de zile in puscarie si declarata nevinovata de judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache, de la CAB.


Ignorand cu desavarsire decizia de neconstitutionalitate a art. 431 alin. (1) Cpp din 14 iulie 2015 - prin care CCR a stabilit ca „solutia legislativa potrivit careia admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se examineaza de catre instanta 'fara citarea partilor' este neconstitutionala”, George Matei - prieten al lui Cristi Vasilica Danilet (foto 2), cel care a explicat cum Rarinca, desi achitata, nu e nevinovata) - si Corneliu Bogdan Ion Tudoran au analizat, joi 23 iulie 2015, admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare fara citarea Marianei Rarinca, declarand cererea DNA admisibila. Asta dupa ce magistratii au incuviintat solicitarea parchetului anticoruptie de preschimbare a termenului de judecata, stabilit initial pentru 2 septembrie 2015.

Astfel, odata admisa in principiu, contestatia in anulare formulata de DNA impotriva deciziei de achitare din 20 mai 2015 a judecatorilor Risantea si Gagescu urmeaza a fi examinata, pe fond, la 17 august 2015.

Trebuie precizat ca pe portalul Curtii de Apel Bucuresti nu figureaza nici sedinta din 23 iulie 2015 - in care cererea DNA a fost declarata admisibila in principiu, nici termenul de fond al dosarului avand ca obiect contestatia in anulare, stabilit pentru 17 august 2015 (dosar nr. 3302/2/2015).

Comentarii

# Dorel, o sluga model date 28 July 2015 13:07 +32

Ce pretentii sa avem la un judecator pe care il cheama Dorel. Mai e si prieten apropiat sau intim cu Georgiana Tudor, aceea care alaturi de Mihalcea a facut mascarada de proces cu Iancu si Tender. Insusi numele de Dorel spune totul. Dorel e la fel de slugarnic ca si Tudor sau Mihalcea. Urmaresc sa la pice si lor vreun oscior de ros sau vreo functie calduta in schimbul executarii comenzilor

# dorel file de poveste date 28 July 2015 13:59 +9

Cine il stie pe dorel, cunoaste... Sa vedeti cum se lauda omul cu victimele sale, cum le povesteste studentelor cati oameni a bagat la puscarie. Este un executant e drept, dar ce nu stie el este ca l-au prins baietii cu ochi albastri si ca va avea soarta lui eva sau horia georgescu. dupa ce te folosesc, te scuipa. abia asteptam

# Dorel cu sticla date 29 July 2015 08:18 +8

Dorel e mort sa ajunga in CSM. Se pozeaza cu Danilet un mascarici la fel ca el. Spera ca atunci cand va pleca Vasilica din CSM sa-i ocupe postul de mascarici. In cealalta poza Dorel e cu paharul in mana incercand sa arate ca e eligibil si pe postul lui Dumbrava, csm-istul care poza cu sticla in mana . Ce mai, Dorel e mascarciul polivalent.

# unul din lumea cea mare date 28 July 2015 14:17 -5

o justitie maron facuta cu bucatari chinezi!!!!!!!!se pare ca nu mai exista prezent si viitor in aceasta tara cu pretentii si ifose .aplaudacii sa dea cu rosu vae victis

# O singura poza, doi ... Dorel si Vasilica date 28 July 2015 19:53 +12

O singura poza, doi ... asemanatori. In sfarsit si-a gasit si Vasilica pe unul cu care sa se traga in poza si sa se si potriveasca. Numai Dorel putea sa se incadreze in poza cu Vasilica. Cum o fi suportat aparatul foto pe cele doua frumuseti. 

# avi avi date 28 July 2015 20:26 +7

DORELE,probleme??!!??Eu cred ca da .Ai grija,bumerangul nu doarme.Vezi caul Eva!!!!

# O poza face cat o mie de cuvinte date 28 July 2015 20:54 +13

Bine se spune ca o poza face cat o mie de cuvinte. Uitati-va la poza lui Dorel cu Vasilica pentru a va da seama de halul in care a ajuns justitia din Romania.

# MelosNegros date 29 July 2015 12:37 +3

Într'adevăr, pozele fac toți banii: zici că's frați! Ar fi și mai interesant dacă s'ar băga tot aici și poza lui Eva: ca să se vază dacă nu cumva seamănă și mai...tare.

# bobo date 28 July 2015 13:10 +15

ce spun magistratii de buna credinta,daca mai exista asa ceva,despre asa o magarie ? ce spune Curtea Constitutionala ca ii sunt  incalcate cu nesimtire deciziile ?! Ce putem sa facem noi,oamenii simpli in apararea dnei Rarinca ?! Solutiile trebuie sa vina din interiorul sistemului,sistemul judiciar ar trebui sa faca implozie,numai asa se poate curata de bube !!!

# Hmm date 28 July 2015 13:35 +22

Magaria poarta numele de "nulitate aboluta" (art.281 NCPP)

# LULU GHIOLBANOI date 28 July 2015 16:52 +6

Luluța cea puternică trage „hăis” și „cea” de hățuri (in)justiția din colonia SUA, cu pretenție de stat în EUROPEAN UTOPIA  ;-)

# sanchi date 29 July 2015 07:47 +3

 “Instanta a stabilit ca a comis o fapta... S-a comis ceva” behăie 4pedu Dănileț din CSM și colegii lui căzură în poponeț de admirație, că nu mai sunt în stare să zică nici „pîs”. Or fi pocheriști și au passat  :P

# Ioan date 28 July 2015 13:12 +28

Indiferent care v-a fi decizia(cu siguranta favorabila lui Stanciu),nimeni n-o v-a crede. Pentru toti, Stanciu a pierdut rusinos.

# Stanciu = „munte de moralitate” ??? date 29 July 2015 08:58 +2

Din CSM răzbate behăiala „a acţionat considerându-se victimă a unei infracţiuni, nu ca magistrat” - 4pedu Dănileț, finu Oanei  :P

# Tara, tara, vrem .... mineri? date 28 July 2015 13:56 +21

Nu credeam ca putem asista la atata obraznicie din partea institutiilor statului. Chiar se instiga explicit la izbucnirea unei revolte po******re in Romania? Pentru ce puteri lucreaza astia? De ce se induce haos cu orice pret? Suntem mai guvernabili daca iesim cu rangile in strada sa ne facem singuri dreptate? De catre cine?

# mulder, agentul mulder date 28 July 2015 14:30 +14

rezulta ca in tara nu merge nimic fara DICTATURA! Cand e dictatura, romanul stie de frica. Cand e haos (ca acum sub "pamatuf"!) si ne plimbam numai prin strainatate, fara logica, doar ca ii place unei doamne, atunci se intampla ca tara neguvernabila sa devina si mai si...In plus, mai vind si specimene ciudate, care experimenteaza produsele gandirii lor pe po******tia conlocuitoare (logica juridica s-a dus dracu de mult), iar temeiul legii nu mai conteaza....ca asa vrea muschii lor... :-x :eek:

# vlad date 28 July 2015 14:14 +7

nicio problema cu admisibilitatea in principiu, asta-i frectie la un picior de lemn !Pur si simplu, demersul DNA ( contestatia in anulare ) indeplineste conditiile legale ptr. a fi luata in discutie in instanta. Magariile , numeroase , sunt in alta zona : CCR statueaza neconstit. art. 431.1 cand majoritatea frecangiiilor din legislativ, justitie si avocatura  petrec pe Coasta de Azur !! Termenul de jud. este comprimat dupa regulile fizicii particulelor elementare, astfel incat fenomenele juridice firesti ale dezbaterii contradictorii sa fie impiedicate in exprimare si materializare .!! Asa popor, asa Parlament, asa Legislativ, asa caza(n)cioc, asa pontescovici,  asa johanescovici  >>>>asa justitie !!!   Scarba, lehamite, un picutz de sictir si mult , mult, foarte mult chef de box cu umbra lui daniletz ! basismul, dictatura, adica biciul lui Dumnezeu a fost si mai este- din pacate- solutia adecvata ptr. mamaliga inerta locala ! Consumam ce cultivam! youtube: Truda, La arme

# DNA trick date 28 July 2015 14:16 +14

Este foarte probabil ca procurorii DNA sa-i fi obligat pe judecatori sa se grabeasca in admiterea de principiu deoarece Decizia CCR inca nu s-a publicat. Dipozitiile art.31 alin3 din L47/1992 se aplica de la publicarea deciziei in M.Of.

# KANT date 28 July 2015 14:52 +8

Din ciclul " CRED . . . doar in justitia divina . . . sau cum vreti sa-i spuneti . . .. . " cea pamanteana se ploconeste in fata " atotputernicilor " zilei !

# Vladi Mir date 28 July 2015 15:11 +11

Toata tara fierbe impotriva megamagariei judiciare din cazul violului de la Vaslui. Poate, poate, s-o face dreptate. Dar pe cand o riposta adecvata si fata de violul judiciar in forma continuata si amplificata, executat la ordin de tot mai multi pseudomagistrati, in cazul Doamnei Mariana Rarinca ?! CINE, CAND SI CUM VA OPRI TAVALUGUL ACESTEI JUSTITII BEZMETICE SCAPATE DIN HATURILE DEMOCRATIEI !!!

# Gelu date 28 July 2015 15:15 +9

Savonea , trezeste-te ! Ca si in cazul Camelia Bogdan - Mihalcea te-au facut astaia pe la spate. Original . Mi bine plecai la ICCJ cand ai avut ocazia , ca la CAB deja esti in plus si pe dinafara !

# Lita date 28 July 2015 15:34 +14

Se parea , la un moment dat ca Emil Constantinescu ar fi fost cel mai deplorabil presedinte al Romaniei. Eroare ! La cum se deruleaza evenimentele , Ciolanis este deja mascariciul sef la doar 7 luni de mandat. Si este doar inceputul.

# santinela date 29 July 2015 08:21 +5

Oare cit de jos poti fi ca om de ajungi sa te comporti ca o molusca,ca o tiritoare,ca o sluga ordinara.Ma refer la acesti doi asa zisi judecatori "independenti" ! Sintem de risul Europei. Lasati ce am scris si nu ma mai cenzurati.Raspund pentru asta oricind.

# chisca date 29 July 2015 12:06 +3

SCANDALOS SI RUSIONOS.Toate aceste incalcari se fac pentru toaletare imaginii sefei de la casatie.Tardiv,zarurile au fost aruncate.Nimeni si nimic  nu-mi va putea schimba parerea mea despre sefa de la casatie.Nici macar admiterea in principiu sau o eventuale condamnare chiar si cu suspendare a dnei rarinca. Sa incalci atatea principii de drep pentru albirea unei imagini a unei persoane fie ea sus pusa este scandalos.Dna sefa de casatie santeti multumita de situatia creata?Completul investit cu solutionarea contestatiei cum poate justifica lipsa celor doua temene de prschibare si de admitere in principiu din condica de ptonuntari ? RUSINE.

# Drona date 30 July 2015 08:58 +1

O fi fost completul de vacanta judecatoreasca, investit doar cu solutionarea cu celeritate a cererii de preschimbare a termenului. Si daca tot au avut dosarul la rasfoiala rapida,in camera de consiliu, s-au gandit si sa admita in principiu contestatia in anulare. Astfel incat completul investit initial cu judecarea cauzei penale, cand vine din concediu, sa aiba mai putin de lucru. De vina o fi grefiera pt. ca nu a actualizat condica sedintelor de judecata. Celor 2, din completul de vacanta, nu li s-a insinuat ca ar trebui notat si in condica.

# ''musteață''/''barbișon'' date 1 August 2015 17:48 -1

Imi place barba lui Dorică, neras de-o săptămână ! Ii stă bine așa! Lumea este rea, mult prea rea!

# UnCopilInCarti date 1 August 2018 01:17 0

Cu excepția oamenilor simpli si in necunoștință de cauza , voi astia ce comentati aici si aruncați cu noroi in acest judecător (Satan) sau cum ii spuneti voi este un profesionist in Drept cu prea putin timp ..Daca ar avea mai mult timp si ar lasa-o mai moale cu bautura si petrecerile manelistice , probabil multi dintre voi cei ce sunteti frati cu MiTa ați fi la pușcărie ... PeSeDeILOR

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva