19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SALVE PENTRU DNA SI PIEDICI PENTRU AVOCATI - Ministresa Justitiei Raluca Pruna nu mai poate de bucurie pentru succesul international al DNA: “Activitatea DNA a fost una data ca un exemplu de buna practica. O poveste de succes in lupta impotriva coruptiei... La nivel intern exista o presiune si uneori chiar o amputare a unor instrumente legislative". Legea avocaturii este vazuta de Pruna ca “o imunitate absoluta”: “Este ceva nemaintalnit”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 May 2016 17:23
Vizualizari: 8385

 

In prima zi din cel de-al doilea mandat in fruntea DNA al Laurei Codruta Kovesi, ministresa Justitiei, fosta asistenta a Monicai Macovei, Raluca Pruna (foto), a gasit de cuviinta sa aduca in atentia publica cum este vazuta Directia Nationala Anticoruptie peste hotare, dar si sa laude activitatea pe care procurorii anticoruptie o desfasoara. Oprita de jurnalisti luni, 16 mai 2016, in fata sediului CSM, unde a participat la audierea celor doi adjuncti ai sefei DNA, Laura Kovesi, ministresa Raluca Pruna a gasit oportun sa precizeze ca DNA este “o poveste de succes in lupta impotriva coruptiei” si “un model de buna practica” in regiunea de Sud-Est a Europei.


Succesul DNA, vine insa in contextul in care, afirma Pruna, in plan intern exista “o presiune si uneori chiar o amputare a unor instrumente legislative”, facand cel mai probabil referire la posibilitatea abrograrii infractiunii de abuz in serviciu, care ar lasa DNA fara o parte din obiectul muncii: Cred ca se asigura DNA-ului premisele pentru a continua activitatea foarte buna pe care o au. Si spun asta nu numai eu. Am fost saptamana trecuta la un summit anticoruptie la Londra unde activitatea DNA, absolut cu toti interlocutori cu care am discutat, a fost una data ca un exemplu de buna practica. O poveste de succes. O poveste de succes in lupta impotriva coruptiei. Acolo nu au fost invitate toate statele membre din Uniunea Europeana. Romania a fost invitata exact in considerarea faptului ca este un model de buna practica, cel putin in regiune. Si am vrut sa spun asta. Cred ca este foarte important sa spunem asta intr-o perioada in care la nivel intern exista o presiune si uneori chiar o amputare a unor instrumente legislative si eu cred ca ceea ce am castigat foarte greu trebuie sa ne asiguram ca pastram si ca nu pierdem foarte usor”.

Pruna despre Legea avocaturii: “Nu putem face din niciun fel de profesie liberala, fie si din profesia liberala a avocatilor o profesie care se bucura de o imunitate absoluta. Este ceva nemaintalnit in Uniunea Europeana”

In contrapartida laudelor aduse DNA, Raluca Pruna a gasit de cuviinta sa critice Legea nr. 51/1995 privind organizarea si functionarea profesiei de avocat, ale carei modificari substantiale urmeaza sa fie votate marti, 17 mai 2016, de Plenul Camerei Deputatilor. In opinia de avocat a Ralucai Pruna, noua lege a avocaturii nu este o lege buna, intrucat ar acorda imunitate absoluta avocatilor, lucru nemaintalnit in UE:

Maine am sa merg in plen. Prea mare lucru, acum ca a ajuns in Plen, nu cred ca mai are ministerul, dar cred ca prin simpla mea prezenta in Plen, si daca voi avea ocazia sa vorbesc, fie si 60 de secunde care se acorda Ministerului Justitiei de fiecare data voi spune de ce nu cred ca legea, astfel cum a fost modificata este o lege buna si spun asta ca avocat. Nu am sa intru acum in detalii, dar cred ca nu putem face din niciun fel de profesie liberala, fie si din profesia liberala a avocatilor o profesie care se bucura de o imunitate absoluta. Este ceva nemaintalnit in Uniunea Europeana".

Comentarii

# mordekai date 16 May 2016 17:48 +10

daca avocatul apararii, nu vorbeste ca avocatul apararii la targoviste 89 este abuz in serviciu, favorizarea infractorului si toate alea.... . inchideti baroul desfiintati instantele - avem procurorul si este suficient pentru romanica!

# marcela date 18 May 2016 07:20 0

O "poveste de succes" zice madam Pruna si e adevarat e doar o poveste pentru obositi...

# Florea date 16 May 2016 18:00 +4

Pe Pruna o dam afara ! Sa mearga la Bota !

# unul din lumea cea mare date 16 May 2016 18:15 +9

acum a iesit si cu pisica la git,nu era deajuns ca a iesit cu halatul de oaie si camuflaj.cind te gindesti ca excentricele astea macovei si prun au mai si condus justitia,mai lipseste corturareasa aia de guseth,dar aproape ca/s convins ca o sa vina si rindul ei!!!!!!!

# imunologia date 17 May 2016 18:22 0

:oD-na Pruna PLUME si-a expus farmecele indoielnice in pantaloni de pijama cu floricele alb-negre la CSM , perorand rarait despre imunitatea avocatilor nemaintalnita in galaxie !  Doamnaaa , luati un pateu si statzi jos , ca ziceti numai prostii !

# YANY date 16 May 2016 18:36 +2

Doamnă Ministru,pe cînd un proiect de lege a avocaturii în stil european???????.Legea 51/95 reglementează doar profesia de avocat în stil mafiot.Barou național de avocați legal nu există, pentru că nu au acte de înființare?Ce face-m?

# Scarbitul date 16 May 2016 19:04 +8

Ce stie umanoida asta de Pruna? Cine dracu a nominalizat-o ca sa aterizeze in acest guvern de paie? Individa habar nu are de legislatia romana. S-o punem la incercare si o sa vedeti ca este tabula rasa. Rosteste doar lozinci propagandistice de genul ,,jos coruptia", ea, tocmai ea...ha...ha! Habar nu are ce inseamna sa conduci un minister atat de greu. Cei/cel care a nominalizat acest guvern trebuie sa raspunda odata si odata.

# pelin date 16 May 2016 19:41 +8

CORUPTIA LA MODUL GENERAL ESTE ALIMENTATA DE GOANA DUPA BANI,ASA CA PT.UNII E UN TROC PROFITABIL SA STEA O VREME LA INCHISOARE,IN SCHIMBUL AVERILOR FABULOASE.DE ASTA,CELE MAI MULTE STATE OCCIDENTALE AU DECIS SA REUTILIZEZE BANII CONFISCATI PT.PROIECTE SOCIALE.IN ROMANIA MOMENTUL PARE DEPARTE.TARA NU TINE URMA BANILOR CONFISCATI,EXISTA CONDAMNATI CARE IES DIN INCHISOARE FARA SA FI PLATIT UN LEU DIN AVEREA OBTINUTA ILEGAL.TOT IN ROMANIA,PARE SA SE PIARDA ELEMENTUL DECIZIV PT.UN VIITOR PROSPER SI SUCCESUL CAMPANIEI ANTICORUPTIE.ASADAR NU VAD PT.CE SAR BUCURA MADAM PRUNA,IN CAZUL CARUIA NU SE POATE VORBI DE VRE-UN SUCCES,INSA POVESTEA ESTE LUNGA,PUTANDU-SE VORBI CHEAR DE PLANS,IN CIUDA LAUDELOR CE VIN DINSPRE VARFUL JUSTITIEI!!!!!!!!!!!!!

# vin pelin date 16 May 2016 21:03 -4

GRAMATICA e grea de tot cind strigi de ne spargi timpanele...sar sau s-ar.... :P :lol: :P :lol:

# cghcfyxcy! date 16 May 2016 21:34 +5

Romania e in negura inchizitiei... cu oameni ca macovei (noaptea ii dai butelia imediat), pruna (si credeam ca doar guseth e "noaptea") si kovesi (o/un malac tip frankenstein cu sindrom down si frustrarea femeii niciodata curtata in liceu) nici nu se putea ajunge altundeva... cand ne trezim, Romania? PS Ale cui jocuri fac "divele" astea?

# Divul date 16 May 2016 21:37 +5

pentru pruna, ca si pentru kovesi si macovei/matol-vei: nu mai rade! rasul nu te prinde! nimic nu te prinde! du-te acasa! stai acolo! cumpara o punga de hartie! sa nu se mai vada fata... glumesc, frumoaselor!!

# DODI date 16 May 2016 21:56 +7

PRUNA are toate calitățile pentru a fi disprețuită de români: are moacă de pauker, are o răutate viscerală împotriva celor deștepți, se îmbracă prost (și gândește la fel de ...bine!!!), este sluga recunoscută a lui macovei (cea care a distrus și noțiunea de justiție în România). Sper să cadă guvernul cât mai repede pentru că blegul de horticultor nu este în stare să demită pe nimeni (doar cei cu onoare își dau singuri demisia când realizează în cel guvern trădător au nimerit).

# ?????? date 16 May 2016 23:45 0

De observat ca legea avocaturii ar avea acelasi numar ca legea sigurantei nationale, unii dintre cei apropiati profesiei propunand in zilele din urma o imunitate sporita pentru avocati, probabil "pe seama celorlalti" ?

# ?????? date 16 May 2016 23:48 +1

De observat si ca "succesele DNA", de ceva vreme ,par mai degraba dovezi de incompetenta ?

# Salvamar date 17 May 2016 04:54 +4

Aceasta raluca pruna, crescuta de taticul vasile pruna, despre care raceanu afirma in cartea sa ca a fost ofiter al Securitatii ceausiste, nu poate gandi in termeni DEMOCRATI. Ea vrea ca avocatii sa se transforme intr-o liota de TURNATOI, ca mai nou turnatoria este legalizata si obligatorie, mai ceva ca in comunism. Doama pruna bate campii. In orice tara decenta confidentialitatea client-avocat este obligatorie. Numai in Romania ea este o CRIMA. Doamna ne dovedeste ca ce se naste din pisica, soareci mananca....asa a fost educata....

# Dora date 17 May 2016 07:24 +4

Succesul luptei DNA impotriva coruptiei ar fi ca acest fenomen sa se diminueze.Statistic vorbind,coruptia NU s-a redus ci dimpotriva.Unde vede Pruna acest "succes"?Chiar ne considerati prosti?

# voda date 17 May 2016 18:28 +1

punem pariu ca daca DNA dispare sau e pusa la coltzul ei potrivit , dispar 99 din infractiunille de coruptia si din dosare ?

# Marin,avocat Bota date 17 May 2016 08:26 +2

Dupa ce ani la rand  am fost  tarati  prin intanta de clanurile de avocati ai  lui Ghe Florea &asociaţii împreună  cu  magistraţi  ce au interese  în această  firmă  căpusă a sistemului judiciar(la care se adaugă judecătorii Curtii Constitutionale  6 din cei 9  fosti membrii ai UNBR Gh.Florea si unul având  sotia  avocat) astăzi este bine pentru  Romania  că s-a deschis  acest  conflict. Este  inadmisibil ca UNBR-ul privat-Ghe  Florea  să dea profesia de avocat  si să aibă atâtea privilegii!Este  inadmisibil ca sistemul judiciar   să  înlăture pe avocatii lui Bota  şi mai mult  să-i  condamne!Este inadmisibil ca  ei, prin nişte indivizi  fără scrupule aflati  în Parlament,  să modifice  legea   după  bunul lor plac în intereseul lor!De  fapt, este inadmisibilă  o asemenea lege a avocaturii consecinţa concepţiei  mafiote  a statului  român instaurat de teroristii din decembrie  1989  şi de bâtele minerilor!Nu putem spune  nici astăzi  că avem stat de drept  şi stat  european!

# basicuta date 17 May 2016 08:37 +5

baba asta sigur are un rol in toata povestea cu guv.tehnocrat-guv.mafiot !

# ceir date 17 May 2016 09:13 +3

Ce rezultate> ??????? 62% dosare cu cundamnari cu suspendare si multe alte dosare la comanda.

# oscar date 17 May 2016 09:23 +1

Imagine deformata de  slugile din presa internationala platiti din banii publici si cozile de topor din parlamentul european. Nimic despre incalcarea flagranta a drepturilor omului,implicarea politica a DNA,implicarea SRI etc. Procese trucate judecate pe repede inainte,judecatori agreati si filierele acestora,fiefuri DNA gen cele de la Pitesti si CAB  etc

# VIKY date 17 May 2016 10:53 +4

"Pruna a gasit oportun sa precizeze ca DNA este “o poveste..."...Da, intradevar DNA este o poveste, nu o institutie, exact asa cum mataluta esti fruct stricat, care de preferinta se arunca la gunoi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva