15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANCTIUNE PENTRU PROCUROR – Procurorul Aurelian Filip de la Parchetul Tribunalului Giurgiu a primit cea mai blanda pedeapsa disciplinara. Filip a fost sanctionat cu avertisment de Sectia pentru procurori a CSM pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta. In schimb, actiunea disciplinara pentru nerespectarea deciziilor CCR sau ICCJ a fost respinsa (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

22 June 2023 16:25
Vizualizari: 3624

Procurorul Aurelian Filip de la Parchetul Tribunalului Giurgiu a fost sanctionat disciplinar. Decizia a fost luata joi, 22 iunie 2023, de Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara (foto). Este vorba insa despre cea mai usoara sanctiune ce poate fi aplicata.


 

Filip a fost pedepsit cu avertisment pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

In schimb, Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara a respins actiunea Inspectiei Judiciare formulata de procurorul Aurelian Filip pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. ș din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – “nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara (dosar 4/P/2022):


“Admite in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Filip Aurelian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu.

In baza art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare, aplica domnului Filip Aurelian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, sanctiunea constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelasi act normativ.
Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Filip Aurelian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. ș din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, astazi, 22.06.2023”.

Comentarii

# maxtor date 22 June 2023 19:58 +1

" Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, " -tot pronuntare e si acolo....

# DODI date 23 June 2023 12:52 +1

Când sancțiunile aplicate sunt egale cu mângâierea cu un mănunchi de...pene nu te poți aștepta la o creștere a calității muncii și a respectului față de actul de justiție. Când urechile îți sunt îndreptate doar spre directivele dinspre Noua securitate actul de justiție este călcat în picioare mai grosolan decât o făceau comuniștii. Așa că lamentările legate gradul de muncă sunt efecte ale stilului împăciuitorist folosit de către CotețSM în aplicarea legii împotriva leneșilor, a neprofesioniștilor sau a răuvoitorilor care au infestat aparatul judiciar.

# Sasha date 23 June 2023 14:57 +1

Este o mare degradare la nivelul instantelor! Cine poate poate! Cautati pe net! Cazul de accidentului din Olt al vecepresedintelui consiluilul judetean olt care a facut cea facut si mortul este de vina! Achitat ! Judecat de domnul Romica! Vedeti ce urata soarta ptr un tinar de 34 ani ! Dar exista mai presus de tot judecata Divina unde plateste si Romica si toti cei care au vina!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva